Şimdi Ara

★ DOLAR DALGALI ★ 3,4400 ( Piyasalara 250 Milyar TL Kredi Sağlandı! ) (30. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
623
Cevap
3
Favori
30.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
33 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • GAVURRR kullanıcısına yanıt
    30 yaşındaki adam gelmiş yağ kuyruğu diyor. :D

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GAVURRR kullanıcısına yanıt
    Peki bu ülke 2002'den bu yana neler gördü? Devlete ait onlarca kurum, bina satıldı. İstanbul parsel parsel rant alanına çevrildi. Yeşil alanlar gitti her yer betona dönüştü. Ulaşım ağları dışında düzgün bir yatırım yapılmadı. Ne yaptınız diye sorulduğunda da hep metrobüs, köprü, duble yol vs dendi. Hiç satılanlarla yapılanları karşılaştırdınız mı? AKP kazandığının kaçta kaçıyla devlete yatırım yapmış? %10? %20? %5?

    Üretim gücümüz yerlerde. Eti, meyveyi, sebzeyi bile ithal eder olduk. Dolar düşükken gözümüze batmadı. Şimdi dolar yükseldi ağlamaya başladık. Son 15 yılda olanlar başta iktidar partisi olmak üzere tüm siyasilerin eseridir. Tarih herkesi yazacak.

    Devlete bulaştırılan fettullahçı terör örgütüne ve dağdan alkışlatılarak indirilen pkk konusuna girmiyorum bile.

    Ekleme: Beyler demişsiniz ama burası kahvehane değil, bayanlar da okuyor burayı.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirius144p -- 8 Aralık 2016; 19:10:9 >




  • Hocam bu ülke kendi hatalarını eliyle teslim etti daha ne konuşuyorsunuz boşuna. Tekrar ediyorum ben bu partinin dört dörtlük olduğunu zaten savunmuyorum. Benim savunduğum kısım Bu kadar yapılan şeyin gözardı edilmesi. At gözlüklerini çıkarıp bakarsak ve beraber tartışırsak emin olun daha başarılı muhalefet yürütebiliriz.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • outside O kullanıcısına yanıt
    Kardeş yağ kuyruğunu ben görmedim. Ama ben bizzat sabah beşte kalkıp ssk kuyruğunda beklediği mi biliyorum. Yağ kuyruğunu ben babamdan ve annemden çok duydum. Ama senin yaşında merak ettim doğrusu.

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ben burada sabaha kadar hepinize tek tek cevap veririm fakat maalesef o kadar vaktim yok. Lütfen alıntılayıp telefonuma mesaj gelmesini sağlamayın

    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam bu dediğiniz benim gördüğüm rüyalara benziyor, gerçekten inanıyor musunuz bu söylediğinize?
  • Evet, kuyruk. :(

    http://mobil.hurriyet.com.tr/egemen-bagis-paylasti-bakin-ne-fotografi-cikti-25040211

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • GAVURRR kullanıcısına yanıt
    Anlatayım isterseniz kısaca;

    Son 10 senede yıllar geçtikçe yurtiçine gelen sıcak para ar-ge, fabrikalar vs. katma değeri olacak şeylere değil de, yol, bina, gösteriş için harcandı. Artık tarihimizde hiç etmediğimiz kadar et, tarım ürünü, şeker ithal ediyoruz. Ne tarım kaldı ne hayvancılık. İçeri gelen sıcak para desteği kesilince memleketin değerleri peşkeş çekildi, gelen sıcak parayla kriz bir süre daha ertelendi. Şu anda ana iletişim ağımızın yabancılara kiralandığını ve onların kontrolünde olduğunu söylesem şaşırmazsınız herhalde. Cumhuriyetin 70 yıllık birikimi satıldı; limanlar, fabrikalar, tersaneler, terminaller, krumlar, işletmeler, elektrik, gaz, tekel, telefon... Bunların dışında orman arazileri özelleştirildi, imara açıldı, nerede güzel yer varsa bir yandaşa kapatıldı. 7 milyon işsiz, 15 milyon yoksulluk sınırında, 3 milyon açlık sınırında (merak eden varsa kaynakları paylaşırım). Ülke savaşa sokuldu, kriz kapıya dayanmış, ülke darbe girişimi nedeniyle ohalde, türk parası değer kaybetmiş, krizden çıkabilecek üretim gücümüz yok, şu an yönetimde olmayan kime oy versem bence daha kötüsü olamaz.




  • 250 Milyar TL çok para. onun 20 milyarına orta+ yüksek hava savunma sistemi falan alsak keşke

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >



  • Gün içinde arkadaşım 'yükseliyor' dedikten bir saat sonra, saat 2 civarı, aldım 1500 TL'm ile. Şu an 50 TL kardayım. Az sonra babilden 50 liraya indirimdeki kitapları alacağım. 9 Ocakta 25 TLsini iade edecek enpara.

    Trilyoner adamların yaptığı vurgunu düşünemiyorum. Sadece şu bizim forumu izlese bile adam bir emekçinin ömrü billah kazanabileceği parayı 4-5 saatte çıkarmıştı.
  • 250 milyar TL ciddi büyük bir para dengeleri değiştirmesi lazım.. Vovvv..
  • Lews Therin Telamon kullanıcısına yanıt
    ağır ilkokullusun dostum.
  • reis gene hayal kırıklığı yarattı ben ülke düşmanlığı gütmeden akp'ye yapılan her türlü eleştiriye hak veriyorum.fetö ile ortaklık bitince ipin ucunu kaçırdı akp, bir dahada toparlayamadı.bugün piyasa beklenti içine girdi sert kararlar gelir dolar düşer diye dağ fare doğurdu doları patlattılar gene,piyasa para verilme olayınıda anlamadım oda başka konu...
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Alsancak

    ağır ilkokullusun dostum.

    Tamam

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • starcloth kullanıcısına yanıt
    Bu tarz konuları artık tartışmak dahi istemediğim için yorum yapmak istemiyorum. Ama kardeşim senin yazdıklarına sonuna katılıyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: starcloth

    quote:

    Orijinalden alıntı: GAVURRR

    Arkadaşlar ''AKTROL'' ''AKKOYUN'' ''AKİT'' laflarını sıkça kullanıp size edilen en ufak hakarette düşünce özgürlüğü diye ağlamak da nedir ? Bu ülke 1930 dan sonra ne gördü de bu hükümeti eleştirir hale geldi anlamıyorum. Kabul ediyorum kimse 4/4'lük değil ama bu kadar eleştiri de fazla. Bunu yapan arkadaşlar 18 yaşına yeni girmişler sanırım. Hiç kuyrukta beklemedikleri çok belli. Size tek sorum şu... Şu anda seçim olduğunu varsayalım ve R.Tayyip ERDOĞAN'ın öldüğünü varsayalım. Kime oy vereceksiniz ey genç arkadaşlar? Oy vermem demeyin. Oy vermemek malların işi. Biraz beyni olan ve ülke yönetiminde katkı sağlamak isteyen oy vermek zorunda. Eleştiri eyvallah da biraz hakareti azaltın beyler ya..


    Ya bellemişsiniz bi kuyruk papağan gibi aynı laflar.

    Bana göre 1938 den sonrası çöptür bir arpa boyu yol katedilememiştir fakat o tüp kuyruklarının olduğu zamanlar kalıbımı basarım bu zamanlardan iyiydi.Yaşamama gerek yok bilgi çağındayız herşey ortada.

    Ülkenin satılmadık kurumu kalmamış.

    Tarım hayvancılık bitmiş.

    Terör azmış hergün 3 er 5 er şehitler geliyor.

    Yolsuzluk,hırsızlık alabildiğine artmış.

    Halk karın tokluğuna modern kölelik yapar olmuş.

    Adalet hukuk sistemi diye birşey kalmamış.

    Vatan hainleri baş olmuş peşine milyonlar düşmüş.

    Tüp kuyruğuna kurban olayım lan !

    Bu ülkede insanların devlete saygısı kalmadı herşeyi oyuncak ettiniz.

    Devletin bir saygınlığı,ağırlığı vardı şimdi devlet de hukuk da çocuk oyuncağı.

    Ben bir vatandaş olarak devlete güvenmiyorsam bana adalet ve huzur sağlayacağına inanmıyorsam o ülke bitmiştir zaten.

    Papağan gibi erduvan gitse kime oy vereceğakkkkk...

    Ülkede bir sürü parti var hiçbiri mi düşüncene uymaz ?

    Ülkeyi 4 partiye zimmetlemişler ya bunu oy vereceksin yada susacaksın deniliyor

    Yapma yaaa !!

    Sözde demokratiğiz yersen.

    Ben kötünün iyisini istemiyorum ben artık iyi istiyorum !

    Lanet olsun o akp işbirlikçisi chp ve mhp ye sadece siz değil bu partilere oy veren koyunlar da suçludur.

    Chp ye mhp ye oy verip akp lilere koyun diyenler sizin de onlardan bir farkınız yok.

    Artık değişin kalıp laflardan düşüncelerden kurtulun.

    Yıllardır aynı şeyleri bıkmadan usanmadan tekrar tekrar yaptınız artık değişik birşeyler yapın.

    Açın elinizin altında internet var partileri araştırın kurtulun şu zincirlerinizden.

    Ben araştırdım partimi buldum sen de araştır bulursun...


    Yav he he boş konuşuyorsun.. 2001 kiramızı ödeyemiyoruz kredi kartı ile döndürmeye çalışıyoruz her geçen gün borcu büyüyor teyzeler falan yardım ediyor da kartın önüne biraz geçiliyor artı cep telefonu var o zaman ama 100 sms bile alamıyoruz 3 ay da 5 ay da telefon kapanmasın diye kontör atıyoruz o da 10 tl lik nerede 20 tl 100 kontör alabilmek internet yok doğal gaz yok şu yok bu yok kalemler o kadar düşük ki onları bile ödeyemiyoruz dershaneye harçla borçla gitmişim yüzde 30 40 indirim yaptıkları hal de 2003 miras borç falan derken ev sahibi olduk bir şekilde ve şimdi de kredi kartları ile evi döndürüyoruz ama her ay borcunu rahat ödeyebiliyoruz bunun üstüne ev de doğalgaz da var doğalgaz yapımı için 5.000 tl borca girilip borcu da kapatıldı artı üniversite okuyabildim telefon desen 10 u geçti öyle ucuz telefonlar da değil toplam da 3000 tl yi geçik paralar harcandı yani teknoloji çöplüğü oldu ev evim de 5 i geçti anakartlar atmaya da kıyamıyorum teknolojiyi seven biriyim eskiden hayal bakıyordum şuan ev de laptop 'un yanında 3 4 tane daha priz var grup prizler yetmiyor şarj aletlerinden kirayı ödeyemeyen bir aile iken yine aynı bakan var eve ben hala çalışmıyorum öğrenciyim o zaman olduğu gibi üstüne yazılım kursları dil kurslarına gittim ha dersin sen şimdi dersin miras şu bu o dersin yooo patronlar eskiden sigorta bile yapmazlar idi babamın 7 yıl sigortası girdi çıktı yaparak 4 yıl gösterilmiş yenen haklara bak ama devlet bırakır mı hakkkımızı söke söke aldı üstüne firma battı da hak yersen gün gelir bedelini ödersin oradan mahkeme parası falan aldık sanma bugünün parası ile 1000 tl etmez bir dava parası kazanmışızdır en fazla yatmayan 3 yılı da geri aldık üstüne babam başka fırına girdi her geçen gün daha fazla zam aldı ve eşitlendi o zaman da babam usta idi ama yetmiyordu şimdi de usta olarak evi geçindiriyor artı annem de çalışmıyor eski sistem devam ediyor ha fazlası ne oldu babam emekli oldu ek gelir olarak eve bir o girdi maaşının yarısı etmiyor emekli maaşı ama eskiden asgari ücret alıyordu kira ödeyemiyordu niye o zaman o patronlar bugün verdiklerini vermiyorlardı niye acaba devlet mi vardı başımız da devlet düşmüş koalisyonların eline hesap soran yok bankalara batıyor kiminle uğraşsın ama şimdi bunları göremeyen belli bir kesim var maalesef.. O yüzden yav he he..




  • quote:

    Orijinalden alıntı: grkm_61


    quote:

    Orijinalden alıntı: bilir_kisi_322

    Farkında mısınız doların yükselmesine en çok isminin başında TC yazanlar seviniyor



    Sevineni bırak sevindirene bak

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin


    quote:

    Orijinalden alıntı: ExtrameBOY27


    quote:

    Orijinalden alıntı: baaydin

    Dolar şu kadar yükselmiş bu kadar düşmüş çok önemli değil belki ama.
    Düşünün arkadaşlar başka bir ülkenin para birimi senin paranın 3,5 katı.
    Hadi o ülke büyük bir ülke diyelim.
    K.. kadar gürcistanın parası bile senin parandan %30 daha değerli.
    Asıl sorun bu neden Türk Lirası bu kadar değersizleşti.


    6 sıfır atılmadan oncesini düşün bir de.

    6 değil 16 atsan nolacakki?
    1 liraya aldığın ekmeği 1 milyona alacaksın.
    1300 lira olan asgari ücret 1 milyar 300 milyon olacak.
    ikisi ilede 1300 ekmek alınıyor.
    Fark hesabın kolay olması başka fark göremiyorum.

    Bence de farketmez. Sadece cevap verdiğim arkadaş turk lisarı nasıl bu kadar değersizleşti yazmış onun için dedim.




  • quote:

    Orijinalden alıntı: babadol

    Hocam bu dediğiniz benim gördüğüm rüyalara benziyor, gerçekten inanıyor musunuz bu söylediğinize?

    İnanmak istiyorum ama bizi yönetenler her defasın da hayal kırıklığına uğratıyor, bakalım günü kurtararak nereye kadar yuvarlanacağız..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 2829303132
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.