Şimdi Ara

döviz ve altın harici uzun vadeli yatırım araci ne tavsiye edersiniz

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
1
Favori
661
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • zamanında 9 tl den dolara ve 800 tl den altına girdim onları ortalamalarını yükseltmek istemiyorum ,her ay maaşimla nasıl bir birikim yapmaliyim,döviz ve altın harici uzun vadeli yatırım araci ne tavsiye edersiniz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tacimmüdür -- 22 Mayıs 2022; 17:59:55 >

• Hocam yatırım tavsiyesi istemek bence sıkıntılı bir durum. Burada profesyonel yatırım danışmanı değil kimse. Sizin yaşınız, ekonomik durumunuz, risk ne kadar alacağınız gibi faktörler belirsizken burada insanlar ancak size kendi yatırımlarını örnek verirler. Zaten toplu para olmadan yatırım yapabileceğiniz çok seçenek yok, o seçeneklerin ne olduğunu da biliyorsunuzdur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • döviz ve altın harici yatırım olarak zaten fazla bir seçenek yok.

hisse senedi,fon veya kripto para var.

BES yoksa BES yaptırabilirsin para biriktirmesini beceremiyorsan.

• gümüş var, ytd.

• get midas al , yabanci hisslerden adini bildiginsaglam sirketleri alabilirsin apple nestle gibi

onun disinda illa yeni yatirim araci bulmana gerek yok, altin ve dolarda kalabilirsin ama bende 3-4 yatirim araci daha guvenli

• yanıyor Y kullanıcısına yanıt

enparadAn alabilir miyiz

• Eurobond alabilirsin senelik 8-9 dolar faizi veriyor paranıda vade sonu geri alıyorsun şu an faizleri çok iyi.

Bir para birimine ya da altına öyle bütün para koyulmaz.

Değer odaklı yatırım denen bir şey var uzun vade hisse senetlerine yatırım yapabilirsin ayrıca lattedenborsaya,baytutumlu iki blog bakabilirsin.

Bu tür bloglarda değer odaklı uzun vadeli temettü veren şirketlere yatırım yapan kişiler oluyor aylık paylaşıyor işte hisse alımlarını falan filan.

Warren buffett'ı dünyadaki temsilcisi sayabiliriz dünyanın ikinci zengini mi ne iyi bir dedemizdir tam bir bilgedir.

Yerli,yabancı bu türde uzun vadeli sağlam şirketlere yatırım yapıpta zarar eden görmedim zaten çoğu temettü emeklisi olmaya çalışıyor.

Ve oluyorlar.

Bir türk ekonomist vardı şey diyordu insanlara üzülüyorum bileşik getirinin gücünden faydalanamıyorlar diye valla bende üzülüyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Jacek J kullanıcısına yanıt

hocam Eurobond nereden ve nasıl alınır

• tacimmüdür kullanıcısına yanıt

Normal bankadan alabilirsin internet şubesinden bile alabilirsin.

Mesela şu sayfada,getiri kısmı önemli olan değil dönemlik kupon faizi önemli mesela 5.9 olan vardır satışı 1208 dolar nominal 1000 üzerinden 59 dolar öder altı ayda bir.

Vade sonu geldiğinde 1000 dolar geri alırsın.

www.isbank.com.tr
    Eurobond | Türkiye İş Bankası A.Ş.
    https://www.isbank.com.tr/eurobond-fiyatlari

Şurada ufak bir rehber var okuyabilirsin.

beşyüzyeditwitter
    “"%0.0003 faizle döviz mevduat mı yapılır? #Eurobond al geç" özetli twitim ilgi çekmişti. Biraz ekleme yapalım, almayacak olan bile bilgidir deyip kenara atsın. 1. Eurobond nedir? Cari açığı fonlamak için ülkenin ihtiyacı olan dövizi bulmak üzere, dış ülkelere satılan borç senedi”
    https://twitter.com/e507/status/1285881956601929729?s=19

Bunlar luxembourg stock exhange üzerinde işlem görüyormuş orada tüm eurobonları liste olarak görebiliyorsundur ama fazla karıştırmadım orayı.

Ayrıca para biriktirirken aklına güven kardeşim yani fırsat 1000 dolara yıllık yüzde 11 faiz iyidir borsadan anlamayan birisi için.

İşte neye göre değişir devlet çıkarıyor bu kağıdı ne diyor bana 1000 dolar ver ne zaman devlet yüksek faizle çıkarır bu kağıdı dolara en çok ihtiyaç duyduğu zamanda en zorda olduğu zamanlarda.

Mesela 2001 krizinde 2030 vadeli bond alan adam %12 ile alan vardır o zamanlar hala daha alıyor o adam faizini.

70000 Getiri üstünde vergisi vardır bunun ayrıca al-satında vergisi vardır ayrıntısına bakarsın.

• Jacek J kullanıcısına yanıt

hocam bu eurobondu basit bir şekil de anlatabilir misin nasıl işliyor bu sistem bir şey anlamadım

• Ivo I kullanıcısına yanıt
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.