Şimdi Ara

Doların düşüşü piyasalara ne zaman yansır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
281
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler konu açık. Olması ihtimaliyle konuşursak, doların düşüşü piyasalara ne zaman yansır? Örneğin, dolar seçimlerden sonra 2.1 veya 2.2leri görürse, piyasadaki ürünlerin fiyatlarının ucuzlaması kaç ay sonra gerçekleşir?

• birçok sitede fiyatlar aynı gün güncelleniyor.
    ayrıca dolar 2,5 altına inmez artık.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşın dediği gibi aynı gün güncelleniyor. Vatanda her dakika güncelleniyor her seferinde bakıyorum fiyatlar sürekli değişiyor dansöz gibi bi yukarı bi aşşağı
  • Mağazalar ürünleri aldıkları fiyatlara göre satışa koymuyorlar mı? Mantıken konuşuyorum yanlış anlaşılmasın. A şirketi dolar 2.7ken aldığı ürünü doların 2.1 olması durumunda 2.1den satacağını zannetmiyorum. Elindeki stokları bitirdikten sonra heralde düşürür diye tahmin ediyorum. Tabi yurtdışından alışveriş yapıyorsan sıkıntı yok :)
  • 2.10 ve 2.20 bence imkansız

şu an 2,65-2,70 arasında

muhtemelen 2,55-2,60 aralığına düşer akp iyi oy alırsa
    ama sonra tekrar hafif hafif artar...
    yani 1 hafta düşük kalır bence
  • 2.2 falan olması hayel

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sekai -- 5 Haziran 2015; 14:43:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ramazansaribay

Mağazalar ürünleri aldıkları fiyatlara göre satışa koymuyorlar mı? Mantıken konuşuyorum yanlış anlaşılmasın. A şirketi dolar 2.7ken aldığı ürünü doların 2.1 olması durumunda 2.1den satacağını zannetmiyorum. Elindeki stokları bitirdikten sonra heralde düşürür diye tahmin ediyorum. Tabi yurtdışından alışveriş yapıyorsan sıkıntı yok :)

yok o öyle değil
    dolar olarak alıp dolar olarak borçlanıyorlar

yani

2700 liraya alıp 2700 lira borçlu olmuyolar tedarikçilerine. (vadeli alım söz konusu tabi)

örneğin:
    dolar 2.70 iken 1000 dolarlık bir ürün alıyorlar 30 gün vadeli
    30 gün sonra 2700 tl ödemiyorlar
    30 gün sonra 1000 dolar ödüyorlar

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • dolar düşmüyor ki fiyatlara yansısın
  • Evet bu her şeyi açıklıyor. Teşekkürler. Doların düşmesini temenni ediyoruz o zaman :)
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.