Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (45. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.241
Cevap
6
Favori
77.444
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

Folding@Home uygulaması ATI 2000/3000 serisi ekran kartları için GPU üzerinden hesaplama yapabilen uygulama yayınlamıştı yakın zamanda, bugünde Nvidia ekran kartlarından CUDA özelliğine sahip olanlar için bir beta istemci yayınladı. Böylelikle artık bu tür ekran kartı olanlar Folding@Home projesine ekran kartları ile hesaplama yaparak katılabilecekler. Örneğin ben bugünden itibaren katılmaya başladım. Bir bakıma Nvidia böylelikle, GPGPU (General Purpose Computation on GPUs) konusunda açık vermemiş oldu.

ATI X1000 serisi kartlar için önceden çalışan bir istemci vardı ancak artık o desteklenmiyor. Şu an için böyle bir istemci yok kısacası. Benchmark sonucunuda bir ara eklerim. İşlemci ve işletim sistemi bilgilerinde değişiklik yoktur herhalde ve işlemci default hızında çalışıyordur. Ayrıca imzan çok güzel olmuş. Diğer arkadaşlardan da aynı davranışı bekliyorum.

@ zebeedy
    Takımımıza hoşgeldin. Nickin biraz ilginç olmuş ama nick nicktir.

Nvidia kartlarda destekleniyor 8xxx ve 9xxx serisi kartlar cuda destekli olduğundan artık nvidia'da folding yapabiliyor

http://www.stanford.edu/group/pandegroup/folding/release/Folding@home-GPU-systray-612b6.msi

Burdaki gpu client gerçek zamanlı görüntü içeriyor ati ve nvidia için 2xxx 3xxx ati ve 8xxx ve 9xxx nvidia kartı olan herkez folding yapabilir 780g anakartlara sahip olanlar bile onboard üzerinden folding yapabiliyorlar.

http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=122446

Takım burada.

• Takımda bu kadar mıyız, 4 kişi yani ? ATI ekran kartı olanlar nerede ?
  • neden yeni takım kurmak yerine bu takıma katılmıyorsunuz?http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=39655 onlar zaten yeterince ilerlemiş sizin de desteğinizle bir Türk takımı ilk 100 e girebilir. fakat her site bencilce benim kendi takımım olsun derse hepsi çok geride olan 10larca takımımız olur. Bu işi pek çok site yıllardır yapıyor zaten şimdi başlayıp ilk 100 e girmek çok zor. Lütfen daha geniş düşünüp o takımı destekleyin.

Folding@Home uygulaması ATI 2000/3000 serisi ekran kartları için GPU üzerinden hesaplama yapabilen uygulama yayınlamıştı yakın zamanda, bugünde Nvidia ekran kartlarından CUDA özelliğine sahip olanlar için bir beta istemci yayınladı. Böylelikle artık bu tür ekran kartı olanlar Folding@Home projesine ekran kartları ile hesaplama yaparak katılabilecekler. Örneğin ben bugünden itibaren katılmaya başladım. Bir bakıma Nvidia böylelikle, GPGPU (General Purpose Computation on GPUs) konusunda açık vermemiş oldu.

ATI X1000 serisi kartlar için önceden çalışan bir istemci vardı ancak artık o desteklenmiyor. Şu an için böyle bir istemci yok kısacası. Benchmark sonucunuda bir ara eklerim. İşlemci ve işletim sistemi bilgilerinde değişiklik yoktur herhalde ve işlemci default hızında çalışıyordur. Ayrıca imzan çok güzel olmuş. Diğer arkadaşlardan da aynı davranışı bekliyorum.

@ zebeedy
    Takımımıza hoşgeldin. Nickin biraz ilginç olmuş ama nick nicktir.

işlemci overclocklu 2550 MHz..
    DFI LP UT CFX3200 DR-G | AMD Opteron 170 | HIS HD4670 IceQ 512 MB | Corsair TWINX2048 | Seagate 250 GB | Seagate Free Agent 1 TB | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor VA8000BWS | Thermaltake ToughPower CM 750W | Thermaltake GammaPad | LG L1970HR-BF | Logitech G15 | Logitech G3 | Logitech S-220

• quote:

Orjinalden alıntı: C@r@nthir

neden yeni takım kurmak yerine bu takıma katılmıyorsunuz?http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=39655 onlar zaten yeterince ilerlemiş sizin de desteğinizle bir Türk takımı ilk 100 e girebilir. fakat her site bencilce benim kendi takımım olsun derse hepsi çok geride olan 10larca takımımız olur. Bu işi pek çok site yıllardır yapıyor zaten şimdi başlayıp ilk 100 e girmek çok zor. Lütfen daha geniş düşünüp o takımı destekleyin.

Hiç güleceğim yoktu. Darkhardware'in takımı hemde. Başka sitenin reklamını yaptığının farkında mısın. Senin mantığınla düşünürsek o zaman tek takım olalım, o zaman kesin 1. oluruz. BOINC'te nasıl ilk 3'e girmişsek ülke sıralamasında bunda da gireriz sen canını hiç sıkma. Olmadı ben 2 tane 9800 GX2 alır, Quad SLI modunda çalıştırırım. Gerçi çoklu GPU desteği henüz yok Nvidia için ama yakında çıkacaktır. ;)

• @CoolnQuiet
    Hocam merhaba.Bende aranıza katıldım.Şuan sistemim 3990 Mhz de çalışıyor.Boinc'i yükledim ve Einstein@home ve ClimatePrediction ekledim.Odamın sürekli güneş alması ve Antalya'nın sıcak olmasından dolayı Boinc çalıştığında işlemci 80 dereceye fırladı.Son günlerde sıcaklık hakkında foruma bazı postlarımda olmuştu.Geçen hafta pc 2 gün açık kaldı ve sabah işten geldiğimde(Gece çalışıyordum) işlemcinin 60 derece olduğunu gördüm.Bugünde size katıldım.Ama yaklaşık 3-5 dakika sonra Windows mavi ekran ve Chdsk yaptı sonrada.Acaba bir yapılandırma alanı var mı ?Sanırım işlemci sürekli % 100 load da kalacak anladığım kadarla.bakarsanız sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Penryn -- 19 Haziran 2008; 18:52:48 >
  • Hoşbulduk CoolnQuiet. Yalnız bu BOINC i pek fazla kullanamayacağım sanırım, işlemciye yük bindirince oyun falan oynanmıyor. Folding@Home un GPU tabanlı uygulamasını kurdum o daha çok hoşuma gitti. Sisteme gözle görülür bir yük bindirmiyor. Üstelik Football Manager gibi (ki severim) ekran kartına fazla yüklenmeyen oyunları oynarken rahatlıkla kullanılabiliyor. Bu BOINC in GPU tabanlı uygulaması yok mu?

Öncelikle aramıza hoşgeldin. E7200 için neredeyse 4 Ghz değeri hız olarak yüksek bir değer. BOINC, işlemciyi hep %100 de çalıştırdığından mavi ekran görmen kaçınılmazdı zaten. O yüzden O/C'u biraz düşürmen gerekli. BOINC çalışırken önemli olan stabilite.

@zebeedy

Aksine BOINC, kendini senin kullanımına göre ayarlar. İstediğin uygulamayı çalıştır. Buna en ağır oyunlarda dahildir, çalışıp çalışmadığını anlayamazsın. Öncelik derecesi en düşük olarak ayarlandığından, başka bir uygulama çalışır çalışmaz kendini kısar. Crysis i bile sorunsuzca oynayabilirsin BOINC çalışırken mesela. Sorun yaşamanın nedeni başka birşey olabilir.

F@H'un GPU'da çalışan uygulaması ise BOINC'in yanından bile geçemez, hem istatistik sitesi hemde istemci programı BOINC le kıyaslandığında olsa olsa devede kulak kalır. Berkeley dekiler, Stanford'dakilerden daha iyi anlıyor bu grid hesaplama işinden. ;)

BOINC'in GPU'da çalışan client'ı henüz yok ama bu trende daha fazla dayanabileceklerini sanmıyorum. Onlarda öyle ya da böyle bir zaman çıkaracaklar GPGPU client larını ama şimdilik böyle birşey yok.

• Bende 3000-3500 arasına çekeceğim.Pazar yada P.tesi hallederim.

Donanımhaber Grid Takımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 20 Haziran 2008; 16:59:40 >
  • Hoşbulduk hocam. Günde 10 saat çalıştıracağım. Ay sonunda faturaya göre devam edip etmemeye karar vereceğim.
    Folding'in cebime zararı çok olursa, devam edemem sanırım. Güzel ülkemin, kazık faturalarına BAN!!

Yanlız birşey garibime gitti. Takım istatistiklerinde sen daha çok iş yapıp, az puan almışsın. Ben 8 iş bitirip senin puanına baya yaklaşmışım. İş ne kadar hızlı biterse o kadar çok puan mı veriyor?

Edit: Şuana kadar toplam 6,30 saat çalıştırmama rağmen 1. olmuşum bile

Donanımhaber Grid Takımı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arsenik -- 20 Haziran 2008; 22:55:37 >

• Benim 383 tane iş boşa gitti, sürücü sorunu nedeniyle. Ondan sonrakiler geçerli. 1. olmuşsun bile, bu kadar hızlı olmasını beklemiyordum.
    DFI LP UT CFX3200 DR-G | AMD Opteron 170 | HIS HD4670 IceQ 512 MB | Corsair TWINX2048 | Seagate 250 GB | Seagate Free Agent 1 TB | ASUS DRW-1814BLT | Thermaltake Armor VA8000BWS | Thermaltake ToughPower CM 750W | Thermaltake GammaPad | LG L1970HR-BF | Logitech G15 | Logitech G3 | Logitech S-220
  • Malesef mümkün değil şuan.

Compatible ATI Radeon Graphics Processors:
    * ATI Radeon™ HD 3800 Series
    * ATI Radeon™ HD 3600 Series
    * ATI Radeon™ HD 3400 Series
    * ATI Radeon™ HD 2900 Series
    * ATI Radeon™ HD 2600 Series
    * ATI Radeon™ HD 2400 Series

Başarılar.
    Fujitsu Siemens A3667G 17'' Amd Turion� 64 1.8 Ghz Mobile Technology // Graphıcs By Ati Mobility Raedon X 700 HyperMemory // Samsung 80 Gb 2.5 5400 Rpm 8Mb // 1.5 Gb Kingston 400 Mhz // Windows Xp Professional Sp3 // Nokia 6680 And 6610 // Piranha Mp4 Player 2 Gb

• quote:

@ fx66ex

Ben şu dört çalışmaya katılıyorum halen: 1. Climateprediction, 2. WCG, 3. Seti, 4. Einstein Hepsinin toplamını öyle hassas olarak ölçmedim indirdikleri veri bazında ancak 1 hariç diğerleri sık aralıklarla veri indiriyor ve işlem süreleri kısa sürüyor ancak 1'de inen veri daha uzun soluklu ve bir kere indikten sonra hesaplanması çok uzun sürüyor başkada veri alışverişi olmuyor. Kota açısından en uygunu 1. seçenek diyebilirim. Gerçi bilgisayarına indikten sonra veriler sıkıştırılmış olduğu için açılmaya başlıyor, bu seni şaşırtmasın. Şu an benim çalıştığıma diskte 1 GB. yer kaplıyor diyor ancak indirirken 50 MB. felandı dosya boyutu

Takım olayına gelirsek; amaç zaten birlikte hareket ederek güç birliği yapmak ve adımızı duyurmak yoksa tek tabanca olduktan sonra bir anlamı yok ama karar senin kararın sonuçta. Ben tüm arkadaşları takımımızda görmek isterim. Nede olsa birlikten kuvvet doğarmış.

+1

• http://www.worldcommunitygrid.org/team/viewTeamMemberDetail.do?sort=points&teamId=F2NQLKN7FS1

buraya takım istatiklerinizi koyayım. Bu sayfayı ikinciye de bulamayabilirim ondan koyuyorum :)
    sizin rakibiniz sayılırım şimdilik. takımınıza gelirsem 5 sırada oluyorum :P
    Bitcoin, Bitcoin, Bitcoin..
  • Yalnız aklıma takılan bir şey var. Diğer sitelerde (özellikle yabancı sitelerde) folding@home gibi uygulamalar için özel bölümler var ve anasayfada hemen göze çarpıyor. DH da ise oldukça aralara sıkışmış durumda konu. Katılımın bu kadar az olması (yabancı sitelerden ocforums,xtreme overclocking gibi sitelere bir bakın) konunun bu kadar aralarda kaybolmuş olmasından olabilir mi? Ben şahsen uzun süredir forumu takip ediyorum ve bu konuyu çok kısa süre önce ancak farkedebildim. Daha göz önünde bir yerde olsa daha çok yardım edebilecek kişi bulabiliriz gibi geliyor. Siz ne dersiniz?
    Not:Bu arada world community ye son verdim sistemde hatalara yol açıyordu f@h la devam ediyorum
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.