Şimdi Ara

Dolandırıldım [Sahibinden.com] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
40
Cevap
2
Favori
4.989
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
5 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • ben burdan 2. el bir telefon aldım, satıcı aynı semttendi. adamla görüşüp buluştuk. telefona format attı yanımda içide özel bişeyim kamasın dedi. parayı aldı. 2 gün boyunca o format sayfası lapanmadı. tamamlanmadı takıldı kaldı format bitmedi nedense :) telefoncuya gittim. 25 tl yeniden format atmak için üstüne para istedi. 50 tl zararına telefoncuya sattım.
  • raver kullanıcısına yanıt
    Devam et

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılların tecrübesiyle yazıyorum sahibinden comda bir ilanın konumu Şile ise %90 dolandırıcıdır, eğer üyeklik tarihi baktığınız tarihe çok yakın bir tarihse %100 dolandırıcıdır.
  • Bu urunun kendi fotografi mi musa bey?

Yok internetten aldim birebir aynisi

Ok musa bey.

Musa bey bugun kargoya verirseniz sevinirim.

Musa bey?

Musaa beeyyğ??

Kardes???

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • “Kargo firması fark eder mi?”

Böylesine demagojik söylem görmedim

• Adam belki türkiye'de bile yaşamıyordur.Türkiye'ye tatile geldiğinde bir tane hesap açmıştır.Gelen paraları da yurtdışındaki hesabına aktarıyordur.Sadece whatsapp kullanmaktaki ısrarı da bu olabilir.Türkiye'de yaşasa bile savcılık yoluyla hakkını aradığında da takipsizlik ile sonuçlanır ne yazik ki.Çünkü savcıların görüşüne göre bu dolandırıcılığa girmiyor.Adamla anlaşıp kendi iradenle parayı adama gönderiyorsun.Adama icra takibi başlatıp şansını deneyebilirsin ama onun için de adamın tc'si lazım.Garanti bankasında çalışan bir tanıdığın varsa ibanından tc'sini isteyebilirsin.
  • Geçmiş olsun,vaktiniz ya da avukat vs tandığınız varsa savcılığa başvurun. Savcılıktan önce bankaya gidin ama havale olduğu için geri dönüşü zor,olsa bile o parayı büyük ihtimalle çoktan çekmiştir hesaptan o nedenle sonuç alamazsınız. Şu an yapacağınız tek şey savcılığa başvurulacak şekilde bir dilekçe örneği hazırlayıp bu elemanın whatsappına gönderme,belki korkar cayar,caymazsa gidin cidden verin bir şey olmaz. Sahibinden bunun bilgilerini savcılıkla paylaşınca zaten tutuşur bu size yazar,sakın affetmeyin,ama bunlar uzun sürecek işlemler,o nedenle öncelikle elemanı kokutma yöntemine gidip paranızı almayı denemek.
  • Kardesim bu durum istenirse her turlu ispatlanabilecegi halde kimse ustune gitmiyor umursamiyor bi nane cikmaz ugrasmiyorlar. Sahibinden olmus dolandirici yuvasi. Get ilani haric ne birinden bisey alin ne de para verin abi net. hangi devirde yasiyoruz ortalikta namuslu mu kaldi. Garantici olun bi de ucuz diye sazan gibi atlamayin paran yetmiyosa toplama bilgisayarr bence baska islere ver kendini zaman kaybi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-8EE2524EE -- 23 Nisan 2018; 5:5:37 >
  • Savcılığa delillerle gidip şikayette bulunun bilişim suçları yerini bulur savcılık belki takipsizlik verir ama siz yinede şikayette bulunun

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-0988D7594

EFT yaparken açıklama kısmına ürünü yazmışsınız, şikayette bulunursanız belki sonuca ulaşırsınız.
    Hocam ürünü yazmış da bunun ne olduğunu belirtmemiş yani "xxxx ramin ikinci el satışına ait para transferidir." gibi anlaşılır bir açıklama olması gerekmez mi? Şahsen böyle kabak gibi sadece ürün adı yazılınca ben savcı olsam "bu ne" derdim. Sadece mantıksız değil mi onu merak ediyorum yanlış anlaşılmasın.
  • Hocam savcılar çiftlik bank mağdurlarının şikayetine bile sizin hatanız denilerek takipsizlik kararı verdi.Yine tekrarlıyorum ancak icra takibi yaparak hakkını alabilirsin.Zaten parayı gönderdiğine dair kanıtta var.Eğer şahıs borca itiraz ederse itirazın iptali davası açarak takibin devamıyla paranı bir şekilde tahsil edersin.Tabi o kişinin üzerine hiçbir şey yoksa sigortalı çalışmıyorsa yaptığın masraflarda boşa gider o da ayrı konu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: thundercry

Havale açıklamasına ürünü yazmışsınız ve elinizde konuşmalar var. Süründürürsünüz hocam, yasal mercilrtr başvurun.
    Öyle olmuyor o işler :) bu konularda cahil iken insanlara daha çok güvenir iken babamın telefon almam için verdiği ilk para olan 500 lirayı bi şerefsze kaptırmıştım yıllar önce. Savcılığa herşeyi verdim kim olduğu vs belli idi ama ne dava var ortalıkta ne birşey. Paradan çok duygusal olarak kötü olmuştum, babam para vermişti vs sen git onu kaptır... Neyse yapanın yanına kar kalmayacak er ya da geç hakkımı alacağım inş.

• quote:

Orijinalden alıntı: aktassa

Hocam sahibinden sitesinin karşılıklı al sat bölümü belkide dünyanın en gğvenliksiz sistemidir. Yurtdışındaymış Afrikalı dolandırıcılar bile sahibinden sayesinde bu şekilde çok dolandırıcılık yaptılar bu ülkede. Hazır get diye bir sistem varken %10 fazla verip neden kendinizi garantiye almadınız ki.
    Bu sahibinden in aptallığı biraz da. Neden derseniz bunlar yüzde 10 değil de yüzde 5 komisyon alsalar kimsenin gözüne gelmez o komisyon. Ve eminim ki herkes ucuz diye getli alışveriş yapar sürümden belki şuan kazandıklarının 2 3 katını kazanırlar ama kafa yok adamlarda. Cidden yok.

• Hocam, sahibinden.com'da son zamanlarda şöyle bir dolandırıcılık türedi;

Kaliteli ve pahalı bir laptopu -MSI GT72 oluyor genelde- 2,000 TL'ye koyuyorlar. Ürün açıklaması sürekli aynı. Almanya'dan geldi sıkıntısı yok. GET olmaz, kapıda ödeme olmaz, elden teslim tercihimdir, yazıyorlar. Şehir olarakda nüfus yoğunluğu az olan şehirleri yazıyorlar, Artvin, Sinop gibi yerleri. Eski hesapları bir şekilde ele geçiriyorlar, eski açılmış hesaplar ile yapıyorlar bu işi. Bazıları telefonu gizliyor, bazıları direkt yazıyor. Bunlara sakın kanmayın. Ben bir kaç kere telefonda konuştum. Küfrediyorlar. Sakın kanıpta para kaptırmayın.

Arkadaşlar artılayın, üstlere çıksın, herkes okusun.
  • Hocam geçmiş olsun. Gerekli yerlere gerekli başvuruları yap hakkını ara umarım paranı geri alırsın. Telefonunu açmayan salağa yatan adamdan kaçıncaksın arkadaş. Bizde satış yaptık önce hep havale ile alırım parayı yada elden satarım. Ama adama adresime telefonuma kadar veririm gerekirse arar konuşurum. Akşamdan eft attılarmı sabah 8:30-09:00 arası veririm kargoya. Yani şöleydi böyleydi diyen adama inanmayın. Ya çok geçerli sebep sunacak mesela çalışıyorum ki diyebilir mesai durumuna göre gerçekten iş yerinde boşluk yakalayamazsa ne sabah giderken nede mesai bitiminde yetiştiremeyebilir lakin bu konuyu zaten size ayrıntısıyla açar farklı yollar düşünür bir yakınına halletirir ama bir çözüm bulur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fenah2007 -- 24 Nisan 2018; 22:6:12 >
  • Hocam savcılıga verin o parayı geri alırsınız emin olun
  • Peşini bırakma

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kardeşim 100-200 lira verip keşke getli alsaydın.Bilmiyorum get'in yaptırımı oluyor mu?

Allah kolaylık versin
  • PAUL WALKER kullanıcısına yanıt
    ben de çok güldüm ya.tamam dolandırılmak gülünmemesi gereken bir şey ama konuşmalar çok komik
  • quote:

Orijinalden alıntı: PAUL WALKER

Bu urunun kendi fotografi mi musa bey?

Yok internetten aldim birebir aynisi

Ok musa bey.

Musa bey bugun kargoya verirseniz sevinirim.

Musa bey?

Musaa beeyyğ??

Kardes???

Musa şuan caramel macchiatosunu yudumluyor rahatsız etme
  • 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.