Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (74. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.806
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: erd_eru

msenoz TSPanel'i nasıl kaldırırız?
    TSPanelin kendi eklenti kaldır menüsünden kaldırmaya çalıştığımızda yeşil ekrana geçip restart atıyor.
    Başka bir imajla açıp FlashXP ile girerek, diğer imajın TSPanelini silebiliyoruz. Ama TSPaneli sildiğimiz imajı
    açarken arıza çıkıyor.

TSpaneli kaldırmadım ki ben, neden gerekti ki kaldırmak.

quote:

Eveeet! Sonunda Gemini imajı wireless olarak nete bağladım.
    GP3-dm800se-20120323-Sim2-ssl84b-by sat4fun "kılıçlı imaj" ile bu sorunu çözdüm.

Bir de wireless bağlantı olmadığında :
    /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/WirelessLan/open folder WirelessLan
    veriyolunu kullanarak "plugin.py" dosyasını değiştirirseniz birçok imajda kablosuz bağlantı yapabilirsiniz.

Tebrikler, demek kılıç sorunuda parladı.

• quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

quote:

msenoz TSPanel'i nasıl kaldırırız?
    TSPanelin kendi eklenti kaldır menüsünden kaldırmaya çalıştığımızda yeşil ekrana geçip restart atıyor.
    Başka bir imajla açıp FlashXP ile girerek, diğer imajın TSPanelini silebiliyoruz. Ama TSPaneli sildiğimiz imajı
    açarken arıza çıkıyor.

TSpaneli kaldırmadım ki ben, neden gerekti ki kaldırmak.

quote:

Eveeet! Sonunda Gemini imajı wireless olarak nete bağladım.
    GP3-dm800se-20120323-Sim2-ssl84b-by sat4fun "kılıçlı imaj" ile bu sorunu çözdüm.

Bir de wireless bağlantı olmadığında :
    /usr/lib/enigma2/python/Plugins/SystemPlugins/WirelessLan/open folder WirelessLan
    veriyolunu kullanarak "plugin.py" dosyasını değiştirirseniz birçok imajda kablosuz bağlantı yapabilirsiniz.

Tebrikler, demek kılıç sorunuda parladı.

Aynen öyle. Osmanlı'nın kılıcı sonunda sonunda parladı.
    Bir başka Gemini imajı da aynı yöntemle kablosuz bağlantılı yaptım.
    Fakat her iki imajdaki eski versiyon TSPaneli 5.6'ya terfi ettirmek isteyince
    gerek TSPanelin ana çerçevesinin sol altındaki sarı "Upgrade" tuşuyla,
    gerek ise Addons segmesindeki Sim 2.10 veya bir grubun ismi altındaki
    TSPanel indirme tuşlarıyla yaptığım terfi indirimlerinde dosyalar inip "mavi" tuşa basarak
    "enigmayı yeniden başlat" dediğimde 8-10 saniye bekleyip yeşil restart ekranına düşüyor.
    Sonra sürekli restart atıyor. Mecburen düğmeden kapatıp boot sırasında başka bir imajı seçerek
    diğer bozulan imajı siliyorum.

Bu nedenle ben de TSPAneli komple kaldırıp son versiyonun kurulum dosyasını, cihaza FTP ile yollayıp
    öyle kurayım dedim. Silme işlemi için 2 yöntem uyguladım:
    1)FTP ile bağlanıp TSPanel dosyasını sildiğimde cihaz açılışta kalıyor.
    Yine düğmeden kapatıp başka imajla açıyorum.
    2)TSPanelin kendi eklenti kaldırma menüsünden yapmak istedi, olmadı.
    Zira TSPanel aktif olduğu için kendi kendini silmiyor.

İmajlardaki mevcut versiyonlar da çalışma sırasında defalarca hata verdi.
    Yani dostum wireless işini hallettik ama bu defa TSPanel sıkıntı yapıyor.

Ama diğer imajlarda TSPanelin eski-yeni sürümleri ya da terfi işlemleri sorunsuz.

• quote:

Bu nedenle ben de TSPAneli komple kaldırıp son versiyonun kurulum dosyasını, cihaza FTP ile yollayıp

ipk dosyasını cihaza ftp ile gönderip cihaz üzerinden usb deki herhangi bir imaja yüklemeyi başarabildiniz mi?

Ben usb de yüklü Dream elite imaja bir türlü ts paneli yükleyemedim.. Telnet den zaten olmuyor.. Ayrıca usb ye 'Ba'
    aracılığıyla yüklediğimiz imajlara cihaz üzerinden(addons/Tspanel) plugin yüklesem bile restart sonrası yüklediğim pluginler
    "Eklentiler" menüsünde görünmüyor..

Tahminim her plugin standart olarak tanımlı bir dizine kurulmaya çalışıyor ama Ba/imajlarda dizinler değiştiği için pluginler kendi içinde
    tanımlı dizini bulamadığından kurulum başarıız oluyor.

• Dün hiç bir sorun yoktu, bugün cihazı bir açtım kanal geçişi başarısız diyor bütün kanallarda. Sinyal seviyesi 0. İçerideki bağlantıları kontrol ettim bir sorun yok.

Çatıda antenden bir sorun olacağını düşünmüyorum dün akşamdan sonra şiddetli rüzgar falan yoktu ki anten ne fırtınalar atlattı.

Çanak bağlantısı sorunu dışında başka bir neden sinyal seviyesi sorunu verebilir mi? yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Güncel setting de attım fayda etmedi
  • quote:

Orijinalden alıntı: nodar

quote:

ipk dosyasını cihaza ftp ile gönderip cihaz üzerinden usb deki herhangi bir imaja yüklemeyi başarabildiniz mi?

Ben usb de yüklü Dream elite imaja bir türlü ts paneli yükleyemedim.. Telnet den zaten olmuyor.. Ayrıca usb ye 'Ba'
    aracılığıyla yüklediğimiz imajlara cihaz üzerinden(addons/Tspanel) plugin yüklesem bile restart sonrası yüklediğim pluginler
    "Eklentiler" menüsünde görünmüyor..

Tahminim her plugin standart olarak tanımlı bir dizine kurulmaya çalışıyor ama Ba/imajlarda dizinler değiştiği için pluginler kendi içinde
    tanımlı dizini bulamadığından kurulum başarıız oluyor.

Sayın nodar,
    ipk dosyasını FlashXP ile yollayıp kurulum için 3 metod var.
    Ben bunların üçünü de kullanarak değişil .ipk dosyalarını cihaza kurdum.
    BarryAllen,TSPanel,gp3flashbackup,cccaminfo vs. gibi.

1.Metod: dosyayı tmp klasörüne yollayıp imajdaki addon segmesindeki "Manuel Install"
    bölümünden ya da yine cihaz üzerinden "file explorer" kısmından girip .ipk dosyasını tıklayarak.
    2.Metod: dosyayı FTP ile /usr/lib/enigma2/python/Plugins/Extensions/ içine atıyoruz.
    CHMOD u 775 yaparak kaydediyoruz. Dreamı reboot yaptığımızda extention kurulmuş oluyor.
    3.Yol da (Bunu msenoz de defalarca anlatmıştır) dosyayı FTP ile ilgili yere attıktan sonra
    doğru komutları vererek Telnet ile kurulum.

1 ve 2 metod doğru uygulanırsa kurulum yapılır. Son çare de Telneti kullanmaktır.

Kolay gelsin...

• 1.metod usb deki image lerde işe yaramadı.. örnek olarak; Dream Elite Tspanel içermediğinden ftp ile
    tmp klasörüne gönderip cihaz üzerinden manuel yükleme yapıyorum. Tspanel sorunsuz yükleniyor ama
    restart sonrası plugin eklentiler menüsünde gözükmüyor.

2.Metod NstreamVOD playerda işe yarıyor, ipk olmaması şartıyla

3.Metod telnetle henüz cihaza passwrd yüzünden giremedim.
  • 1) Eğer menü bdüğmesine basınca TSPanel üstte görünüyor ve tıklayınca çalışyorsa tamamdır.
    Ayrıca eklenti menüsünde simgesi olup olmaması önemli değil.

2) Size yazdıktan hemen sonra server durumunu görebilmek için
    enigma2-plugin-extensions-cccaminfo_svn-2736-r0_mipsel.ipk dosyasını bu yöntemle
    DreamOEM.GP3.v2-dm800se-20120324-SR4.Sim2.84b.riyad66 imaja yükledim. (Bu imaj gayet iyi)
    Aynı imaja yukarıda bahsettiğim kablosuz bağlantı yeteneğini kazandıran .ipk eklentiyi de
    bu yöntemle yüklemiştim.

3) ip no.su ile cihaza giriyorsanız login kısmına "root" yazarsanız girersiniz.
    Ayrıca password sorarsa -ki sormayabiliyor- o zaman "dreambox" dersiniz.
    Tabi siz başka bir şifre tanımlamadı iseniz.

Kolay gelsin...
  • Hotbird uydusundandaki
    SKY Italia kanallarını arıyorum.
    Aşağıdaki frekansları şebeke açık taratır mısınız?

12713 V 29900
    12731 H 29900

Tek transponder seçeneğiyle V/H durumuna dikkat ederek network açık olarak taratılacak.
    Bulunan kanalları da yazarsanız sevinirim.
  • quote:

1) Eğer menü bdüğmesine basınca TSPanel üstte görünüyor ve tıklayınca çalışyorsa tamamdır.

enigma2-plugin-extensions-cccaminfo_svn-2736-r0_mipsel.ipk dosyasını bu yöntemle
    DreamOEM.GP3.v2-dm800se-20120324-SR4.Sim2.84b.riyad66 imaja yükledim. (Bu imaj gayet iyi)
    Aynı imaja yukarıda bahsettiğim kablosuz bağlantı yeteneğini kazandıran .ipk eklentiyi de
    bu yöntemle yüklemiştim.

Kolay gelsin...

TSpanel ana menüde zaten gözükmüyor, daha doğrusu yükleme başarılı bile olsa hiç bir dizin menü altında
    gözükmüyor..

GP3'yü dün yükledim ama daha henüz deneyemedim(Şu açılış logosu kılıçlı olandan)

Root dan sonra password soruyor.#~ simgesi çıkıyor, bu durumda password olmadan bağlanması gerekirken
    bağlanmıyor... Bende ki cihaz dahili wireless olanından, Tspanelden password changer ile değiştirmek istesem bile
    değişmiyor maalesef.

• Sifre sorduktan sonraki ekran goruntusunu ekleyebilirmisiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • nodar şurada DM500S için şifre sıfırlama anlatılıyor. Ben de DM500 kullandığımda aynı yöntemle sıfırlamıştım.
    Birisi DM 600 PVR için de bu yöntemle şifre sıfırlamış. Bir incele istersen. Linkteki *** lı yerlere sitenin adını tamamla.
    Ayrıca cihazı fabrika ayarlarına döndürmekte bildiğim kadarıyla şifreyi sıfırlıyor.
    Kolay gelsin.

Şifre sıfırlama

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi erd_eru -- 29 Mayıs 2012; 19:09:26 >
  • Ts panel 5.8 çıkmış
    updates:
    -rearrangement of icons and more tools renamed to tools-2
    -improvement of addons search function and virtualkeyboard added to put search text
    -improvement of crom manager with added more scripts for daemon cron jobs
    -fixe minor bugs in previous versions

installation:
    1- By update from previous versions
    2- from any TSpanel servers
    3- Send the attached ipk(after unrar) to dreambox /tmp directory
    and install it from file explorer of current TSpanel or enter the following command in telnet software(e.g dcc)
    İNDİR

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amon35 -- 29 Mayıs 2012; 20:40:42 >

• quote:

quote:

1) Eğer menü bdüğmesine basınca TSPanel üstte görünüyor ve tıklayınca çalışyorsa tamamdır.

bu yöntemle yüklemiştim.

Kolay gelsin...

TSpanel ana menüde zaten gözükmüyor, daha doğrusu yükleme başarılı bile olsa hiç bir dizin menü altında
    gözükmüyor..

GP3'yü dün yükledim ama daha henüz deneyemedim(Şu açılış logosu kılıçlı olandan)

Root dan sonra password soruyor.#~ simgesi çıkıyor, bu durumda password olmadan bağlanması gerekirken
    bağlanmıyor... Bende ki cihaz dahili wireless olanından, Tspanelden password changer ile değiştirmek istesem bile
    değişmiyor maalesef.

Bağlanıp root yazıp entere bastıkrtan sonra aşağıdaki gibi bir ekran mı geliyor;

• Ekran aşağıdaki gibi...

• quote:

Ekran aşağıdaki gibi...

Tahmin ettğim gibi bu ekranda zaten bağlanılmış, cihazda şifre tanımlı olmadığından password sormadan bağlanmış.
    password sormasını istiyorsanız bu ekrandayken passwd yazıp entere basın sizden 2 kez şifre girmeniz istenecek ve şifre değişecektir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: the wade

Dün hiç bir sorun yoktu, bugün cihazı bir açtım kanal geçişi başarısız diyor bütün kanallarda. Sinyal seviyesi 0. İçerideki bağlantıları kontrol ettim bir sorun yok.

Çatıda antenden bir sorun olacağını düşünmüyorum dün akşamdan sonra şiddetli rüzgar falan yoktu ki anten ne fırtınalar atlattı.

Çanak bağlantısı sorunu dışında başka bir neden sinyal seviyesi sorunu verebilir mi? yaklaşık 1 senedir kullanıyorum hiç böyle bir sorun yaşamamıştım. Güncel setting de attım fayda etmedi

fikri olan var mıdır?
  • quote:

quote:

Dün hiç bir sorun yoktu, bugün cihazı bir açtım kanal geçişi başarısız diyor bütün kanallarda. Sinyal seviyesi 0. İçerideki bağlantıları kontrol ettim bir sorun yok.

fikri olan var mıdır?

Aşağıdakilerden biri ya da birkaçı olabilir.

- LNB ler yerinden kaymıştır ya da bozulmuştur.
    - Dizeq bozulmuştur ya da kısa devre vardır.
    - Kablolarda bir sorun vardır. Ölçüm cihazıyla kontrolü gerekir.
    - Biri cihazın tuner ayarlarına girip dizeq sıralamasını bozmuştur ya da tunerde bir sorun vardır.

Siz en iyisi gereksiz masraflara girmeden önce alıcıya taktığınız kabloyu çıkarıp bir satfinder cihazına
    taktırın. Sinyal yeterli düzeydeyse sorunu sadece alıcıda arayın yani yukarıdaki son maddeyi inceleyin.
    Sinyal yoksa ilk üç maddeye bakın.

• quote:

Orijinalden alıntı: msenoz

Tahmin ettğim gibi bu ekranda zaten bağlanılmış, cihazda şifre tanımlı olmadığından password sormadan bağlanmış.
    password sormasını istiyorsanız bu ekrandayken passwd yazıp entere basın sizden 2 kez şifre girmeniz istenecek ve şifre değişecektir.

Dediğiniz yöntemde işe yaramıyor.. "Passwd" komutu tamam ama sonrasında gelen seçenek; "New passwd" komutunda hiçbir şey
    yazılmıyor maaalesef, imleç hiç ilerlemiyor bile.
  • Putty'de kullandım ama sonuç aynı imleç hiç hareket etmiyor.

• quote:

Putty'de kullandım ama sonuç aynı imleç hiç hareket etmiyor.

Sanırım daha önce hiç linux kullanmadınız, linuxda şifre yazarken imleç ilerlemez ama siz yazın doğru girdiğinizde sorunsuz işlem yapacaktır.
  • 
Sayfa: önceki 7273747576
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.