Şimdi Ara

Dolandırıldım ve tehdit ediliyorum. Lütfen yardım edin

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
447
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş

Değerli hukukçular mağdur durumdayım ve ne yapmam gerektiğini inanın bilmiyorum. Öğrenciyim son senem mezun olacağım. Bir apart dairede kalıyorum son senemde. Burayı kiralarken senet imzaladık 14 adet. 12 si anlaşılan kira bedeli üzerinden geriye kalan 2 si evin demir başlarına zarar verilmesi ve ev sahibi ile 150 lira olarak anlaşılan fatura aşım bedelleri için yapıldı. Senetleri imzaladık ev sahibi miktarları doldurdu.
    Sanırım vergi sorunları sebebiyle senetleri bankaya verdi ve oradan teslim almaya başladık. Bu süre zarfında eve maliyeden polisler geldi ve resmen ayak üstü ifademi aldılar. Depozito verdinmi ne kadar zamandır burdasın vb. Hepsini cevapladım ardından ev sahibim aradı. Polisleri haber almış. Soruları sordu bende onada anlattım. Bir daha gelirlerse depozito vermediğimi söylediğimi istedi. Ayrıca evi yeni tuttuğumuzu söylememi ve hiç elden kira teslim etmediğimizi söylememi istedi. Reddettim. O zamandan beri zaten bana karşı baya soğuk davranıyordu.
    Evden çıkmak için konuşmaya gittik. Zaten sene başında verdiğim depozitoyu havadan sebeplerle hiç etmekle kalmadı; geriye kalan o 2 senedi icraya vereceğini söyledi. Burada bir sorun var çünkü biz imzaladık o doldurdu demiştim daha önce. Bu son 2 senedi miktarı yazmamış. Karşımızda saydı ev arkadaşlarımla beraber 14 taneyi ve o 2 bizden boş olduğunu saklamış. Açık senedi 600 lira daha ödemezsem 50.000tl olarak icraya vereceğini söyledi. Şikayet edeceğimizi söyledik ve bizi sakat bırakmak ve vurdurmakla tehdit etti.'' Bayrama sakat girmek istemezsin'' ifade buydu.
    Bunların birebir aynısını yaşayan birini buldum. Ama o kadar korkmuş ki yardımcı olmayı bırakın olayı dinlemek bile istemedi. Aynı şekilde başka birini daha buldum. Onada aynı muameleyi yapmış ve ondanda fazladan para almış. Tehdit ve açık senet oyunu yani.
    Kendisi hakkında araştırmada yaptım. Daha önceden tespit edilmiş tehdit etme suçları varmış hemde büyük çaplı.
    Ben bir hataya düştüm evet hepsine teker teker bakmam gerekiyordu. Ancak aklım yetmedi yani farkedemedim durumu. Ne gibi bir çözüm yolu izleyebilirim ? Lütfen yardımcı olun. Aileme durumu zaten açamadım. Çok kötü hissediyorum.

• resmi makamlara şikayet edin
  • Gidin savcıyla durumu konuşun o size yardımcı olacaktır. Sizin hatanız çok büyük açık senet vermişsiniz ama bu adamın da başka vukuatları var o yüzden savcıyla konuşun, tehtit edildiğinizi de ekleyin zor ihtimal ama belki koruma verir ya da başka bir önlem getirir...
  • açığa imzanın kötüye kullanılmasından yürüyebilirsin. üstüne tehdit vs. ama kendi başına uğraşma işler daha kötüleşir. ailenle görüş gelsinler halletsinler. o şimdi senin tek olmandan güç alıp üstüne geliyordur.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.