Şimdi Ara

DonanımHaber Hukukçular Platformu [ 59 Kişi... ] (36. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
24
Favori
58.925
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: clubbed to death

    normalde akdeniz hukuk düşünüyordum ama tercih döneminde döküntü hocamın yazılarını okudum. selçuk hukuku tercih ettim.

    Akdeniz Üniversitesi Hukuk fakültesinde sempozyum vardı,

    15 Mart'dı herhalde.

    Gittim, o gün hocaların baskılarına dayanamayan bir asistan intihar etmişti. Yazmamanız isabet olmuş.

    Bu arada hayırlı olsun.
  • Beni de gruba eklerseniz sevinirim. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi (teknik olarak) beşinci sınıf oldum
  • bugün elimize bir miras davasıyla ilgili tebligat geldi toplam mirasçı sayısı 6 kişi gelen yazı aynen şöyle mahkememizin 25/07/2013 tahrili dosya inceleme ve tensip tutanağında verilen 1 numaralı ara kararı uyarınca 6100 HMUK un 120/2 maddesi gereğince tebligat veznesine 3000 tl gider avansı yatırmanız yatırmadığınız takdirde dosya mevcuduna göre karar verileceği hususu ihtar ve tebliğ olunur. Diye bir yazı geldi bu 3000 tl kişi başı oalrak mı yoksa mirasçılara bölünecek şekildemi ödenicek cevap evrirseniz sevinirim
  • Belediyeler ve iskan sorunları

    Vatandaşların satın aldıkları daireler için belediyelere iskan başvurularında bir takım evraklar istenilmektedir. Bu evrek listesinde SGK ilişik kesme belgesi olarak istedikleri evrak vatandaşları yakından uzaktan ilgilendiren bir evrek değildir. Bu evrak SGK ile MÜTEAHHİD'ler arasında olan ilişkidir. Bir çok müteahhid SGK' ya olan borcunu ödemenden vatandaşlara daire satmaktadır, ve iskanı olmadan satılan bu dairelere vatandaş oturmak istediğinde belediyeler sgk ilişiksizlik belgesi istiyor ve vatandaş SGK il müdürlüklerine gittiklerinde borçla karşılaşıyorlar( müteahhidin sigorta borçları ), ve belediyeler bu belge olmadan iskan veremeyeceklerini belirterek , vatandaşlara iskanınızı almak istiyorsanız müteahhidin borçlarından daire başına düşen parayı yatırın borcu yoktur belgesini alıp getirin, iskanınızı verelim diyorlar ve vatandaşlar kendilerinin olmadığı bir borcun yükümlüğüğü altına sokulmak isteniyorlar ve mağdur oluyorlar.

    belediyeler iskan evrağı olarak istedikleri sgk ilişiksizlik belgesini 5510 sayılı kanunun 90 maddesi uyarınca istemektedirler. ( valilik , belediye, il özel idareler ve ruhsat vermeye yetkili diğer merciler tarafından geçici iskan veya yapı kullanma izin belgesi verilmeden önce ilgililerden yapılan inşaat dolayısıyla , diğer kamu idarelerince işlemlerinde kuruma borçlarının bulunmadığına dair kuruma düzenlenmiş bir belgenin istenmesi zorunludur. )

    3194 sayılı iskan kanunun 28 maddesi ; 5940 sayılı kanun ile yapılan düzenleme ve değişiklikle yapı müteahhidinin kurumumuza rağmen müteahhitten bağımsız bir bölümü satın alan daire sahiplerine yapı kullanma izin belgesi verileceği anlaşılmakla birlikte söz konusun düzenleme kapsamında bulunan kişiler için ilişiksizlik belgesi aranılmadan yapı kullanma belgesi ( iskan belgesi ) verilmesi öngörülmüştür.

    Ayrıca yapı müteahhidi olmayan yapı sahibinin talebi üzerine ,ilgili idare tespitin yapılmasının ardından yapı kullanma izin belgesinin ( iskan belgesi ) verilmesinin sağlanması , izin belgesinin verildiği durumlarda yapı müteahhidinin para cezası ve yeni iş alamama yaptırımlarının uygulanacağı açıkça belirtiliyor.


    belediyeler sadece 5510 sayılı kanun çerçevesinde hareket ederek hem kanunlara aykırı hareket ediyorlar ve vatandaşları yükümlü olmadıkları bir borcun altına sokarak mağdur ediyorlar ve müteahhitlerin SGK borçlarını ödemeden yeni iş yapmalarına olanak sağlıyorlar. Ayrıca müteahhitler bu şekilde hareket ederek kendi mükellefiyetleri olan borçları ödemeyerek vatandaşlara yüklerek kazanç sağlamaktadırlar. Zaten 5940 sayılı kanunun çıkarılması amacı ;

    1 ) Yapılardan taşınmaz satın alan vatandaşları korunması
    2 ) SGk prim ve verginin takibinin ilgili kurumca takip edilmesi


    5510 sayılı kanunun 90 maddesi uyarınca istemektedirler. ( valilik , belediye, il özel idareler ve ruhsat vermeye yetkili diğer merciler tarafından geçici iskan veya yapı kullanma izin belgesi verilmeden önce ilgililerden yapılan inşaat dolayısıyla , diğer kamu idarelerince işlemlerinde kuruma borçlarının bulunmadığına dair kuruma düzenlenmiş bir belgenin istenmesi zorunludur. )

    5940 sayılı kanun ile yapılan düzenleme ve değişiklikle müteahhitten bağımsız bir bölümü satın alan daire sahiplerine yapı kullanma izin belgesi verileceği anlaşılmakla birlikte söz konusun düzenleme kapsamında bulunan kişiler için ilişiksizlik belgesi aranılmadan yapı kullanma belgesi ( iskan belgesi ) verilmesi öngörülmüştür.

    şimdi burda asıl sorun 5510 sayılı kanun ile 5940 sayılı kanun çakışmasıdır Hukukçu arkadaşlardan bu konuda bana yardımcı olabilirlermi ?




  • idari dava açmayı düşünüyorum bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ardent_boy

    idari dava açmayı düşünüyorum bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?

    Çok dikkatli okuyamadım ama anladığım kadarıyla bir kanun hükmüne istinaden belediyeler bu belgeyi istiyorlar. Yanlış mı anladım yoksa? Eğer doğru anladıysam siz bir kanun hükmüne karşı dava açmak istiyorsunuz. O zaman Anayasa Mahkemesi'ne gitmeniz gerekmez mi? Ya da ben öğle arası öncesi aç karnına çok saçma bir sonuç çıkardım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: the_gunner

    quote:

    Orijinalden alıntı: ardent_boy

    idari dava açmayı düşünüyorum bu konuda yardımcı olabilecek arkadaş varmı ?

    Çok dikkatli okuyamadım ama anladığım kadarıyla bir kanun hükmüne istinaden belediyeler bu belgeyi istiyorlar. Yanlış mı anladım yoksa? Eğer doğru anladıysam siz bir kanun hükmüne karşı dava açmak istiyorsunuz. O zaman Anayasa Mahkemesi'ne gitmeniz gerekmez mi? Ya da ben öğle arası öncesi aç karnına çok saçma bir sonuç çıkardım

    sorun 5510 sayılı kanun ile 5940 sayılı kanun çakışması ve belediyenin kendi menfeatlerine uygun olanı uygulamasıdır.

    Halbuki iki kanun maddesi çakışıyorsa nasıl bir yol izlenmeli ?

    özel ve genel kanun kapsamında mı incelenmeli ?




  • bana yardımcı olabilecek , özellikle not ortalamasıyla , derslerin çalışma yöntemleriyle ilgili bilgi verebilicek birisi var mı ?
  • yukarı


    bir üstteki mesaj
  • dostlar kısa bir sorum olacak, yeri bile burası olmayabilir haftasonu enerjisa yetkilieri sokaktakı elektrık tellerıyle oynarken () apartmandakı sıgortalar attı ve coğu elektronık aletımız bozuldu. enerjısaya dılekce verdık eksper gonderecekler. ordakı müşteri hizmetklerindekı bayan yanan parçaların tamır parasının verileceğini söyledi. Bense yama yapılmış ve ilerde yenıden bozulma riski olan bir cihazı evimde kullanmak istemiyorum. cunku ıclerınden 300 volt nötr akım geçmiş. nasıl davranmak nereye basvurmak gerekır, saygılar

    Bu ara yanan aletler, Kombi, bulasık makınesi, buzdolabı,tv, modem, receiver ve bilgisayarım




  • Arkadaslar acil yardimiza ihtiyacim var aklima burasi geldi. Devralmayi dusundugum bufenin anlasmasi bitiyormus. Yenisi benim adima olucak ecrimisil oluyo galiba. Bunun bir suresi varmi 1 yil 2 yil gibi. Birde diyelimki devredicem seneye. Devretme hakkim varmi yoksa belediye ihalemi yapicak tekrar vermek icin. Yardimci olacak arkadaslara simdiden tesekkur ederim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yaz benide

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar burasi hukuki sorunlariniza cevap bulabileceğiniz bir mecra değil. Önem teşkil eden sorunlarına burada cevap aramak yerine bir avukata danişmak daha akıllıca olacaltır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sa arkadaslar..ben bişi sormak istiyorum..benim dedem 6-7 sene önce vefat etti..bundan bi süre sonra miras bölüsümü olacaktı...dayım annemlere siz bana arsaları vs. verin ben size nakit olarak para vereyim ancak para için biraz süre verin bana dedi ve annemler haklarını ona verdiler yani imza attılar..ancak dayım hakları alınca parayı veremeyecegini söyledi ve hala vermedi parayı..simdi benim ögrenmek istedigim biz hakkımızı tekrar alabilir miyiz? duydugum kadarıyla kardeş sözüne güven gibi bi kanun varmıs T.C hukukunda..gerçekten bilen kişiler yardımcı olursa sevinirim..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Augias

    Arkadaşlar burasi hukuki sorunlariniza cevap bulabileceğiniz bir mecra değil. Önem teşkil eden sorunlarına burada cevap aramak yerine bir avukata danişmak daha akıllıca olacaltır.

    Size kesinlikle katılıyorum. Konunun amacı hukukçular arası dayanışma ve mesleki boyutta bilgi paylaşımıdır.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İkamet adresim Gaziantep ili Nurdağı ilçesi, bağlı olduğum vergi dairesi ise Adana ili Karataş ilçesi. Adana`da olduğum bir tarihte, Gaziantep Kozanlı (Merkez) Verdi Dairesi tarafından TC kimlik numarama, Kabahatler Kanunu`na göre 75 TL para cezası kesilmiştir. Bunu aldığım mesajla, GİB`ten öğrendim. Plakaya falan yazılmamış ceza. O tarihte hiçbir polisle vs de muhattab olmadım. Nedir bu olay, bir açıklaması var mı arkadaşlar?
  • hukukcu abımlerıme sorum olacakdı.ben okulda top oynarken cocukla ufakbı tartısmamız oldu tam ayrıldık derken cocuk bana anıden yumruk attı sag cene tarafıma.Ve kanlar ıcınde kaldım 3 tane dısım kırıldı cenem de kırıldı.doktor 1 ay ıcınde amelıyat olmamı soyledı ve ben tam 1 ay sonra amelıyat oldum.amelıyat oldukdan 1,5ay da yemek yıyemedım toplam 2,5 aydır yemek yıyemıyorum 10 kılo verdım.suradımda cızık ızı olustu amelıyatttan.cenem halen yamuk yanı cok sey cekdım.Allahın ıznıyle atlatacagım.karsı tarafa tazmınat acmak ıstıyorum.kazanırmıyım?ne kadar kazanırım?cocugu okuldanda attılar.he bıde cocuk boksormus.
  • Gecikmiş olsakta bizde yerimizi alalım burada. Etiket Alıyorsan hala Benide Ekleyebilirsin.
  • arkadaşlar,oğlumun sıralaması yalova,kırıkkale gibi üniversitelerin hukuk fakültelerine tutuyor,o pek istemiyor ama istanbul da %50 burslu bazı üniversiteler tercih edilebilirmi.kadir has,kültür gibi üniversitelerde okuyan veya mezun olan olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: pavel68

    arkadaşlar,oğlumun sıralaması yalova,kırıkkale gibi üniversitelerin hukuk fakültelerine tutuyor,o pek istemiyor ama istanbul da %50 burslu bazı üniversiteler tercih edilebilirmi.kadir has,kültür gibi üniversitelerde okuyan veya mezun olan olan varsa yardımcı olabilirse sevinirim.

    Yalova'yı tavsiye etmem. Ama Kırıkkale'nin eğitimi iyidir, sonrası için de ümit vadeder.

    Ama bana sorarsanız o puan bandında Selçuk hukuk 2. öğretim filan da tutuyordur. Selçuk yazsın. İyi bir hukukçu olmak istiyorsa oğlunuz, saçma sapan yerlerde hukuk eğitimi almasın. Yok ben alelade bir hukukçu olsam yeterli diyorsa, fazla çalışmayım, diplomayı alayım donanımsız donanımsız gezerim piyasada diyorsa, İstanbul'daki vakıfları şiddetle tavsiye ederim.




  • 
Sayfa: önceki 3435363738
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.