Şimdi Ara

Download yaparken bilgisayar reset atıyor ;(

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
1
Favori
11.219
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

şunu belirtmek isterimki yerli yabancı birçok konuyu araştırdım farklı kaynakları okudum ancak geçerli bir çözüm malesef bulamadım, umarım sizler yardımcı olabilirsiniz.

işletim sistemi vista ultimate edition olan kendi destop bilgisayarımda büyük boyutlu dosyaları download ederken bilgisayar kendi kendine reset atıyor. utorrent, flashget veya farklı programlar hepsini denedim. download a başlıyor bir süre sonra bilgisayar mavi ekran ve resetlerde. şunu belirtmek isterim bilgisayarda herhangi bir download işlemi yokken veya bilgisayarı yorabilecek diğer işlemlerde oyun oynamak HD film izlemek vs de bir sıkıntı yok. mavi ekrana düştüğü için ram lerden olabilir dedim ancak aynı ağa bağlı laptop da son birkaç gündür download yapıyordum bugün birde baktımki download sırasında oda mavi ekran reset :( anlayacağınız açıkça br virüs gibi duruyor. ancak denemediğim antivirus, spyware kalmadı hiçbirşey çıkmadı. 2-3 farklı external drive ım var bunlarıda tarattım onlarda da bulunan herhangibirşey yok malesef.

son çare destop a format atıp win 7 kurmayı düşünüyorum ancak external HDd lerde virüs varsa gene bir şekilde bulaşacak ve aynı sorun ile karşılaşacağım sanırım..

birde internet bağlantımı 8mbit e çıkarttıktan sonra bu sorunlar olmaya başladı gibi önceden 1mbit vardı 100kb ile sorun yaşamıyordum, veri iletişiminden kaynaklı bir problem olabilir mi acaba??

yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler..

• Nasıl yani aynı ağda bulunan iki bilgisayar var, bunların ikisi de download yaparken reset mi atıyor? İlginç gerçekten. Eğer ikisinde de aynı ağ kartı olsa kartlarda veya sürücülerinde hata var diyeceğim ama biri laptop demişsiniz. O halde dediğiniz gibi en mantıklı görünen ihtimal iki bilgisayarda da aynı virüsün bulunması. Eğer bu virüs sniffing yapıyorsa büyük ihtimalle kernel seviyesinde gelen bütün trafiği kendi üzerinden geçiriyordur bu da bir kodlama hatasından dolayı hız yükseldiği zaman virüsün çökmesine ve mavi ekrana neden oluyor olabilir.

Bu şekildeki komplike virüsleri temizlemeye kalkışmanızı önermem, uygulayabileceğiniz en kesin çözüm direk format atmak ve yine kurduktan sonra eski verilerden ve ağdan tekrar bulaşmasını önlemek olacaktır.

Ekleme: İki bilgisayarı da formatlamadan aynı ağa bağlamayın, harici diskteki multimedya dosyaları gibi virüsün bulaşma ihtimalinin az olduğu dosyaları yedekleyin ve onu da formatlayın. Kurulumdan sonra ise iki bilgisayara da firewall kurun. Bu şekilde yeniden bulaşmayı önleyebilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 10 Haziran 2010; 1:41:27 >

• güvenlik sorunu olduğu kanaatine nasıl vardın? öncelikle donanım bilgilerinden biraz bilgi verirsen biz de donanım hatalarına karşı biraz
    araştırma yapma şansına sahip olabiliriz. mavi ekran donanım hatası olasılığını güçlendiriyor. yazılım da bu sorunu yapabilir tabi.
    ethernet portlarınla ilgili bir sorun olabilir mesela. download işleminde bu port üzerinden akış oluyor. bilgisayarı başka şekillerde yorarken
    mavi ekran hatasına düşmüyorum demişsin. bu durumda portable bir disk ve cd' den kullanılabilir bir işletim sistemi ile öncelikli olarak
    hararetli bir download öneriyorum.

ilave. bilgisayarın biri hataya düşse öbürünü de hataya düşürebilir. bu da modemi ön plana çıkarır.
    mesela internete bağlı iki bilgisayar varken, bilgisayarın biriyle firmware upgrade yaparken her iki bilgisayarıda mavi ekran hatasına
    düşüren bir tek ben varım bu forumda muhtemelen.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The souls migration -- 10 Haziran 2010; 1:51:18 >

• teşekkürler arkadaşlar,

eski kablosuz us robotics 9106 modem kullanıyorum, destop daki ethernet bağlantısı için msi anakarta ait onboard kullanıyorum, laptop kendi wireless adaptörü ile bağlı. laptop da şöyle bir sorun daha oluyor sanırım hızlı indirmeye başladığı zaman kablosuz bağlantı bazen kesiliyor bir süre sonra geri geliyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thecharı -- 10 Haziran 2010; 9:12:16 >
  • The souls migration'ın dediği gibi Live CD'den filan veya başka bir bilgisayarla aynı modeme bağlanıp indirme yapmayı deneyin bakalım aynı sorun olacak mı (mavi ekran değil de ona benzer kesilme vs). Bu şekilde sorunun kaynağını anlamak mümkün olabilir. Yeni bilgisayar bağlarsanız önce iyi bir firewall kurun ağda bir şey varsa ona da bulaşmasın.

http://www.slax.org/get_slax.php
    http://www.knopper.net/knoppix-mirrors/index-en.html
    http://www.ubuntu.com/desktop/get-ubuntu/download

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PHaLaNX. -- 10 Haziran 2010; 11:04:05 >

• ethernet kartı driverlarınızı güncellemeyi yada yeniden yüklemeyi denedinizmi ?
  • Phalanx hocam laptop da xp desktop da vista var linux a virus pek islmeyecegi icin ubuntu ile bir deneyecegim orada da yaparsa sorun anlasilir.

Hem laptop hemde desktop gibi farklicihazlarda ayni sorun yasandigi icin herhangi bir dahili bilesenin driver ini guncellemedim..
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • hmm..
    çok garip bi durum . kafyı yemiştim şimdi o sorun bende olsa.
  • Sana bir kıyak geceyim aynı problemi bende yaşadım bilgisayar mühendisinden tut gitmediğim servis kalmadı 250 tl para harcadım olmadı ekran kartı ram power ne ararsan değiştim öleki modem bile denedim ve sorunu kendim buldum ve aştım
    Söylüyorum.../Önce pc ni güvenli mod da çalıştır f 8 bas pc açılırken Biraz beklıyecen tabii ki /Sonra Nvg İnternet security 2011 free var onu indir / Sonra Başlat Çalıştır / Ms Config / Başlangıç Tümü devre dışı yap /güvenli modda tarama yaptır 2 saat kadar zaman alabilir taraması bekle /sonra bitince pc kapat aç sorunun çözülecek /Bide sana kıyak AVG PC TUNEUP indir pc tarat ne kadar kırık dosya varsa nfts dosyaları onarsın HA unutmadan versiyon atsan bile avg nin gördü işi görmüyor dosya düzeltmekte pc uçsun inan bana hızlanıcak ama çok sende bana allahrazı olsun diyeceksin Oda Bana yetecek
    HA UNUTMADAN SONRA ÇALIŞTIR YABTIğIN DEVRE DIŞI BIRAKTIĞIN DOSYALARI TEKRAR ONAYLA HİZMET DOSYALARINI DA YANINDA ONUDA ONAYLA YOKSA PC ne eternet kartını görür ne de başka bişeyi kolay gelsin

Dünya Yalanmış Bana Yalanmamış Lazım [simage][/simage]

• bilgiler için eywallah hocam ama benim sorun sadece işletim sistemine bulaşan bir virüs den kaynaklı imiş bu kadar uğraşmadan bastım formatı win 7 ye geçtim 4-5 aydır rahat rahat kullanıyorum, sağol genede ;)
  • trojan bulaşmış olabilir hepsi tesbit edilemiyor çünkü
  • öncelikle selamlar.
    Bu problemin aynısı suanda bendede var. bende arkadasınkinden biraz faklı olarak sadece mavi ekran gelmemesi var geriye kalan problemlerin hepsi aynı. 1gb üstü bir dosya download ederken PC otomatik olarak yeniden baslatılıyor yazıyor. pc de 3 adet HDD baglı hepsini ayrı ayrı tarattım hiçbirisinde virüse rastlamadım. bence olay sistemsel gibi suanda win7'de problem oldugunu zaten biliyorum. sistemi update edersen bu sorunu yasıyorsun "ki update etmeden önce yoktu"
    işletim sistemim win 7 Ultimate 64 bit
  • bende de aynı sorun var çok ilginç torrentten download yaparken sorun yok download managerle bir şey indirsem laptomum kendini resetliyor ybende yeni 8 mb geçtim acaba sorun bundan kaynaklanıyor olabilirmi birde clock clear programını kullanırkende reset atıyor çözüm önerilerinizi bekliyoorum lütfen yardım edin...windows 7 ultimate 64 bit kullanıyorum ilk defa BÖYLE BİR SORUNLA KARŞILAŞTIIM
  • arkadaşlar konuyu tekrar hortlatacam ama aynı sorun benimve eşimin bilgisayarlarında da olmaya başladı. sadece torrentten birşeyler indirirken bilgisayarlar mavi ekran hatası verip kendini resetliyor. kendi bilgisayarımı formatladım sorun aynen yine devam ediyor. bu arada bizdede internet 8 mbit e geçtikten sonra olmaya başladı kafayı yiyeceğim yardımlarınızı bekliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: manevrarara

Sana bir kıyak geceyim aynı problemi bende yaşadım bilgisayar mühendisinden tut gitmediğim servis kalmadı 250 tl para harcadım olmadı ekran kartı ram power ne ararsan değiştim öleki modem bile denedim ve sorunu kendim buldum ve aştım
    Söylüyorum.../Önce pc ni güvenli mod da çalıştır f 8 bas pc açılırken Biraz beklıyecen tabii ki /Sonra Nvg İnternet security 2011 free var onu indir / Sonra Başlat Çalıştır / Ms Config / Başlangıç Tümü devre dışı yap /güvenli modda tarama yaptır 2 saat kadar zaman alabilir taraması bekle /sonra bitince pc kapat aç sorunun çözülecek /Bide sana kıyak AVG PC TUNEUP indir pc tarat ne kadar kırık dosya varsa nfts dosyaları onarsın HA unutmadan versiyon atsan bile avg nin gördü işi görmüyor dosya düzeltmekte pc uçsun inan bana hızlanıcak ama çok sende bana allahrazı olsun diyeceksin Oda Bana yetecek
    HA UNUTMADAN SONRA ÇALIŞTIR YABTIğIN DEVRE DIŞI BIRAKTIĞIN DOSYALARI TEKRAR ONAYLA HİZMET DOSYALARINI DA YANINDA ONUDA ONAYLA YOKSA PC ne eternet kartını görür ne de başka bişeyi kolay gelsin

Dünya Yalanmış Bana Yalanmamış Lazım [simage][/simage]

dostum teşekkürler dediklerini yaptım 10 adet tehlikeli içerik bulundu temizledim. bu gün 5 tane film indirdim kapanma olmadı

• Bilgisayarında adını bile hatırlamak istemediğim saçma sapan bir virüs var ve bundan kurtulmak bu kadar basit değil. Anladığıma göre sistem .exe altında bir dosya indirildiğinde otomatik res atıyor, bende olan buydu,regedit'e dahi giremiyordum. Eğer sendede böyleyse biraz araştırma yaparım halletmeye çalışırız.
  • dostum teşekkürler benim sorun düzeldi 3 günde 10 gb üzerinde film indirdim hiç resetleme olmadı inş. dahada olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.