Şimdi Ara

Donanımhaber Grid Takımı (44. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.243
Cevap
6
Favori
74.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Bişi farkettim bazı türkiye kullanıcıları yabancı takımlardalar ve puanları da hiçte azımsanmıyacak kişiler bunlar 1m 5m 4m den bahsediyorum doğal olarak takım sıralamayı etkilemeyi bırakın ülke sıralamasınıda etkiliyor...
  • hoş proje bende takiliyorum bakalim... biraz kurcalamam lazim
  • hocam katıldıkta havalandırmada 1 problem var galiba daha 3 dk olmadan 70 leri vurdu işlemci o yuzden bilimsel arastımalar biraz uzak olsun benden uzaktan bakalım biz
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Born_To_O/c

    hocam katıldıkta havalandırmada 1 problem var galiba daha 3 dk olmadan 70 leri vurdu işlemci o yuzden bilimsel arastımalar biraz uzak olsun benden uzaktan bakalım biz

    preferences tan CPU Time ı düşürürseniz işlemci yükü azalır böylece sıcaklık düşebilir
  • quote:

    Orjinalden alıntı: Born_To_O/c

    hocam katıldıkta havalandırmada 1 problem var galiba daha 3 dk olmadan 70 leri vurdu işlemci o yuzden bilimsel arastımalar biraz uzak olsun benden uzaktan bakalım biz



    Demekki o.c yapmışsın ve sağlıksız bir oc yapmışsın işlemcinin ömrü bitti biticek:D
  • M.B.T. hocam Q6700 almışsın galiba. Hiç ses seda çıkmadı yahu. İnsan bi söyler. :) Şaka bir yana, O/C performansı nasıl, deneyebildin mi?
  • takım sıralaması linki vardı imzanızda ne oldu?
    giriş kolay oluyordu..
  • Artık gerek olmadığını düşünerek kaldırmıştım ama ihtiyaç varsa ekleyebilirim tekrar.
  • quote:

    Orjinalden alıntı: CoolnQuiet

    M.B.T. hocam Q6700 almışsın galiba. Hiç ses seda çıkmadı yahu. İnsan bi söyler. :) Şaka bir yana, O/C performansı nasıl, deneyebildin mi?



    Evet, Q6700 aldım. Su soğutmayı toplayamadım daha, bikaç parça eksik. Şimdilik uzay montaj, stok fan ile çalışıyo makina. Haliyle fazla bi OC yapamadım. VID değeri biraz yüksek çıktı, 1.2875 :( Voltaj vermeden 2.9 GHz de çalışıyor şu anda. Evin içi 30 derece olunca, çekirdek sıcaklıkları da 60-65 civarında geziniyo %100 yük altında, daha fazla zorlamadım bende. Haftaya tam anlamıyla ne kadar OC olacağı ortaya çıkar, testlerini de eklerim buraya.




  • Hayırlı uğurlu olsun. Su soğutma felan düşünüyorsan muhtemeln 4 GHz'te çalıştırırsın o işlemciyi. Böylelikle Nixniz'le beraber 4 GHz bariyerini aşanlar kervanına katılırsın.

    ----------
    İmzamı da değiştirdim. Takımdaki arkadaşlar da eğer isterlerse imza hanelerine aşağıdaki kodu ekleyebilirler.



    Ya da görsel olarak daha iyi birşeyler çıkartan olursa onuda kullanabiliriz. (Mesajıma alıntı dediğinizde orijinal kod gözüküyor. Orijinal kodu oradan alabilirsiniz.)



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 17 Haziran 2008; 10:05:11 >




  • Ben kurdum ve çalışmaya başladı. Ancak bizim takımın id sini girdim fakat kullanıcı adım gözükmüyor. ATI GPU su ile daha önceden hesaplama yapan arkadaşların takım id si fark lımıydı?

    http://fah-web.stanford.edu/cgi-bin/main.py?qtype=teampage&teamnum=122446 benim katıldığım takım sayfası bu.

    GPU Client çalışmaya başlayalı 5 dakika bile olmadı, sonuçlardan birini başarıyla yolladığını söylüyor. İlginç. Buda çalışırken ki görünümü.



    Yalnız, kullanıcı ve takım adını göstermiyor. Takım sayfasına girmeme rağmen orda da hala ismim gözükmüyor. Ayrıca uygulamayı display diyerek ekranda göstermezseniz çalışmıyor. Bunu, core clock ve shader clock u gösterebilen bir programla takip edebilirsiniz. Display edip çalıştırırkende arada bir yavaşlıyor hatta bazen duruyor sonra tekrar çalışmaya başlıyor.

    --------------
    Ekleme: Sadece 2 saatlik çalışma ardından 150 WU gönderdi. Artık ismim takım listesinde gözüküyor.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 18 Haziran 2008; 11:33:17 >




  • @CoolnQuiet

    Resimdeki gibi test protein filan yazarsa o anda program çalışmıyor demektir, display'i açınca çalışır gibi gözükmesi grafiği işlediği için olsa gerek. Böyle bir durumda displayi kapatıp 5-10 dakika bekleyince çalışmaya başlıyor ve orada work unit'in ismi yazıyor. Birde display açıkken folding aşırı derecede yavaşladığı için bir süre sonra slide show durumuna geçerek hız düşmesini engelliyor. Sanırım 30 saniye sonra geçiyor slide show moduna.
  • Bu şekilde 180 küsur WU hesapladı ama dediğin gibi uzun süre beklemedim. Çalışmadığından şüphelenip displayi açtım. Displayi açınca core clock ve shader clock tavana vuruyor ve WU hesaplıyor ama şu slide show olayıda doğru galiba. Puanları ne zaman veriyorlar F@H'da.
  • Belki nvidia için farklı bir durum vardır, ati kartlar için dediğim gibiydi hatta displayi kapatıp açınca test protein sıfırdan başlıyordu.

    Ekleme: Mevcut sürüm nvidia kartlarla 64bit işletim sistemlerinde çalışmıyor, ati kartlarda sorun yok. Nvidia kart ve 64bit kullanan arkadaşlar sadece geforce 200 serisi için olan sürücüleri kurarak yazılımı çalıştırabiliyor ancak bunun için değiştirilmiş inf dosyası gerekiyor riski alıp kurmak isteyenler için link:

    http://foldingforum.org/viewtopic.php?f=43&t=3224



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdk404 -- 18 Haziran 2008; 17:48:55 >
  • Birde bu sürümün display seçeneğinde problem var kullanılmaması tavsiye ediliyor, sonraki sürümde düzeltilecekmiş.
  • World Community Grid üyeliğinde katıldım ben de. Umarım bir işe yarar.
    Bu arada üye olan arkadaşlar profilde Türkiye yi seçmeyi unutmasınlar.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zebeedy -- 18 Haziran 2008; 17:47:59 >
  • quote:

    Orjinalden alıntı: mdk404

    Belki nvidia için farklı bir durum vardır, ati kartlar için dediğim gibiydi hatta displayi kapatıp açınca test protein sıfırdan başlıyordu.

    Ekleme: Mevcut sürüm nvidia kartlarla 64bit işletim sistemlerinde çalışmıyor, ati kartlarda sorun yok. Nvidia kart ve 64bit kullanan arkadaşlar sadece geforce 200 serisi için olan sürücüleri kurarak yazılımı çalıştırabiliyor ancak bunun için değiştirilmiş inf dosyası gerekiyor riski alıp kurmak isteyenler için link:

    http://foldingforum.org/viewtopic.php?f=43&t=3224


    Benim işletim sistemi 64 bit ve client çalışıyor sabahtan beri. WU sayımda arttı baya ama tek sorun henüz puan alamadım.

    Ekleme: Ben zaten değiştirilmiş inf ile henüz Nvidia'nın WHQL onayı almadığı bir driver'ı kullandığımdan oldu herhalde bu. Yinede yeni sürücüyü deneyelim bakalım.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 18 Haziran 2008; 18:15:07 >




  • Client çalışır ancak hesaplamayı yapan core çalışmaz, o zamanda display'de test protein a ve core is not running yazar. Display'deki bilgiler bu resimdeki gibi olmalı:

    http://www.stanford.edu/group/pandegroup/images/fah_clientGeForce9600GT.png



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mdk404 -- 18 Haziran 2008; 18:57:46 >
  • Yeni driverı yükleyince sorun düzeldi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CoolnQuiet -- 18 Haziran 2008; 19:33:42 >
  • 
Sayfa: önceki 4243444546
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.