Şimdi Ara

Dolmuş ve minibüslerin trafikten kaldırılması üzerine.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
1
Favori
2.727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Beyler şimdi diyorsunuz; "Dolmuşlar ve minibüsler trafikten kaldırılsın." tabi hepiniz bu düşüncedesiniz demiyorum ama bazı arkadaşlarımız bu düşünce içerisinde zira dolmuş ve minibüsler trafikten kalkarsa şoförler ne yapacak?Dolmuşun sahibi insan ne yapacak bir dolmuş hattı en az yarım trilyon.Benim babamda dolmuş şoförü ne trafik ne de insanlığı öldü.Hep yanında arkadaş olmak için duruyorum,malum sabah 5 akşam 12 çalışıyorlar şimdi benim babam ve benim babamın mesleğinde olan insanlar ne yapacak?Nerede iş bulacak?Ayrıca Polatlı gibi küçük bir ilçede yaşıyorum dolmuş ve minibüsler olmazsa ulaşım sağlanamaz burada.Bu konulara bir çözüm öneriniz varsa paylaşın.

• Yukarı.
  • Gerekli demiryolu altyapısını yapmadan kaldırmak saçma olur zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Dolmusa karsi degilim ama soforlerine karsiyim daha medeni ve anlayisli soforler olmali.

• Küçük şehirler ilçeler hariç başka yerde kaldıramazlar minibüsleri. İzmir'de ortalama tanesi 1 milyon TL hesap et hadi kaldırsınlar bakalım binlerce dolmuşu
  • quote:

Orijinalden alıntı: DonaDusenSonDamla

Küçük şehirler ilçeler hariç başka yerde kaldıramazlar minibüsleri. İzmir'de ortalama tanesi 1 milyon TL hesap et hadi kaldırsınlar bakalım binlerce dolmuşu

İstenilirse öyle bir kaldırılır ki. Tanesinin ne kadar olduğunun önemi sadece alım satım yapan için geçerlidir. başka hiç kimse olayı bu pencereden yorumlamaz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: dellino

quote:

Küçük şehirler ilçeler hariç başka yerde kaldıramazlar minibüsleri. İzmir'de ortalama tanesi 1 milyon TL hesap et hadi kaldırsınlar bakalım binlerce dolmuşu

İstenilirse öyle bir kaldırılır ki. Tanesinin ne kadar olduğunun önemi sadece alım satım yapan için geçerlidir. başka hiç kimse olayı bu pencereden yorumlamaz.

Belediye malın karşılığını vermeden kaldırsın bakalım. Piyasadan haberin yok. En kötü ihtimalle herkese otobüs veya 2-3 kişiye ederi neyse bi otobüs vermek zorunda. Minibüs olayları çok ciddi olaylardır kimsenin gücü yetmez öyle istersem kaldırırım vs demeye. Anca ufak kasaba,ilçe,şehirlerde olur o işler.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Minibus soforleri en azindan insan taklidi yapmaya calisirlarsa bnm acimdan bi problemi yok. Yoksa 16 milyonluk sehir minibus gitmis otobus olmus, metrobus olmus, sahsi arac veya taksi olmus bnm icin ayni sey rayli sistem gelmedikten sonra...

• hep derim yine diyorum. ne kadar gelisirsek geliselim ekonomimiz ne kadar buyurse buyusun su allahin belasi dolmuslari kaldirmadan ilerleyemeyiz. bu dolmuslar trafigi birbirine katiyor, hic bir kurala uymuyor.
    sinyal verme yok, diger araclara ve yayalara saygi yok. insanlar bu dolmuslarda tipki birer hayvan gibi tasiniyorlar. minibusun son merdivenine kadar insan olsa bile bu dolmuscular yine yolcu alma cabasi icindeler.

• quote:

quote:

quote:

Belediye malın karşılığını vermeden kaldırsın bakalım. Piyasadan haberin yok. En kötü ihtimalle herkese otobüs veya 2-3 kişiye ederi neyse bi otobüs vermek zorunda. Minibüs olayları çok ciddi olaylardır kimsenin gücü yetmez öyle istersem kaldırırım vs demeye. Anca ufak kasaba,ilçe,şehirlerde olur o işler.

Belediye hattın verildiği günkü rayiç beldenden alınan matrahı geri verebilir belki, o da muamma. Çünkü o bedel ile elde edilmiş bir kazanım var. Sonrasında hattın el değiştirmesinde ödenen parlar belediyeye değil şahsa ödenmiştir. Hat sahibi hak talep edecekse hattı aldığı şahsa dava açabilir.
    Belediye bu işten sadece belirli bir miktarı almış ve karşılığında vaat ettiği işi vermiştir. Hiç kimseye otobüs vermek zorunda da değil. Sadece gücü yeten o anki kanunun elverdiği hakkı almaya muktedir olabilir.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Belediye hattın verildiği günkü rayiç beldenden alınan matrahı geri verebilir belki, o da muamma. Çünkü o bedel ile elde edilmiş bir kazanım var. Sonrasında hattın el değiştirmesinde ödenen parlar belediyeye değil şahsa ödenmiştir. Hat sahibi hak talep edecekse hattı aldığı şahsa dava açabilir.
    Belediye bu işten sadece belirli bir miktarı almış ve karşılığında vaat ettiği işi vermiştir. Hiç kimseye otobüs vermek zorunda da değil. Sadece gücü yeten o anki kanunun elverdiği hakkı almaya muktedir olabilir.

İşte bu gerçek dünya da hak,hukuk,rayiç bedeli vs olsa bile yapmak uygulamak söz konusu değil. Hat sahiplerini tatmin etmeden belediyenin öyle bir şey yapmaya gücü yetmez.
    Zaten İzmir'de 30-40 yıl daha devam etsin diye önce GPS olayı getirdiler yatma yavaş gitme olayları bitti saat gibi oldu. Yakında da kentkart tarzı olay gelecek,araç içi kamera vs otobüs gibi iyice düzene sokup 30 yıl kadar daha devam ettirecekler. Eskisi gibi düzensiz kalsaydı olmaz zaten bu çağda. Dediklerini yapabilecek bi belediye olsa çoktan kaldırır, otobüsleri dayardı yollara şimdiye kadar. Çünkü İzmir'deki belediye otobüsleri ücretsiz yapmak,yeni otobüs almaktan başka bir şey bilmiyor. Her gün yüklü miktarda zarar ediyor otobüslerden.
    Forumda düzgün konuşan insanlarda varmış hala, iyi akşamlar

• Kayseri'de 6 7 sene önce minibüs ve dolmuşlar kalktı dolmuşcularda otobüs şöförü oldular valla çokta iyi oldu hani

• quote:

Orijinalden alıntı: spinalsurgeon

Minibus soforleri en azindan insan taklidi yapmaya calisirlarsa bnm acimdan bi problemi yok. Yoksa 16 milyonluk sehir minibus gitmis otobus olmus, metrobus olmus, sahsi arac veya taksi olmus bnm icin ayni sey rayli sistem gelmedikten sonra...

Hocam genelleme yapmanız beni üzdü.Benim babam bir araç firmasının müdürü idi.Daha sonra annem vefat ettikten sonra depresyona girdi işinden istifa etti akabinde iş bulmaya çalıştı ve dolmuş şoförü oldu.Tabi sizin dediğiniz gibi zatlar var babamda hep der zaten dolmuşçu adam bilmemne çocuğudur diye
  • Evet kaldırılsın. Bütün ulaşım sistemleri devlet eli altında olsun ki belli bir standart olsun ulaşımda. Hepsinin kaldırılıp devlet bünyesinde otobüsler haline getirilmesi lazım . Bu şekilde elden para verme olayını bitirsinler. Durak sistemini oturtsunlar. Minibüsler çok sık ve çok geç saatlere kadar sefer yaptıkları için avantajlı ve kullanılıyor. Eğer minibüsler olduğu gibi kaldırılırsa ulaşım felç olur istanbulda. Zaten bunu belediyede biliyor. En iyi çözüm hepsinin belediye standartlarında ulaşım aracı olması. Ve kazanılan paranın havuz sistemi ile paylaştırılması. Bu şekilde müşteri kapma olayıda ortadan kalkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yürüyenmerdiven

Kayseri'de 6 7 sene önce minibüs ve dolmuşlar kalktı dolmuşcularda otobüs şöförü oldular valla çokta iyi oldu hani

Bunu demeye geldim ve gidiyom

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • dolmuşlar değilde şöförleri değiştirsinler
  • öle bişe olması imkansız trafik 2 katına çıkar öle herkeste bi araba olurmu
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sorma Kalbim Sorma

Dolmuşların , minibüslerin kakması mümkün değil , zaten böyle bir istek yok.Daha mantıklı konular açman dileğiyle.

Yorumunuz için teşekkür ederim.Ben bir kaç konuda gördüğümü yazdım sadece genelleme yapmadım,isteyenler var fakat.
  • Geçen yıl dolmuş alıp piyasaya girdi bizim pederde ben meraklanıp sormuştum bu kaldırılma olayı ne olcak diye bana verdiği cevap aynen şu

"Ben köyden Ankara'ya geldim şöför olarak çalışmak için dolmuşlar kaldırılacak başka iş bul dediler emekli oldum hala kaldırılacak ta ohoo..."
  • SeRo-34 kullanıcısına yanıt
    _bluescream_ bu yorumu +1 ledi
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.