Şimdi Ara

Döşeme ve koltuklardakı kötü koku

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
1
Favori
7.058
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Selam forumdaşlar. Aracımızda inanılmaz bir ıslak halı kokusu var. 6 ay önce aldık ama hala gitmedi. Tüm döşemeler kokuyor, yaz geldi, nemi felan kurur dedik fayda etmedi, detaylı temizlik fayda etmedi. Ayak kokusu gibi, ıslak kalmış havlu halı gibi kokuyor. Ve sıcaklarla daha da dayanılmaz hale geldi.
    Çözüm önerilerini bekliyorum. Satacak seviyeye geldik, bu şekilde satmak da istemiyoruz. Araç marka model vermek istemiyorum ancak cam tavan var premium bi arac

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >



  • Marka model vermek istemediğiniz araç imzanızda mı yazıyor? :)

    Koku klimadan geliyor olabilir mi? Hoş 6 ay da az değil. Bu zamana kadar nasıl katlandınız?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: üstyayla

    Marka model vermek istemediğiniz araç imzanızda mı yazıyor? :)

    Koku klimadan geliyor olabilir mi? Hoş 6 ay da az değil. Bu zamana kadar nasıl katlandınız?

    Yoo o aracı sattim, aurisin neresi premium ya mobilden girdigim için imza gormuyom ne zamandir . klima değil kokladim döşeme kokuyor, koltuklar , taban halısının kokladim bagaj kokuyor her yer kokuyor. Sanırım bize saymadan önce detaylı temizlik yapıldı, ıslak kalmis. Daha önce Reno aracında benzer problemi yaşadım ve arka koltuktu, söktüm basınçlı itfaiye hortumu ile yikadim 1 hafta güneşte 3 gün kadar da UFO karşısında beklettim zar zor kurudu. Simdi bu aracı öyle Reno gibi sokup takmak ya da dosemeyi yenilemek de çok fazla maliyete patlar. Zor durumdayız yardim

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • premium vesaire anlamam ben, buradaki tabirler bazı yaş grubu yüzünden hayli karışıyor. Her ne ise biz boş verelim bunu.

    Benim açıkçası düşüncem küf olduğu yönünde.

    Bu arada aracınızı nerede, kimlere emanet edip temizlettirdiniz bu da önemli. Yüzeysel temizlik yapıldı ise küf beslenmiş bile olabilir.

    Bilirsiniz nemli ortamlar küflerin çoğalması için cennet şartlarıdır.

    Çamaşır suyu bunu gideriyor ancak işin kötüsü döşeme için büyük tehlike. Ayrıca biyolojik olarak pek de hayırlı bir ürün değil.

    Açıkçası paspas, koltuk, taban halısı gibi yerler temizlense bile taban halısı altındaki yalıtım malzemesi bir şekilde nemli kaldı ise küflenmeye, daha doğrusu

    koku yapmaya devam ediyor.

    Benim tavsiyem bir yerden hipokloröz asit temin etmeniz. Bazı yerde ismi süper okside su olarak da geçer. Asit kelimesi sizi korkutmasın. Göz yaşınız kadar zararsız :)

    Bu sıvı ile tüm aracı spreylemek, mümkünse taban halısı altındaki yalıtım malzemesine de, kuruduktan sonra takip edip kokunun azalıp azalmadığını gözlemlemek.

    Örnek vermek gerekirse aracımın bagajında unuttuğum spor ayakkabılarım (spordan sonra terli terli poşette beklemiş diyeyim, kokuyu siz düşünün)

    bu sprey ile spreyledim, sonra kurumaya bıraktım. Tek seferde kokudan eser yok. Üstelik doğaya zararsız, tamamen çevreci ve ayakkabıya zarar da vermiyor.

    Benim aklıma çözüm olarak bu geliyor ancak dediğim gibi sorunun kaynağı küf vb bir şey ise.

    Görüşmek üzere.




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.