Şimdi Ara

DOS NEDİR.............................................?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
302
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • DOSA NASIL GİRİLİR?DOS TA WİNDOWS NASIL SİLİNİR

• dos komut sistemidir.başlat,programlar,donatılardan girilir.format c: yazarsan pc ne format atarsın.ama tabi xp değilse işletim sistemin önce başlangıç isketi oluşturacaksın,ondan sonra pc yi kapatıp açacaksın ordan girip format c: yazacaksın(silmek istediğin bölümü yani.d ise d yazacaksın) sileceksin
  • neden windowsu dostan silmek istiyorsun?sorununu soylersen daha rahat bi cozum buluruz belki.
  • Hatta hatta tam adı Ms - Dos tur. Açılımı Microsoft Disk Operating Systemdir. Eeeee tabi arkadas bilgisayarların dos ta açıldığı "win" komutu ile windowsun çalıştırıldığı günleri bilmiyor....

Bu arada bende bilgisayarı ilk kullanmaya basladığımda Lords Of The Realm 2 yi oynamak için her seferinde install ettiğimi unutmuyorum..... Komut yazmayı bilmiyorduk o zamanlar
  • YANLIŞLIKLA D YE WİNDOWSU KURDUMDA ONUN İÇİN.
  • 90 YILINDA ÜNİVERSİTEDE C:/DIR GİBİ ŞEYLER ÖĞRENMİŞTİK BASIC DERSİNDE AMA ŞİMDİ YAŞLANDIK ARKADAŞ
  • XP cdsini kurulum için bilgisayarın boot ettikten sonra Kurulumu baslatmadan once diski bolebileceğin formatlayabileceğin bir yer var orada D sürücünü hızlı formatla kurulumu için ise C sürücüsünü seç Ntfs ile biçimlendirmeyi unutma......
  • bilgisayari xp cdsiyle actiktan sonra,kurulum programinin bi asamasinda harddiskindeki partitionlari gorebiliyorsun,orda D'yi iptal edip,sonra yeniden ntfs partition koy diyebilirsin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: AkşamGüneşi

90 YILINDA ÜNİVERSİTEDE C:/DIR GİBİ ŞEYLER ÖĞRENMİŞTİK BASIC DERSİNDE AMA ŞİMDİ YAŞLANDIK ARKADAŞ

Pardon abi benden büyüksün ama üniversitede öğretilen bilgisayar bilgileri ile kalsaydık simdi XP nedir bilmiyor olurduk....
  • quote:

Orjinalden alıntı: AkşamGüneşi

DOSA NASIL GİRİLİR?DOS TA WİNDOWS NASIL SİLİNİR

DONANIM ile uzaktan yakından alakası olmayan bişeydir
  • dos ile donanım aynı iki harf ile başlıyor diye buraya yazmış olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi faati2222 -- 11 Şubat 2006 23:46:45 >
  • başlat-çalıştır command yazarakta girebilirsin

bazı ms-dos komutları

dir -içinde bulunulan klasördeki dosyaları listeler
    md-yeni bir klasör oluşturur
    cd-klasörün içine girer
    rd-klasör siler
    del-dosya siler
    cd\-ana dizine döner
    ren-dosya adı değiştirir
    copy-dosya kopyalar

bunlar yeterli
  • BUNLAR NASIL ÇALIŞIYOR BEN ÇALIŞTIRAMADIM.
  • elinde baslangıc disketi yada windows 98 boot desteği olan cd gerekli

bilgisayarı cd-rom destegi ile baslat tıkla
    ms-dos'a girmis olacaksın

komutlar bunlar

C: hardisk D: hardisk E: Cdrom

e:
    cd win98
    format d:/q

bu kadar

yardımcı olabildiysem ne mutlu bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uN3xP3Ct3D -- 12 Şubat 2006 2:10:01 >
  • Vaybe bayağı yaşlanmışız desene Dos'dan geçmek için epey ter dökmüştün...
  • Öhm! Ehm.. Şimdi utanarak söylemek isterim ki ben (de) bu bilgisayarı dos ile başlatmak istedim ama beceremedim. Kaldı ki dos nedir ne değildir bilirim, daha evvelden kullanmışlığım da vardır. Aslında bu duruma şaşırdım. Yeni bi olay var da ben mi bilmiyorum acaba?

Bir disket takıp başlangıç disketi oluşturuyorum.
    Baştan başlatıyorum.
    İlk açılışta disket sürücüsünü tercih et diyorum (Bios, bir tür yemek)
    Açılıyor...

bıdı bıdı bıdı (yok tanımadım etmedim, bilmiyorum ben bu disketi, bu ne be kabilinden) (e.g. C:\WINDOWS\COMMAND.COM)
    A>

buraya şöyle yazıyorum:

A>c:

yok bıdı bıdı bıdı... ben anlamadım tanıdık bişey yaz mesela c:\windows\command.com

A>
    A>c:\windows\command.com

yok bıdı bıdı bıdı... ben anlamadım tanıdık bişey yaz mesela c:\windows\command.com

EEEhhh yeter be! diyerek çıkıyorum, ikspiime dönüyorum...

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.