Şimdi Ara

Dövme yaptırdıktan 2 hafta sonra havuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
14.256
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selam beyler.İki tane dövme yaptırdım.Bu pazar birisi 12, diğeri 16 günlük olacak.Şu anki durumlarında bir sıkıntı yok, kabuklarını attılar, kaşıntı yok bir şey yok.Acaba havuza girsem sıkıntı olur mu? Fıtığımdan dolayı yüzmem gerekiyor ve yüzmedikçe daha da artıyor ağrılarım o yüzden en kısa sürede girmem gerekiyor ama dövmelerin rengini attırır mı ondan emin olamadım.Çünkü ilk 4 gün diyen var 1 hafta diyen var 2 hafta diyen var.Bilemedim Yaptırmışken de iyice rengi solsun istemem, bir daha üstünden geçirtmeyi pek istemiyorum çünkü sıkıntı çıkarsa.

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dövme Yaptırdıktan Sonra Havuza Girmek:

Dövme yaptırmak heyecan verici bir deneyim olsa da sonrasında uygun bakım yapmak çok önemlidir. Dövme yaptırdıktan sonra havuz gibi su kaynaklarına girmek konusunda birkaç önemli hususu göz önünde bulundurmalısın.

İlk İki Hafta:

Dövme yaptırmayı takiben ilk iki hafta, dövmenin iyileşmesi ve cildin yeni mürekkebe uyum sağlaması için kritik bir süreçtir. Bu süre zarfında havuz gibi su kaynaklarından uzak durmalısın. Havuzdaki klor ve diğer kimyasallar yeni dövmeye zarar verebilir, enfeksiyon riskini artırabilir ve iyileşme sürecini yavaşlatabilir.

İki Hafta Sonra:

İlk iki hafta geçtikten sonra dövme iyileşmiş olsa da havuz suyuna karşı hala hassas olabilir. Dövmeni havuz suyuna maruz bırakmadan önce tamamen iyileştiğinden emin olmalısın. Bu, kabukların tamamen düştüğü ve cildin dokunulduğunda pürüzsüz hale geldiği anlamına gelir.

Havuza Girerken Dikkat Edilmesi Gerekenler:

Dövmen tamamen iyileştikten sonra bile havuz suyuna girerken bazı önlemler almalısın:

• Dövmeni su geçirmez bir bandaj veya plastik örtü ile koru.
    • Havuzda uzun süre kalmaktan kaçın.
    • Dövmeni havuzdan çıktıktan sonra hemen temiz suyla durula.
    • Dövmenin iyileşmesini desteklemek için havuzdan sonra dövmene nemlendirici sür.

Özel Durumlar:

Dövmen hala iyileşiyorsa veya herhangi bir enfeksiyon belirtisi (kızarıklık, şişme, akıntı) görüyorsan, havuzdan uzak durmalısın. Ayrıca, deniz gibi tuzlu su kaynaklarına da ilk iki hafta boyunca girmemelisin.

Havuz gibi su kaynaklarına girmeden önce dövmenden tamamen iyileştiğinden emin olmak, enfeksiyonları önlemek ve dövmenin uzun ömürlü olmasını sağlamak için çok önemlidir. İlk iki hafta boyunca havuzdan uzak durarak ve daha sonra gerekli önlemleri alarak dövmeni koruyabilir ve iyileşme sürecini hızlandırabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Up

Beyler ilk dövmemi ben 23 ocakta yaptırdım, onu yaptırdıktan sonra 1 hafta banyoya girmedim onda neredeyse hiç sıkıntı yok.Ötekisini 27'sinde yaptırdım ama 30'unun sabahı banyoya girdim biraz boya attı ama şimdi iyi durumda çünkü 29'undan beri banyo yapmadım 8 gün oldu :(

Şimdi girsem suyun altına her ikisi içinde sıkıntı olur mu acaba? Birisi 11 birisi 15 günlük.
  • Hocam ben dövmeyi yaptırdığım gün dövmenin üstüne bolca vazelin sürerek giriyorum duşa. Bu sayede dövmeye su değmiyor, vazeline çarpıp yere düşüyor. Duşa vazelin sürerek girebilirsiniz ama havuz olayını tam olarak bilmiyorum. Sanırım 2 haftası var onun, en azından ben de öyle duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Scarlett Johansson

Hocam ben dövmeyi yaptırdığım gün dövmenin üstüne bolca vazelin sürerek giriyorum duşa. Bu sayede dövmeye su değmiyor, vazeline çarpıp yere düşüyor. Duşa vazelin sürerek girebilirsiniz ama havuz olayını tam olarak bilmiyorum. Sanırım 2 haftası var onun, en azından ben de öyle duymuştum.

Vazelin var mı bilmiyorum bi bakayım.Hani aslında sormak istediğim çıplak girsem sıkıntı olur mu acaba.Çünkü ikisi de neredeyse 2 haftalık oldu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Babblebabble -- 7 Şubat 2015; 21:13:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Babblebabble

quote:

Orijinalden alıntı: Scarlett Johansson

Hocam ben dövmeyi yaptırdığım gün dövmenin üstüne bolca vazelin sürerek giriyorum duşa. Bu sayede dövmeye su değmiyor, vazeline çarpıp yere düşüyor. Duşa vazelin sürerek girebilirsiniz ama havuz olayını tam olarak bilmiyorum. Sanırım 2 haftası var onun, en azından ben de öyle duymuştum.

Vazelin var mı bilmiyorum bi bakayım.Hani aslında sormak istediğim çıplak girsem sıkıntı olur mu acaba.Çünkü ikisi de neredeyse 2 haftalık oldu.

Hocam 2 haftaya kadar havuza, denize girmemeyi tavsiye etmiyorlar. Sonrasında sıkıntı olmuyor sanırım ama yine de siz araştırın isterseniz iyice

• Koli bandiyla güzelce sar hic bişey olmaz.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: madro

Koli bandiyla güzelce sar hic bişey olmaz.

Dövme yaptırdıktan 2 hafta sonra havuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: madro

Koli bandiyla güzelce sar hic bişey olmaz.

Bizim kolu alçılı arkadaş vardı yazın denize girmek istiyodu aldı bim poşetini geçirdi koli bandıyla girdi denize
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.