Şimdi Ara

Dövme yaptıranlar kan bağışı yapamıyor mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
0
Favori
4.529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • koluma ufak bir dövme yaptırmayı düşünüyorum. kalıcı dövme. ama düzenli olarak kan bağışı da yapıyorum. dövme kan bağışına engel mi? eğer öyleyse dövme yaptırmam. kan bağışı benim için daha önemli

• Yapay Zekanın Yanıtı

Dövme Yaptıran Kişiler Kan Bağışı Yapabilir mi?

Dövme Kan Vermeye Engel mi?

Dövme yaptırmak, kan bağışı yapmanıza engel değildir. Ancak, son dövmenizden bu yana belirli bir süre geçmiş olması önemlidir.

Dövme Yaptıranlar Neden Kan Veremez?

Dövme yaptırıldıktan sonra, vücudun dövmenin olduğu alanı iyileştirmek için bağışıklık sistemini harekete geçirir. Bu süreçte, kan dolaşımına dövme mürekkebi ve diğer maddeler girebilir. Bu maddeler, kan alıcısının sağlığı için potansiyel bir risk oluşturabilir.

Dövme Yaptıranlar Kan Verebilir mi?

Dövmenizi yaptırdıktan sonra kan bağışı yapmak için en az 12 saat beklemeniz önerilir. Bu süre, vücudunuzun dövmeyi iyileştirmeye başlaması ve kanınıza herhangi bir mürekkep veya madde girmesini önlemesi için yeterlidir.

12 saatlik bekleme süresinden sonra kan bağışı yapabilirsiniz. Ancak, dövmenizin iyileşmemiş olması veya enfeksiyon belirtileri göstermesi durumunda kan bağışı yapmaktan kaçınmalısınız.

Kan bağışı yapmadan önce, dövmenizin iyileşme süreci hakkında doktorunuza danışmanız önerilir. Doktorunuz, kan bağışı yapıp yapmayacağınıza karar vermenize yardımcı olacaktır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Evet yapamiyor diye biliyorum. Ama sanki 6 ay sonra filan yapilabiliyor da olabilir oyle bir seyler hatirliyorum sanki

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kan bağışı yapmana engel değil ancak 3veya6aydı tam hatırlamıyorum kan bağışı yaparken bunu belirtmen gerekiyor.Sonuçta adamların tedbir alması lazım belki sen dövme yaptırırken hastalık kapmışsındır diye
  • günah işleyip sevaptan mahrum kalmak
  • quote:

Orijinalden alıntı: PersonaNonGrata-

günah işleyip sevaptan mahrum kalmak

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapma kardeşim pişman olursun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence yaptırma itici oluyor illa yaptıracaksan bütün vücudunu saran ejderha yaptır kafası kuyruğu sırtında kanatları kollarını sarıyor ateşi vücudunu kaplıyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ben ATATÜRK dövmesi yaptırmayı düşünüyorum sıkıntı olur mu
  • Sol kolu komple kaplattir

• quote:

(5/MÂİDE-87: Ey iman edenler! Allah'ın size helâl kıldığı iyi ve temiz şeyleri (siz kendinize) haram kılmayın ve sınırı aşmayın. Allah sınırı aşanları sevmez.)

• quote:

Orijinalden alıntı: The legacy of Kül Tigin

quote:

(5/MÂİDE-87: Ey iman edenler! Allah'ın size helâl kıldığı iyi ve temiz şeyleri (siz kendinize) haram kılmayın ve sınırı aşmayın. Allah sınırı aşanları sevmez.)

reşit ol da öyle konuşalım

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.