Şimdi Ara

dövüş kulübünün muhteşem replikleri...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
16
Cevap
1
Favori
7.165
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    tyler durden:brad pitt

jack’in,bob’un kollarında ağladığı sahne anlatıcı
    özgürlüğü buldum. ümidin kaybolması özgürlük demek.

jack, lösemili hastalar grubunda, anlatıcı
    ben bu dünyanın etrafında kalabalık oluşturduğu küçük bir merkeziydim.

lösemili hastalar grubunda, jack
    insanlar öleceğini duyunca, seni gerçekten dinliyorlar.

uçakta tyler jack e soruyor
    işine yarıyor mu? akıllı olmak...

tyler
    biz tüketiciyiz. tutkulu bir yaşam tarzının yan ürünleriyiz. cinayet, suç, fakirlik bunlar beni ilgilendirmiyor. benim için önemli olan magazin dergileri. beş yüz kanallı televizyon, iç çamaşırımda kimin adının yazdığı...

tyler
    sahip oldukların, sonunda sana sahip oluyorlar.

anlatıcı
    kimse gördüğünü bilmiyor, ama görüyor.

tyler
    biz kadınlar tarafından büyütülmüş bir erkek nesliyiz. başka bir kadının aradığımız şey olduğunu hiç sanmıyorum.

tyler
    mülkümü yok ederek beni özgür kılan kşi, kendimi bulmama sağladı de.medeniyetin gittiği bu yönde, maddi eşyaların önemini reddediyorum.

tyler
    babalarımız bizler için birer tanrı modelidir. eğer babalarımız bizi terkettiyse, tanrı nasıl olur. tanrının senden hiç hoşlanmadığı olasılığını düşünmelisin. o seni hiç istemedi. hatta büyük olasılıkla senden nefret ediyordur. bu başına gelebilecek en kötü şey değil. ona ihtiyacımız yok. lanetinin affedilmesini boş ver. biz tanrının istenmeyen çocuklarıyız.

tyler
    önce teslim olmalısın. her şeyden önce korkmayı bırakıp, bir gün öleceğini kabullenmelisin. sadece her şeyi kaybettikten sonra özgür kalabiliriz.

tyler
    burada, yaşayan en güçlü ve en zeki erkekleri görüyorum.bütün bir nesil benzin pompalıyor, garsonluk yapıyor, ya da beyaz yakalı köle olmuş. reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde... nefret ettiğimiz işlerde çalışıp, gereksiz şeyler alıyoruz.

tyler
    bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. bir amacımız ya da yerimiz yok. ne büyük savaşı yaşadık, ne de büyük buhranı. bizim savaşımız ruhani bir savaş. en büyük buhranımız hayatlarımız.televizyonla büyürken milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık, ama olmayacağız. bunu yavaş yavaş öğreniyoruz. ve bu yüzden çok kızgınız.

jack,tyler a neden marla ile ilgilendiğini sorar;
    tyler:en azından o dibe vurmaya çalışıyor.
    jack:bende çalışıyorum
    tyler:hadi ama yapma...popono tüy takarak tavuk olamazsın....

tyler
    sizler işiniz değilsiniz, sizler paranız kadar değilsiniz, bindiğiniz araba değilsiniz, kredi kartlarınızın limiti değilsiniz.sizler iç çamaşırı değilsiniz. sizler dünyanın dans edip, şarkı söyleyen pisliklersiniz.

tyler
    sizler özel değilsiniz. sizler güzel yada eşi olmayan kar taneleri değilsiniz. sizler herkes gibi çürüyen organik maddelersiniz.

tyler
    peşinde olduğun insanlar, muhtaç olduğun kişiler. yemeklerinizi pişiriyoruz, çöpünüzü topluyoruz, telefonlarınızı bağlıyoruz, ambulanslarınızı sürüyoruz. uykunuzda sizi koruyoruz. o yüzden bizimle oyun oynama.

anlatıcı
    türünü korumak için çiftleşmeyen her pandayı, elime tüfek alıp vurmak istiyordum. petrol tankerlerini açıp göremeyeceğim fransız sahillerini kirletmek istiyordum. duman solumak istiyordum.

anlatıcı
    yapayalnızım. babam beni terk etti. tyler beni terk etti. ben jack’in kırık kalbiyim.

tyler
    hayatını değiştirmek istedin. bunu kendin yapamıyordun. olmak istediğin her şey oldum. yani ben. görünmek istediğin gibi görünüyor, istediğin gibi sevişiyorum ve asıl önemlisi senin olmadığın kadar özgürüm.

tyler
    insanlar bunu her gün yapıyor. kendileri ile konuşuyorlar. hayallerindeki gibi olmak istiyorlar, cesaretleri olmadığı için bunu yapamıyorlar. sen hala mücadele ettiğin için bazen kendine dönüşüyorsun. başka zamanlarda beni izlediğini hayal ediyorsun. yavaş yavaş kendini bırakıyorsun, tyler durden olmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi killemall -- 22 Mayıs 2006; 12:18:29 >

• şahane bir film , yine canım izelemek istedi daha kaç kere daha izliyeceğimi merak etmekteyim,
  • süper hocam çok teşekkür ettimm harika bir film ve harika sözlerr bide revolver ın içinde geçen sözleri yazsan müthiş olurrr
  • burada, yaşayan en güçlü ve en zeki erkekleri görüyorum; bu potansiyeli görüyorum. ve hepsi heba oluyor. lanet olsun! bütün bir nesil benzin pompalıyor; garsonluk yapıyor ya da beyaz yakalı köle olmuş. reklamlar yüzünden araba ve kıyafet peşinde. nefret ettiğimiz işlerde çalışıp; gereksiz şeyler alıyoruz.

bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. bir amacımız ya da yerimiz yok. ne büyük savaşı yaşadık ne de büyük buhranı. bizim savaşımız ruhani bir savaş; en büyük buhranımız hayatlarimiz...

televizyonla büyürken, milyoner film yıldızı ya da rock yıldızı olacağımıza inandık. ama olmayacağız. bunu yavaş yavaş öğreniyoruz. ve o yüzden çok çok kızgınız...
  • bu filmi izlemeyenin anlını karışlarım varoluşçu bunalım.
  • tyler
    biz kadınlar tarafından büyütülmüş bir erkek nesliyiz. başka bir kadının aradığımız şey olduğunu hiç sanmıyorum.

çok fazla, çoook
  • Mobilya satın alırsınız. Kendinize dersiniz ki, bu hayatım boyunca ihtiyaç duyacağım son kanepe. Kanepeyi alırsınız ve sonraki birkaç yıl boyunca, hangi işiniz ters giderse gitsin, en azından kanepe sorununuzu çözmüş olduğunuzu bilirsiniz.
    Sonra o güzel yuvanızda kısılıp kalırsınız. Bir zamanlar sahip olduğunuz şeyler artık sizin sahibiniz olur.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Dövüş Sporları [ANA KONU]
    10 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • wwowwwwww
    quote:

Orjinalden alıntı: satinezgi

Mobilya satın alırsınız. Kendinize dersiniz ki, bu hayatım boyunca ihtiyaç duyacağım son kanepe. Kanepeyi alırsınız ve sonraki birkaç yıl boyunca, hangi işiniz ters giderse gitsin, en azından kanepe sorununuzu çözmüş olduğunuzu bilirsiniz.
    Sonra o güzel yuvanızda kısılıp kalırsınız. Bir zamanlar sahip olduğunuz şeyler artık sizin sahibiniz olur.

• Bu film en sevdiğim filmler sıralamasında 2.cidir. (1.cisi Esaretin Bedeli)

Çok sevdiğim bir sözü uzun süredir imzamda taşıyorum.

Yalnız ben diyorumki edward norton'un ismi jack falan değil.
    Hiçbir zaman ismi söylenilmiyor ve anlatıcı olarak geçiyor.

Bu arada replikler falan süper, iyi topic olmuş..
  • hiç görmediğim fransız sahillerini kirletmek istiyorum.
  • quote:

Orjinalden alıntı: beckhir

Bu film en sevdiğim filmler sıralamasında 2.cidir. (1.cisi Esaretin Bedeli)

öncelikle teşekkürler hocam yorumun için.

şöyle söyleyeyim evet edward norton ın bir adı yokdur filmde.ama eğer dikkat edersen sürekli ''ben jack herhangi birşeyiyim''diye söz etmektedir filmde kendinden.o yüzden birçok yerde jack olarak geçer adı.
    mesela marla jack in kartını aldığı sahnede şöyle der;

-ismin bile yok. sen kimsin: cornelius, rupert her gece verdigin aptal isimlerden hangisi?

ismini tam olarak hiç söylemez.

yapımcı şirkette jack olarak kabul etmişdir.

http://www.fox.co.uk/dvd/fightclub-10205/10205/

• Hocam haklısın 'ben jack herhangi birşeyiyim''diye söz ediyor sürekli ama kesin şekilde adının ne olduğu bilinmiyor.

Ben de beyazperde den film tanıtımına baktım.Orda oyuncular ve karakterleri yazıyor.

Oyuncular
    Brad Pitt (Tyler Durden) , Edward Norton (Anlatıcı) , Helena Bonham Carter (Marla Singer) , Meat Loaf (Bob) , Zach Grenier (Richard Chesler) , Richmond Arquette (Stajyer) , David Andrews (Thomas) , Rachel Singer (Chloe)

Görüldüğü gibi Anlatıcı olarak göstermişler.
    link :http://www.beyazperde.com/film/478

Ama senin verdiğin linkte görülüyorki jack diye kabul etmişler.
    Sağol bilgi için.

• quote:

Orjinalden alıntı: beckhir

Bu film en sevdiğim filmler sıralamasında 2.cidir. (1.cisi Esaretin Bedeli)

Senaryoda Jack diye yazıyor..Bilginizeee

• quote:

Orjinalden alıntı: satinezgi

Mobilya satın alırsınız. Kendinize dersiniz ki, bu hayatım boyunca ihtiyaç duyacağım son kanepe. Kanepeyi alırsınız ve sonraki birkaç yıl boyunca, hangi işiniz ters giderse gitsin, en azından kanepe sorununuzu çözmüş olduğunuzu bilirsiniz.

çok anlamlı yauu..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Rhapsody -- 27 Mayıs 2006; 17:18:08 >

• marla singer in yayinlanmayan repliklerinden biri de:
    -senden çocuk düşürmek istiyorum.
  • Bir tümörüm olsa adını Marla koyardım.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.