Şimdi Ara

Download / Torrent / Nas / PC

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
1
Favori
2.267
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar malum internetin akk yüzünden 1mbite düşmesiyle downloadlar çok uzun sürmekte.Bende uzaktan erişebileceğim(işten vs) sürekli çalışabilecek download pc düşünüyorum.Tabi burada en önemli etmenlerden birisi elektrik tasarrufu çünkü 7/24 çalışacak.

> İşletim sistemi olarak linux tabanlı birşey düşünüyorum.
    > Ortalama olarak 2-3 download 5-10 tanede seed olarak kaldırması gerekiyor,ekstra olarak ağda dosya paylaşımı yapabilmeliyim ve en az 2 pc aynı anda trafiği kaldırabilmeli (100mbit veya 1gigabit bağlantıyla)
    > En az 2 adet sata bağlantısına ihtiyacım var (mecburiyet olursa usb ile de hddleri çalıştırabilirim) + gigabit ağ olursa süper olur ama olmazsada problem değil.
    > Toplama sistemlerde anakart+ram alınacak / kasa+güç kaynağı+hdd elimde mevcut

Bu isteklerime hangi ürün veya ürünler doğru cevap verir tam bir fikrim yok , kendi çapımda seçenekler ortaya çıkardım,sizlerinde düşüncesini almak isterim..

1. Seçenek : Yeni çıkan AMD E350 işlemcili Brazos anakartlardan almak(MSI E350IA-E45 gibi) gücü hakkında pek fikrim yok fakat 30-35w gibi bir harcaması olacak en kötü ihtimalle buda aylık 7-7,5 lira para eder.
    MSI E350IA-E45 180 lira civarı + 30 lira Ram veya Foxconn AHD1S-K 110 lira +30lira ram

2. Seçenek : İntel Atom serisi işlemcili anakartlardan almak.Intel D525MW MiniITX anakart gözüme çarptı fiyatıda makul, güç tüketimi 25-30w seviyesinde güç harcaması olarak amd ile fazlada farkı yok
    Intel D525MW MiniITX 150 lira civarı + 30 lira Ram

3. Seçenek : Bir diğer seçenek download ve dosya paylaşımı özelliği olan bir router almak.Burda da seçeneğim kısıtlı fakat modeller mevcut Buffalonun routerları hem ddwrt destekli hemde sorunsuz çalıştığına dair yorumlar okudum.Aynı şekilde TPlinkin üst modelleri (TL-WR1043ND) olabilir veya başka ddwrt ve usb destekli routerlarda... Fakat gücü yeter mi orasını bilemiyorum yine tam olarak ?? Bir diğer sorun hddnin dışarda kalması onuda el yapımı birşeylerle halledebiliriz belki.
    Buffalonun fiyatları 230 lira civarı(ebay) TPLink biraz daha ucuz 120 Lira seviyesi veya önerdiğiniz başka modeller

4. Seçenek : Herhangi bir torrent ve samba destekli Media Player almak.Dark Media Mania 2 gibi birşey olabilir. 20-25w seviyesi bir güç harcaması var. Fakat burada da gücü yeter mi yapacağım işlemlere?
    Dark Media Mania 2 fiyat olarak 250 lira veya daha ucuz modellerde olabilir (hdd dışardan takılan modeller)

5. Seçenek : Raspberry Pi alıp bunun üzerine sistemi kurmak.Fakat gücü olarak yine sizlerin bilgisine ihtiyacım var.İnternette benzer projeler yapıp torrentdan download yapanlar var gücünün rahat yettiğini söylüyorlar.Güç tüketimi olarak 3,5w civarı inanılmaz düşük, aylık 70kuruş gibi bir tüketime denk geliyor.HDD nin bağlanması sorun(usb ile bağlanır sanırım) ve işletim sistemi ,klavye, mouse uyum problemleri olduğu söyleniyor.
    Maliyet olarakda 80 lira seviyesi Raspberry Pi bide uygun adaptör alırız 10-15 liraya tamamdır

6. Seçenek : Uygun fiyatlı anakart + işlemci + ram üçlüsünü almak fakat enerji tüketimi sanırım biraz daha tuzlu olur. Uygun yollu bir anakart / + AMd Sempron 145 + 30 lira ram takıp birşeyler yapmak..

7. Seçenek : Aliexpress, ebay gibi yerlerden yeni yeni türeyen Cortex A9-A10 işlemcili ürünlerden almak yine sizlerin görüşlerini ve önerilerini bekliyorum bu seçenek hakkında da..
    Fiyatları 80 ila 150 dolar arasında

Baya detaylı bir yazı oldu ama önerilerinize ve düşüncelerinize ihtiyacım var,seçenek çok oldukça insanın kafası karışıyor

En büyük derdimse elektrik olarak masaüstünün harcadığı 200w tüketimi en minimize hale getirmek.Bu arada download danda mahrum kalmamak.Birde ihtiyaç anında (2pcnin dosya çekmesi vs) makinenin takılmaması yada fazla miktarda yavaşlamaması..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impression -- 28 Temmuz 2012; 22:16:56 >

• Selam,

Burada belirttiğiniz işlemler için önerilebilecek sistem ;

Brazos yapısı üzerine kurulu sistem olacaktır. Düşük güç tüketimi ve yüksek performanslı bir sistem. Ancak, ileride upgrade imkanı cpu bazında olmaz. Diğer seçenekler arasında tercih edilebilir olan brazos platformu İşlem yükü fazla boyutta değilse uzun süre işinizi görecektir.
  • Raspberry Pi için elinizde link var mı?Bir zamanlar araştırmama rağmen satan bir yer bulamamıştım.
  • Dark Media Mania 2 değil de Dark Android Box'a baktınız mı? Üzerinde Android OS var başka işler için de kullanabilirsiniz, üstelik Andorid 4.0 kurup kaldıran, orasını burasını kurcalayan baya aktif bir kitlesi de var DH'de:http://forum.donanimhaber.com/m_57314090/mpage_15/tm.htm
  • quote:

Orijinalden alıntı: Impression

Merhaba arkadaşlar malum internetin akk yüzünden 1mbite düşmesiyle downloadlar çok uzun sürmekte.Bende uzaktan erişebileceğim(işten vs) sürekli çalışabilecek download pc düşünüyorum.Tabi burada en önemli etmenlerden birisi elektrik tasarrufu çünkü 7/24 çalışacak.

> İşletim sistemi olarak linux tabanlı birşey düşünüyorum.
    > Ortalama olarak 2-3 download 5-10 tanede seed olarak kaldırması gerekiyor,ekstra olarak ağda dosya paylaşımı yapabilmeliyim ve en az 2 pc aynı anda trafiği kaldırabilmeli (100mbit veya 1gigabit bağlantıyla)
    > En az 2 adet sata bağlantısına ihtiyacım var (mecburiyet olursa usb ile de hddleri çalıştırabilirim) + gigabit ağ olursa süper olur ama olmazsada problem değil.
    > Toplama sistemlerde anakart+ram alınacak / kasa+güç kaynağı+hdd elimde mevcut

Bu isteklerime hangi ürün veya ürünler doğru cevap verir tam bir fikrim yok , kendi çapımda seçenekler ortaya çıkardım,sizlerinde düşüncesini almak isterim..

1. Seçenek : Yeni çıkan AMD E350 işlemcili Brazos anakartlardan almak(MSI E350IA-E45 gibi) gücü hakkında pek fikrim yok fakat 30-35w gibi bir harcaması olacak en kötü ihtimalle buda aylık 7-7,5 lira para eder.
    MSI E350IA-E45 180 lira civarı + 30 lira Ram veya Foxconn AHD1S-K 110 lira +30lira ram

2. Seçenek : İntel Atom serisi işlemcili anakartlardan almak.Intel D525MW MiniITX anakart gözüme çarptı fiyatıda makul, güç tüketimi 25-30w seviyesinde güç harcaması olarak amd ile fazlada farkı yok
    Intel D525MW MiniITX 150 lira civarı + 30 lira Ram

3. Seçenek : Bir diğer seçenek download ve dosya paylaşımı özelliği olan bir router almak.Burda da seçeneğim kısıtlı fakat modeller mevcut Buffalonun routerları hem ddwrt destekli hemde sorunsuz çalıştığına dair yorumlar okudum.Aynı şekilde TPlinkin üst modelleri (TL-WR1043ND) olabilir veya başka ddwrt ve usb destekli routerlarda... Fakat gücü yeter mi orasını bilemiyorum yine tam olarak ?? Bir diğer sorun hddnin dışarda kalması onuda el yapımı birşeylerle halledebiliriz belki.
    Buffalonun fiyatları 230 lira civarı(ebay) TPLink biraz daha ucuz 120 Lira seviyesi veya önerdiğiniz başka modeller

4. Seçenek : Herhangi bir torrent ve samba destekli Media Player almak.Dark Media Mania 2 gibi birşey olabilir. 20-25w seviyesi bir güç harcaması var. Fakat burada da gücü yeter mi yapacağım işlemlere?
    Dark Media Mania 2 fiyat olarak 250 lira veya daha ucuz modellerde olabilir (hdd dışardan takılan modeller)

5. Seçenek : Raspberry Pi alıp bunun üzerine sistemi kurmak.Fakat gücü olarak yine sizlerin bilgisine ihtiyacım var.İnternette benzer projeler yapıp torrentdan download yapanlar var gücünün rahat yettiğini söylüyorlar.Güç tüketimi olarak 3,5w civarı inanılmaz düşük, aylık 70kuruş gibi bir tüketime denk geliyor.HDD nin bağlanması sorun(usb ile bağlanır sanırım) ve işletim sistemi ,klavye, mouse uyum problemleri olduğu söyleniyor.
    Maliyet olarakda 80 lira seviyesi Raspberry Pi bide uygun adaptör alırız 10-15 liraya tamamdır

6. Seçenek : Uygun fiyatlı anakart + işlemci + ram üçlüsünü almak fakat enerji tüketimi sanırım biraz daha tuzlu olur. Uygun yollu bir anakart / + AMd Sempron 145 + 30 lira ram takıp birşeyler yapmak..

7. Seçenek : Aliexpress, ebay gibi yerlerden yeni yeni türeyen Cortex A9-A10 işlemcili ürünlerden almak yine sizlerin görüşlerini ve önerilerini bekliyorum bu seçenek hakkında da..
    Fiyatları 80 ila 150 dolar arasında

Baya detaylı bir yazı oldu ama önerilerinize ve düşüncelerinize ihtiyacım var,seçenek çok oldukça insanın kafası karışıyor

En büyük derdimse elektrik olarak masaüstünün harcadığı 200w tüketimi en minimize hale getirmek.Bu arada download danda mahrum kalmamak.Birde ihtiyaç anında (2pcnin dosya çekmesi vs) makinenin takılmaması yada fazla miktarda yavaşlamaması..

imzadaki sistemi download ve ağ bilgisayarı olsun diye toplamıştım bende. (8 sata ve usb 3.0 lı anakart). ama normalde de kullanıyorum 3 işletim sistemi var üzerinde. 1. ve 2. seçenekleri bende araştırmıştım zamanında. fazlaca hdd ihtiyacım olduğundan miniatx kasalardan ihtiyacımı karşılamayacaktı bu sebeple normal bir pc topladım çok ta memnunum. yeri geldiğinde ağ bilgisayarı yeri geldiğinde download bilgisayarı yeri geldiğinde de oyun bilgisayarı olarak (düşük ayarlarda kaldırıyor tabi ekran kartı onboard ) kullanıyorum.

güzel bir kasa, bol satalı gigabit ethernetli bir anakart ve sempron işinizi görür ve esnek bir sistem olur diye düşünüyorum.

• işlemci seçimi olarak güçlü bir işlemci de alabilirsin. download için kullanacağında bios ayarlarından tek çekirdeğe düşürürsün işlemciyi elektrik sarfiyatı da düşer zaten işlemciye yük binmeyeceği için fazla elektrik tüketimi yapacağını da düşünmüyorum.

freenası da incelemen uygun olacaktır. ağ paylaşımı için çok iyi bittorrent desteği bulunmakta . freenas küçük çaplı bir işletim sistemi olduğu için işlemci üzerine neredeyse hiç yük binmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Iconium_C.T.D -- 22 Haziran 2012; 16:52:21 >
  • Elektrik sarfiyatı açısından, downclock / undervolt sonucu kendiliğinden az harcıyan bi sistem ile kıyas etmez. Yoksa yukardaki gibi AMD Athlon alıp pscheck vs. ile extra düşük hızlarda stabil olarak kullanırsın ama sistemin diğer parçaları hala görece yüksek güç tüketmeye devam eder.

Bence en başka şu soruyu sormak lazım, HTPC vs. gibi işler için de kullanılacak mı ve ne kadar güce ihtiyaç var.

Bana göre 1. seçenek en dengeli işlemci gücü / güç tüketimi sunuyor. Bi şekilde medya player olarak da kullanılmak istenirse Atom'a göre daha fazla imkanı var. Benim okuduklarım 20w altındaydı e-350 + msi'ın diğer anakartı ile (o tr de bulunuyor mu bilmiyorum, en düşük güç tüketimi sunan anakart o).

Router olayı da mantıklı ama bir pc nin kullanım esnekliğini veremiyor. Biraz daha esnek bi cihaz olsun istenirse bence buna bulaşmamak lazım.

Eğer temiz bi ARM temelli cihaz bulunabilirse, uygun şekilde linux kurulabilecek yani, AMD e-350'den güç tüketimi açısından daha iyi bi alternatif olabilir. Androidli hali ile de olabilir belki , ama sorunlu oldukları yerler vs. olabiliyor Android ile. Darkın Android box'ının en sorunlu yanı fiyatı. Üstüne Linux kurulabilecek bi ARM temelli cihaz ucuz az elektrik yakar iş görür. Bulması sorun olabilir, Linux kurup deneyen memnun kalmayan sorun yaşan varmı araştırmak lazım ucuz bi cihaz için.

R.pi'nin bi tek GPU'su güçlü. ARM11 bütün bu seçenekler arasında en düşük güce sahip olanlardan. Ben kendi adıma tavsiye etmem, denememiş elimde olmamasna rağmen.

Medya player vs. AMD e-350 için, bi tek eğer medya playerın 3d iso desteği var ve bunu kullanabilirim diye bakarsanız olur, yoksa pc bana göre medya playerdan daha avantajlı.

e-350 vs. sempron 145, salt performans açısından sempron rahat 2-3 kat daha güçlü. Ama kullandığı elektrik de rahat 2-3 kat daha fazla. Ben bi ara detaylı hesaplamıştım 24 saat açık kalacağı için yıllık 40tl civarı faln bi fark yaratıyor. Sempron doğru hatrlıyorsam rahat bi 30w farkla daha çok harcıyor. Ama ucuz 760g anakart + pscheck vs. ile mesela 800mhz veya altına ve min. çalışma voltajı ile ne kadar fark yaratır pek fikrim yok.

En çabuk uygulanabilir pratik çözüm AMD e-350 bence. Alternatif olarak fiyat celeron g530 olabilir(h61 100tl cpu 100tl) ama e-350'nin rahatça 2 katı kadar güç tüketir, çoğunlukla idle olsa bile.

30-40w altı için bence en pratik çözüm e-350. Iyice araştırma imkanı + linux kurulacaksa A9 temelli ARM sistemlerde olabilir.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Downloadlar için elimin altında netbook var ondan indiriyom gece gündüz açık 47w zaten birde download esnasında ekran ışığını söndürüyorum hem netbook elinin altında olur yer kaplamıyo
  • Yorumlarınız için hepinize çok teşekkürler arkadaşlar,tek tek değerlendiriyorum. Şuan ağırlıklı olarak düşüncem AMD E350 li sistem oldu yani 1.seçenek.

Fakat yeni fark ettiğim Intelin yeni ATom serisi (DN2800MT) hakkında düşüncelerinizi alabilirmiyim? Siz olsanız AMD E350 mi yoksa Intel DN2800MT mi aldırdınız?
    150 lira gibi bir fiyatı var yani aynı seviye sayılır fiyat olarakda,elektrik tüketimi sanki baya miktarda daha az gibi burası çok dikkatimi çekti

http://ark.intel.com/products/56455/Intel-Desktop-Board-DN2800MT
    http://www.xbitlabs.com/articles/cpu/display/atom-cedartrtail.html

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impression -- 24 Haziran 2012; 3:41:03 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Koios

Raspberry Pi için elinizde link var mı?Bir zamanlar araştırmama rağmen satan bir yer bulamamıştım.

- Satın alabileceğim bir tanıdık var internet üzerinden 80 liraya veririm dedi.İnternet üzerinde satan yerler bulabilirsiniz(gittigidiyor,ebay vs)

quote:

Orijinalden alıntı: okean

Dark Media Mania 2 değil de Dark Android Box'a baktınız mı? Üzerinde Android OS var başka işler için de kullanabilirsiniz, üstelik Andorid 4.0 kurup kaldıran, orasını burasını kurcalayan baya aktif bir kitlesi de var DH'de:http://forum.donanimhaber.com/m_57314090/mpage_15/tm.htm

- Hocam cihaz çok güzel fakat o fiyata değecek bir makine değil bence ederi en fazla 200 o fiyatlarda olsa hemen alırım ama değil :( tavsiyeniz için ayrıca teşekkürler.

quote:

Orijinalden alıntı: Iconium_C.T.D

imzadaki sistemi download ve ağ bilgisayarı olsun diye toplamıştım bende. (8 sata ve usb 3.0 lı anakart). ama normalde de kullanıyorum 3 işletim sistemi var üzerinde. 1. ve 2. seçenekleri bende araştırmıştım zamanında. fazlaca hdd ihtiyacım olduğundan miniatx kasalardan ihtiyacımı karşılamayacaktı bu sebeple normal bir pc topladım çok ta memnunum. yeri geldiğinde ağ bilgisayarı yeri geldiğinde download bilgisayarı yeri geldiğinde de oyun bilgisayarı olarak (düşük ayarlarda kaldırıyor tabi ekran kartı onboard ) kullanıyorum.

güzel bir kasa, bol satalı gigabit ethernetli bir anakart ve sempron işinizi görür ve esnek bir sistem olur diye düşünüyorum.

- Dostum pc harika olmuş fakat sanırım elektrik tüketimi normal pcye göre az olsada yinede yüksektir.Geçtiğimiz günlerde elektrik tüketimi ölçer bir makine aldım,dvd playerin bile çok ciddi tüketimi var.Birde sürekli çalıştırdığımızı düşünürsen yaptığımız pcnin aylık tüketimi fazla olacaktır. HDD ihtiyacım sizin gibi çok fazla değil 1,5-2tb 2 tane hdd takmam yetecek bana.Nas bilgisayarında (ev tipi olanlarda) bence en çok düşünülmesi gereken elektrik tüketimi.

Fazla güçlü bir işlemci alıp onlada uğraşmak istemiyorum.Elektrik tüketimi yinede e350 filan gibi işlemcilere göre yüksek olacaktır.Ayrı olarakta ilk başlangıç parasıda yüksek olacaktır.Bütçeyi fazla zorlamamam gerek evde bir sürü pc var zaten

FreeNas öneriniz için çok sağolun,yapmak istediğim herşeyi barındırıyor sanırım bunu kurarım (hemen virtual boxa kurup karıştırmaya başladım)

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

Elektrik sarfiyatı açısından, downclock / undervolt sonucu kendiliğinden az harcıyan bi sistem ile kıyas etmez. Yoksa yukardaki gibi AMD Athlon alıp pscheck vs. ile extra düşük hızlarda stabil olarak kullanırsın ama sistemin diğer parçaları hala görece yüksek güç tüketmeye devam eder.

Bence en başka şu soruyu sormak lazım, HTPC vs. gibi işler için de kullanılacak mı ve ne kadar güce ihtiyaç var.

Bana göre 1. seçenek en dengeli işlemci gücü / güç tüketimi sunuyor. Bi şekilde medya player olarak da kullanılmak istenirse Atom'a göre daha fazla imkanı var. Benim okuduklarım 20w altındaydı e-350 + msi'ın diğer anakartı ile (o tr de bulunuyor mu bilmiyorum, en düşük güç tüketimi sunan anakart o).

Router olayı da mantıklı ama bir pc nin kullanım esnekliğini veremiyor. Biraz daha esnek bi cihaz olsun istenirse bence buna bulaşmamak lazım.

Eğer temiz bi ARM temelli cihaz bulunabilirse, uygun şekilde linux kurulabilecek yani, AMD e-350'den güç tüketimi açısından daha iyi bi alternatif olabilir. Androidli hali ile de olabilir belki , ama sorunlu oldukları yerler vs. olabiliyor Android ile. Darkın Android box'ının en sorunlu yanı fiyatı. Üstüne Linux kurulabilecek bi ARM temelli cihaz ucuz az elektrik yakar iş görür. Bulması sorun olabilir, Linux kurup deneyen memnun kalmayan sorun yaşan varmı araştırmak lazım ucuz bi cihaz için.

R.pi'nin bi tek GPU'su güçlü. ARM11 bütün bu seçenekler arasında en düşük güce sahip olanlardan. Ben kendi adıma tavsiye etmem, denememiş elimde olmamasna rağmen.

Medya player vs. AMD e-350 için, bi tek eğer medya playerın 3d iso desteği var ve bunu kullanabilirim diye bakarsanız olur, yoksa pc bana göre medya playerdan daha avantajlı.

e-350 vs. sempron 145, salt performans açısından sempron rahat 2-3 kat daha güçlü. Ama kullandığı elektrik de rahat 2-3 kat daha fazla. Ben bi ara detaylı hesaplamıştım 24 saat açık kalacağı için yıllık 40tl civarı faln bi fark yaratıyor. Sempron doğru hatrlıyorsam rahat bi 30w farkla daha çok harcıyor. Ama ucuz 760g anakart + pscheck vs. ile mesela 800mhz veya altına ve min. çalışma voltajı ile ne kadar fark yaratır pek fikrim yok.

En çabuk uygulanabilir pratik çözüm AMD e-350 bence. Alternatif olarak fiyat celeron g530 olabilir(h61 100tl cpu 100tl) ama e-350'nin rahatça 2 katı kadar güç tüketir, çoğunlukla idle olsa bile.

30-40w altı için bence en pratik çözüm e-350. Iyice araştırma imkanı + linux kurulacaksa A9 temelli ARM sistemlerde olabilir.

- Yorumunuz için teşekkürler, ARM A9 işlemcili bildiğiniz bir model varmı acaba fiyat-performans verebilen? (yabancı sitelerden de alabilirim) ARM sistemlerin güç tüketimi inanılmaz düşük olduğu için sürekli ilgimi çekiyor Birde yukarıda da bahsettiğim yeni nesil atom işlemciler hakkında düşüncenizi alabilirmiyim?(e350 ile kıyas olarak)

quote:

Orijinalden alıntı: mustafax_001

Downloadlar için elimin altında netbook var ondan indiriyom gece gündüz açık 47w zaten birde download esnasında ekran ışığını söndürüyorum hem netbook elinin altında olur yer kaplamıyo

- İlk düşüncem netbookdu fakat hdd takmanın problemi filan olması sebebiyle vazgeçmiştim.Fiyat olarakda en kötüsü 500 lira civarı,düşünce olarak güzel fakat pratikte bana pek uygun değil,yinede teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impression -- 24 Haziran 2012; 16:33:09 >

• Bence yeni değilde 2.el bir download bilgisayarı sahibinden.com dan alsanız hem çık ucuz hemde işinizi görecek bir sisteme sahip olursunuz. Ve sanırım tamamını 100 tl ye halledersiniz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 150 TL nerelerde var? Video izleme vs. için hiç kullanılmayacaksa bence olabilir Intel sistem, sonuçta neredeyse en düşük özellikli alet olacak seçenekler arasında.

Güç kaynağı olarak da adaptör kullanılacağı için, daha verimli olabilir, o açıdan bakınca da alınabilir gibi duruyor. Ama video oynatma konusunda sorunlu VC1 faln için.
  • quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Bence yeni değilde 2.el bir download bilgisayarı sahibinden.com dan alsanız hem çık ucuz hemde işinizi görecek bir sisteme sahip olursunuz. Ve sanırım tamamını 100 tl ye halledersiniz.

- Bahsettiğinize benzer verebileceğiniz link varmı acaba? Pek düşünmüyorum ama yinede uygunsa olabilir.

quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco

150 TL nerelerde var? Video izleme vs. için hiç kullanılmayacaksa bence olabilir Intel sistem, sonuçta neredeyse en düşük özellikli alet olacak seçenekler arasında.

Güç kaynağı olarak da adaptör kullanılacağı için, daha verimli olabilir, o açıdan bakınca da alınabilir gibi duruyor. Ama video oynatma konusunda sorunlu VC1 faln için.

-http://www.ucuzu.com/anakart-c3128/intel/dn2800mt-p78088374/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Impression -- 24 Haziran 2012; 16:45:25 >

• Sahibinden.com ilan No :
    90962351
    91227791
    91470077

• quote:

Orijinalden alıntı: prosecutor

Sahibinden.com ilan No :
    90962351
    91227791
    91470077

Teşekkürler hocam sağolasın
  • Oradan farklı alternatifleri arastirabilirsiniz. Yüzlerce var.

• Salt güç açısından bakılınca 2. el pc temelli aletler hiç işe yaramaz, yenilern 9-15w arası güç tüketimi açısından bakınca. Yıllık en az 40-50tl elektrik faturasından fark yaratacak çünkü. 70-100-120$ civarına bi ton android box, google tv faln satılıyor ama sonuçta onlar için de kutu mutu harici disk ünitesi güç kaynağı gibi bişeyler ayarlamak lazım, eğer usb disk işine sıcak bakılmıyorsa. bide aletten alete root etmek veya native linux kurmak sorun olabiliyor. 220tl den 350tl ye kadar 2. el Atom N270-N450 netbooklar var, onlar da aynı şekilde disk açısından sorunlu, ya 1 tane büyük dahili disk + 1 tane büyük usb disk takılacak yada başka yapılacak bişey yok.

Intel DN2800MT güç açısından iyi ama adaptörle yada 2pin güç ile çalışıyor. PSU'yu bağlamak için çevirici gibi bişey yapmak gerekiyor sanırım. Adaptör ile beslenirse HDD faln için PSU lazım, yani adaptör + psu gibi olacak, bu ikisinin verim kaybı incelemedekinden yukarılarda tüketim verebilir belki. Yada PSU için ya çevirici yada kendinizin uyduracağı bişey lazım. PSU'larda 2 pin çıkışı varmı bilmiyorum(bende yok mesela).

Ucuz olan 2500HN 130TL ye kadar bulunabiliyormuş, onda 24pin atx konnektör var, o da düşünülebilir eldeki kasa/psu'ya göre.

• Ne yaparsan yap atom alma.

İmza

1,5 yıldır intel atomlu netbook kullanan biri.
  • atom zaten e 350 ye göre çok zayıf kalıyor. gigabyte nin e 350 li modelinde cod7 oynanabiliyormuş chip in incelemesinde görmüştüm. siz bence download özelliği olan bir media player alın. evdeki bilgisayarlardan birine de freenas kurup ağ bilgisayarı yapın.
  • http://www.ebay.com/itm/220956149539
    Bir de bunu incele istersen. Ustunde hersey var ve make offer ile 53 AUD adam birakiyor.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.