Şimdi Ara

domuz eti (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
146
Cevap
0
Favori
7.381
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

Orjinalden alıntı: vuslat06

quote:

Orjinalden alıntı: EagleWING

quote:

Orjinalden alıntı: _KARDELEN_

eğitim şart

Katılıyorum. Geri kalmışlık kötü bir şey olsa gerek.

ilerici olan kim?? ahlaktan yoksun, uyuşturucudan her gün birinin öldüğü avrupa mı?? yada bekareti tartışan amerika mı...

neye göre gercilik bedenini açmadığı için mi gericilik yoksa domuz eti yemdiği için mi... sayın chp fanatiği arkadaşım

Birleşik Amerika toplumu ne yazık ki her konuda oldukça kötü bir toplum. Nasıl daha kötüsü yapılır bilemeeycem, ancak şunu söyleyeyim ki hiç de medeni değiller.

Avrupa ise günümüzde gerek toplum gerek düzeniyle günümüzün medeniyet merkezidir şüphesiz. Avrupa'da uyuşturucan ölen, kullanım oranına göre çok azdır. Örneğin İngiltere'de 15 yaş üstü nüfusun yarısı uyuşturucu kullanyor, her tür. Ama bağımlılık oranı çok düşük. İnsanlar genelde günün sitresini atmak için kullanıyorlar, ve de az miktarlarda.

CHP fanatiği de değilim ayrıca. Başında Deniz Baykal varken hele, asla. Altı ok Atamızın ilkelerini temsil ediyor, hani şu sizlerin çekemedikleri.

Arakadaşım sözüm sana değil yeri geldiği için söyleyeyim. Aramızda böyle şeyleri tartışmamıza gerek yok.

Sayın EagleWING arkadaşa böyle bir ithamda bulunmayada gerek yok. Zira bazı arkadaşlar ortamı iyice germiş durumdalar zaten. onun gazıyla birbirimizi kırmayalım

• abdullahors84@

arkadaşım adam domuz eti dinmizce yasak olduğu ve yenilmediği için bizi geri kalmışlıkla itham ediyor...

nedir bu dindar insanlara olmadık kelimeleri kullanıyolar yobaz, örümcek beyinli, gerici v.s insanın biraz saygısı olur... bi akıllı sizmisiniz
  • Bu başlıkta pek çok kişi konuyu farklı yerlere çekmiş. Bana göre Woden söylemek istediğini ilk mesajında zaten söylemiş. Benim o mesajdan anladığım şey dinin yasakladığı herşeyin arkasında bir sebep aramamak gerektiği. Gerçekten de dünyada tüketilen domuz etinin haddi hesabı yok ve her ne kadar bu dini yasağa "bilimsel" sebep aramaya çalışanlar aksini iddia etse de çiftlik domuzlarının etleri oldukça sağlıklı ve lezzeti de hiç fena değil.

Yanlış anlamayın benim kimsenin dinine imanına karşı bir tavrım yok. Elbette ki inancınız neyi gerektiriyorsa onu yapacaksınız. Ancak rica ediyorum sırf bir açıklama bulmak için yalan yanlış bilgileri doğru bellemeyin. Sonuçta size dininizin emrettiği birşeyi uygulamanız için sadece bunun emredildiğini bilmeniz yeterli, değil mi?
  • Bir kere koyun eti domuzdan daha çok kokuyor.Devamli koyun eti yiyen turk ve araplarin çogunun yanina bile yaklasamam.Arabalarinin kapisini açtiklarinda bile etrafa acayip bir pis koku yayilir.Koyun eti yiyen turk ve araplarin evlerinin onunden bile geçemezsin.Burnunun diregi kirilir pis kokudan.Hele bir de belediye otobusunde bu milletlerden biri varsa,pis kokudan bayilabilirsin.
    Hey hemen kizmayin.Bunlari ben soylemiyorum.Avrupadaki her hangi bir milletin biz muslumanlar için soyledikleri.Isin garip tarafi buna çogu kez bende sahit oldum.Zaten muslumanlarin oturdugu semtlerde o yorenin en pis yerleridir.Avrupaya gidip gezen varsa bilir!!!
    Yani burada bazi arkadaslarin dediklerine benzedigi için yazdim.Biz diyoruz domuz pis ve kokan bir hayvandir.Avrupalilar da tam bunun tersini soyluyor.
    Ben isin içinden çikamadim.Acaba kim dogruyu soyluyor
  • quote:

Orjinalden alıntı: 2000watts

Bir kere koyun eti domuzdan daha çok kokuyor.Devamli koyun eti yiyen turk ve araplarin çogunun yanina bile yaklasamam.Arabalarinin kapisini açtiklarinda bile etrafa acayip bir pis koku yayilir.Koyun eti yiyen turk ve araplarin evlerinin onunden bile geçemezsin.Burnunun diregi kirilir pis kokudan.Hele bir de belediye otobusunde bu milletlerden biri varsa,pis kokudan bayilabilirsin.
    Hey hemen kizmayin.Bunlari ben soylemiyorum.Avrupadaki her hangi bir milletin biz muslumanlar için soyledikleri.Isin garip tarafi buna çogu kez bende sahit oldum.Zaten muslumanlarin oturdugu semtlerde o yorenin en pis yerleridir.Avrupaya gidip gezen varsa bilir!!!
    Yani burada bazi arkadaslarin dediklerine benzedigi için yazdim.Biz diyoruz domuz pis ve kokan bir hayvandir.Avrupalilar da tam bunun tersini soyluyor.
    Ben isin içinden çikamadim.Acaba kim dogruyu soyluyor

Haksızsın diyemeyeceğim. Ben de Paris'te Türk mahallesini arıyordum ülkemin yemeklerine olan hasretimi gidermek için. Tarif eden kişi pek de başarılı değildi o yüzden tam olarak anlayamamıştım nerede olduğunu. Kaba bir tahminle doğru olabileceğini düşündüğüm civarda dolanıyordum. Sonra bir sokağa girdim ve "Tamam buldum!" dedim çünkü İstanbul'un sokaklarında yürüyor gibi hissettim birden. Yerlerde çöpler, dükkanların önlerinde bir düzensizlik Gerçi sevmiyor değilim bizim huylarımızı ama yine de dışardan bakınca hoş gözükmüyordur herhalde... Hemen kaptım ekmeğimi sucuğumu bakkaldan. Bir de üstüne güzel bir beyti... ohhhhhh

• quote:

abdullahors84@

arkadaşım adam domuz eti dinmizce yasak olduğu ve yenilmediği için bizi geri kalmışlıkla itham ediyor...

nedir bu dindar insanlara olmadık kelimeleri kullanıyolar yobaz, örümcek beyinli, gerici v.s insanın biraz saygısı olur... bi akıllı sizmisiniz

Haklısın Sayın Vuslat06

O çok terbiyeli arkadaş benimde sınırlarımı zorlamaya çalıştı. Ama baktımki olmuyor cevap verme fazla. Saygısız insanlarla ne konuşabilirsinki.

_ShineOn_ arkadaşın dediği gibi herkes bir tarafa çekti konuyu
  • quote:

Orjinalden alıntı: abdullahors84

quote:

abdullahors84@

Haklısın Sayın Vuslat06

O çok terbiyeli arkadaş benimde sınırlarımı zorlamaya çalıştı. Ama baktımki olmuyor cevap verme fazla. Saygısız insanlarla ne konuşabilirsinki.

inancı eleştrince saygısız ahlaksız olunuyor değilmi

• quote:

Orjinalden alıntı: Woden

quote:

quote:

abdullahors84@

Haklısın Sayın Vuslat06

Ben de önceden insanların dini inançlarını eleştirirdim ama sonradan anladım ki bunun hiçkimseye hiçbir faydası yok. Din tamamiyle dogmatiktir. Eleştirilere açık değildir, eleştirmeye kalktığın an o din ile çakışırsın, ters düşersin, dahası onun kusursuzluğuna inanan insanların düşünceleriyle doğrudan tersleşeceğin için çoğu insan bunu bir nevi hakaret olarak algılayacaktır.

Unutmamak gerekir ki insanlar istedikleri şeylere inanmakta serbesttir (laik ülkenin getirilerinden birisi) yeter ki diğerlerini kendi görüşlerine inanmaya zorlamasınlar (şeriat ile yönetilen ülkelerde olduğu gibi).

• hayır efendim dini inançları da eleştirin tabi neden eleştirmeyecemişsiniz? insanlar birşeyleri eleştirerek biryerlere gelirler. ama eleştiriyorum derken şahsın birinin yaptığı ve şu an üst konuda şikayete konu olan "ot bağımlıları" derseniz bunun adı eleştiri değil haltetmektir ve kavga sebebidir. eleştiri dediğin kafana yatmayan meseleleri lisan-ı münasip ile dile getirmek ve karşındakinden de cevap beklemektir. sloganvari çığlıklar atmak eleştiri olarak vasfedilmemeli.
    adama "eşek herif" dediğinde adam tepene binerse ve sen "ne var yahu eleştirdik. eleştiriye de hiç gelemiyorsunuz" dersen sanırım saçmalamış olursun.

domuz meselesinde, domuzun haram edilmesinde illaki domuzun necis bir hayvan olduğu sebebi aranmamalı. içki, kumar, faiz gibi domuzun zahiri bir takım sebeplerle haram edilmesi diye bir şart yok. ona bakarsan yahudilere de iç yağları haram edilmişti. iç yağları necis ve zararlı mı? değil ama yahudilere haram edildi.

• quote:

Orjinalden alıntı: Woden

quote:

quote:

abdullahors84@

Haklısın Sayın Vuslat06

Sen inancı eleştirmiyorsun ki insanların inanç değerlerini hiçe sayıyorsun

• kuscam simdi o resim ne oyle ya igrenc
  • 1-Tavukta kendi pisliğini yiyor,
    2-Balıkta en az domuz kadar pis kokuyor,
    3-Amaç dışkı yememekse işkembe ve kokoreç yiyenler direk cehennemlik düz mantıkla,
    4-Domuz kelimesi Kuran'da geçiyorsa biri çıksın göstersin ( yada Kuran da müslümanlara özel bir yemek listesi var da biz mi bilmiyoruz)

Mantıklı bi cevabı merakla bekliyorum gerçekten..!
    not : hiç denemedim ama domuz da balık gibi kokuyorsa bende yemem sanırım..
  • quote:

Orjinalden alıntı: MADXXL

1-Tavukta kendi pisliğini yiyor,
    3-Amaç dışkı yememekse işkembe ve kokoreç yiyenler direk cehennemlik düz mantıkla,
    4-Domuz kelimesi Kuran'da geçiyorsa biri çıksın göstersin ( yada Kuran da müslümanlara özel bir yemek listesi var da biz mi bilmiyoruz)

kuranda domuz yemeyın dedıgını sanmıyorum ama. gevıs getıren ve ıaynı zamanda ıkı tırnaklı olanlarının yenılebılecegını soyluyor sanırım. bu tarıfe de domuz uymuyor. cunku gevıs getırmıyor.
  • quote:

bu arada kuranı okudunuz mu sız . belkı yazıyordur. nasıl bu kadar emın konusabılıyorsunuz? bırı arastırıp da buraya ayetı alıp koyarsa. o zaman bıraz sus pus olmaz mısınız sızcede.
  • quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

quote:

bu arada kuranı okudunuz mu sız . belkı yazıyordur. nasıl bu kadar emın konusabılıyorsunuz? bırı arastırıp da buraya ayetı alıp koyarsa. o zaman bıraz sus pus olmaz mısınız sızcede.

Ben de onu sordum zaten, bilen biri varsa kanıtlarla aydınlatsın bizi diyerekten...!

• en'am suresi 145 ile domuz haram edilmiştir.

145.De ki: "Bana vahyolunanlar içinde ölü eti, dökülen kan, domuz -ki pistir- ya da Allah'tan başkası adına kesilmişler dışında, haram kılınmış bir şey bulmuyorum. Kim zaruret halinde kalırsa, -haddi aşmamak şartıyla- (bu sayılanlardan ölmeyecek kadar yiyebilir). Şüphesiz senin Rabbin bağışlayandır, esirgeyendir.

şimdi burada özellikle belirtmek istediğim bir husus var o da ayette 'domuz eti' değil 'domuz' olarak geçmesi. bir çok mealde domuz eti olarak görürsünüz adamlar o şekilde çevirmişler ama aslı domuz eti değil, domuz.
    buradan hareketle de -ayette domuz olarak geçtiği için- bir çok islam alimi domuzun eti ile birlikte derisi, kılı, dişi vs herşeyini haram saymışlardır.
    bazılarının "yahu domuz etini anladıkta domuzun diğer taraflarına neden alerjiniz var" diyebileceğini düşündüğüm için bunu da belirtmekte fayda görüyorum.

• Allah bu hayvanı yasaklamış bize tadı güzel veya degil. müslümanlara haram kılınmıs bir hayvan bundan daha ötesi bir düşünce varmı??

yok tadı güzel yok öle yok şöle yok böyle.. tartışmaya bile lüzüm görmüyorum..
    domuzun haricince Allah öyle cok nimetler vermişki tadlarına doyum olmaz saysam şu sayfalar yetmez o yuzden böle saçma şeylere kapılmamak lazım..

topigi açan arkadaşıda kınıyorum.. burda gelip bize domuzu övecegine daha yararlı bir konu açsaydın daha hos olurdu. dünyada konumu biittide Allahın haram kıldıgı bir hayvanı bilmem kaç satırla gelip millete yok öle degil siz domuzu bilmiyorsunuz aslında o iyi şöyle böyle vsvsvsvss.... düşünceleri empoze edecek baska yerlere git...

şu insanları hic anlamıyorum.. Kurani kerimin türkçesini biraz okuyan neyin yanlıs neyın dogru oldugunu gayet acık bi şekilde görür..

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: junayerturk

quote:

Ben de onu sordum zaten, bilen biri varsa kanıtlarla aydınlatsın bizi diyerekten...!

o bılen bırı sız neden olup da bızı aydınlatmıyorsunuz.

• @ C4 tesekkur ederız. ellerıne saglık.

en'am suresi 145 ile domuz haram edilmiştir.

145.De ki: "Bana vahyolunanlar içinde ölü eti, dökülen kan, domuz -ki pistir- ya da Allah'tan başkası adına kesilmişler dışında, haram kılınmış bir şey bulmuyorum. Kim zaruret halinde kalırsa, -haddi aşmamak şartıyla- (bu sayılanlardan ölmeyecek kadar yiyebilir). Şüphesiz senin Rabbin bağışlayandır, esirgeyendir.

şimdi burada özellikle belirtmek istediğim bir husus var o da ayette 'domuz eti' değil 'domuz' olarak geçmesi. bir çok mealde domuz eti olarak görürsünüz adamlar o şekilde çevirmişler ama aslı domuz eti değil, domuz.
    buradan hareketle de -ayette domuz olarak geçtiği için- bir çok islam alimi domuzun eti ile birlikte derisi, kılı, dişi vs herşeyini haram saymışlardır.
    bazılarının "yahu domuz etini anladıkta domuzun diğer taraflarına neden alerjiniz var" diyebileceğini düşündüğüm için bunu da belirtmekte fayda görüyorum.

• 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.