Şimdi Ara

DonanımHaber Hukukçular Platformu [ 59 Kişi... ] (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
822
Cevap
24
Favori
60.911
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • Ya hoca var, var ama yasaları ezberlemek şeklinde değil. Halk arasında böyle bir hurafe var bu yalan, yasa ezberlemek sınavda çok işe yarayacak bir yöntem değil. Ama bilmeyen kişilerin önünde artislik yapmak için işe yarayabilir, örneğin, medeni kanunun 310. maddesinde şöyle şöyle der ama 91. maddede şöyle denmiştir gibi şeyler diyen biri olayı bilmeyen kişilerin gözünde 'vay anasını adam yalamış yutmuş be' görüntüsü verir. Halbuki hukuk bundan ibaret değildir. Ezberlenecek şey çoğunlukla terimler, hangi hallerde hangi kuralın uygulanacağı, usül ve süreler oluyor. Bunlardan başka da bir sürü şey var aklıma gelmedi, ama yeterince zorluk çıkartıyorlar orası kesin. Şu da var, ezber olmadan da öğrenme olmaz. Tabi dozunda ezber yoksa virgülüne kadar ezberlemek de amelelik olur.

• beyler lise sözel bölümden hukuk(avukatlık) kazanabilirmiyim?

Orijinalden alıntı: zmax
    beyler lise sözel bölümden hukuk(avukatlık) kazanabilirmiyim?

Matematik-2 çalışarak kazanabilirsin.
    Mesela ben sayısalcı olarak edb. çalışarak aradaki 15p farkı kapatıp b.iht kazanıyorum.
    Ama son sınıfa bu sene geçeceksen son sene tmye geçmeni daha çok tavsiye ederim. Çünkü 15 puan en üst dilimlerde bile 2000-3000 kişi geriye atıyor insanı.
  • Hadi bakalım ben de potansiyel hukukçuyum.. Umarım mutlu sona ulaşırız

Orijinalden alıntı: Quattro_tr

quote:

Mesela ben sayısalcı olarak edb. çalışarak aradaki 15p farkı kapatıp b.iht kazanıyorum.
    Ama son sınıfa bu sene geçeceksen son sene tmye geçmeni daha çok tavsiye ederim. Çünkü 15 puan en üst dilimlerde bile 2000-3000 kişi geriye atıyor insanı.

matematikden nefret ediyorum :( mat-1 idare eder ama 2 senedir hiç görmedim.
    mat-2 derken neylere çalışmalıyım?polinomlar kareköklü sayılar?

quote:

quote:

matematikden nefret ediyorum :( mat-1 idare eder ama 2 senedir hiç görmedim.
    mat-2 derken neylere çalışmalıyım?polinomlar kareköklü sayılar?

Polinom,parabol,2. Der. denklemler,tümevarım,trigonometri,türev,integral,elips,hiperbol,matris, özel tan. fonksiyonlar gibi birsürü konu çalışacaksın. Ve bunları hazmetmek kolay değil.
    Konuların tam listesine lys matematik konuları yazarakta ulaşırsın.
    Ama herşeye rağmen sağlam bir edb.tın varsa 1yılda sıkı çalışarak halledilebilir.

• arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim. kişiden kişiye değişebilir tabii ki ama ben okumanın bu bölümden daha çok zevk vereceği bir bölüm bilmiyorum. gerçekten severek okuyorum ve bölümümden mutluyum. okuma kısı kolay. ancak; bunun bir de sınav kısmı var ki akıllara zarar. bir soruda o soruyla ilgili ne biliyorsanız yamak zorundasınız. öyle çarşaflar veriyorlar ki cevap kağıdı olarak tam 4 a4 sayfayı arkalı önlü doldursanız o kadar ediyor denedik gördük. ve bu kağıtlardan 3 tane bitirenler var. atıyorum bir kaptanın marmara denizinde teknesi batmış adamın cesedi bulunmamasına rağmen adamın nüfus kaydına öldüğü yazılmış. soru ise şu: somut olayda kaptanın nüfus kaydına öldüğünün yazılması için gerekli şartlar var mıdır? burda adamın nüfus kaydına cesedi bulunmadığı halde öldüğü yazılmış ölüm karinesi deniyor buna fazla uzum yazmak da istemiyorum ölüm karinesi vermek burada uygun değildir diyorsun nedenleriyle açıklıyorsun hoca sana yanlış diyor. neden dedim hocam açıkladık işte. hocanın bana dediği şu: ben orada aslında onu sormuyorum. ölüm karinesi ne demektir onu soruyorum dedi. benim tepem attı bi güzel giydirdim hocaya. hoca da bana giydirdi.

bir arkadaşımız kanunları bilmek bir işe yaramaz demiş. kesinlikle yanlış. matematik derslerinde eğer uygulamasını yapamıyorsanız formüller bir işinize yaramaz derlerdi. aynen öyle. eğer siz kanunu somut olaya uygulayabiliyorsanız, verdiğiniz cevabı bildiğiniz kanunla destekleyebiliyorsanız, derslere katıldığınızda hoca sizin kanunları bildiğinizi anlayabiliyorsa vs. bu size inanamayacağınız artılar kazandıracaktır. kanunları bilmek önemlidir.

• beni de ekle ankara hukuk 2.sınıf.
    edit:ekleyemez konuyu açan kişi banlanmış 1 hafta.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoNneCtinG_04 -- 1 Ağustos 2010; 12:54:27 >

Orijinalden alıntı: QuestionMark

arkadaşlar öncelikle şunu söyleyeyim. kişiden kişiye değişebilir tabii ki ama ben okumanın bu bölümden daha çok zevk vereceği bir bölüm bilmiyorum. gerçekten severek okuyorum ve bölümümden mutluyum. okuma kısı kolay. ancak; bunun bir de sınav kısmı var ki akıllara zarar. bir soruda o soruyla ilgili ne biliyorsanız yamak zorundasınız. öyle çarşaflar veriyorlar ki cevap kağıdı olarak tam 4 a4 sayfayı arkalı önlü doldursanız o kadar ediyor denedik gördük. ve bu kağıtlardan 3 tane bitirenler var. atıyorum bir kaptanın marmara denizinde teknesi batmış adamın cesedi bulunmamasına rağmen adamın nüfus kaydına öldüğü yazılmış. soru ise şu: somut olayda kaptanın nüfus kaydına öldüğünün yazılması için gerekli şartlar var mıdır? burda adamın nüfus kaydına cesedi bulunmadığı halde öldüğü yazılmış ölüm karinesi deniyor buna fazla uzum yazmak da istemiyorum ölüm karinesi vermek burada uygun değildir diyorsun nedenleriyle açıklıyorsun hoca sana yanlış diyor. neden dedim hocam açıkladık işte. hocanın bana dediği şu: ben orada aslında onu sormuyorum. ölüm karinesi ne demektir onu soruyorum dedi. benim tepem attı bi güzel giydirdim hocaya. hoca da bana giydirdi.

bir arkadaşımız kanunları bilmek bir işe yaramaz demiş. kesinlikle yanlış. matematik derslerinde eğer uygulamasını yapamıyorsanız formüller bir işinize yaramaz derlerdi. aynen öyle. eğer siz kanunu somut olaya uygulayabiliyorsanız, verdiğiniz cevabı bildiğiniz kanunla destekleyebiliyorsanız, derslere katıldığınızda hoca sizin kanunları bildiğinizi anlayabiliyorsa vs. bu size inanamayacağınız artılar kazandıracaktır. kanunları bilmek önemlidir.

Ben de zevkli olacağını düşünüyorum Bu arada arkadaşım kanunları bilmek işe yaramaz demedi. Noktası noktasına ezberlemek ve kağıda dökmek gereksiz dedi. Tabiki de olayı değerlendirirken kanunlardan faydalanmak gerekir İyi okursanız ne demek istediğini anlarsınız.

• yanlış anlamalar da yanlış anlatmalar da her zaman mümkündür. yanlış anladıysanm kusuruma bakmayın.

quote:

Orijinalden alıntı: döküntü

quote:

Orijinalden alıntı: shevchenko38

bu sene hukuk fakültesine girme ihtimalim var söylendiği gibi çok zormu ezberin çok kuvvetlimi olması gerekiyor

Hukukta ezber yoktur.

2 3 4 İÇİN bilmem de 1. sınıf için yalan.
    canımız çıktı yemin billah ediyorum.

Hepimizin canı çıkıyor ama merak ediyorum neyi ezberletti hocalar? Fiil ehliyetini hak ehliyetini ezberledim diyorsanız ayıp ediyorsunuz veya Anayasal yargının şekli ve esas şartlarını ezberledim diyorsanız ayıp ediyorsunuz. Kaldı ki birinci sınıf çok kolaydır. Neyi ezberlediniz bir açıklar mısınız somut örneklerle?
    Türkçede cümleler büyük harfle başlar, nokta ile biter.Bi, diil, ii, gelio, gelcem, ole Türkçe değildir; Bir, değil, iyi, geliyor, geleceğim, öyle denir. Türkçede q, w, x harfleri yoktur dolayısıyla we denmez ve denir. Soru ekleri kelimeden ayrı yazılır: Oldumu denmez oldu mu? denir. Dahi anlamındaki de ayrı yazılır. Bende denmez ben de denir. Yani "de" ekini cümleden attığınızda anlam bozulmuyorsa o zaman ayrı yazmanız gerekir. Ayrıca mesajlarınızdaki vurgular da ifadelerinizle hayat bulur, parmağınızın bir tuşa basılı kalmasıyla değil. Seviyoooommmmm yaaaaaaaaaaa denilmez, gerçekten çok seviyorum denir. Klavyeniz İngilizce ayarlı değilse i, o, s, g, u, c harfleri ı, ö, ş, ğ, ü, ç yerine kullanılmaz. Türkçede -bilite diye bir ek yoktur, bu tarz yazımlar Türkçeyi yozlaştırmaktan başka bir şeye yaramaz.

• sayın arkadaşım birinci sınıfın size kolay görünmesi benim düşünceme göre sizin çoktan o sınıfı geçmiş olmanız ve geriye dönüp bir baktığınızda biz ne kadar basit şeylerle uğraşmışız meğer demenizdir. biz okula bağladığımızda bir çok 3. ve dördüncü sınıftan tavsiye aldık ve hemen hemen hepsinden duyduğumuz bir şey vardı. 1. sınıf çok zordur, 2 ye geçince 2. sınıf da birinci sınıf da çok kolay olur. aynen de böyle olmuş gibi görünüyor. çok zorlandık ama öyle böyle geçti.

ben ezber olacağını bilerek geldim buraya. ezber yok diyen kimseye de güvenmedim çünkü türkiyede şöyle bir bakış açısı var: hukuk veya tıp okuyorsan ezberleyeceksin. ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyerek gittim haklı da çıktım.
    öncelikle sizin bunları ezberlemekten bahsediyorsam ayıp ettiğimi söylediğiniz konular var ki bunların başımın üstünde yeri var. ezberleriz sorun değil.
    süreler zaten ezberlenecek onların önemi büyük.
    ben ders anlatırken, dersi ders kitabından ve medeni kanun'dan anlatırken, hocanın lafımı kesip nüfus hizmetleri kanunundan bahsetmesi, tüm arkadaşlarımın tuhaf bakışlarını görünce de bunları ezberlememiz gerektiğini söylemesi ve ne biçim öğrenciler olduğumuzu sorması ise bir sorun bence.
    ama sağolsun onun sayesinde ölüm karinesine medeni kanunda belirtildiği gibi karineyi gerektirecek olayın yaşandığı yerin en büyük mülki idare amiri değil de başvurulan yerin en büyük mülki idare amiri de verebiliyormuş.

• quote:

sayın arkadaşım birinci sınıfın size kolay görünmesi benim düşünceme göre sizin çoktan o sınıfı geçmiş olmanız ve geriye dönüp bir baktığınızda biz ne kadar basit şeylerle uğraşmışız meğer demenizdir. biz okula bağladığımızda bir çok 3. ve dördüncü sınıftan tavsiye aldık ve hemen hemen hepsinden duyduğumuz bir şey vardı. 1. sınıf çok zordur, 2 ye geçince 2. sınıf da birinci sınıf da çok kolay olur. aynen de böyle olmuş gibi görünüyor. çok zorlandık ama öyle böyle geçti.

ben ezber olacağını bilerek geldim buraya. ezber yok diyen kimseye de güvenmedim çünkü türkiyede şöyle bir bakış açısı var: hukuk veya tıp okuyorsan ezberleyeceksin. ateş olmayan yerden duman çıkmaz diyerek gittim haklı da çıktım.
    öncelikle sizin bunları ezberlemekten bahsediyorsam ayıp ettiğimi söylediğiniz konular var ki bunların başımın üstünde yeri var. ezberleriz sorun değil.
    süreler zaten ezberlenecek onların önemi büyük.
    ben ders anlatırken, dersi ders kitabından ve medeni kanun'dan anlatırken, hocanın lafımı kesip nüfus hizmetleri kanunundan bahsetmesi, tüm arkadaşlarımın tuhaf bakışlarını görünce de bunları ezberlememiz gerektiğini söylemesi ve ne biçim öğrenciler olduğumuzu sorması ise bir sorun bence.
    ama sağolsun onun sayesinde ölüm karinesine medeni kanunda belirtildiği gibi karineyi gerektirecek olayın yaşandığı yerin en büyük mülki idare amiri değil de başvurulan yerin en büyük mülki idare amiri de verebiliyormuş.

abicim senin fakülte hangisi ?

• erzincan benimki

quote:

quote:

quote:

bu sene hukuk fakültesine girme ihtimalim var söylendiği gibi çok zormu ezberin çok kuvvetlimi olması gerekiyor

Hukukta ezber yoktur.

Hepimizin canı çıkıyor ama merak ediyorum neyi ezberletti hocalar? Fiil ehliyetini hak ehliyetini ezberledim diyorsanız ayıp ediyorsunuz veya Anayasal yargının şekli ve esas şartlarını ezberledim diyorsanız ayıp ediyorsunuz. Kaldı ki birinci sınıf çok kolaydır. Neyi ezberlediniz bir açıklar mısınız somut örneklerle?

Roma Hukuku yeterince ezber.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Tambourine Man

quote:

quote:

quote:

quote:

Hukukta ezber yoktur.

Roma Hukuku yeterince ezber.

Roma Hukuku hakkında ad bir kaç şey söyleyeyim.
    Roma hukuku o kadar korkulacak bir ders değil. Bunun yanı sıra sevilmesi gereken, bilinmesi gereken bir ders. 1. Sınıfta en çok ilgimi çeken derslerden biridir. Şunu söyleyebilirim ki ingilizcesi olan biri için çok daha kolay bir hale geliyor. Çünkü latince kelimelerin çoğu ingilizce kelimelerle büyük benzerlik gösteriyor. Bu dersin önemi benim için 2. sınıfın borçlar hukukuna ufak bir hazırlık niteliğinde olması. Bu dersten korkmayın, sadece sevmeye çalışın bu yeterli olacaktır.

• quote:

Orijinalden alıntı: EmR_3153
    beni de ekle ankara hukuk 2.sınıf.

Hocam siz bırakacağım diyordunuz. Sonradan vaz mı geçtiniz?
  • quote:

quote:

hava harp okulu mülakatım var.eğer olmazsa mecbur hukukta kalacağım.çünkü boş boş kalmayı ve riske girmeyi gözüm yemiyor.bakalım mülakatta neler olacak.göz numarama falan baktırdım şu an hiçbir iz ve sağlık sorunum yok.mecbur torpil de bulduk.eğer mülakatları geçersem hava harp okulunu çok istiyorum.zaten hukuğu da ben tatildeyken ailem internetten tercih yapmış.kendi seçimim değil ama yine de prestijli bir bölümdü.hoşuma da gitmedi değil hukuk ama benim aklımdaki meslek bu değil.

• quote:

quote:

quote:

hava harp okulu mülakatım var.eğer olmazsa mecbur hukukta kalacağım.çünkü boş boş kalmayı ve riske girmeyi gözüm yemiyor.bakalım mülakatta neler olacak.göz numarama falan baktırdım şu an hiçbir iz ve sağlık sorunum yok.mecbur torpil de bulduk.eğer mülakatları geçersem hava harp okulunu çok istiyorum.zaten hukuğu da ben tatildeyken ailem internetten tercih yapmış.kendi seçimim değil ama yine de prestijli bir bölümdü.hoşuma da gitmedi değil hukuk ama benim aklımdaki meslek bu değil.

Anladım.Umarım sevdiğiniz bölüme kabul edilirsiniz. Torpiliniz sağlamsa kabul edileceğinizi düşünüyorum.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Anladım.Umarım sevdiğiniz bölüme kabul edilirsiniz. Torpiliniz sağlamsa kabul edileceğinizi düşünüyorum.

kurmay binbaşı kuzenim var.bakalım işe yarayacak mı.

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.