Şimdi Ara

Dram olmaz ise olmaz mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
2
Favori
2.176
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Pcie Gen4 Nvme Ssd 1tb almak istiyorum.Dram meselesi kafamı karıştırıyor.Dram olmayan,okuma hızı 5000 civarı olan modeller(Kingston Nv2),(Crucial P3 Plus)1400-1600 TL.Dram olan modeller,2000-2300 Tl(Crucial P5 Plus,Kingston Fury Renegade,Samsung 980 Pro,Kingston Kc3000,seagate firecuda 520 vs.)2000-2400 TL.Sırf Dram var diye 600-800 TL fazladan vermeye değer mi?Dram yoksa daha yavaş oluyor deniyor.5000 mb/Sn gibi bir okuma hızı yavaş mı?Dram olanlar en fazla 7000 mb/Sn.Birde ömrü kısa oluyor muabbeti var.Dram olan 10 sene,olmayan 3-5 sene mi gidiyor anlamadım.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >






  • < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SaLVaToRe_V -- 27 Şubat 2023; 21:42:24 >




  • Anakart;Asrock B550M Steel Legend.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Günlük işler için kulanılan bir bilgisayar ise dramsiz olan bir ssd de seçilebilir. ( oyun , net kullanımı , film video izlemek olan bir pc ) Ben bir çok kez dram bulunmayan ssdye de sistem kurdum bu amaçlı pc olduğundan dramli olana göre bir fark görmedim kullanmda .


    Açılış kapanış süreleri oyun oynama yükleme gibi bir şeylerde fark olmuyor. Dram en çok dosya kopyalarken mb / sn nin çok düşmemesini sağlıyor belli bir yerde sabit tutmaya yarıyor.


    Dram yok diye pc performansı yerlerde falan gezmiyor. Ama bütçe elveriyorsa fiyat farkıda azsa dramli model tercih edilebilir. Yukarda sayılan dramli modellerde markalarda onlar da kaliteli tabi.


    Ssd yi almadan önce tbw yazma ömürlerinede dikkat edin. Dramsiz olan ssd modellerinde de hmb teknolojisi var o da sistem belleğinin bir bölümünü kullanarak bir nevi dram görevi görüyor.


    Dramli ssd kadar olmasada yine de iyi bir durum. Oyun oynamak oyunları yüklemek gibi bir düşünceniz varsa dramsiz m2 ssd ler de işiniz fazlası ile görecektir. Yukarda @salvatore_volkan hocanın önerdiği wd sn 770 black güzel bir model bnde de var, benchmarklarda daha iyi bilinen modellere göre bile performansı çoğu durumda aynı. Videolara karşılaştırmalara bakın.


    Hemde dramsiz yani. Crucial p3 plus ta da dram yok ama onu tercih etmeyin yazma ömrü wd sn 770 e göre çok düşük. Wd sn 770 1 tb 600 tb yazma ömrü - crucial ın ise 1 tb 220 tb


    Crucial da p5 plus modeli iyidir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Erhan1982DZC -- 1 Mart 2023; 11:7:6 >




  • Amacım windows yüklemek,ve oyun oynamak.Diğer şeyler için normal ssd,hdd,harici depolama falan çok.Ömür olayına dikkat etmiyordum.Aydınlattığınız için teşekkürler.


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • linkuei L kullanıcısına yanıt

    Rica ederim, amaç işletim sistemi kurup oyun oynamaksa söyledim gibi , wd black sn 770 başarılı bir ürün 4.0 lar arasında. Ancak dramli olan diğer modelleri bunun fiyatına yakın denk getirirseniz dramli olanı alın.


    Yoksa kullanım amacı için yeterli ürün wd sn 770 olan modelde . Kolay gelsin.

  • Erhan1982DZC kullanıcısına yanıt
    Crucial markasına güvenmiyorum. Ramlerini kullandım 1 yıl sonra bozulmuştu. Aynı RAM in dual i daha sağlam ürün bozuk çıkmıştı.

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Ssd nin sağlamlığının Dram le alakalı olduğunu düşünmüyorum daha çok marka modelle alakalı. Samsung alın yıllarca sorunsuz kullanırsın benimkisi fikir:)

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • linkuei L kullanıcısına yanıt
    Dram olmazsa ramin den kullanıyor haberin olsun
    16 ve altıysa önermiyorum
    32 ise dramsiz alabilirsin

    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • exceria 1tb dram li öneririm. 5000 yazıyor 15000 yazıyor a takılma onlar diske 40-50gb yazınca 500-600MB bandına kadar düşüyor tamamen hile hurda hız ibareleri.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SailorTurkey -- 1 Mart 2023; 5:38:10 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Merhaba, bende CT1000P2 SSD8 modelini aldım. Fakat normal sandisk ssd 7 sn de açılırken ct1000p2 ssd8 11 saniyede açılıyor . Anlam veremedim.

  • Türkiye'de yaşıyoruz hayatımız dram zaten


    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dram olmadığı zaman ssd de veri yazılıp-silinen hücreler çok daha kısa zamanda ölüyor..

  • İşte net ve en DOĞRU cevap.

    Artık bin üstüne mesaj atmayınız.
    Ataninda donsnim bilgisi den şüphe ederim...

    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Arkadaşlar konuyu hortlatmış gibi olacağım ancak. harici usb ssd kutusunda depolama amaçlı kullanacağım. bu bağlamda dram önemlimi sizce. usb kutubub hızı porttan sebep zaten max 1000 mb kopyalama yazma izni verecek bana.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.