Şimdi Ara

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları (28. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.910
Cevap
14
Favori
188.790
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Selamlar,

Çinden gelenler başlığında yazdım. Teknik değerler içeridiği için buradan da yayınlayayım.

Peter'e 2 nci sipariş verdiğim "SE" cihazda bugün DHL ile geldi nihayet...

Cihazın tuneri yerine tam oturmadığı için uzun süre sinyal alamadım. Bozuk diye
    düşünürken, kapağını açıp montajını yaptım. Cihaz sorunsuz çalışmaya başladı.

Kimsenin ilgilendiği ancak tarafımca önemsenen kapasite donanımlarına ait parça
    numaralarını yazayım.

İşlemci (Processor) ; Broadcom 7405, 400 Mhz.

Flash bellek (64 MB.) ; Hynix HY27US 08121B TPCB 104H

RAM 2 x 128 MB. = 256 MB.(micro entegre ürün) ; Hynix H5PS 5162 FFR S5C 125A

VRAM ; VRAM'ın RAM içerisinden desteklendiğini biliyorum. Ancak RAM'i kullanma oranlarını
    web'de araştırmama rağmen bulamadım !... Bilen varsa, kaynak vererek yazarsa memnun
    olurum.

Saygılar, sevgiler.

Merhaba

Ürünün sorunsuz bir şekilde eline ulaşmasına sevindim.Araştırıyorum bulursam paylaşıcam bilgine

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W7K2D -- 17 Ekim 2011; 18:27:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: W7K2D

Merhaba

Ürünün sorunsuz bir şekilde eline ulaşmasına sevindim.Araştırıyorum bulursam paylaşıcam bilgine

İlginiz için teşekkürler.

Arkadaşlar,

Bu cihazlar için sürekli yeni ssl ve yeni ssl'li image'lar yayınlanmakta...

Malum cihazı her seferinde konfigüre etmek zaman ve emek gerektiriyor.

ssl 84'lü Newnigma ve nemesis image'ları *optimize eden arkadaşımız varsa,
    backup'ını paylaşabilir mi?

* Optimize; Emulatör'leri kurulu, DTS kurulu v.s. v.s.

Saygılar, sevgiler.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: tamirci62

Arkdaşlar bu "Barry allen" tam olarak ne işe yarıyor?

Merhaba ,

Barry Allen bir Multiboot dur.Flashden haric CF,USB veya HDDye 1 den fazla Image atabiliyorsun ve Dreamboxu Reboot yaptiktan sonra hangi imageleri yüklediyseniz o image secip,o imagele calisiyorsunuz.
    Bu sayede devamli Flashdeki Image silip yeni yüklemenize gerek yok.

cevap için teşekkürler.Nasıl kurulum yapılacağı hakkında bilgi edninebileceğim bir site linki biliyor musunuz?

edit: Burada buldum güzel anlatılmış.
    http://anadoluatesii.blogcu.com/barry-allen-boot-yapilisi/4828855

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hakperes -- 17 Ekim 2011; 21:43:01 >

• Arkadaşlar benim merak ettiğim kimse kendi image'ını paylaşmıyor hayret ediyorum doğrusu !!! tüm ayarları yapılmış sorunsuz çalışan bir image yayınlasa buradaki arkadaşlar çok makbule geçecek !
  • quote:

Orijinalden alıntı: helsloot

Arkadaşlar benim merak ettiğim kimse kendi image'ını paylaşmıyor hayret ediyorum doğrusu !!! tüm ayarları yapılmış sorunsuz çalışan bir image yayınlasa buradaki arkadaşlar çok makbule geçecek !

Merhaba benim kullandığım image newenigma2 isterseniz paylaşabilirim.

Dreambox 800HD se (Clone) - Image - E2 Eklenti - Donanım Sorunları

Nihat1551 kanal listesidir , ama üzerinde biraz oynama yaparak kendime göre daha kullanışlı bir hâle getirdim

• quote:

quote:

Arkadaşlar benim merak ettiğim kimse kendi image'ını paylaşmıyor hayret ediyorum doğrusu !!! tüm ayarları yapılmış sorunsuz çalışan bir image yayınlasa buradaki arkadaşlar çok makbule geçecek !

Nihat1551 kanal listesidir , ama üzerinde biraz oynama yaparak kendime göre daha kullanışlı bir hâle getirdim

emeğinize sağlık teşekkürler yalnız hem yazılım hemde kanal listenizi ayrı ayrı paylaşırsanız çok daha memnun olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi helsloot -- 18 Ekim 2011; 13:50:27 >

• quote:

quote:

quote:

emeğinize sağlık teşekkürler yalnız hem yazılım hemde kanal listenizi ayrı ayrı paylaşırsanız çok daha memnun olurum

Bugün buraya upload ederim , merak etmeyin

Saygılar

• Kullandığım kanal listesi :http://www.multiupload.com/0MMOQ3TVAP
    Kullandığım image :http://www.multiupload.com/FGMCJRFI20

Kanal listesini yüklemek için : Dreamboxedit programı ile yüklüyorsunuz.
    İmage yüklemeyi : Cihazınızın ip'yi browser kısmına yazarak yükleyebilirsiniz.

Yapamayanlara yardımcı olabilirim

Saygılarımla

• Image'ınızda yüklü bileşenler nedir? Emulatörler? Pluginsler? v.s. Şu günel konu, meşhur
    DTS çalışır vaziyette mi?
  • Mrb arkadaşlar. Ben cihazın ip sini explorerden yazınca sizin dediğiniz gibi ykleme ekranı gelmiyor. web tv gibi bişeyler yazıyor. firm upgrade diye bir kısım yok. acaba neden olabilir..
  • quote:

Orijinalden alıntı: fagala

Mrb arkadaşlar. Ben cihazın ip sini explorerden yazınca sizin dediğiniz gibi ykleme ekranı gelmiyor. web tv gibi bişeyler yazıyor. firm upgrade diye bir kısım yok. acaba neden olabilir..

Merhaba

O ekrani gormek icin oncelikle dreamboxu acarken , dugmeye basili tutun ekranda stop yazisi geldiginde ipyi browsera yazin dedigimiz ekran gelicektir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W7K2D -- 18 Ekim 2011; 20:31:37 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: frozen74

DTS çalıştırma denemelerim sonunda yaptığım düzeltmeler ile herhalde tum imagelerde calısır
    yukarıda bir arkadaş bunu denememizi istemisti bende denedim bir kac ufak duzeltme yaptım newenigma imageda
    başarılı bir sekilde dts cozuldu daha once olmuyordu
    telnet le baglantı yaptıktan sonra

Birinci aşama
    opkg remove --force-depends enigma2-plugin-extensions-genuinedreambox
    reboot
    İkinci aşama
    Burada pluginin kaldırılıp kaldırılmadığını kontrol ediyoruz pluginler kısmına girip bakın genuine plugin varmı yokmu diye
    bakın.
    eğer yoksa arkadaşın verdiği linkteki zip icindeki 5 dosyadan enigma2-plugin-extensions-genuinedreambox_experimental-git20101209-r0_dm800se.ipk
    dosyasını ftp ile tmp klasorune atın ( altta bu dosyaların verildigi linki tekrar verdim)
    sonra telnet ile baglantı kurup

cd /tmp
    opkg install enigma2-plugin-extensions-genuinedreambox_experimental-git20101209-r0_dm800se.ipk
    reboot
    ucuncu asama
    Artık genuine plugin kuruldu simdi onu secip ok tusuna basınca bir numara cıkmasını bekliyoruz numara
    cıktıktan sonra kırmızı tusa basıp cıkıyoruz
    sonra telnet le baglanıp asagıdaki işlemleri yapıyoruz.

cd /tmp
    opkg install --force-downgrade enigma2-plugin-extensions-audiosync_experimental-git20110116-r0_dm800se.ipk
    opkg install gst-plugin-dvbmediasink_0.10+cvs20110116-r1_dm800se.ipk -force-downgrade
    opkg install dreamdts_1.0-r4_mipsel.ipk -force-downgrade

DTS li bir dosyayı deneyin.

Dosyalar
    1- 5 dosya olan arkadaşın verdigi linkhttp://www.multiupload.com/BJ4T63YMFW
    2-newenigma2 imagenin son versiyonu newnigma2-dm800se-10-4-ramiMAHER.rar http://www.multiupload.com/PKXLLJP3DA
    3-Bu image galiba 84A li olması lazım onun icin
    evet mümkün normal image yükler gibi direk browserdan yapabilirsin. öncelikle ekteki sssl84lü nfi dosyasını yüklüyorsun , yeniden başlat yapmadan istediğiniz sssl84lü imagei aynı şekilde yüklüyoruz, yine yeniden başlatmadan tekrar ilk yüklediğimiz ssl84lü nfi yi yüklüyoruz. cihazımız sss84 oluyor.

ssl84.nfi linki
    https://****.com/files/1038462061/sim2SE_SSL84A_0929.nfi
    yıldızlar yerine **** olacak

Teşekkürler, denedim çalıştı aynı imaj ile.

• quote:

quote:

Mrb arkadaşlar. Ben cihazın ip sini explorerden yazınca sizin dediğiniz gibi ykleme ekranı gelmiyor. web tv gibi bişeyler yazıyor. firm upgrade diye bir kısım yok. acaba neden olabilir..

Merhaba

O ekrani gormek icin oncelikle dreamboxu acarken , dugmeye basili tutun ekranda stop yazisi geldiginde ipyi browsera yazin dedigimiz ekran gelicektir

Hocam dreamboxun ip sini öğrendim o tamam. 192.168.2.2 ama bunu explore yazınca aşağıdaki resim açılıyor.

• quote:

quote:

quote:

Merhaba

Hocam dreamboxun ip sini öğrendim o tamam. 192.168.2.2 ama bunu explore yazınca aşağıdaki resim açılıyor.

Tamam pasam olay su

Dreamboxu arkasindam actiginiz gibi onde bulunan dugmeye basili tutun . ## stop ## 192..... ip alicaktir. İste tam o anda explorer'a ip yi yazarsan bahsettigimi sayfa acilicaktir. Stop yazisini gormeden girersen resimde ki gibi acilir :)

Dreamboxun onunde ki led ekranda ##STOP## gordugunde ipyi yazin . Anlastik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi W7K2D -- 18 Ekim 2011; 21:20:41 >

• yardımların için teşekkür ederim. Sizin dediğiniz gibi yapıp öğrendim zaten ip yi. arkadan kapattım. öndeki düğmeye basılı tuttum ve ekranda
    192.168.2.2 yazdı bu numarayı İnternet explorere yazdım gösterdiğim ekran açıldı. ilginç...
  • İlginçtir ki şimdi girdiğim de de, ekrandaki gibi benden kullanıcı adı ve şifresi istiyor.
    bu nasıl oacak şimdi...

• quote:

İlginçtir ki şimdi girdiğim de de, ekrandaki gibi benden kullanıcı adı ve şifresi istiyor.
    bu nasıl oacak şimdi...

Oraya

İd: Root
    Sifre : dreambox

Yazin
  • Sadece merak ediyorum dreamboxun onunde o ipyi goruyorsunuz Ve altindada stop yazisi ciktiginda hic birseye ellemeyin ve o anda explorera yazmalisiniz. Ben bunu aks edemedim sanirim :)
  • quote:

quote:

quote:

Merhaba

Arkadaşım,
    1.cihazı tamamen kapatın (arkadan)
    2.Kapalı halde iken ön taraftaki açma-kapama düğmesine basılı vaziyette TUTUN VE arkadaki açama kapama düğmesini açın.
    3.ıp numarası gelinceye kadar elinizi bırakmayın.
    4.Gördüğünüz cihazın IP numarasını bilgisayarınızın browserine yazıp enterleyin
    5.DİKKAT ıp numarasını girdiğiniz halde hala daha dediğiniz TV ekranı geliyorsa ön bellekteki adresi okuyor demetir. O zaman ıp numarası browserde hala yazılı iken browserinizin "YENİLE" BUTONUNA BASIN .fremware yükleme ekranı gelecektir.
    Kolay gelsin

NOT;
    Bu arada bilmeyenler için söylüyorum buket editör ile falan uğraşmayın Cihazınız açıkken bu tv ekranınını "ekstras" bölümünden "bouquet editör" butonuna basarak favorilerinizi bilgisayara yedekleyebilir veya daha önce yedeklediğiniz bouqletlerinizi yeni bir imaj kurduğunuzda 1 sn de cihazınıza atabilirsiniz.

• quote:

Sadece merak ediyorum dreamboxun onunde o ipyi goruyorsunuz Ve altindada stop yazisi ciktiginda hic birseye ellemeyin ve o anda explorera yazmalisiniz. Ben bunu aks edemedim sanirim :)

Çok özür hocam şimdi anladım. O ekranda duruken yapıcakmışım. çok pardon. Çok saolunnn
  • 
Sayfa: önceki 2627282930
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.