Şimdi Ara

Donma Sorunu (Detayları belirttim)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
721
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba,

    Bilgisayarımda bir donma sorunu mevcut.
    Şöyle ki;
    Donduğunda klavye ve mouse cevap vermiyor. Eğer donduğu sırada bir ses dosyası oynatıyorsam, donduğu andaki ses dıtttttt diye sonsuza kadar sürüyor. Birkaç kere 2-3 saat bekledim ama yine cevap vermediği için Pc'nin restart düğmesinden restart atmak zorunda kalıyorum. Ayrıca bilgisayarda default olarak her bilgisayarda olan belirli bir süre kullanmayınca monitöre görüntü göndermeyi durdur özelliği açık. Örneğin, 4-5 saatliğine dışarı çıkıyorum ve eve geldiğimde o ekranla karşılaşıyorum. Normalde, mouse veya klavye harekete geçtiğinde görüntünün gelmesi gerekir, fakat gelmiyor. Sorun ne olabilir?

    Ekran kartının Driver'ını update ettim. Hatta güvenli modda ve usb ler unplug iken bu işlemi gerçekleştirdim.
    Isınmadan dolayı kaynaklanan bir sorun olabilir mi? Aslında kasam çok iyi ve içerisinde (cpu nun üzeri dahil) birçok fan bulunmakta. Ekran kartlarının da kendilerine özel büyük fanları mevcut. Sorunu kasanın içine açmadan çözebilecek bir yardıma ihtiyacım var.


    Sistemim:
    Intel Core2 Quad 9550 2.83Ghz
    8GB RAM
    2 adet Nvidia Geforce 9800GT
    2 adet Sata 1TB HD
    Windows Vista 64-bit

    3 ekran kullanıyorum. 3'ünün de çözünürlükleri birbirinden farklı.

    Sorunu çözmek için sadece bu ana donanımları belirtmemin yeterli olacağını umuyorum.







  • sisteminde virüs olabilirmi yeniden sistem kurmayı dene bakalım aynı sıkıntı olcakmı bide bilgisayar ne kadar çalıstıktan sonra donuyor bosta ikenmi yoksa bir işlem v.s. yaparkenmi bana ısı sorunu gibi geliyor.
  • Sorun donanımsal bir arızadan kaynaklanıyor gibi geldi bana. Everest programı ile sıcaklıkları kontrol et. Eğer sıcaklıklar normalse; sadece tek ram ve tek bir ekran kartıyla kullan dicem ama kasayı açmak istemediğinden yardımcı olamayacağım sanırım. Garantisi olduğu için açmak istemiyorsan garantiye gönder derim.
  • @zorrokin >> Hem boşta iken hem de birşeyler yaparken bu sorun ortaya çıkıyor. Sistemde virüs olabilir. Fakat virüs taraması yaptım, hiçbirşey bulamadı (Kaspersky[lisanslı])

    @UluMemo >> O tür programları kullanmaktan korkuyorum. Sizce güvenilir mi? Bana biri o tür programların donanıma hasar verebileceğini söylemişti. Everest programının tam adını alabilir miyim? Ne programı olarak geçiyor?
  • Everest i yükledim. Nelere nakmam gerekiyor?
  • Everest Home Edition'da Bilgsayar->Algılayıcı'dan CPU sıcaklığınıza bakabilirsiniz.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: onurkaplan

    @zorrokin >> Hem boşta iken hem de birşeyler yaparken bu sorun ortaya çıkıyor. Sistemde virüs olabilir. Fakat virüs taraması yaptım, hiçbirşey bulamadı (Kaspersky[lisanslı])

    @UluMemo >> O tür programları kullanmaktan korkuyorum. Sizce güvenilir mi? Bana biri o tür programların donanıma hasar verebileceğini söylemişti. Everest programının tam adını alabilir miyim? Ne programı olarak geçiyor?


    virus taraması yapman birsey degıstırmez kardeş. kaspersyk bütün viruslerı bulamaz. donma sorunu 2 sebepten olabılır:
    1- ısınma
    2-virus

    bunun dısında donanım cakısması desem o baslarken hata verır zaten.
    bence sorun saglam bir virus. sıstemı yenıden kurmayı dene cunku antivirusler sadece kendılerının yakalayabıldıklerı viruslerı pıyasaya surebılıyor. bunu yaptıgını hepımız bılıyoruz. bu yuzden kaspersky nın yakalamaması gibi bir durum normal. sistemi yenıden kur bı zahmet sonra tekrar oluyormu cevaplarsan sevınırım merak ettım.




  • sen sıcaklıkları yaz bakalım sana bilgi verelim eğer aşırı bir ısınma yoksa buyuk ihtimal virüstur
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.