Şimdi Ara

döndürme soruları 90 derece falan??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
22
Cevap
0
Favori
11.396
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş

Orijinalden alıntı: burser.

bildiğin eksi işareti bir tane eksi fazla belli olmuyodu da dikkat çeksin diye iki tane yaptım

yani tek eksi oluyor dimi :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Emmesen

Orijin etrafında derse hangi noktaysa o noktayı karmaşık sayıymış gibi yaz. Mesela (3,-4) noktası dedi. Bunu 3-4i şeklinde yaz. Sonra x derece döndürelim dedi. Burda iki durum giriyor işin içine. Birincisi saat yönü x derece döndür derse karmaşık sayı şeklinde bulduğumuz ifadeyi cis(360-x) ile çarpıyoruz, saat yönünün tersi x derece döndürülüyor derse cisx ile çarpıyoruz.

Orijin etrafında değilde mesela herhangi bir A noktası verdi bu (2,-3) olsun bu noktanın etrafında (3,-5) noktasını doksan derece döndür dedi. Bu sefer A noktasını orijin yapmamız gerek yani A noktasını orijine öteleyeceğiz. Bunun için x koordinatından 2 çıkarıp y koordinatına 3 ekleyeceğiz. Döndürülecek nokta olan (3,-5) noktasını da aynı şekilde öteleyeceğiz. A noktasını orijin yapmak için x'den 2 çıkarıp y'ye 3 eklemiştik bu noktanın x'inden de 2 çıkarıp y'ye 3 ekleyeceğiz ve (3,-5) olan noktamız (1,-2) olacak. Bu noktayı üstteki gibi döndürüp en son durumda ötelenmiş halini bulacağız. Ötelenmiş hali değil bize gerçek hali lazım bu sefer x'e 2 ekleyip y'den 3 çıkaracağız yani yaptıklarımızın tam tersi.

Biraz karmaşık anlattım ama en etkili yol budur yani bana göre en azından! Diğer türlü çember şekliyle de çözülebilir yeni şeklin benzeride çizilip çözülebilir ya da sanırsam formülleri var onlada çıkabilir ama ben böyle çözüyorum.

Harika anlatmışsın

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.