Şimdi Ara

Dreambox akıllı kumanda resetleme(yardım)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
10.150
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar dm800se kumandası ile philips 32pfl5405 lcd tvmide kontrol ediyorum fakat saçma bir şekilde sinyaller çakışıyor sanırsam çünkü cihaz genelde kilitleniyor. Bana resetlememi tavsiye ettiler şunu uyguladım;

Dreambox Kumandasini Resetlemek

--------------------------------------------------------------------------------

1-DREAM tusuna bas
    2-Setup tusu basili tutulacak ta ki DREAM tusu 2 defa yanip sönene kadar.
    3-981 tusla, DREAM tusu 4 defa yanip sönecektir.(kimi yerde 991 yazıyor o zaman dream tuşu 4 defa yanıp sönmüyor)

Aynen yaptım fakat halen akıllı kumanda özelliği aktif vaziyette yani tvyide kontrol ediyor bunu nasıl iptal/kapatabilirim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metalmen -- 23 Mayıs 2011; 16:37:04 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dreambox Akıllı Kumanda Resetleme

Akıllı kumandanız Dreamstar kumanda resetleme işlemiyle çalışmıyorsa, tv kumanda resetleme adımlarıyla sorunu giderebilirsiniz. Bu işlem, akıllı kumanda sıfırlama işlemi olarak da bilinir.

Dreamstar kumanda çalışmıyor ise aşağıdaki adımları izleyerek kumanda resetleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz:

• Kumandanın arkasındaki küçük deliği bulun.
    • Bir kürdan veya ataş gibi ince bir nesneyi deliğe sokun ve 10-15 saniye boyunca bastırın.
    • Kumanda sıfırlanacaktır.

Resetleme işleminden sonra kumandayı tekrar programlamanız gerekecektir. Kumandanızı nasıl programlayacağınız hakkında bilgi için kumandanızın kullanım kılavuzuna bakın.

Akıllı kumanda resetleme işlemi, kumandanızın yanıt vermemesi veya belirli işlevlerin çalışmaması gibi sorunları gidermeye yardımcı olabilir. Bu işlem, kumandanızın fabrika ayarlarına dönmesini sağlayacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • ilginç bir sorun :))

dream tuşuna basılı iken de tv yimi kontrol ediyor orasını anlamadım :))

dm800 konusunda dreambox kumanda ayarı için plugşns vardı onu deneyebilirsin adı pauli idi yanılmıyorsam...

enigma2-plugin-extensions-pauli adında addonsda olması gerek... onu indir ve

Green Panelde
    Pauli Neutino Keymap plugin olarak goruyoruz. Uzerine gelip actigimizda

Change keymap ve kumandamizin sari tusuna bastimizda kumanda ayarlarimiz Neutino (classic) oluyor..

bunu denerisin

ayrıca şu konuyada bak... kumandaya sadece kendi teevizyonunun kodunu atayabilirsen belki düzelir

http://forum.donanimhaber.com/m_37005734/tm.htm

-------------------------------------------------------------

dreambox dm800 kod girilen kumanda hafızalı versiyon,

bazı dreambox kumandaları kolaylıkla shift tuşuna basık tutarak kod girme yöntemi ile çalışır.

bazı kumandalar ise hafıza yolu ile çalışır.

hafıza yolu için,

1- DM kumandası ile TV kumandasını kafa kafaya getirin.
    2- DM kumandasından TV tuşuna 3 sn kadar basılı tutun, ışığı sürekli yanmaya başladı.
    3- TV kumandasındaki hangi tuşu diğer kumandaya atayacaksam o tuşa dream kumandasından 1 kez basın (örneğin ses arttırma tuşu)dream tv tuşu yanıp sönmeye başlar, daha sonra tv kumandasında hangi tuşta kulanmak istiyorsam o tuşa da birkaç saniye basık tutun(örneğin yine ses arttırma tuşu)en son shift tuşu ile hafızaya alın.

ben bu işlem işlem ile dream kumandasındaki tv tuşu işlevlerini diğer kumandaya kopyaladım. tv kumandası ile yapmadım yani.

alıntı:http://www.turke****.com/satforum/showthread.php?t=483874&page=6

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nihat1551 -- 15 Aralık 2018; 12:43:25 >

• Yok usta kumanda dreamboxı yönetiyor onda sorun yok TV tuşuna basınca lcdyide yönetiyor ama frekans karışmasımı ne varmış tam anlıyamadım ondan TV tuşunu iptal etmek istiyorum.
  • İlginç bir sorun !

Dreambox'a kumanda ederken, tv'ye kesinlikle komut vermemesi lazım.

Aklıma gelen, odada kablsuz çalışan, wiFi, telsiz telefon ne varsa dışarı çıkarıp tekrar
    denemendir.

Sorun hala devam ediyorsa; imkanın varsa, ödünç alabileceğin bir başka Dream kumandası
    deneme yapmandır.

Aklıma gelenler bunlar.

Kolay gelsin.
  • benim 2 tane kumandam var birtaneside tv yi kesinlikle kumada etmiyor :))

ne kadar kod girdiysem tık yok...mavi tuşun da işlevi değişti düzeltemeyince yenisini aldım ....

diğer yeni aldığım siyah kumanda ise (arkadaında UEI yazan) tv tuşuna basınca hiç kod girmeden tüm tv leri çalıştırıyor..
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

İlginç bir sorun !

Dreambox'a kumanda ederken, tv'ye kesinlikle komut vermemesi lazım.

Aklıma gelen, odada kablsuz çalışan, wiFi, telsiz telefon ne varsa dışarı çıkarıp tekrar
    denemendir.

Sorun hala devam ediyorsa; imkanın varsa, ödünç alabileceğin bir başka Dream kumandası
    deneme yapmandır.

Aklıma gelenler bunlar.

Kolay gelsin.

Hemde ne ilginç

Evde sözde kablosuz olan tek şey modem o da 20mt uzakta

Ödünç kumanda almama gerek yok çünkü halihazırda 7020si kumandamda var onda da aynı sorun oluyor zaten

• quote:

Orijinalden alıntı: nihat1551

benim 2 tane kumandam var birtaneside tv yi kesinlikle kumada etmiyor :))

ne kadar kod girdiysem tık yok...mavi tuşun da işlevi değişti düzeltemeyince yenisini aldım ....

diğer yeni aldığım siyah kumanda ise (arkadaında UEI yazan) tv tuşuna basınca hiç kod girmeden tüm tv leri çalıştırıyor..

Usta bende 2side var hem gri hemde siyah olandan 2side maalesef sorunsuz bir şekilde tvyide yönetiyorlar ama ben istemiyorum acayip gıcık bir durum cidden şimdi bunun bir çözümü yok mudur?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aklıma gelen bir diğer çözümde, tv'yi hard resetlemenizdir.

Bu resetleme işlemini yapmadan önce Sayın @albani ile görüşüp, iş ve işlem basamaklarını
    iyice öğrenmelisiniz.

Resetlemeden sonra kumanda çakışma problemi büyük bir ihtimalle ortadan kalkacaktır.
    Ancak tek kumanda ile yönetme istediğiniz şimdilik mümkün değil gibi...

Birde bu tv'lerin modeline göre yazılım güncellemesi oluyor. Onuda yapmanızda yarar var.
    Zira bu sorunlar tespit edilip, güncelleme verilmiş olabilir. Ama unutmadan danışmadan bu
    işlemi yapmayınız.

Kolay gelsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Aklıma gelen bir diğer çözümde, tv'yi hard resetlemenizdir.

Bu resetleme işlemini yapmadan önce Sayın @albani ile görüşüp, iş ve işlem basamaklarını
    iyice öğrenmelisiniz.

Resetlemeden sonra kumanda çakışma problemi büyük bir ihtimalle ortadan kalkacaktır.
    Ancak tek kumanda ile yönetme istediğiniz şimdilik mümkün değil gibi...

Birde bu tv'lerin modeline göre yazılım güncellemesi oluyor. Onuda yapmanızda yarar var.
    Zira bu sorunlar tespit edilip, güncelleme verilmiş olabilir. Ama unutmadan danışmadan bu
    işlemi yapmayınız.

Kolay gelsin.

Hımm tvyi resetlemek çözüm olabilir kurulumu kolay zaten ama kalıcı hasar olurmu ondan korkuyorum @albani ustaya şimdi sorucam

Tv güncellemesini sürekli takip ediyorum hatta forumda sayfa var-->http://forum.donanimhaber.com/m_39114889/mpage_15/f_/key_32pfl5405//tm.htm#48726312 burdan hep bakıyorum şuan 18.05.2011 yazılımı yüklü

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.