Şimdi Ara

Dolandirilmaya calisiliyorum!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
1.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Gecen gunlerde sahibinden.com'a 265 tlye bir laptop ilani vermistim. Bu laptop icin alici cikti ve buda yabanci bir isimdi. Hikaye boyle basladi.

    Adam benle direk ingilizce temasa gecti ve kendini chris wayne olarak tanitti. kendine bir googlemail almisti ve ilk baslarda suphelensemde, suphemin dogrulugunu kanitlayan birsey olmadigindan optimist davrandim. Cunku adam bana gemi masraflari dahil 400 tl onermisti.

    Adam kendi adres bilgilerini verdi. Ve tabiki bunlar kendi bilgileri degildi. FEMI ADE isminde biri, 23 APPLEWOOD DRIVE, SWORDS sehrinde CO DUBLIN de state olarak verilmis. Ulke olarakta IRLANDA verilmis.

    Bu adres bir yerden tanidik gelmisti aslinda. Ama ustune fazla dusmedim ve adam adresini verdikten sonra banka bilgilerimi verdim. iban, musteri no, hesap sahibi ismi ve banka ismi. bunlari verdim, ve adamin bu bilgilerle yurt disindan benim hesaba havale yapmasini bekleyecektim.

    Adam Standart Chartered Banks adinda Ingiltere'deki bir bankadan benim hesaba internet yoluyla 400 TRY gondermis. Ama bunun aktif olabilmesi icin, benim konfirmasyon mailime, laptopu verdigim kargonun takip numarasini atmam gerek. Aha iste sacmalik 1!

    Ayni mailde parayi gonderen asla parayi geri alamaz bu yuzden kargoyu gonderin diyordu. Boyle birsey olabilir mi? Benim param aktif olamiyor ama pasifken adam parasini geri cekemiyor? Ulan TR'deki bankalarda bile gondermeyi iptal etme sistemi var!


    ==

    Neyse bundan sonra direk adama vazgectim tarzinda mail attim. Sonra mailleri yine bastan okuyunca dolandirici olduguna iyice inandim ve bu sefer Standart Chartered Banks'tan gelen maile (mail adresi standart chartered banks icemiyor, sadece accountant.com domainli bir adres var, yani o bankadan geldigi bile belli degil) kufur dolu mesaj yazdim.

    Eger yiyorsaniz gelin buraya kendiniz alin falan yazdim. "Dont fuck with me" yazdim, alladim pulladim gonderdim. Acaba neler olur simdi?



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sofistike Sinist -- 17 Mayıs 2010; 12:44:21 >







  • quote:

    Orijinalden alıntı: Sofistike Sinist

    "Dont fuck with me"

  • quote:

    Orijinalden alıntı: .Kubilay


    quote:

    Orijinalden alıntı: Sofistike Sinist

    "Dont fuck with me"




  • Nico Bellic gibi konuşmuşsun dostum, süper
  • Ödeme paypal'dan mı? Eğer öyleyse hesabının doğrulanmış olması gerekli, bu tarz dolandırıcılıklar çok oluyor bu aralar, önce parayı gönderip sonra bu benim haberimin dışında yapılmış diyerek geri çekiyorlar, eğer kargo no gibi şeyler de yoksa, aracı firmalar bir şey yapamıyor.
  • Maksat Turk'luk onyargisinida katarak biraz goz korkutmakti. Simdi adresimi falan bilmiyorlar, gercekse beni bulurlar ama dolandiriciysa kurtuldum herhalde.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: JCB

    Ödeme paypal'dan mı? Eğer öyleyse hesabının doğrulanmış olması gerekli, bu tarz dolandırıcılıklar çok oluyor bu aralar, önce parayı gönderip sonra bu benim haberimin dışında yapılmış diyerek geri çekiyorlar, eğer kargo no gibi şeyler de yoksa, aracı firmalar bir şey yapamıyor.

    Paypal degil, benim banka hesabima yollacakti. Akbank hesabim var. kargo no falan yok, sadece hesap bilgilerimi verdim, oda adresini. Birsey olacagini sanmiyorum.
  • Aslında forumu okuyucu olarak takip ederim yıllardır ancak aynı durum benim de başıma gelince hemen buraya yazıp, olabilecek sorunlara karşı bilgilendirmek istedim herkesi.

    Benim de sahibinden.com üzerindeki ilanım için böyle bir mesaj ulaştı elime. Verilen isim aynı ve geri döndüğümde, sattığım ürüne 150 lira daha fazla para önerip, Sofistike Sinist'in verdiği isim ve adrese yollamamı istediler ürünü.

    Doğrusu işkillendim; dünyada alışveriş yapacak bir tek sahibinden.com yok sonuçta:) Banka bilgilerini vermeden önce, bir soru sorup neden buradan almak istediğini öğrenmeye çalıştım ve Google'da şu İrlanda'daki isim ve adres aramasını yaptırınca da hemen bu forum mesajına eriştim.

    Kısacası bana daha para gönderilmedi ve erken uyanmış oldum:) Ama anlaşılan organize bir dolandırıcılık var ortada. Şimdi sahibinden.com yönetimini de durumdan haberdar edeceğim...



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hpmc -- 18 Mayıs 2010; 9:55:59 >




  • aynı olay benim başımda geldi adamın biri başka ülkede okuyan kızı için laptop almak istiyordu msn falanda ekledi kargo masrafları dahil 1000tl lik mala 1200dolar teklif etmisti. Olur tamam deyip başımdan gondermiştim. Yeni bi dolandırıcılık çetesi galiba ama konusmalarından turk olmadıkları anlaşılıyor.
  • arkadaşlar sahibinden.com vb sitelere dadanan yabancı kullanıcılar banka sistemlerindeki açıkları kullanıp dolandırıcılık yapıyorlar dikkat...
  • O da bişey mi adam bana iskoçya dan Volkswagen polo 2001 satmaya çalıştı sahibinden.com dam :)
  • yeni değil çoktandır var bu olaylar.çoğuda nijeryadan dolandırıcıılar. forumu araştırırsanız bulurursunuz.. geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız yine
  • bu adam yinemi orda
    bu adamı şikayet ettik ve kullanıcı adlarını silmişlerdi,ama başka üyelik almış
    bu adam 2 tane araba satıyordu vede normal fiyatın % 30 daha ucuzuna,sonrada kargoyu gemi ile göndercekmiş ama öncen kapora istemişti,güya bizim ülkede arabaları almış ve yurtdışına çıkmıştı
    sonrada hesabını şikayet ettik durumuda anlattık ama demekki site görevlileri gerekeni fazla yapmamış
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.