Şimdi Ara

Dolandırıldım, Moralim bozuk

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
1.243
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • İyi forumlar, Kariyernetten bir iş başvuru yaptım gemi personeli garsonu olarak,dönüş yapıp bana 2800 tl kurs ücreti var ödeyebilirmisin dediler, ödeye bilirim dedim. İş görüşmesine gittim parayı ödedim malbuz verdiler, daha sonra biraz araştırmayla bu şirketlerin dolandırıcı oldugunu insanlara 1000tl olan kurs ücretini cok daha yuksek fiyata satıp daha sonra kurs bitimi insanları çok daha düşük ücretlerle kötü işlerde çalıştırdıklarını ögrendim.

İşten vazgeçip paramı geri almayı düşündüm bunun için kursa başlamam gereken gün kursa gidip benim adıma herhangibir ödeme aldınızmı diye sordum, kurs, ögrencinin başlangıcından sonra ödeme aldıklarını söyledi.
    Daha sonra dolandırıcı şirketi arayıp paramı geri isteyince
    kursa ve resmi kurumlara harç yatırdıklarını söylediler. onlara kursa daha para yatırmadıklarını ögrendigimi söyleyince bana para iademin mümkün olmadıgını söyleyip lafı gevelediler. şimdi elimde makbuz ne yapacagımı bilmiyorum sizce ne yapmalıyım ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• geçmiş olsun illaki konu hakkında bilgisi olan birisi vardır yukarı cıksın
  • İlgili kurstan senin adına ödeme yapılmadığına dair yazı alıp yasal yollara başvurabilirsin. Avukat ile görüşmen iyi olacaktır.
    Daha önce kadıköyde yemek yediğimiz bir lokantanın yanında bu tür bir kurs olduğunu dolandırılan bi adamdan öğrendik. Adam 10000 lira dolandırılmıştı.
  • Araştırmadan emin olmadan düşünmeden herşeye okey dememek gerekiyormuş. İllaki hakkını alırsın ama harcadığın zamana yazık günah olacak bu utanmazlara..geçmiş olsun çözersin kısa zaman da inş. Haber kanallarının WHATSAPP ihbar hattına başvur onlarda haber yapar en azından millet bilgilenmiş olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Buzmavili -- 28 Mayıs 2018; 15:36:6 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yıl 2018 ama hâlâ böyle basit numaralara kanıyorsunuz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Executor06

Yıl 2018 ama hâlâ böyle basit numaralara kanıyorsunuz
    ne deseniz haklısınız ama insanlık işte hatasız kul olmaz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Allah moralinin iadesini nasip ve müyesser eylesin. Letgo diye bir uygulama var tahminimce %90 dolandırıcı var ilk 5 alışverişimin hepsi de olumduzdu. Ben her zaman forumdan alırım. Bir iş yaparken foruma danışırım. Burası kardeşlik. Playstore'de uygulama da var çok basit bir arayüz buradan bilgi vermemizin tek sebebi biz gibileri uyarmak. 50-60 liraya Harddisk satıyorlar. Bozuk çıkıyor ama burada referans sistemi gibi oturmus sistemler var. Konu açsaydınız eminim ki bu gibi firmaların dolandırdığı yada tuzağına düşmekten kurtulan abi ve kardeşlerimiz sizleri uyarırdı. Yerinizde olsam savcılığa gitmek varken işi yavaştan almazdım. Her konuşmanın her işlemin kaydı var ciddi ve zor durumda olduğunu göster. İşsizdim psikolojim bozuktu savcı bey/hanım de emin ol ki paranı alacaksın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi direkt3d -- 28 Mayıs 2018; 16:47:40 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • O gemi olaylarında çok dalavere dönüyormuş bir tanıdık bahsettiğinde kesinlikle bulaşmaması gerektiğini söylemiştim. İnternette her şey var illaki denk gelip okuyoruz size denk gelmemiş sanırım. Geçmiş olsun. Elinizden geleni ardınıza koymayın derim. 1000 liraya 1 ay çalışan adamlar var yazık olur.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.