Şimdi Ara

Nas Serverlar, Plex hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
453
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar.

    Geçenlerde apple tv aldım ve plex ile yeni tanıştım diyebiliriz. Konu üzerine biraz araştırınca da NAS serverlar dikkatimi çekti. Fazla bilgi keseye zarar heralde şimdi de nas cihazlara bakmaya başladım. Esasında sadece harici disk alacaktım ama fazla fiyat farkı yok diye WD my cloud cihazlar daha mantıklı gelmeye başladı.

    Konu hakkında çok fazla cevabına ulaşamadığım sorularım var ama genel olarak my cloud yavaş mıdır pişman eder mi ve router ya da switch ile hızlandırmam gerekir mi den başlayabiliriz. :)

    Evde kullandığım cihazlar server olarak macbook u görüyor ona bağlı 512 gb lık harici var. 4.nesil apple tv var ve smart olmayan tv var. Modem de klasik superonline ın geçen sene verdiği huawei modem. İnternet hızım da 16mbps.

    Her türlü tavsiyeye açığım. Şimdiden teşekkürler







  • Selam, vereceğim bilgiler benim sistemle ilgili olabilir, çünkü nas konusunda bilgilerim wd my cloud alıp kullanmakla sınırlı.

    benim sistemimde bulunanlar;

    wd my cloud 4tb,
    asus dsl-ac68u (router olarak kullanıyorum),
    wd hd tv live hub

    cihazlar lan kablosu ile bağlılar. nas'a live hub ile veya pc/mac ile erişebiliyorum. 1080p video izlerken hiç bir sorun yaşamıyorum.

    yaşadığım sıkıntılar; haliyle nas'a data kopyalamak biraz zor. data girişi sadece üzerindeki ethernet ile olabilir. ben kullanmadan önce üzerinde usb ile pc'ye direkt bağlanılabiliyor zannetmiştim, ama o bağlandı, ikinci bir diski eklemek içinmiş.
  • Ethernet kablosuz data aktarımı olmadığını ben de bilmiyordum. O kötüymüş. NAS işine hiç girmeden harici hdd alıp geçsem mi acaba ya
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.