Şimdi Ara

🔥 DOLAR - EURO - ALTIN 🔥(ANA KONU) (2840. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
255.260
Cevap
1.280
Favori
13.317.334
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
1167 oy
Popüler Konular listesinde
3. Sırada  bugün en iyi #3
Sayfa: önceki 28382839284028412842
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • ABD Hazine Bakanlığı, İrana yönelik ambargoyu deldikleri suçlamasıyla bazı Türk şirketlerine ve iş adamlarına yaptırım uygulamaya başladı. Bu da demek oluyor ki dövizde ani yükseliş yaşanabilir.

haber dogrumudur

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Keşke 3.27 olsaydı. 1.27 olduğu zamanlarıda görürüz umarım.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Garanti bankası her konuda öyledir. 15 sene çalıştım geçen sene hesaplarımı kapattım size tavsiyem. Döziv işlemlerinde makası düşük tutan Kuveyt türk ü tercih edebilirsiniz. Diğer konularda da enpara çok güzel çalışıyor ama garantiden kurtulun ben bu kadar tok banka görmedim.

• Ekonomik anlamda düzgün giden bir mevzu son dönemlerde pek yok... ve bu durum düzeltilemmezse; yüksek enflasyon, göreceli yüksek faiz ve negatif büyümeye karşı dolar kurunun fırlamasının önünde duran faktörler (sıcak para girişi, abd ile siyasi durum ve abd nin genel siyasi durumu, yüksek faizle kamu usd borçlanmadı vb) değiştiği zaman - ki bu durum orta vadede sürdürülemez- usd nin gelebileceği seviyeler şu dönemdekinin çok üzerinde olacaktır...

Stopaj avantajıyla yaklaşık 2-3 ay önce bağlanan TL mevduatların vadeleri yavaş dolmaya başladı, ve tr.deki yerleşiklerin (şirketler ve hanehalkı) mevduatları son dönemde durmadan usd yönünde (tl den usd ye dönüş olarak) artış göstermekte (bloomberg vb ekonomi programlarında bu veriler her hafta perşembe günü açıklanıyor)
    Bu demek oluyorki; yerleşikler vadesi dolan tl mevduatlarını ve elllerine bir şekilde geçen ihtiyaç fazlası tl miktarını son dönemde usd ye çevirmekte... sebep ne olabilir...? çok basit... açıklanan resmi (ağır makyajlı) enflasyon %20 küsür.. reel cebe yansıyan ise %40 civarı..., Bankalara sürekli baskı yaparak tl mevduatları ne seviyelere düşürüldü.? %18-20 aralığı... peki sen bırak reel olanı, resmi makyajlı olan enflasyon oranının bile altında kalan (negatif) tl faiz verirsen ne olur..? tl.deki mevduat bu durumun sürdürülemez olduğu öngörüsü ve doların yakın zamanda yükseleceği bekentisiyle dolara döner... (kim neden negatif faiz alıp parasını hiç kullanmadığı halde eritmek isterki...?) peki, bu neye sebep olur...? piyasada dolara olan talebin artmasına... peki bunun sonucu nedir..? talebi artan malın değeri artar... yani doların değerlenmesi/yükselmesi... Peki durum buysa dolar neden bir süredir yükselmeyip stabil gitmekte... çünkü dışardan gelen sıcak para miktarı ve yüksek usd faizle (%7,5) alınan usd borç miktarı toplamları (yani dışarıdan bir şekilde temin edilen toplam usd miktarı) şu anda dolara olan toplam talepten biraz daha fazla... kilit soru... bu durum orta vadede sürdürülebilirmi...? benim buna cevabı hayır (çünkü ekonomiyi düzeltme anlamında yapısal adımlar atılmadı/atılmıyor... onun yerine seçime kadar hep günü yada bir kaç ayı kurtaracak geçici önlemler.. ki bunların orta/uzun vadede zararı hepimize bu dönemde hovardaca yapılan kamu borcunu ödemek adına yüksek vergiler olacaktır)
    Yazdıklarım bu mevzuya kendi bakış açım, düşünce ve analizimdir.. ytd...

Ayrıyeten, her dönemin dinamikleri farklıdır, dolar/tl geçmişine bakarak her 6-7 senede bir atak yapmış, daha geçen sene bir atak yaptı, 5-6 sene daha bundan bir cacık olmaz, bundan sonra rahatız düşüncesi biraz falcılık olur kanımca.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zvzv -- 8 Şubat 2019; 8:6:44 >

• Yaza doğru ne olur doların durumu merak ediyorum

Orijinalden alıntı: BlackGhost12

5.27

Keşke 3.27 olsaydı. 1.27 olduğu zamanlarıda görürüz umarım.
    dolar 12 tl olup 1 sıfır atarsak 1,2 tl yi görürüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    ~Ayrıyeten, her dönemin dinamikleri farklıdır, dolar/tl geçmişine bakarak her 6-7 senede bir atak yapmış, daha geçen sene bir atak yaptı, 5-6 sene daha bundan bir cacık olmaz, bundan sonra rahatız düşüncesi biraz falcılık olur kanımca. ~
    Bu konuda kesinlikle size katılıyorum. Bende sizin gibi şahsi fikrimi söyledim yoksa kimse kesin bişe diyemez ama benim bu düşüncemin dayanağınıda söyleyeyim neticede kur kontrol altına alındı gibi en önemli sebepte dışardan gelen paralar bu dışardan gelen paralar çekilirse döviz yükselir paranın çekilmesi için ya siyasi bi gerilim yada faizlerin düşmesi Lazım. Akp faizler çekilirken bi yerlerden bi şekilde borç alacak ve dövizi kademeli olarak yükseltecek diye düşünüyorum hepsi bu. Şu anda Venezuela olayı kapıda bundan dolayı trump bi Twitt atar rte eeyyn Amerika dedimi buyurun yine 3 günde 7 tl olur ki Allah etmesin bu sefer bizde daha büyük bi çıkmaza girebiliriz bununda akp farkındadır diye düşünüyorum. Şu oyuna gelirlerse ki buda bi seneryo borç alırlar faizleri düşürürler ve bu esnada yatırımcı ucuzdan doları alır aniden kaçarsa yine ani bi artış ihtimali doğar. Bu saatten sonra oyuna gelme gibi hata yapmamaları lazım. Piyasanın hareketlenmesi için bu şart seçimden sonra bu piyasa böyle devam ederse.... İnşallah etmez😊

• bankalar faiz oranlarini dusurmus dovizde tik yok

Orijinalden alıntı: xmxksk

5.2585 şu anda, yukarı hareket başladı. Bu arada ben garanti kullanıyorum resmen ölücü banka ya dip fiyata alıp ciddi kazıkla satıyo akbank bile daha insaflı
    bas bas bağırıyoruz hala yok garanti yok kuveyttür yok bimem ne..tfx kardeşim tfx..
    gideceksiniz türkiye finans katılım bankasına hesap açtırıp birde txf hesabı açın diyeceksiniz..siz bankadan falan nasıl o piplerle nasıl kazanıyorsunuz hayret

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mr.jk M kullanıcısına yanıt
    Türkiye finansıda yazacaktım düşündüm hatırlayamadım hatta geçen hafta kendimde hesap açtırmayı düşünmüştüm vazgeçtim. Döviz al sattan başka ne gibi avantajları var. Mesela enpara havale ücreti almıyor karta faizsiz taksit vs var. Gerçi biliyorsunuzdur

Orijinalden alıntı: BluePassenger

Türkiye finansıda yazacaktım düşündüm hatırlayamadım hatta geçen hafta kendimde hesap açtırmayı düşünmüştüm vazgeçtim. Döviz al sattan başka ne gibi avantajları var. Mesela enpara havale ücreti almıyor karta faizsiz taksit vs var. Gerçi biliyorsunuzdur
    eğer al/sat vs yapıyorsan hiç düşünme üşenme git tfx hesabı açtır..dolar/euro/gram altın/ gümü/sterlin..ne istersen..istersen arbitraj yap euro/usd..yau/usd..gümüş/euro..aklına ne gelirse var..üstelik en önemli avantajı makası çok dar, grama 35-40 krş..bu makas hangi bankada var, dolar da öyle 90 krş civarı..
    eft'den mobilden 3 TL masraf alıyor, hesap işletim ücreti yok.. kuveyttürk'te var bende, kuveyttürk'de hesap işletim ücreti ve eft masrafı almıyor ama onda makas çok fazla.

• Haklısınız döviz alım satım konusunda garanti ciddi şekilde pişmanlıkmış onu anladım makas değil bildiğin tırpan yapıyor. Maaş, Tl yatırım vs hesaplarım orada olduğu için döviz hesabınıda oradan açmıştım ama ciddi kazıklanıyorum ilk fırsatta kapatıcam
    İşlemci : İntel Core i7 4790 \\ Anakart : Msi Z97 Pc Mate \\ Ekran Kartı : XFX AMD RX 5700 XT 8 Gb \\ Ram : Corsair Vengeance 16 Gb \\ Hdd : 2.5 TB Sata 3.0 \\ Ssd : Sandisk ssd plus 120gb+480gb \\ Monitör : Lenovo ThinkVision 22” \\ Ses Sistemi : Creative x-fi xtreme gamer sound card -- Creative T6160 5+1 \\
  • quote:

Orijinalden alıntı: xmxksk

Haklısınız döviz alım satım konusunda garanti ciddi şekilde pişmanlıkmış onu anladım makas değil bildiğin tırpan yapıyor. Maaş, Tl yatırım vs hesaplarım orada olduğu için döviz hesabınıda oradan açmıştım ama ciddi kazıklanıyorum ilk fırsatta kapatıcam
    Yatırım hesabı borsa viop işlemlerin varsa da Osmanlı Yatırım öneririm, komisyon oranı borsa için onbinde 4.25 ..ayrıca anlık veri ücretsiz..düşünürsen danışmanımdan yardımcı olurum

4 saatlik grafik üzerinde baktığımızda dolarda volatilite olarak ciddi bir sıkışma var.İki kol arası ciddi daralma mevcut.Bunun sonucu ciddi bir aşağı veya yukarı tepki olacaktır.Son veriler eşiğinde bakarsak hangi tarafa olacağını az çok tahmin edebilirsiniz.Dolar yatayda artık uzun zamandır dediğim gibi rakamını buldu.

AMD Ryzen 7 7700 (5.5 Ghz)--Gigabyte GeForce RTX 5070 Ti Windforce OC SFF 16GB--MSI MAG X870 TOMAHAWK WIFI--Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 7400MHz CL36(6000 CL26 1:1)--43" Samsung UHD 4K 144 Hz Odyssey Neo G7 G70NC Gaming Monitor--32" Samsung Odyssey G7 240 Hz G-Sync WQHD 2K Curved Monitör --WD Wd Black Sn850 1 TB Gen4 NVMe M.2 SSD--Crucial P3 Plus 1TB PCIe Gen4 3D NAND NVMe M.2 SSD--970 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--960 EVO 500 GB NVMe M.2 SSD--WD Green SN350 NVMe M.2 SSD (480 GB)--Phanteks Eclipse P500A--MSI MPG A850G Gen5 850 W--NZXT Kraken X62 Liquid Cooling System--Ultra Slim Soundbar HW-S800B--Asus TUF K3 AURA Mekanik Oyuncu Klavyesi--ROCCAT KONE EMP RGB Gaming Mouse
  • Aslinda dovize karsi hedge icin eurobond bazli fonlar da makul sanki, ustelik bankalarin feci kur makaslari da olmuyor malum, Fon alip satinca... Bu da bir alternatif.
    Those who are late will be punished by life itself. Mikhail Gorbachev

• < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • "Bloomberg, Sardes adlı bir Türk şirketinin Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 900 milyon doları altın olarak kaçırmasına yardım ettiğini öne sürdü."

Bu olay da Rıza Sarraf mevzusuna dönmez umarım. Zira ABD Türkiyeye bu konuyla ilgili bir yaptırım uygularsa Ekonomik açıdan ikinci bir darbe olur.

Orijinalden alıntı: Elma

"Bloomberg, Sardes adlı bir Türk şirketinin Venezüella Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun 900 milyon doları altın olarak kaçırmasına yardım ettiğini öne sürdü."

Bu olay da Rıza Sarraf mevzusuna dönmez umarım. Zira ABD Türkiyeye bu konuyla ilgili bir yaptırım uygularsa Ekonomik açıdan ikinci bir darbe olur.
    Arkadaş nerde bi illegal iş çeviren lider, kaçakçı bilmem ne var ona arka çıkılmasın o zaman? Venezüella'nın yan komşuları guaidoyu destekliyor, dünyanın bilmem neresinde olan bu ülkenin insanın %50 sinin venezüellanın nerede olduğunu bilmediği bir ülkeye yandaşlık yapmanın mantığı ne bize ne madurodan, ya da latin amerika ülkesinde batarsa batsın. Başımızdaki belalar yetmiyor sanki bir de böyle elalemin belalarını alıyoruz.

Suriyelileri saymıyorum bile, anasını bellediler ülkenin 5 milyon meczup, hırsız, hilkat-garibesini ülkeye soktuk ne işleri var burada. Bu AKPye oy verenler ne yiyip ne içiyor bunları görmüyor mu? Ben bunları yapanlara halen ses çıkarmak bir yana destek veren insanları, eşini kıskanmayan canlılara benzetiyorum. Bir insan vatanına hop diye bırakılmış insanları sorgusuz sualsiz nasıl benimser, kardeşim der. Dünyada eşi benzeri yok bu durumun.

• 
Sayfa: önceki 28382839284028412842
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.