Elektirikli motor şarj hakkında
İyi günler araç volta vsx 4 akülü jel kullanıyorum
Çoğu yerde araştırdım özelikle bu forumda motorun aküsü %50 indiğinde bile şarj edebilirsiniz deniliyor. Doğrumudur? Hatta şarjı %80 indiğinde şarj edebilirsiniz daha uzun ömürlü olur bu aküler boş kalmayı sevmez deniliyor.
Mesela araba aküleri hiç bitmeden şarj oluyor 6 - 7 sene dayanılıyor.
uzun yıllar jel akü kullananlar öneriniz nedir?
2 adet harici hdd takmak
İyi günler,
Tek Usb ye 2 adet 4 tb harici elektirik fişli hdd takarsak sorun olur mu?
Usb 2.0 veya 3.0 farketmez yeterki usb ye taktığımda çalışsın.
Hdd güç tüketimi
İyi akşamlar,
1 tb segate 7200 ile 4 tb segate 5200 güç tüketimi aynı mı?
500 watt hıgh power marka güç kaynağı kullanmaktayım. tek kaploda 3 adet sata güç kaplosu var.
Bu 3 sata güç çıkışına 4 tb 5200 rpm 3 adet harddisk taksam sorun olur mu?
Msı b460 mortar wifi anakart m2 ssd
İyi akşamlar .
Msı b460 mortar wifi anakart kullanmaktayım. Anakartta 2 adet m2 ssd yuvası var. 1. yuvada 1 tb nvme m2 ssd bulunmakta. Fakat tum sata portları çalışıyor.
Bu anakarta 1 adet daha nivme m2 ssd almayı düşünüyorum. Anakart sitesine baktım desteklediği ürün Adata Xpg SX8100 2tb 3500MB-3000MB/S M.2 Pcıe SSD ASX8100NP-2TT-C destekliyor.
Burda sormak istediğim soru bu xpc nvme m2 ssd yi takarsam sata portları iptal olur mu?
Bir çok yerde araştırma yaptım sata m2 ssd takarsak iptal oluyor muş. Fakat nvme m2 ssd takarsam pc expres 3.0 yolu kullandığı için tüm sata partlarını kullanabiliyormuşuz.
Emin olmak için bu konuyu açtım. Görüşleriniz nedir?
Power suply soru?
İyi geceler
High power supply 500 wt kullanmaktayım . Normalde pc standartların altında çalşıyor .
5 tane ssd taksam bu power supply fanı hızlanır mı? Bu markalarda fan fızlanması var mı?
Kaldı ki ssd ler fazla yük çekmez. 1 ssd 3 wolt çekiyor.
Pc de ekran kartı felan öyle ağır şeyler yok. İşlemciden görüntü alıyorum.
wd elements 4 tb önerirmisiniz?
İyi akşamlar
Hayatım boyunca sürekli kasanın içine takılan hdd kullandım. Kablo kalabalığından artık sıkıldığım için usb hdd yönelmek istediğim. Fakat usb 4 tb hdd hiç kullanmadığım için performans konusunda fikrim yok. Wd 4 tb elements usb hdd videları hızlı ve takılmadan açsın benim için yeterli.
Çoğu yerlerde araştırdım. Videolarda açmalarda takılmalar oluyor deniliyor.
Bu ürünü kullanan var mı?
Sizce almalı mıyım?
M2 ssd uyumu.Yardım
Merhaba msı b460 mortar wifi anakart kullanmaktayım . Anakartın resmi sitesinde Crucial P2 CT500P2SSD8 PCI-Express 3.0 500 GB M.2 SSD destekliyor.
Bu modelin 1 tb olanını alsam yinede destekler mi ? Sıkıntı olur mu?
Crucial P2 CT1000P2SSD8 PCI-Express 3.0 1 TB M.2 SSD
Bu ürünü alınca bios güncellemeye gerek varmı bilmiyorum. İnşallah gerek yoktur. Çünkü bios güncellemesinden anlamıyorum.
Agı 2tb Sata3 SSD 550/500 Mb/s
Merhaba bu ssd modelini almak istiyorum. Diski ikiye ayırıp işletim sistemi kuracağım. C ve D bölümü dolu olduğunda hız ve performans kaybı yaşar mıyım?
Valueram ram alayım mı?
Merhaba sistem 4 gb ddr4 2666 mhz cl19 ram var. Sistem ramını yükseltmek istiyorum . Bu ram yanına 8 gb ddr4 2666 mhz cl19 Valueram ram almak istiyorum.
https://www.hepsiburada.com/kingston-valueram-8gb-2666mhz-ddr4-ram-kvr26n19s8-8-p-HBV00000JF0R8
Value ram nedir . Alayım mı . 2 ram aynı anda çalışır mı?
Msı b460 wifi anakart kullanan
İyi günler daha önce bu sistemi kurup sorun yaşayan varmı? Bios güncellemesine gerek var mı?
Msı b460 1200 wifi anakar,
i5 10400 1200 işlemci
500 wt hight power
Sistem kuruyorum . Bu sisteme 8 gb ddr4 2666 ram almayı düşünüyorum
Son Giriş: geçen ay
Son Mesaj Zamanı: 2 ay
Gerçek Toplam Mesaj Sayısı: 117
İkinci El Bölümü Mesajları: 0
Konularının görüntülenme sayısı: 3.968 (Bu ay: 66)
Toplam aldığı artı oy sayısı: 17 (Bu hafta: 0)
En çok mesaj yazdığı forum bölümü: Haberleşme ve Dijital Platformlar