Şimdi Ara

Donma Problemi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.177
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Bilgisayarımı yaklaşık 4-5 ay önce topladım. Bazı parçaları 2. el. Bilgisayarımdaki problem ise şu, bilgisayarda flash ağırlıklı birşey çalıştığında, bilgisayar donuyor.

Mesela webde gezinirken sorun yok, oyun oynarken sorun yok. Ama oyun açıkken webde flashlı birşey açıldığında anında donma yaşanıyor. Tabi bunlar tek başlarına çalıştıklarında da problem yaşanabiliyor.

Problem anında gözlemlediğim ve test ettiğim şeyler şunlar,

* Fan sesinde değişme yok.
    * Isı değerleri normal.
    * Tozlanma yok.
    * HDD üzerinde problem yok. (HD Tune Pro ile test edildi)
    * Bios güncel son sürüm.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Donanımım ise şu şekilde,

Gigabyte Anakart (Şu anda bakamıyorum tam modeline)
    Intel Quad Q9400
    4 x 2GB DDR2 Ram
    2 x 320GB Samsung HDD
    Asus DVD
    Volar Nvidia GTS 250 Ekran Kartı
    CoolerMaster 430 Black Kasa
    500 Watt PSU (360 Gerçek Watt)

Benim aklıma gelen 2 neden var. Ya PSU ya ekran kartı. 2 Farklı sitede test yaptığımda, PSU için biri 320 biri 420 Watt gerekli dedi. O yüzden PSU konusunda kararsız kaldım. Yeni PSU almayı düşünüyorum bugünlerde. Ama almadan önce tavsiye verebilecek, benzer sorunla karşılaşıp çözüm bulan arkadaşlar var mı diye sormak istedim.

Teşekkürler şimdiden.

• Google Chrome kullanıyorsan Youtube'un Flash videoları ve diğer oyun benzeri yerlerde sistemde kilitlenme olabiliyor.

Şurada İngilizce olarak çözüm önerisi var:
    http://www.google.com/support/forum/p/Chrome/thread?tid=7f289af0e9bb13a8&hl=en
    Boş bir sayfa açıp adres satırına about:plugins yazıyorsun,
    sağ üstten Ayrıntılar'a tıklıyorsun,
    eğer Flash başlığı altında "...gcswf32.dll" adlı dosya varsa sadece onu "devre dışı bırak" yapıyorsun,
    ardındanhttp://get.adobe.com/tr/flashplayer adresini açıp Flash sürücüsünü indirip kuruyorsun,
    artık Eklentilerde "...NPSWF32.dll" adlı dosya Etkin, diğeri Devre dışı şekilde olmalı.
    AMD A10 X4 5800K,Gigabyte F2A85X-UP4,2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600,1xWD 1TB,4xWD 2TB,2xSamsung 2TB,1xWD 640GB,Zalman ZM600-GT 600W,3R System L600,HP 2211X,Logitech G9X,Microsoft Comfort Curve 2000,Philips MMS430,Powercom IMP1000AP

• Çok teşekkürler. Bunu da uygulayacağım fakat firefox kullanırkende aynı hata olabiliyor. PSU yetmiyo mu acaba diye düşünmüyo değilim. Ekran kartım fazla mı elektrik çekiyo acaba diyorum.

Firefox'da da benzer bir Flash eklenti ayarı olmalı.
    AMD A10 X4 5800K,Gigabyte F2A85X-UP4,2x4GB Kingston HyperX DDR3-1600,1xWD 1TB,4xWD 2TB,2xSamsung 2TB,1xWD 640GB,Zalman ZM600-GT 600W,3R System L600,HP 2211X,Logitech G9X,Microsoft Comfort Curve 2000,Philips MMS430,Powercom IMP1000AP
  • Ben şöyle düşündüm. Oyun açtığımda çektiği enerji yetiyor olabilir. Ama ben flash birşey çalıştırdığımda, belki de daha fazla güç çekmek istiyor fakat akım yetersiz geliyordur dedim.

Bu donanımda bu PSU yeterli mi sizce?

Edit: Chrome'daki flash değişikliğiğne rağmen sorun devam ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ralphy -- 8 Ocak 2012; 17:09:30 >
  • Flash'da daha çok işlemcin çalışır, o an Ctrl+Alt+Delete'le Görev Yöneticisi'ni açıp Chrome/Firefox'un CPU kullanımına bakarsan %20-50 arasında olduğunu görürsün. Şu an bu mesajı yazarken sayfadaki reklamlarla %8-14 arası bir işlemci kullanımı var bendekinin.

Kasa Cooler Master ama içindeki 500W başka bir marka anlaşılan. 500W yazmasına karşın 360W gerçek diyorsan gerçekten kötü olmalı, 4 çekirdekli işlemci ve o ekran kartına 360W ucu ucuna yetiyordur.
    Bunu dışarıdan anlamanın en kolay yolu PSU çalışırken sıcaklığına bakmaktır, zorlanıyorsa çok ısınır.

Değişiklik olmadıysa da sorun yine sürücü kaynaklıdır bence.
    Markasız bir PSU kullanıyorsan her durumda ilerisi için de en az 500-600W'lık iyi bir şey al, zararın olmaz, karın olur.
  • Aynı Sorun Bende Var Mesela Donanım Haberdeki Flashlı Reklamlar Pc'yı Kastırıyor Yeni Bi Pencerede Actıgımda Ani Donmalar Oluyor.

Sistemim İmzamda.
    Laptop donma problemi ...
    13 yıl önce açıldı
    Oyunlarda kapanma/donma sorunu
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Selamlar,

Bendeki problem anlık donma değil. Donduktan sonra restart atmak durumunda kalıyorum çünkü saatlerce de beklese geri gelmiyor. Sanırım ilk olarak yeni bir PSU alıp denemem gerekiyor.

Not: Isı değerleri normal.
    Not 2: Browserlar açıkken herhangi bir aşırı tüketim gözlemlemedim.

Edit: Isı değerlerini koydum ama işlemci 3 çekirdek gibi görünüyor. Garip değil mi?

http://imageshack.us/photo/my-images/857/speedfan.png/

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ralphy -- 9 Ocak 2012; 1:26:24 >

online veri tabanlı pc yi çok fazla yormayan flash oyun oynuyorum aynı anda youtube açmam gerekiyor ve chrome kilitleniyor firefox yükledim fakat firefox ta açıldığında donuyor bir süre beklemek gerekiyor sebebini halen çözmüş değilim

Orijinalden alıntı: ralphy

Selamlar,

Bendeki problem anlık donma değil. Donduktan sonra restart atmak durumunda kalıyorum çünkü saatlerce de beklese geri gelmiyor. Sanırım ilk olarak yeni bir PSU alıp denemem gerekiyor.

Not: Isı değerleri normal.
    Not 2: Browserlar açıkken herhangi bir aşırı tüketim gözlemlemedim.

Edit: Isı değerlerini koydum ama işlemci 3 çekirdek gibi görünüyor. Garip değil mi?

http://imageshack.us/photo/my-images/857/speedfan.png/

Bence asıl sorun sadece yazılımsal. Donma yalnızca Flash kullanırken oluyorsa çakışan bir şeyler var.
    Mümkünse temiz sistem kurulumu ve ekran kartının son sürücüleri gibi yeniden ayarlaman çözüm olabilir.

Donanımsal olarak sistemde donmalar (eskiden mavi ekranlar vardı) çoklukla anakarttan kaynaklanır. Bazı parçalar 2. el demişsin, anakart 3-4 seneden eski bir model mi? Bir olasılıkla anakartın üstündeki kapasitörlerde şişme, kopukluk gibi olduysa kilitlenmelere yol açar, ama bu her an olabilir, sadece belli bir programda yaşanmaz.
    İşlemcilerden pek şüphelenme, genelde en en az arıza çıkartan parçalardır, RAM olsa sistem baştan başlar kilitlenme olmaz.
    Güç kaynağında da bilgisayar açılmaz, oyunlar gibi çok güç çekilen anlarda çökme olur vb...

• Bende yazılımsal olarak yaklaşmıştım fakat format atıp temiz kurulum yaptığımda, yine aynı problem devam ediyor. Sorun ya ekran kartında, yada PSU'da. aklıma başka ihtimal gelmedi şimdilik. PSU'yu kaliteli birşeyle değiştirmeyi düşünüyordum.

Bugün, High Power Absolute 700W 13.5CM Fanlı MODÜLER80+ Verimli Power Supply (HP-700-G14C) sipariş ettim. Eğer burdan da sonuç çıkmazsa, ekran kartımı garantiye göndereceğim kontrol etmeleri için. Bundan da sonuç alamazsam, anakart değişikliği şart gibi duruyor.
  • Selamlar,

İşletim sistemim Windows 7 Ultimate. Donma internet sitelerinde de yapıyor, oyun oynarkende yaşanıyor. Restart atmadan düzelmiyor.

Oyun ve dizi sitesi açıksa - Anında donma, hiç şaşmaz.
    Oyun ve normal siteler açıksa - Bir süre sonra donma.
    Normal siteler - Az donma
    Oyun açıksa - Az donma
    Dizi sitesi açıksa - Bir süre sonra donma.

* Ekran kartım 10.1 Directx. Bunun etkisi var mıdır?
    * Ekran kartımla flash konusunda bir uyumsuzluk olması mümkün mü?
    * Gpu ısı değeri kaç olmalı? Kaç derecede donma yaşatabilir?

Teşekkürler.

Birde şu var, ekran kartımın yanında PCI'dan 2 IDE'ye dönüştüren kablo vardı. Ama ben bunu çıkarıp direk PCI'dan bağlantı yaptım. Bu sorun yapar mı acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ralphy

Onboard ekran kartı yok ne yazıkki. Açıkçası orda sorun vermezse bile PSU yetmeme sorusunu cevaplamayacak. Şimdi yeni PSU geliyor kargoda. O şekilde de deneyeceğim.

Birde şu var, ekran kartımın yanında PCI'dan 2 IDE'ye dönüştüren kablo vardı. Ama ben bunu çıkarıp direk PCI'dan bağlantı yaptım. Bu sorun yapar mı acaba?

Öncelikle senin sorununun güç kaynağı nedeniyle olduğunu sanmıyorum. Bu güne kadar güç kaynağı ile ilgili yaşadığım problemlerde ya bilgisayar hiç açılmadı yada bilgisayar kendini kapattı.
    Diğer taraftan bu pci olayını anlamadım. Tekrar izah edebilirseniz iyi olur.
    Aslında benim uyku vaktimde gelmiş olabilir. :)

Yeni bir problem buldum. 10 civarında dosyayı rarlamaya çalışınca direk dondu. Acaba harddisk kaynaklı mı?

Hdd Tune çalıştırdığımda problem bulamamıştı. 2. diskte sorunlar bulmuştu fakat 2. diski söktüğümde yine aynı problemi yapıyordu.

Kafam allak bullak olmuş durumda şu anda :)
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.