Şimdi Ara

Donma Problemi (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
29
Cevap
1
Favori
3.185
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: ralphy

Selamlar,

İşletim sistemim Windows 7 Ultimate. Donma internet sitelerinde de yapıyor, oyun oynarkende yaşanıyor. Restart atmadan düzelmiyor.

Oyun ve dizi sitesi açıksa - Anında donma, hiç şaşmaz.
    Oyun ve normal siteler açıksa - Bir süre sonra donma.
    Normal siteler - Az donma
    Oyun açıksa - Az donma
    Dizi sitesi açıksa - Bir süre sonra donma.

* Ekran kartım 10.1 Directx. Bunun etkisi var mıdır?
    * Ekran kartımla flash konusunda bir uyumsuzluk olması mümkün mü?
    * Gpu ısı değeri kaç olmalı? Kaç derecede donma yaşatabilir?

Teşekkürler.

Sevgili Dostum Öncelikle bu can sıkıcı durum için geçmiş olsun kaç paralar verip sistem toplanıyor bunu hastalık haline getirenlerde var donanım manyaklığı diyorum ben buna siz sanırım öyle değil birkez alıp uzunca süre kullanan birisiniz..

Sorununuzda bu tip problemler genelde hardiskten kaynaklanır ikincisi bir ihtimal ekran kartı üçüncüsü psu ve anakarta kadar gider neyin ne olduğunu burdan bilmek çok güc ama aşırı can sıkıcı bir durum olduğu kesin Bunun için öncelikle senin sisteme benzer sistemi olan arkdşlarından en azından evde vakit ayırcak bir insan bulman ve sabahtan akşama kadar bu durumu denemen çözüm sağlayabilir mesela nasıl ? onun ekran kartınla deneyebilirsin öncelikle daha sonra onun hardiskinle yine aynı şekil onun psusuyla vs buna göre sorunun nerde olacağı cıkabilir belki biraz zahmetli iş ama aklıma sadece bunlar geliyor şuan için sorunun nerde olduğunu bulabilseniz zaten ona göre davranırsınız bilinmedik birşey olunca sorunu aramakta maalesef size kalıyor tabiki üzgünüm benim en iyi yolum budur size.

• Selamlar,

Evet ben aslında çok oyun oynayan biri değilim. Ama hani arada olur ya bir oyun çıkar nasılmış dersiniz oynarsınız, öyleyim işte. Bu problem yüzünden internet üzerinden video izleyemiyorum bile artık. Rarlama da yapamıyorum öncekinde belirttiğim gibi. Bir kere aldım, para döktüm, bişey yapmadan 5-10 sene kullanayım dedim.

Şimdi benim yapacağım şey şu aslında,

Yeni işlemci fanı, psu sipariş ettim. Arkadaşımdan ekran kartı alıp denemedim çünkü ekran kartı alabilceğim arkadaşımınki çok matah bir GPU değil. Hal böyle olunca da az elektrik tüketen bir PSU taktığımda problemi yine algılayamayacaktım. Belki de ekran kartımda sorun olmamasına rağmen, "Evet ekran kartında problem varmış" diyecektim. Bu nedenle önce PSU aldım. PSU değişiminden sonra eğer problem devam ederse, arkadaşımın ekran kartını kullanarak test edeceğim. Harddisk için ne yapabilirim bilmiyorum. Yeni bir harddisk ile test yapmak lazım aslında. Bakalım artık olmazsa onu deneyeceğim birde. Güvendiğim birinden parçaları aldığım için boş yere ona 2. el ürünler bozuk demek istemiyorum. Bekliyorum bakalım ne olacak.

• quote:

Selamlar,

Evet ben aslında çok oyun oynayan biri değilim. Ama hani arada olur ya bir oyun çıkar nasılmış dersiniz oynarsınız, öyleyim işte. Bu problem yüzünden internet üzerinden video izleyemiyorum bile artık. Rarlama da yapamıyorum öncekinde belirttiğim gibi. Bir kere aldım, para döktüm, bişey yapmadan 5-10 sene kullanayım dedim.

Şimdi benim yapacağım şey şu aslında,

Yeni işlemci fanı, psu sipariş ettim. Arkadaşımdan ekran kartı alıp denemedim çünkü ekran kartı alabilceğim arkadaşımınki çok matah bir GPU değil. Hal böyle olunca da az elektrik tüketen bir PSU taktığımda problemi yine algılayamayacaktım. Belki de ekran kartımda sorun olmamasına rağmen, "Evet ekran kartında problem varmış" diyecektim. Bu nedenle önce PSU aldım. PSU değişiminden sonra eğer problem devam ederse, arkadaşımın ekran kartını kullanarak test edeceğim. Harddisk için ne yapabilirim bilmiyorum. Yeni bir harddisk ile test yapmak lazım aslında. Bakalım artık olmazsa onu deneyeceğim birde. Güvendiğim birinden parçaları aldığım için boş yere ona 2. el ürünler bozuk demek istemiyorum. Bekliyorum bakalım ne olacak.

Keşke psu işini en son düşünseydin.

• Hepsiburada kargomu geciktirdiği için PSU siparişimi iptal ettim. Elimdeki donanımı elden çıkartıp, yeni ve daha üstün bir makina alıyorum. Ama yinede bu problemi çözmem lazım. Hala çözüm arıyorum :)

Selamlar arkadaşlar,

Bilgisayarımı yaklaşık 4-5 ay önce topladım. Bazı parçaları 2. el. Bilgisayarımdaki problem ise şu, bilgisayarda flash ağırlıklı birşey çalıştığında, bilgisayar donuyor.

Mesela webde gezinirken sorun yok, oyun oynarken sorun yok. Ama oyun açıkken webde flashlı birşey açıldığında anında donma yaşanıyor. Tabi bunlar tek başlarına çalıştıklarında da problem yaşanabiliyor.

Problem anında gözlemlediğim ve test ettiğim şeyler şunlar,

* Fan sesinde değişme yok.
    * Isı değerleri normal.
    * Tozlanma yok.
    * HDD üzerinde problem yok. (HD Tune Pro ile test edildi)
    * Bios güncel son sürüm.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Donanımım ise şu şekilde,

Gigabyte Anakart (Şu anda bakamıyorum tam modeline)
    Intel Quad Q9400
    4 x 2GB DDR2 Ram
    2 x 320GB Samsung HDD
    Asus DVD
    Volar Nvidia GTS 250 Ekran Kartı
    CoolerMaster 430 Black Kasa
    500 Watt PSU (360 Gerçek Watt)

Benim aklıma gelen 2 neden var. Ya PSU ya ekran kartı. 2 Farklı sitede test yaptığımda, PSU için biri 320 biri 420 Watt gerekli dedi. O yüzden PSU konusunda kararsız kaldım. Yeni PSU almayı düşünüyorum bugünlerde. Ama almadan önce tavsiye verebilecek, benzer sorunla karşılaşıp çözüm bulan arkadaşlar var mı diye sormak istedim.

Teşekkürler şimdiden.

bak şimdi youtubeyi aç herhanig bir videoı aç :)) sonra videoya sağ tıkla flas player özelliklerden donanım hızlandırma etkinse ordaki tiki kaldır ve pc ye bir rest çek ancak öle düzelir :)))

• quote:

Çok teşekkürler. Bunu da uygulayacağım fakat firefox kullanırkende aynı hata olabiliyor. PSU yetmiyo mu acaba diye düşünmüyo değilim. Ekran kartım fazla mı elektrik çekiyo acaba diyorum.

hocam psu dan kaynanklanan bişey die limzadaki sistemde 300 wat psu kullanıyorum sen düşün artık nerseyse 5 ay dır 300 wat psu ile sorunsuz her türlü çalııyor :))

• Porblem yazılımsal olabilir. Bence programlarını kontrol et.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    AMD FX X8 8320 - ASUS M5A99X EVO R2.0 - ZOTAC GTX 970 AMP! Extreme Edition - Kingston 8GB Dual Kit HyperX Beast DDR3 1866MHz CL9 - Kingston 240GB V300 SSD - FSP Aurum Pro 80 Plus Gold 1200W - Cooler Master 120V Sıvı Soğutma - Cooler Master Silencio 650 Pure Kasa
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.