Bir web sitesi ve domaini olan arkadaslar icin cok guzel bir haber olsa gerek diye dusunuyorum..
Microsoft Sizin domaininize 40 adet email ve bu emaillere 250 MB posta kutusu veriyor. Eposta kutunuzu size Hotmail sagliyor. Zaten epostalariniza girmek icinde hotmail.com adresini kullanmaniz gerekiyor, ayrıca bu artık bir PASSPORT hesabı oldugu icin Eposta adreslerinizi MSN Messenger da kullanabilrsiniz ve bir hotmail hesabının sahip oldugu tum ozelliklerden faydalanabilirsiniz. ornek MY Spaces vb..
Peki Nasil kullanacagim? Bunu kullanmak icin Domaininizde veya Hostinginizde "MX Entry" bölümünün olmasi gerekli. Yapmaniz gereken MX entry bolumune yeni Mail Server Adresini yazmak.
MX ENTRY adresini almak ve epostalari olusturmak icin asagidaki adimlari izleyin
1. Adım bize bu hizmeti saglayan Windows live 'in sitesine girelim.
3. Daha sonra gelen ekrana, Domainimizi yazıp Continue Butonuna basiyoruz.
Eger Passport Girisini daha once yapmadiysak. Sign in Butonuna Basip Giris Yapiyoruz. TUM bu islemlerin ESAS YONETİCİSİ OLAN bir PASSPORT Hesabımızla oturum aciyoruz. (Hotmail.com , MSN.com gibi)
Oturum actiktan sonra karsimiza su ekran gelecek. Burada da CONTINUE butonuna basiyoruz.
4. ADIM
Bu adımda Bize Yazmamız Gereken MX Entry adresi veriliyor. Simdi ilk önce bu adresi Hostingimizde veya Domain Control Panelimizde ilgili yere yazalim ve Verify DNS NOW butonuna basalim.
Resimde de goruldugu gibi DNS dogrulamasi bekleniyor. Ve sol sutte Benim bu xxx@msn.com adresim ile yonettigim diger domainler gozukuyor.
Dikkat ederseniz, sonu .net olan adresim ACTIVE durumda. xxxbilgisayar.com adresim ise DNS dogrulamasi bekliyor.
5. ADIM
DNS dogrulamasi Gerceklestikten sonra Asagidaki resimdeki ekranı goreceksiniz. Ve bu ekrandan Yeni eposta hesaplari oluşturabilirsiniz.
Artık yeni adresinizle oturum acabilirsiniz. Oturum acildiginde Sifre degistirilmesi istenecektir. Sifrenizi Degisitirip Gelen Kutunuza ulastiktan sonra Kisiel bilgilerinizi girin
veya kisisel bilgileriniziwww.PASSPORT.NET adresinden girin. epostanın Tüm Kontrol Paneli burada. Bilgileri girerken EPOSTANIN 250 MB olmasi icin ÜLKE AYARLARINI 250 MB yapma linkinde anlatılan gibi yapın.
Şimdi cPanel Kullananlar icin WHM Menusu kullanilarak Nasil MX Entry Girisi Yapilir onu bir resimle anlatayim. WHM Menu icin. domainiz.com:2086 adresini kullanmalisiniz.
BU ozellik sizde yoksa yukaridaki islemleri yaptiktan sonra size Gelen MX Entry Adresini Hostingi aldıgınız Firmanıza girmesini soyleyebilirsiniz.
iyi gunlerde kullanmaniz dilegiyle...
oooooooo. bu iyi oldu ya..saol dostum çok işimize yarayacak
Domain bulunduran bireyler için hoş bir hizmet olmuş :)
Herkes Faydalansın, Bilsin, kullansın diye paylastık sadece, yoksa izin almak ne demek.
Keske herkes senin kadar özen gosteriyor olsaydi insanlarin emeklerine... Baksana Koskaca Forumda zaten Ya domain 'i olan hic yok. Ya Burayı okuyup bisey anlamadilar veya Benim Hosting in maili bana yeter de artar diye dusunduler.
Ya da Okudular, işlerini hallettiler ve gittiler............... Ben ne deyim daha...
Herkes Faydalansın, Bilsin, kullansın diye paylastık sadece, yoksa izin almak ne demek.
Keske herkes senin kadar özen gosteriyor olsaydi insanlarin emeklerine... Baksana Koskaca Forumda zaten Ya domain 'i olan hic yok. Ya Burayı okuyup bisey anlamadilar veya Benim Hosting in maili bana yeter de artar diye dusunduler.
Ya da Okudular, işlerini hallettiler ve gittiler............... Ben ne deyim daha...
3 madde de geçerli diyeyim ben sana. net alemindeki bilgiyi özgürce c/p lenebilecek sanıyor çoğu kullanıcı.
gördüğü her öznel bilgiyi utanmadan kendisi yazmış gibi sunabiliyor.
kaynak felan göstermek zor geliyor.
fikir hırsızlığı had safa yani..
habercilik ailesine girince,kendi ürünlerine aynı şey yapılınca anlıyor insan emek ne demek, emeğe saygı ne demek...
250 mb la milleti kendine çekecekler sanıyorlar heralde
Microsoft Amarika istihbarat birimleriyle olan anlaşması gereğince bu e-mail boxlarınızı da filtreden geçirip password ve adreslerinizi veri tabanına loglar. Babasının hayırına yapmıyor. Aynı şey gmail'de de var ama o sadece ticari yönden maillere bakma hakkını kullanma hakkına sahip. Sözleşmesinde yazıyor.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme