Şimdi Ara

Donanım Haber Veganlar Derneği

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
804
Cevap
2
Favori
19.625
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Veganlar sıklıkla daha sağlıksız ve yetersiz beslendikleri konusunda diğer insanlar tarafından bazı eleştirilere maruz kalırlar. Bunların bazılarının temelleri olduğu gibi bazıları sadece şehir efsanelerinden kaynaklanmaktadır. En yaygın şehir efsanesi ise, veganların hayvansal gıdalardan alacakları proteini alamadıkları yönündeki inançtır ki, bu tamamen temelsiz bir düşüncedir. Birçok kez, bunun tresi ispatlanmış olmasına rağmen hala bu ve bunun gibi asılsız iddiaların muhatabı olan veganlar, seçimlerinin bir yaşam tarzı olduğu konusunda bıkmadan usanmadan açıklama yapıyorlar.

    Vegan beslenmenin vücut üzerindeki etkisi kadar, psikolojik etkileri de tercih edilmesine sebep olabilir. Vegan beslenme tarzını seçen insanlar, hayvanların doğal hayat koşullarının korunmasına, dolayısıyla çevrenin daha az tahrip edilmesine, kaynakların iyi ve etkin kullanılmasına ve tüm bunlar sebebiyle yaşadıkalrı gezegene saygı duyarak doğa katliamına ortak olmadıkları için daha iyi hissederler. Sırf bu yüzden bile insanlar vegan beslenme ve hayat tarzını seçebilmektedirler.

    Etrafına daha duyarlı, gerek hayvanlara gerekse çevreye saygılı bireyler olmak, çok büyük çabalar ve fedakarlıklar gerektirmez. Araştırmak, bilmek, öğrenmek ve bu öğretiler ışığında hayatında küçük düzenlemeler yaparak çevreye duyarlı yaşamak yeterlidir

    Donanım Haber Veganlar Derneği


    Bakın örneğin tavuklar, yaşayamıyor çimen yüzü bile görmüyor, gezemiyor, aileleriyle mutlu bir hayat yaşayamıyor, nefes bile alamıyor hormonlu yemler yiyip kesiliyorlar...

    Donanım Haber Veganlar Derneği

    Bakın açık alanda olan tavuklar, ne kadar mutlular

    Vegan Olmak İçin 10 Neden;

    1. İncelirsiniz ve Enerji Dolu Olursunuz

    Aldığınız birkaç kiloyu vermek yeni yıl hedef listenizde ilk sırada mı? Veganlar, ortalama olarak et yiyenlere göre 10 kiloya kadar daha zayıftır. Sizi yorgun hissettiren sağlıksız yağlı yemeklerin tersine, vegan beslenmek sizi enerji dolu hissettirir ve aşırı kilolardan temelli olarak kurtulmanızın en sağlıklı yoludur.

    2. Hayvanlara Yardım Etmenin En İyi Yoludur

    Her vegan, yılda 100'den fazla hayvanı korkunç muamele görmekten kurtarır. Bu kadar çok hayvana yardım etmenin ve bu kadar acı çekilmesini önlemenin et, yumurta ve süt ürünleri yerine vegan yiyecekleri tercih etmekten başka daha kolay bir yolu yoktur.

    3. Daha Sağlıklı Oldukça Daha Mutlu Olursunuz

    Vegan beslenme, sağlığınız için muhteşemdir. Amerikan Beslenme Vakfı'na göre veganların kalp hastalığı, kanser, şeker hastalığı veya yüksek tansiyon geliştirme riski et yiyenlere göre çok daha azdır. Veganlar, kolesterol ve doymuş hayvan yağı gibi ette bulunan, sizi hantallaştıran ve hasta hissettiren tüm ağır maddeler olmaksızın sağlıklı olmak için ihtiyaç duydukları bitkisel protein, lif, mineraller gibi tüm besin maddelerini alırlar.

    4. Vegan Yiyecekler Lezzetlidir

    Vegan olursanız, hamburger, tavuklu sandviç ve dondurma yemeyi de bırakmak zorunda kalacağınızdan mı endişe ediyorsunuz? Etmenize gerek yok. Vegan yiyeceklere olan talep arttıkça, şirketler çok daha sağlıklı olan ve hiçbir hayvana zarar vermeden aslı gibi tat veren et ve süt ürünleri alternatifleri ile giderek daha fazla karşımıza çıkmakta. Ayrıca, veganlığa adım atmanıza yardımcı olmak üzere severek alabileceğiniz bir düzine ürün listemiz ve binlerce lezzetli test edilip onaylanmış tariflerimiz bulunuyor.

    5. Et Yemek Hantal Yapar

    Acı, ama gerçek: Et, genelde dışkı, kan ve diğer vücut sıvıları ile kirlenmiştir. Bu gerçek, hayvansal ürünleri Amerika Birleşik Devletleri'ndeki gıda zehirlenmelerinde bir numaralı neden haline getirmiştir. John Hopkins Bloomberg Halk Sağlığı Fakültesi'ndeki bilim insanları, süpermarketlerde satılan tavuk etini test etmişler ve Tyson tavuk cinsinin yüzde 96'sına, her yıl 2,4 milyon kişinin ishal, kramp, karın ağrısı ve ateşle sonuçlanan gıda zehirlenmesi yaşamasına neden olan kampilobakter, tehlikeli bir bakteri cinsi, bulaştığını bulmuşlardır.

    6. Dünyadaki Açların Doymasına Yardımcı Olursunuz

    Et yemek, sadece hayvanlara zarar vermez, aynı zamanda insanlara da zarar verir. Çiftlik hayvanlarının beslenmesi için tonlarca ekin ve su gerekir. İşin aslı, 1 kilogram hayvan eti üretmek için 32 kilogram tahıla ihtiyaç duyulur. Tüm bu bitkisel gıda, eğer doğrudan insan beslemek için kullanılsaydı, insanlık açısından çok daha verimli olurdu. Daha fazla insan vegan oldukça, daha fazla aç insan doyacaktır.

    7. Gezegeni Kurtarırsınız

    Et yemek, Yeryüzü için yapabileceğiniz en kötü şeylerden biridir. Savurganlıktır, devasa ölçülerde kirliliğe neden olur. Et endüstrisi, iklim değişikliğinin en büyük nedenlerinden biridir. Vegan beslenmeye geçiş yapmak, iklim değişikliğine karşı yapılan mücadelede "daha çevreci" bir arabaya geçiş yapmaktan daha önemlidir.

    8. Tüm Havalı Tipler Vegan

    Hayvan eti yemeyi reddeden yıldız listesinin içinde günümüzün en popüler ünlüleri yer almaktadır: Joaquin Phoenix, Natalie Portman, Tobey McGuire, Shania Twain, Alicia Silverstone, Anthony Kiedis, Casey Affleck, Kristen Bell, INXS baş vokali J.D. Fortune, Benji Madden, Alyssa Milano, Common, Joss Stone, Anne Hathaway ve Carrie Underwood dergi ve gazetelerde sürekli olarak boy gösteren ünlü vegan ve vejetaryenlerden sadece birkaçıdır.

    9. Seksi Görünür ve Seksi Olursunuz

    Veganlar, et yiyenlere göre daha incedir ve gece geç saatlerde olsa bile dışarıda vakit geçirmek için daha fazla enerjiye sahiplerdir. (Baylar: Et, yumurta ve süt ürünlerinde bulunan kolesterol ve doymuş hayvan yağı, sadece kalbe giden damarları tıkamaz. Zamanla diğer hayati organlara giden kan akışına da engel olur.) Artı, sadece ultra seksi olmakla kalmayıp aynı zamanda şefkatli de olmaktan daha seksi başka ne olabilir ki?

    10. Koyunlar Da En Az Köpeğiniz Kadar Akıllı

    Çoğu kişi kedi ve köpeklere kıyasen koyunlarla, domuzlarla, tavuklarla, balıklarla ve ineklerle arkadaşlık kurmaya daha az alışıkken, yemek için kullanılan hayvanlar, her yönüyle evimizi paylaştığımız öteki hayvanlar kadar zekidir ve en az onlar kadar acı çekerler. Koyunlar, video oyunları oynamayı öğrenebilirler ve tavuklar maymunlarla kıyaslanabilecek kadar zekidir.


    BU KONU İNSANLARI BİLİNÇLENDİRMEK İÇİN AÇILMIŞTIR! HİÇBİR KIŞKIRTICI İÇERİK İÇERMEMEKTEDİR! HER ŞEY YÖNETİM ONAYLIDIR!

    İMZALAR

    Donanım Haber Veganlar Derneği

    Donanım Haber Veganlar Derneği

    Donanım Haber Veganlar Derneği

    Donanım Haber Veganlar Derneği

    Donanım Haber Veganlar Derneği

    http://www.veganoluyorum.com/BakimveTemizlikhttp://www.zehirsizev.com/



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi The Mandalorian -- 16 Mayıs 2017; 16:53:23 >



  • Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.
    Vegan falan değilim ama destekçinizim. Ayrıca bu forum velet kaynıyor. Yani burda harereti bir tartışmaya girdiğin kişi aslında lise 2'e giden 2000 küsürlü birisi olabilir.



    Onlara göre en iyi takım kendi tuttukları takım. En doğru din kendi inandıkları din. En kaliteli araba kendi arabaları. Öyle görmüşler öyle de devam ettirirler.
    Doğanın bir düzeni var. Bazı canlılar bazı canlıları besler. Bu sayede bir döngü oluşur. Aslanlar otçul hayvanları yemese bu dünyanın sonunu getirebilir.
    Onu da geçtim, bitkilerin canı yok mu? Onlar bitkisel hayatta diye onların yaşam haklarını elinden almak sizin mantığınızla çelişmiyor mu?
  • konuyu okurken bir porsiyon adana yanına ayran onun yanına çoban salata sipariş ettim

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: TURQUOIS3

    konuyu okurken bir porsiyon adana yanına ayran onun yanına çoban salata sipariş ettim

    Çoban salata güzeldir, emekçi çobanları yemeğidir ama diğerlerini beğenmedim
  • Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Veganlık konusunda beni inanılmaz bilinçlendiren AURORA'yu konuya davet ediyorum.
  • Vegan beslenme, sağlığınız için muhteşemdir. Amerikan Beslenme Vakfı'na göre.....



    Neye benziyor biliyor musun, yahova yahudi cemiyetine gore yahudilik en bariscil din olup...



    Veya ultraaslan grubuna gore futbol golfden daha sakin ve daha az siddet iceren bir ...



    Kaynakcayi seveyim. Ha bu arada okulda vegeteryan menu cikiyor 10 15 kisi icin ama bana kerevizsiz veya tursusuz menu sunmuyor kimse. Iste bu yuzden azinliklar hep cogunlugun yaninda zengin simarik evlat muamelesi gormustur.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.
  • Hayvanlar bile birbirlerini yerken, hatta et yiyen bitki varken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

    Donanım Haber Veganlar Derneği
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Mimar SaNAN

    Hayvanlar bile birbirlerini yerken, hatta et yiyen bitki varken siz neyin kafasını yaşıyorsunuz?

    Donanım Haber Veganlar Derneği


    Biz hayvan yada bitki değiliz bunu unutmayın.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Bence "vegan olunmalı" doğru bir tabir değil.
    Yine de tavukların, hayvanların çektiği eziyet konusunda haklısınız.

    Ben vegan değilim ancak, vegan diye de bir insana asla ön yargıyla yaklaşmam.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tavşanist -- 15 Mayıs 2017; 23:08:46 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Bence "vegan olunmalı" doğru bir tabir değil.
    Yine de tavukların, hayvanların çektiği eziyet konusunda haklısınız.

    Ben vegan değilim ancak, vegan diye de bir insana asla ön yargıyla yaklaşmam.

    Tavuk sadece basit bir örnek, diğer hayvanlarda var ayrıca bakınız;http://www.adaptt.org/
  • Keşke yararlarının yanına zararlarını ve sizin bir şey yememeniz o şeyin engellenmesini asla sağlayamayacağını da yazsaydınız. Bu hesapla yapılan bir kar zarar durmunda çok çok zararda olduğunuzu görebilirsiniz.
  • Doğanın bir düzeni var. Bazı canlılar bazı canlıları besler. Bu sayede bir döngü oluşur. Aslanlar otçul hayvanları yemese bu dünyanın sonunu getirebilir.
    Onu da geçtim, bitkilerin canı yok mu? Onlar bitkisel hayatta diye onların yaşam haklarını elinden almak sizin mantığınızla çelişmiyor mu?
  • quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan


    quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.

    Bu yanlış bilgi ile az kandırılmadık okullarda ve TV reklamlarında.Hayvansal protein almayarak öncelikle bu zararlardan kurtulmuş oluyorsunuz. İnsan vücuduna günlük gerekli olan protein insanın kilosu kadar gramdır. Yani 70 kilo iseniz günlük en fazla 70 gr kadar proteine ihtiyacınız vardır. Şimdi protein alabileceğiniz besinlere bir bakalım ;

    1 kap pişmiş ıspanak: 7 gr
    1 kap pişmiş taze fasülye: 13 gr
    1 kap soya veya badem sütü: 7-9 gr
    1 yemek kaşığı fıstık, badem veya kaju ezmesi: 8 gr
    100 gr tofu: 7 gr
    1 kap mercimek: 18 gr (!)
    1 kap kuru fasülye veya barbunya: 13 – 15 gr
    1 kap tempe: 30 gr
    1 adet tam tahıllı ekmek: 10 gr

    proteine karşılık gelmektedir. Buradan da göreceğiniz gibi öğünleri yeterince çeşitli olan bir veganın protein alması için özel bir çaba sarfetmesine gerek yoktur. Bu proteinlerin hepsi bitkisel olduğundan dolayı bir vegan hayvansal proteinin vücuda verdiği zaralardan da etkilenmeyecektir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan


    quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.

    hocam ne derece biyoloji bilginiz var? Bana şunu açıklayabilir misiniz ; gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlamıyor. Kaynağı ne? Besin maddeleri ne? Bilimsel düşünceden uzak kahve dayısı argümanları getirmeyin şuraya.
  • Burada veganlara yer yok harcarlar sizi burda

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: CooperLoL

    Burada veganlara yer yok harcarlar sizi burda

    Bu bir yarış değil
  • quote:

    Orijinalden alıntı: AURORA


    quote:

    Orijinalden alıntı: NoNickMan


    quote:

    Orijinalden alıntı: No Future


    quote:

    Orijinalden alıntı: Akanzi Kopanzi

    Her şey iyi güzel de anlamadığım bu kadar zararlı ve hayvanlara bu kadar eziyet olduğu halde neden vücudumuz sindirebiliyor eti de sütü de yumurtayı da?

    Zehir içseniz vücut onuda sindirir ama bu zehrin iyi bir şey olduğu anlamına gelmez. Eskiden avcılık yaptığımız zamanda insanlar tabi tam gelişmemiş et yemek zorundaydı ama 21. yüzyıla geldiğimiz şu günlerde gelişmemiz ve daha iyi, kaliteli bir hayat yaşamamız için ayrıca entelektüel bir eylem olan veganlığı benimsemeliyiz.

    Sizin entelektüelliğinizi de yiyelim Eğer gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlayamıyor. Ayrıca eğer otçul olsaydık selülozu sindrilebilecek bakterilere sahip olurduk. He veganların midesinde öyle bir şey varsa doğru yoldasınız.

    hocam ne derece biyoloji bilginiz var? Bana şunu açıklayabilir misiniz ; gelişmek istiyorsan et yemek mecburiyetindesin çünkü etten aldığın besin maddelerini hiçbir bitki sağlamıyor. Kaynağı ne? Besin maddeleri ne? Bilimsel düşünceden uzak kahve dayısı argümanları getirmeyin şuraya.

    Vegan falan değilim ama destekçinizim. Ayrıca bu forum velet kaynıyor. Yani burda harereti bir tartışmaya girdiğin kişi aslında lise 2'e giden 2000 küsürlü birisi olabilir.



    Onlara göre en iyi takım kendi tuttukları takım. En doğru din kendi inandıkları din. En kaliteli araba kendi arabaları. Öyle görmüşler öyle de devam ettirirler.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Mutlaka izleyin
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.