Şimdi Ara

Domino's Pizza insanları salak yerine koyuyor (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
166
Cevap
1
Favori
44.059
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
192 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ben 2010 yılında ankara eryaman şubesinden haftada 2-3 defa büyük boy dublex extreavaganza sipariş ederdim ikincisi 2 tl fark ile filandı yanlış hatırlamıyorsam ve o da ilk pizza neyse aynısından ek fark ödemeden sadece bu 2 tl fark ile gelirdi bol bol yerdim ve sıcacık nefis bir şekilde gelirdi en çok da soslarını severdim. malesef günümüzde dominos bu ek farkla aldığımız ikinci pizzadan birde ek dublex farkı alıyor. birde şu durum söz konusu mersin mezitli dominos için konuşuyorum şu an arayıp orta boy pizza ne kadar dediğinizde kampanyasız olan fiyatı direk söylüyorlar aynı pizzayı kampanyalı ucuz olarak alabileceğimizi bildikleri halde. dominosun bir yetkilisi denetçisi varsa ne olur şu mersin mezitli dominosu bir habersiz denetlesin buradan kesilmemiş pizzaya da denk geldim, malzemeyi tutamayan az peynir kullanılmasından üzerindekiler dökülen pizzalarına da, dubblex alıp sadece tek bir diliminin arasında peynir olduğuna bile denk geldim.

• kampanyasiz kiytirik pizzalari nasil 40 tl olabiliyor anlamiyorum. Sicak gelmiyor,ekstra bir numatasi yok.. 1 yildan fazladir dominos almiyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Orda ne kadar pahaliymis pizza

Burdaki fiyatlara bi bakin isterim.. ayrica her 6 siparis sonunda bir adet orta boy pizza bedava.

Ayrica bazen pizza istedigim sicaklikta gelmiyor, bu soguk diyorum gidiyo yenisini getiriyor. Eskisi bende kaliyor. Bazende kola sicak geliyor, sogugunu getir diyorum, getiriyor.

Domino's Pizza insanları salak yerine koyuyor

Domino's Pizza insanları salak yerine koyuyor

• quote:

Orijinalden alıntı: eagleoneye

1 pizza 40lira ozaman. Soyledigin seyin sacmaligina bak hele.

Alıntıları Göster
    Teoride bir pizza Dominos'da 43-45TL.

"Bir pizza alana bir pizza bedava" diyorlar. Bunu dediklerinde legal olarak bir pizza 45TL, öbür pizza ise "promosyon" oluyor.

"İki pizza parasına 5 pizza" deyince de yasal manada yalan söylememiş oluyorlar.

Amerikan tipi pazarlama oyunlarına hoş geldiniz. Bunlarla anca düşük IQ'lu, beyni yağ bağlamış, etrafında çevrilen fırıldakları göremeyen Amerikan Obez Orta ve orta alt sınıfına pazarlama yapılır. Bu kalabalığın varlığı, bütün dünyada nispeten daha zeki olan herkes için problem oluyor. Tüketimin merkezi ABD olduğu için, ABD'de gelişen "pazarlama stratejileri" tüm dünyaya yayılıyor. Ancak, bu stratejiler, bu düşük IQ'lular da düşünülerek geliştiriliyor. Aynı pazarlama konseptini sen alıp, ayakta adam tikecek derecede fırıldak olan Türk halkına dayayınca absürt oluyor. Yer mi Türk halkı onu? Dükkandan içeri girerken kuruş farklarını falan hesaplıyor oluyor...

Ben gülüyorum. Sen sinirleniyorsun... Sonuçta alışmadık götte don durmuyor. Bu global firmaların biraz daha "think globally act locally" pazarlama stratejilerine girişmesi lazım. Bu sadece Anadolu ateşi pizza ve "tandır!" çıkararak olmuyor. Kısaca yerel ürün yetmez. Pazarlama stratejisi de yerel olmalı.

----------------------

Bunların yaşandığı tek yer buralar da değil. Mağazaların yağtığı envai çeşit deneyden, ne gibi stratejilerin başarıyı arttırdığı devamlı test ediliyor. Bunun deneyini yapıp, başarı elde edenler ABD'de gene. Öyle ki, bu ders konusu haline geliyor zamanla. Retail Management dersi almış birisi bir markette ideal düzenleme konularını görüyor. Sonuç? Sonuç şu, ABD'de mağazaların 1970'lerde uygulamaya başladıkları bu çakallıklar ders konusu oluyor zamanla. Bunu okuyan ve sağda solda görenler bunu 20 yıl gecikmeli Türkiye'ye getiriyor. "Göz hizasındaki ürünler daha hızlı satılır. Üretici orada yer almak istiyorsa ürünü daha ucuza vermeli veya raf parası vermeli" gibi konseptler türüyor. "Makarnanın yanına ketçap koyalım." "Benzer ürünleri de bir arada tutalım; ama yemek malzemeleri art arda reyonlarda, sonra temizlik malzemeleri yapmayalım. Biraz karıştıralım. Bütün dükkanı gezsin dursun itin oğlu!" gibi konseptler... Ancak gene, Türkiye burası. Olmuyor. Oraya göz hizasına Süperfresh ton balığı dayıyorsun. Gözler Dardanel'i arıyor, buluyor... Reyonlar arası tutarsızlık var Migros'ta. Gezmiyorum. Türk'üm ben. Emperyal bir geçmişim var. Hizmet almayı severim. Bir çalışana "bilmem ne nerede?" diyorum. Ne oldu stratejine? Sana kapak oldu. Keşke herkes bunu yapsa. O çalışanları darlasa. Durmadan bir şey sorsa...

Migros bir de bokunu çıkardı. Sürekli aldığın marka, hop kayboluyor, başka bir şey geliyor falan... Basit bir şey arıyorsun mesela. Dijon hardalı... Sadece Kühne'ninki duruyor. O da başarısız. Envai çeşit marka vardı. O ay yok mesela... Çok gıcık ediyor bu durum beni. Salak yerine konduğumu hissediyorum. Artık çok basit, migros gibi bir yerde olması gereken basit bir ürünü bulamazsam, tüm alışverişimi ortada bırakıp çıkıyorum. Size de tavsiye ederim. Uğraşsınlar dursunlar. Maliyet kalemi olun onlar için. O zaman bu "çakallığın" getirdiği ek karı, sizin bu tepkinizin sebep olduğu işgücü kaybı götüreceği için bu çakallıktan uzak duracaklardır.

Okulunu okudum lan ben bunun! Dağdan gelmiş bağdakini öpecek. Neyse... O yüzden daha yerel marketleri tercih ediyorum. Ankara'da Çağdaş rulez! Migros gibileri de zamanla ayak uydurur muhtemelen.

-------------------------

Özet: Siyaset, toplumsal hafıza, bilim, sanat gibi konularda tam bir ebleh olabiliriz; ama gündelik yaşam zekası (pratik zeka) konusunda çok çok iddialı bir halkız. O yüzden Amerigan tipi pratik zeka yoksunu insanlara hitap eden pazarlama stratejilerini alınız ve bir tarafınıza sokunuz. Zekamıza hakaret etmeyiniz. Türk halkının yüksek pratik zekasına uygun pazarlama stratejileri ile geliniz...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Huseyin-ZST -- 27 Ağustos 2018; 10:55:36 >

• Ha, bu arada, merkezi yerde yaşayanlar için, çevrenizde açılan gurmemtrak pizacıları deneyin derim. Bazen iyileri çıkıyor. Dominos fast food pizası neticede. Gerçek bir fırında pişmiyor, malzemeleri de kaliteli şarküteri falan değil.

Ankara'da bazı yerlerde Dominos'a göre 5TL daha çok verip, gerçek pizza'ya daha yakın, taş fırın pizzası yemek mümkün mesela.

Dominos ise, fastfood pizzası olarak bence iyi. Bir de benim 2 üst sokağımda olduğu için, eve yumuşamadan, aşırı sıcak geliyor. Biraz uzakta olsam yumuşar. O kutunun içi + sıcak = nemde artış = hamurun yumuşaması. Pizza az yol katedip gelecek. Yoksa bir şeye benzemez.
  • Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    Migros gibi dandik bir yer yok.

Fiyat etiketinde 100tlnin ustune cizip money club cartla 60tl diyor.

Halbuki o urun tum marketlerde zaten 55lira.

• Huseyin-ZST kullanıcısına yanıt
    2gramlik hamura 40tl vermem

• bu olay yıllardır böyle.. türkiyede pizza yersiz olarak çok pahalı satılıyor.. pizza dediğin ne sanki malzemesi belli.. eğer illede yiicem diyorsanız papajohns u öneririm.
  • Bizim burda bi börekçi var aynı zamanda pizzada yapıyorlar küçük boy pizza 10 tl tat olarakta dominostan farkı yok gayet güzel.

2 tane alıyorum 20 liraya adam gibi karnımı doyurmuş oluyorum.

• Ülkedeki herhangi bir pizzacı dominostan daha iyidir hatta a101 de bim de satılan donuk pizzalarda buna dahil Domino's kendi kendini bitirdi verdiğiniz para karşısında size gönderdikleri kara kuru malzemesi kalitesiz ve az olan pizzaya para vermeyin paraniza yazık enayi yerine koyuyorlar resmen müşterileri aç kalacağımı bilsem yine dominostan sipariş vermem

• Uzun zaman önce bıraktım. İnsanları kandırıyorlar ve ne sattığını mağaza şefleri müdürleri bile bilmiyor.
  • capua pizza, la mafia der geçerim
  • Dominos pizza diye bir şirket mi varmış hm...

• Abi pizzabulls ile tanıştıktan sonra dominosun pizza yapamadığını hatta o ana kadar hiç pizza yemediğimi anladım fiyatları sayma zaten,
    Şikayetvar.com'da dominos adına 2500 civarı şikayet varken pizzabulls hakkında 47 şikayet mevcut.
    Hiç denemeyen varsa deneyin derim efsane pizzaları var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türk Teknik -- 27 Ağustos 2018; 12:49:26 >
  • Evde pizza yapmak o kadar kolay ki, taş fırın etkisi versin diye fırının tabanı kadar mermer kestirdim. Resmen taş fırın şeklinde pizza, lahmacun, pide yapıyoruz evde. Tahmini maliyeti 5 lira civarı.
  • BeforeIforget B kullanıcısına yanıt
    Bak hükümeti desteklemiyorum ama çok cahilsin, bir sürü avrupa ülkesinde de böyle durumlar var 700 birime yemek yediğin yerler de var ha tabi adamlar 50 bin maaş alıyor alım güçleri daha iyi ama böyle saçmalamadan önce bir bak boş sallama. Senin gibi cahil muhaliflerden dolayı bu haldeyiz.

• Alanya'da Dominos bayisini arayıp 2 pizza otele söyledim. pizzaları Türk mü yiyecek turist mi dediler. size ne dedim. turist yiyecekse fiyatı farklı olur dediler.

siz benle dalga mı geçiyorsunuz,öyle saçmalı mı olur dedim. neyse sonunda kazık attırmadan alabildim.ha ben kendime söylememiştim turiste söylemiştim ama aynı pizzayı Türk'e farklı fiyatla turiste farklı fiyatla satmak nedir? bunu yapan da kurumsal bir firmanın bayisi.yerel esnafın milleti nasıl düdüklediğini siz düşünün.
  • Mecbur kalmadıkça pizza almam marka fark etmeksizin boş yiyecek ne doğru düzgün besleyiciliği var ne lezzeti parasını hak ediyor, o parayla bi köftecide ziyafet yaparım

• Little caesars da enteresan. Şubede küçük boy pizza 7.90,yemeksepetinde 21.90

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-F31FE8CB4

Bunu anlamamak için en hafif tabirle saf olmak lazım

2 pizza da kampanyalı orada.

Sana 5 al 'kampanyalı 2 pizza parası' ver dememiş. Direk kampanyasız 2 pizza parası demiş.

Bilale anlatır gibi anlattım

Edit: bu mesaja yazılan cevaplar okunmuyor ve cevap yazan kişi engelleniyor.
    1 Pizzanın 39 TL olduğuna inanıyorsanız zaten bilalin ta kendisisiniz.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.