Şimdi Ara

Donanım Haber Veganlar Derneği (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
803
Cevap
2
Favori
19.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Genel olarak besi hayvancılığına ayrılan bütçeden haberiniz var mı dünyada? Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların toplamı insan sayısından fazla. Büyükbaş hayvanlar günde 30 , küçükbaşlar günde 10 kg yem tüketiyor.Bunların su tüketimi ise günlük yedikleri yem ağırlığının 3 katı yani büyükbaş hayvanlarda 90 litre, küçükbaş hayvanlarda ise 30 litre. bu hesapla dünyanın bütün bu hayvanları bir günde: 125 milyon ton yem, 400 milyon ton da su tüketmektedir. bu hayvanlar hayvan gibi bütün kaynaklarımızı tüketirken biz insanlar ise bir günde sadece 9 milyon ton yemek, 30 milyon ton da su tüketiyoruz. bu hayvanların tükettiğinin en fazla 10'da 1'i, yani %10'u. bu ne demek?

    kaynaklarımızın %90'ını hayvanlar için tüketiyoruz ama bu hayvanların bize sağladığı toplam katkı sadece %5. 90 kilo yiyor ama bize verdiği 5 kilo et ve süt. 5 kilo et için 90 kilo tarım ürününden oluyoruz yani. hayvanların yediği yemleri, yoncası, slajı, mısırı, arpası, çeşitli otu, otlağı, merası derken, bütün bunlar için ayrılan tarım arazisi neredeyse diğer tarım arzilerinin 10 katı. insanlar için 10 dekar arazi işleniyorsa, hayvanlar için işlenen ya da işlenmeyip otlak-mera olarak bırakılan arazi 100 dekar.

    Bu yazıyı okur okumaz fikirlerim daha da pekişmişti.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: straptezlo


    quote:

    Orijinalden alıntı: AURORA


    quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan


    quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.

    hocam ne derece biyoloji bilginiz var? Bana şunu açıklayabilir misiniz ; gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlamıyor. Kaynağı ne? Besin maddeleri ne? Bilimsel düşünceden uzak kahve dayısı argümanları getirmeyin şuraya.

    Vegan falan değilim ama destekçinizim. Ayrıca bu forum velet kaynıyor. Yani burda harereti bir tartışmaya girdiğin kişi aslında lise 2'e giden 2000 küsürlü birisi olabilir.



    Onlara göre en iyi takım kendi tuttukları takım. En doğru din kendi inandıkları din. En kaliteli araba kendi arabaları. Öyle görmüşler öyle de devam ettirirler.

    hocam haklısınız. Ben de uzun süre vegan olmadığım halde saygı duyuyordum. Bazı veganlar veganlığı din gibi görüp şımarmasa daha çabuk vegan olabilirdim. Veganlıkla elitliği bağdaştıran alt tabaka kesim veganlara nefret kusuyor.Bu da veganların elitist bi tutum sergilemesine sebep oluyor. Umarım bu duvarları yıkarız.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: AURORA

    Genel olarak besi hayvancılığına ayrılan bütçeden haberiniz var mı dünyada? Büyükbaş ve küçükbaş hayvanların toplamı insan sayısından fazla. Büyükbaş hayvanlar günde 30 , küçükbaşlar günde 10 kg yem tüketiyor.Bunların su tüketimi ise günlük yedikleri yem ağırlığının 3 katı yani büyükbaş hayvanlarda 90 litre, küçükbaş hayvanlarda ise 30 litre. bu hesapla dünyanın bütün bu hayvanları bir günde: 125 milyon ton yem, 400 milyon ton da su tüketmektedir. bu hayvanlar hayvan gibi bütün kaynaklarımızı tüketirken biz insanlar ise bir günde sadece 9 milyon ton yemek, 30 milyon ton da su tüketiyoruz. bu hayvanların tükettiğinin en fazla 10'da 1'i, yani %10'u. bu ne demek?

    kaynaklarımızın %90'ını hayvanlar için tüketiyoruz ama bu hayvanların bize sağladığı toplam katkı sadece %5. 90 kilo yiyor ama bize verdiği 5 kilo et ve süt. 5 kilo et için 90 kilo tarım ürününden oluyoruz yani. hayvanların yediği yemleri, yoncası, slajı, mısırı, arpası, çeşitli otu, otlağı, merası derken, bütün bunlar için ayrılan tarım arazisi neredeyse diğer tarım arzilerinin 10 katı. insanlar için 10 dekar arazi işleniyorsa, hayvanlar için işlenen ya da işlenmeyip otlak-mera olarak bırakılan arazi 100 dekar.

    Bu yazıyı okur okumaz fikirlerim daha da pekişmişti.

    + Dünya’da üretilen tahılların yarınsından çok daha fazlası insanların beslenmesi yerine, insanlara yedirilmesi için öldürülmesi planlanan hayvanların beslenmesi için kullanılmaktadır. Öyle ki bir dananın hayatı boyunca tükettiği mısır, dana yenildiği zaman doyacak insan sayısının 12 katını doyurabilir (bkz:http://tr.wikipedia.org/wiki/Veganizm)! Hayvansal gıda tüketimi ortadan kalktığında tüm Dünya açlıktan kurtulacaktır (evet bu kadar basit!).




  • kanser konusu. veganlarla, feministlerle ve hümanistlerle tartışmamanız gerektiğini unutmayın. şimdi bana ne yazarsa yazsın otçullar, ben asla cevap vermeyeceğim. konudan da anlaşılacağı üzere hayvanlara yapılan işkenceler, seksi olursunuz? vs. hezeyanlarla bir şeyler anlatmaya çalışmış. hepçil olmak iyidir, doğamızda vardır.
  • Seni bilmem ama ben hayvanim ben yiyebilirim

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bize oksijen sagliyan canlilari bu derece vahsice tuketerek dunyayi asil siz kotu duruma sokuyorsunuz, biz et yiyenler olarak karbondioksit salan oksijen tuketen canlilari yiyerek cevreyi koruyoruz. Bana oradan bi kellepaca

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tonyukuk

    kanser konusu. veganlarla, feministlerle ve hümanistlerle tartışmamanız gerektiğini unutmayın. şimdi bana ne yazarsa yazsın otçullar, ben asla cevap vermeyeceğim. konudan da anlaşılacağı üzere hayvanlara yapılan işkenceler, seksi olursunuz? vs. hezeyanlarla bir şeyler anlatmaya çalışmış. hepçil olmak iyidir, doğamızda vardır.

    Bize ilkokulda ve ortaokulda insanoğlunun hem etçil hem de otçul olduğu öğretildi. Bu ne kadar büyük bir yalandır, ne kadar büyük bir kandırmacadır. Bu yalanı söyleyenlerin amaçları nedir diye çok merak ediyorum doğrusu. İnsanoğlu fizyolojik olarak etçil hayvanların değil otçul hayvanların özelliklerini taşımaktadır (bağırsakları uzundur, keskin pençesi yoktur, çene yapısı et parçalamaya değil geviş getirmeye uygundur vb…). İnsan vücudunun sindirim sistemi baştan aşağı bitkisel besinleri sindirebilecek şekilde evrimleşmiştir. Burada sorulacak bir çok soru olabilir. Örneğin insanların eski çağlardan beri neden et yediği sorulabilir. Bu konuda ciddi bir altyapım olmamasına karşın bunu teorik olarak açıklamak benim için açıkçası çok kolay oldu. Eski çağlarda diğer hayvanlara göre zeki olan insanlar “otçul” olduklarının farkında değillerdi. Bu nedenle etraflarındaki hayvanları örnek alarak yemek düzenlerini belirliyorlardı. Örnek aldıkları otçul hayvanlardan sebze ve meyve yemeği öğrendiler. Ancak etraflarında sadece otçul hayvanlar bulunmamaktaydı. Arslan gibi etçil hayvanları da gören insanoğlu “et” yemenin de doğal birşey olduğunu zannetti ve hayvanları da avlamaya başladı. Aslında bu çok büyük bir hataydı. Ne yazık ki bu yanlış gelenek ve bağımlılık günümüze kadar ulaşmıştır. İhtiyacı olmadığı halde bir hayvanı öldürerek etini yiyen bir insan cahil ve cãnidir. Günümüz modern toplumlarda neredeyse her türlü hayvansal olmayan yiyeceğe erişme imkanımız bulunduğundan ve insan bir tür olarak otçul olduğundan hiçbir insanın et yeme zorunluluğu yoktur.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Mandalorian -- 15 Mayıs 2017; 23:27:9 >




  • Şahsen ben de bir veganım. Nasıl kıyıyorsunuz güzelim hayvanlara? Biz insanlar, Allah (c.c) tarafından hayvanlara aynı zamanda sahip çıkmak için gönderildik. Onlar bizlerin baş tacı, prensleri ve prensesleri olmalılar. Midelerimizi şenlendiren gereksiz varlıklar olmamalılar.

    Donanım Haber Veganlar Derneği
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

    Bize oksijen sagliyan canlilari bu derece vahsice tuketerek dunyayi asil siz kotu duruma sokuyorsunuz, biz et yiyenler olarak karbondioksit salan oksijen tuketen canlilari yiyerek cevreyi koruyoruz. Bana oradan bi kellepaca

    Et, öldürülen ve parçalara ayrılan bir hayvanın cesedidir. Kan, et, damar, kas ve tendon içerir. Et yiyen insanlar başlıca şu nedenlerden dolayı ölürler: damar tıkanıklığı kaynaklı kalp rahatsızlıkları, damar sertliği, kalp krizi, inme, astım, şeker hastalığı, kanser, kemik erimesi ve obezite. Hayvansal ürünlerde (et, süt, peynir ve yumurta) insan sağlığını tehdit eden 4 temel madde bulunmaktadır: Kolestrol, doymuş yağ, trans yağ asitleri ve hayvansal protein. Bu maddelerden vücuda alınması gerekliymiş gibi gösterilen hayvansal protein gerçekte insan vücudu için fazla asidiktir. Bu nedenle et yiyenlerin üçte birinde kansere yol açar. Ayrıca hayvansal protein kemik erimesine yol açar. Kanımızı asidik hale getiren hayvansal proteinin bu etkisini dengelemek için vücut fosfora ihtiyaç duyar. Fosforu kalsiyum ile beraber kemiklerden alır ve kanın asitliğini azaltır. Fazla gelen kalsiyum ise idrar ile dışarı atılır. Böylelikle kötü kemik erimesine, kemik kırılmasına ve kansere davetiye çıkarılır. İnsanlığı tehdit eden hastalıkların büyük bir bölümü hayvansal besinlerden gelmektedir. Sebzelerle bulaştığı söylenen E.coli, sarmonella gibi bakterilerin tek bir kaynağı vardır: İnsan ve hayvan dışkısı. Bu dışkıların bu kadar fazla olmasının nedeni et yiyen insanların yemek için milyonlarca hayvan talep etmesidir. İşin içine girip gerçekleri görmeye başladığınızda hayvansal ürünler (et, süt, peynir ve yumurta) tüketmenin insan için hiçbir faydasının olmadığını görüyorsunuz. Umarım insanlar üzerinde bu maddeler ile oynanan oyunlara alet olmaz ve bu kötü alışkanlığı bir an önce bırakırsınız. Gary Yourofsky’ye göre et yememizin temelde dört sebebi var: gelenek, alışkanlık, kolaylık ve tat. Sağlık açısından bakıldığında et yemek intihardır.




  • 8 senedir veganım ve çok mutluyum! Allah hepinize nasip eder inşAllah arkadaşlar. İlk 1 seneden itibaren nefes alış verişimden tutun seks hayatıma kadar inanılmaz derecede güçlenme oldu. Artık bütün kadınlarla beraber olabiliyorum.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Papa Emeritus III

    8 senedir veganım ve çok mutluyum! Allah hepinize nasip eder inşAllah arkadaşlar. İlk 1 seneden itibaren nefes alış verişimden tutun seks hayatıma kadar inanılmaz derecede güçlenme oldu. Artık bütün kadınlarla beraber olabiliyorum.

    Vegan olmak sadece bir beslenme türü değildir.Bu şekilde beslenen insanlar vegan besleniyorlardır ancak gıda dışında da bir şekilde tüketilen deri ,ipek vb. maddelerden de uzak durmalıyız,aldıklarımızı bir de bu gözle gözden geçirmeliyiz.Aklımıza gelmeyen pek çok şeyde hayvansal bir madde maalesef bulunmakta.Bazı sirkelerin bile içinde sanırım hayvansal jelatin ya da onun gibi bir şey bulunabildiğini yeni öğrendim ben de .Bütüncül yaklaştığımızda asıl veganlık felsefesini doğru uygulamış oluruz.Dünyada süregelen her türlü sömürüye de tutarlı bir yaklaşım ediniriz.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Doğanın bir düzeni var. Bazı canlılar bazı canlıları besler. Bu sayede bir döngü oluşur. Aslanlar otçul hayvanları yemese bu dünyanın sonunu getirebilir.
    Onu da geçtim, bitkilerin canı yok mu? Onlar bitkisel hayatta diye onların yaşam haklarını elinden almak sizin mantığınızla çelişmiyor mu?

    yediginiz tavugun sigirin dogada bulunmadigindan bihabersin. Tavuk ve sigir yapay secilime ugrayip sadece insan tuketimi icin beslendi. Sigirlsrin atalari korunakli canlilar. Asil olay damak zevki icin kopek kadar bilinci ve zekasi olan bir canlinin oldurulmesi

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kurban bayramini da biz mi uydurduk?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

    Kurban bayramini da biz mi uydurduk?

    Konuyu kirletmeyin burası din konusu değil, lütfen herkesin inancına saygı duyalım
  • quote:

    Orijinalden alıntı: furkanta_resmi

    Kurban bayramini da biz mi uydurduk?

    Din tartışması çıkartmayın lütfen. Kimin neyi uydurduğunu kimse bilemez.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AURORA


    quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan


    quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.

    hocam ne derece biyoloji bilginiz var? Bana şunu açıklayabilir misiniz ; gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlamıyor. Kaynağı ne? Besin maddeleri ne? Bilimsel düşünceden uzak kahve dayısı argümanları getirmeyin şuraya.

    Biyoloji bilgimden çok bu konularda yaptığım araştırmalar dayanarak yazdım. Ama zaten bu araştırmaları veganlığa karşı çıkmak için yapmamıştım yani en azından öyle hatırlıyorum. Mesela en basitinden şöyle bir şey hatırlıyordum ona göre yazdım: Etten aldığımız proteini gram olarak hesaplarsak bu proteini başka sebze ve meyvelerden de alabiliriz ancak etten alınan proteinin daha kaliteli olduğunu hatırlıyorum. Artık kalitesi neye göre belirlenir onu da biyoloji okuyanlar bilir bence bu bilgi bile veganlığı çürütmek için yeterli. BUnun dışında hiç vegan olup biyoloji okumuş birine rastlamadım bu da veganlığın yanlış olduğunu gösterir bence sonuçta en iyi onlar bilecektir. Besin maddelerinden kastım başta proteindi. Onun dışında tabi ki bir çok önemli madde vardır. Bilimsel olan insanın hem etçil hem otçul olduğudur. Ben hiçbir biyoloji profesörünün çıkıp da insan otçuldur dediğini görmedim. He bundan 1000 yıl sonra bir şey olur bakarız selülozu da sindirirz ki bu şuan epey gereksiz gözüküyor zaten selülozu sindirmememizin sebebi verimsiz olması, o zaman gelin veganlar haklı et yemeyelim deriz ama o zamana kim öle kim kala



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi NoNickMan -- 15 Mayıs 2017; 23:42:18 >




  • İnternette bazı sitelerde okuduğuma göre peygamber efendimiz Hz Muhammed (s.a.v) de aslında bir veganmış. Bunu okuduğumdan beri benim de et tüketimine karşı düşüncelerim değişti ve sünnet olması dolayısıyla vegan oldum. Sanırım peygamber efendimizin de vegan olmasındaki sebep Allah'ın hayvanlar sizlere emanettir demesinden ötürü Kur'an'da. İncitmek istememiş hayvanları sonuçta emanetler. Sonuçta sebze kime yetmiyor ki? Bol bol her yerde var. Fakat ben şahsen karşıyım et tüketmeye. Ne güzel Allah'ım otlar yaratmış, güzel meyveler, sebzeler yaratmış bizler için. Fakat diğer canlılar emanet. Onlar da ahiret vakti dillenecekler. Akşam yemeğinde gömdüğün adana dillenecek. İçtiğin kellepaça dillenecek. Mangalda pişirdiğin tavuklar feryat edecekler buydu beni yiyen diye. O zaman emanete ihanet ettiğinden dolayı yüzleşme vakti senin için kötü olacak.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan


    quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.

    Bu yanlış bilgi ile az kandırılmadık okullarda ve TV reklamlarında.Hayvansal protein almayarak öncelikle bu zararlardan kurtulmuş oluyorsunuz. İnsan vücuduna günlük gerekli olan protein insanın kilosu kadar gramdır. Yani 70 kilo iseniz günlük en fazla 70 gr kadar proteine ihtiyacınız vardır. Şimdi protein alabileceğiniz besinlere bir bakalım ;

    1 kap pişmiş ıspanak: 7 gr
    1 kap pişmiş taze fasülye: 13 gr
    1 kap soya veya badem sütü: 7-9 gr
    1 yemek kaşığı fıstık, badem veya kaju ezmesi: 8 gr
    100 gr tofu: 7 gr
    1 kap mercimek: 18 gr (!)
    1 kap kuru fasülye veya barbunya: 13 – 15 gr
    1 kap tempe: 30 gr
    1 adet tam tahıllı ekmek: 10 gr

    proteine karşılık gelmektedir. Buradan da göreceğiniz gibi öğünleri yeterince çeşitli olan bir veganın protein alması için özel bir çaba sarfetmesine gerek yoktur. Bu proteinlerin hepsi bitkisel olduğundan dolayı bir vegan hayvansal proteinin vücuda verdiği zaralardan da etkilenmeyecektir.

    Hocam biraz mantıklı düşünün bakın bir yukarıda yazdım zaten bu konuyu ama asıl mesele şu televizyonlarda neden bize et yememiz konusunda baskı yapma ihtiyacı duysunlar?




  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan


    quote:

    Orijinalden alıntı: AURORA


    quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan


    quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.

    hocam ne derece biyoloji bilginiz var? Bana şunu açıklayabilir misiniz ; gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlamıyor. Kaynağı ne? Besin maddeleri ne? Bilimsel düşünceden uzak kahve dayısı argümanları getirmeyin şuraya.

    Biyoloji bilgimden çok bu konularda yaptığım araştırmalar dayanarak yazdım. Ama zaten bu araştırmaları veganlığa karşı çıkmak için yapmamıştım yani en azından öyle hatırlıyorum. Mesela en basitinden şöyle bir şey hatırlıyordum ona göre yazdım: Etten aldığımız proteini gram olarak hesaplarsak bu proteini başka sebze ve meyvelerden de alabiliriz ancak etten alınan proteinin daha kaliteli olduğunu hatırlıyorum. Artık kalitesi neye göre belirlenir onu da biyoloji okuyanlar bilir bence bu bilgi bile veganlığı çürütmek için yeterli. BUnun dışında hiç vegan olup biyoloji okumuş birine rastlamadım bu da veganlığın yanlış olduğunu gösterir bence sonuçta en iyi onlar bilecektir.

    Çok yanlış düşünüyorsunuz, böyle bir bakış açısı olamaz. Protein ihtiyacını mercimekten bile çok rahat karşılarsınız. Zan değil gerçek.




  • Tarja Turunen kullanıcısına yanıt
    Bazı hayvanlar yemek için yaratılmıştır. Bu benim inancım, ama köpek ile sığırı kıyaslarsan hangisinin yenmeye daha uygun olduğunu görürsün. Oradan da anlamazsan etçil hayvanların çoğunlukla otçul hayvanları yemesinden yola çıkarak kedi-köpeğin yenmeyeceğini anlayabilirsin.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.