Şimdi Ara

döndürme soruları 90 derece falan???

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar o döndürme soruları falan nası oluyo nolur biri anlatsınnn??

• hocam üşenmeyip döndüreceksin gerek yok formüle falan
  • anlatıysam arap olayım diye bir söz vardır ya işte buraya çuk diye oturur.
  • yardım !!!
  • dostum ne döndürmesi? anlatsana biz müneccim miyiz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: mrkral

dostum ne döndürmesi? anlatsana biz müneccim miyiz?

geometri analatikte orjin etrafın da bi nokta etrafında falan gibi sorularda
  • (a,b) noktası orjin etrafında x derece döndürülüyorsa (a.cosx-b.siny , a.sinx+b.cosx) oluyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Orijin etrafında derse hangi noktaysa o noktayı karmaşık sayıymış gibi yaz. Mesela (3,-4) noktası dedi. Bunu 3-4i şeklinde yaz. Sonra x derece döndürelim dedi. Burda iki durum giriyor işin içine. Birincisi saat yönü x derece döndür derse karmaşık sayı şeklinde bulduğumuz ifadeyi cis(360-x) ile çarpıyoruz, saat yönünün tersi x derece döndürülüyor derse cisx ile çarpıyoruz.

Orijin etrafında değilde mesela herhangi bir A noktası verdi bu (2,-3) olsun bu noktanın etrafında (3,-5) noktasını doksan derece döndür dedi. Bu sefer A noktasını orijin yapmamız gerek yani A noktasını orijine öteleyeceğiz. Bunun için x koordinatından 2 çıkarıp y koordinatına 3 ekleyeceğiz. Döndürülecek nokta olan (3,-5) noktasını da aynı şekilde öteleyeceğiz. A noktasını orijin yapmak için x'den 2 çıkarıp y'ye 3 eklemiştik bu noktanın x'inden de 2 çıkarıp y'ye 3 ekleyeceğiz ve (3,-5) olan noktamız (1,-2) olacak. Bu noktayı üstteki gibi döndürüp en son durumda ötelenmiş halini bulacağız. Ötelenmiş hali değil bize gerçek hali lazım bu sefer x'e 2 ekleyip y'den 3 çıkaracağız yani yaptıklarımızın tam tersi.

Biraz karmaşık anlattım ama en etkili yol budur yani bana göre en azından! Diğer türlü çember şekliyle de çözülebilir yeni şeklin benzeride çizilip çözülebilir ya da sanırsam formülleri var onlada çıkabilir ama ben böyle çözüyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Pozitron~

(a,b) noktası orjin etrafında x derece döndürülüyorsa (a.cosx-b.siny , a.sinx+b.cosx) oluyor.

adam açıklamış,başka da birşey yazmaya gerek yok.
  • quote:

(a,b) noktası orjin etrafında x derece döndürülüyorsa (a.cosx-b.siny , a.sinx+b.cosx) oluyor.

orjin değilde herhangi bi nokta etrafında dese idi nasıl olurdu?
  • ????
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammed

quote:

_?_
  • A(x,y) olsun eğer bu noktayı orijin etrafında saat yönünde 90 derece döndürüyorsan A'(Y,--X) olur eğer saat yönünün tersinde döndürüyorsan A'( --y,x)olur. eğer saat yönünde 90 derece değilde 180 derece döndürülüyorsa ( 180 90 ın iki katı o zaman iki kere döndürme yap ) A'( y,--x ) A''( --x,--y ) olur. Ya da mesela 270 derece olsun o zamanda 270 90 ın 3 katı 3 kere döndür. ( özetle 180 derece döndürmenin formülüne falan gerek yok mantık budur. 2 gün önce hocayla çalıştım bu konuyu o söyledi kaynak sağlam yani :) )
    Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama umarım anlatabilmişimdir
  • quote:

Orijinalden alıntı: muammed

quote:

evet ya bunu bende bir türlü anlamadım geçen yıl bi soru çıkmıştı ygs de orijin değil de anoktası etrafında döndürmeyi soruyordu .
  • abi istediği noktayı sabit tutun döndürün işte alın kalemi elinize ucundan sabit tutup döndürün aynı mantık
  • valla buradan da baktım çözüme ama yine anlamadım doğrudan çözüme gitmişler ya :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: burser.

A(x,y) olsun eğer bu noktayı orijin etrafında saat yönünde 90 derece döndürüyorsan A'(Y,--X) olur eğer saat yönünün tersinde döndürüyorsan A'( --y,x)olur. eğer saat yönünde 90 derece değilde 180 derece döndürülüyorsa ( 180 90 ın iki katı o zaman iki kere döndürme yap ) A'( y,--x ) A''( --x,--y ) olur. Ya da mesela 270 derece olsun o zamanda 270 90 ın 3 katı 3 kere döndür. ( özetle 180 derece döndürmenin formülüne falan gerek yok mantık budur. 2 gün önce hocayla çalıştım bu konuyu o söyledi kaynak sağlam yani :) )
    Elimden geldiğince anlatmaya çalıştım ama umarım anlatabilmişimdir

iki tane -- neyi ifade ediyor ?
  • bildiğin eksi işareti bir tane eksi fazla belli olmuyodu da dikkat çeksin diye iki tane yaptım
  • quote:

Orijinalden alıntı: burser.

bildiğin eksi işareti bir tane eksi fazla belli olmuyodu da dikkat çeksin diye iki tane yaptım

tamam tesekkurler :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.