Şimdi Ara

Dövüş sporu ile birlikte kas gelişimi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
7 Misafir (2 Mobil) - 5 Masaüstü2 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
7.902
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar merhaba. Geçen sene yaklaşık 6 ay vücut geliştirme sporu ile uğraştım. Uzun zamandır yapmıyorum hareketsiz kalınca da kilo aldım. İlerde tekrardan spora başlayacağım ama dövüş sporları da ilgimi çekiyor. Özellikle Wing tsun. Hem bana gerçekten bir şeyler katacaktır. Vücut geliştirme sporunu da seviyorum ama çok nankör bir spor olduğunu kilo alınca iyi anladım :) Tamam dövüş sporunu bırakınca da hamlaşır insan, hızı yavaşlar ama en azından bir sürü savunma tekniğini kazanırsın. Bir bu birde eskiden beridir gitmek istediğimden dövüş sporuna oldukça sıcak bakıyorum. Şuanlık planıma göre üniversite bitene kadar bu sporu bırakmayabilirim artık üniversiteden sonra ne olur bilemem. Şimdi ne kadar dövüşle uğraşan insan gördüysem vücutları oldukça iyidi. Benim istediğim çok gelişmek değil zaten. Şimdi size soruyorum dövüş sporu ile vücut gerçekten gelişiyor mu? Birde dövüş sporuyla vücut geliştirme yapanları duydum böyle bir şey mümkün mü ? Bilgili, tecrübeli arkadaşlardan yardım bekliyorum.







  • Buraya ayda bir vücut geliştirme ve boks diye konu açılır herkes ikisini bir arada götürebileceğini sanar. Ben profesyonel olmadıktan sonra ikisine de aynı anda giden biri olduğunu sanmıyorum. Sadece dövüş sporu yeterli bence. Bir de niye wing tsun ? Bence boks kick boks muay thai üçlüsünden birine gitmelisin

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

    Buraya ayda bir vücut geliştirme ve boks diye konu açılır herkes ikisini bir arada götürebileceğini sanar. Ben profesyonel olmadıktan sonra ikisine de aynı anda giden biri olduğunu sanmıyorum. Sadece dövüş sporu yeterli bence. Bir de niye wing tsun ? Bence boks kick boks muay thai üçlüsünden birine gitmelisin

    Hocam hareketlerini beğendiğimden dolayı öyle dedim. Lakin araştırdım da Muay Thai daha etkili görünüyor.
  • Up
  • Öncelikle spor yapmış olursun. Dersen ki kas gelişir mi tabi ki gelişir. Her ne kadar dövüş sporlarının çoğunun mantığı minimal seviyede kaslarımızı kullanarak maksimum seviyede güç üretmek olsa da(wing tsun dahil) vücutlarını geliştirmek önemlidir. Zaten gideceğin salonda/dojo da ki hocalar bilgililerse yaptığın spor branşının teknikleri dışında kuvvet, kondisyon, koordinasyon gibi vücudunu geliştirecek antrenman programlarını uygular. Hem bu antrenman branşta uyguladığın tekniği daha güçlü, daha etkili uygulamana olanak sağlar ve de fiziksel olarak vücudunu biçimlendirir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: antrenmanKoçu

    Öncelikle spor yapmış olursun. Dersen ki kas gelişir mi tabi ki gelişir. Her ne kadar dövüş sporlarının çoğunun mantığı minimal seviyede kaslarımızı kullanarak maksimum seviyede güç üretmek olsa da(wing tsun dahil) vücutlarını geliştirmek önemlidir. Zaten gideceğin salonda/dojo da ki hocalar bilgililerse yaptığın spor branşının teknikleri dışında kuvvet, kondisyon, koordinasyon gibi vücudunu geliştirecek antrenman programlarını uygular. Hem bu antrenman branşta uyguladığın tekniği daha güçlü, daha etkili uygulamana olanak sağlar ve de fiziksel olarak vücudunu biçimlendirir.

    Hocam internette Boks, Muay thai yapanlara bakıyorum çoğu vücutlu. Demek ki senin dediğin gibi diğer antremanları da yapıyorlar ondan böyleler. İstediğim çok aşırı vücut değil zaten normal fit olmak.




  • dcq.234 D kullanıcısına yanıt
    Öncelikle yapacağın bütün sporlar bazı ekstrem sporlar hariç sana fit bir vücut sağlar çünkü hepsinin temelinde hareket vardır. Vücut geliştirmenin avantajı sadece vücudunu şişirmeye, güçlendirmeye odaklanırsın. Öteki sporlarda ise birinci öncelik tekniktir, ondan sonra kuvvet, koordinasyon, vs. gelir. Karate nin kihon kısmından(temel teknik) örnek vermek gerekirse gyaku tsuki dediğimiz ters kolla vurulan yumrukta birinci öncelik her zaman çıkış yerinden(kemer üstü) rakibin mide hizasına doğru kolun rotasyon yaparak vuruşun yapılmasıdır yani şekil önce geliyor. Peki vücudum nasıl çalışacak dersen bu tekniği yaptığın zaman vücudunda 18 tane kası (baldır, üst bacak, kalça, karın, kol) kullanacağın için o kaslarını gelişirmiş olacaksan. Bunun yanında zaten haftada veya 2 haftada bir kuvvet antrenmanları olur onlarla da kendini daha çok geliştirebilirsin.
  • Sana tavsiyem hipertrofi idmanlarına bu kadar takılma, yapacağın dövüş sporu zaten sana istediğin fit görünümü sağlar. Vücut geliştirme senin için bir 'amaç, araç' değil "sonuç" olsun. Kimisi bunu dağcılıkla sağlar kimisi bilek güreşçiliği ile kimisi güreş ile kimisi de armlifting ile. Sende dövüş sporları ile sağlıyorsun. Vg yarışmalarına katılmayacaksan salt vücut geliştirmeci gibi çalışman zaten gereksiz bir şey. (bana kalırsa)

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • merakım hep şu olmuştur, üniversiteden sonra veya evlendikten sonra 20 kg aldım acaba bunun lisede yaptığım body ile ilgisi var mı ?

    ama birde şöyle bakıyorum patates kızartması çikolata olmadan olmaz diyordum :) sanırım kiloların sebebi tutamadığımız yeme alışkanlığı.

    Yıllar sonra kilo vermenin yöntemini keşfettim et ağırlıklı yemek

    Not : tavsiyem omuzları geliştir, agırlık çalışarak hızlı gelişir, sonra dövüş sporu ile diğer yerler gelişir.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mavifatih -- 31 Ocak 2017; 12:32:7 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.