Şimdi Ara

Dolandırıldım Hurda Motor Takmışlar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
98
Cevap
5
Favori
15.039
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Dostlarım Haziran 2017 sonlarında bir araç aldım.

Sahibi övdü övdü bitiremedi. Aracıma kefilim bilmem ne...

Eksperede götürdüm. Plaka ve Şase sorgusunda kaza kaydı çıkmıyor.

Ancak aracı bakıma yollayınca ruhsatta yazan motor numarası ve yetkili serviste yer alan motor numarası farklı çıkınca gittim aracın tescil dosyasının olduğu motor blok evrağını görmek için Trafik Şubeye gittim araca "hurda araçtan çıkma motor" yapılmış.

Trafik şubesi bunu nasıl kabul etti işlem yaptı?

Araç vizeden bu haliyle nasıl geçti?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Merhaba,

Bir otomobile hurda veya pert araçtan çıkma bir motor bloğu takmak kanunen mümkün ve bu işlem tamamen yasal.
    Hurda veya pert araçtan çıkma motor için aracı alan hurdacı fatura kesecek ve siz bu fatura ve montaj faturası ile tekrardan vizeye gireceksiniz.
    Hepsi bu.

Ve bu sıkça yapılan bir yöntem.
    Çoğu kişinin haberi bile yoktur, satın aldığı ikinci el araca çıkma bir motor bloğunun takıldığı.

Ve teknik olarak hiçbir problem de yaratmayabilir araçta. Ayıplı araç kategorisine de girmez bence, eğer sıfır km değil ise.
    Motor bloğunun üzerine eski motordan sökülen parçalar takılır ve araca monte edilir.
    Eğer eski motor bloğu çatlak ise yapılacak tek yol ya sıfır bir blok alınacaktır, ya da çıkma bir motor bloğu alıp takılacaktır.
    Eeee çoğu arabanın sıfır motor bloğu, onbinlerce lira olacağı için çıkma bir motor bloğu ile arabanın motoru toplanır.
    Ve kanuni şekilde ruhsata işlenir, araç sahibi ve trafik şube kanunlara aykırı bir işlem yapmamış.
    Trafik şubedeki polis neye şaşırmış, anlamadım, sıkça yapılan bir uygulamadır.

Ayrıca enjektör arızasının motor boğunun çıkma bir blok ile değiştirilmesi ile alakası olmayabilir.
    Enjektörler size kadar dayanmış, veya arızayı birkaç ay önce çıkarmış, adam da tamir ettirip satma yoluna gitmiş.

Size söylenmesi gerekirdi.
    O kısmına katılıyorum.

Ama aracın eski sahibine noterden ihtar çekip, yeni motor bedeli kadar parayı hesabınıza yatırmasını beklemeniz güzel bir hayal.
    En fazla aracı iade edebilirsiniz, eğer içinize sinmiyorsa, ama o da uzun bir süreç olacak.
    Keşke adam kabul etse ve daha fazla zararınız olmadan o araçtan kurtulsanız.

Dediğim gibi bu uygulama tamamen yasal, eski araç sahibi veya trafik şube kanuna uymayan bir şey yapmamış.
    Eski araç sahibi size söylemeliydi.
    Yaptığı hem terbiyesizlik, hem kul hakkına girmek, hem dolandırmak.
    Geçmiş olsun.
  • Geçmiş olsun tabi can sıkıcı bir durum... Trafik şube kabulu ve muayeneden geçiş konusu teknik ayrıntılarını bilmiyorum bilen varsa aydınlanalım...Motorun hurda mı yoksa pert olan bir araçtan mı çıkarıldığını öğrenme imkanınız var mı? Bir de ekspere götürdüm demiştiniz orada motor testi yapılmışmıydı?
  • Hurdadan cikma motor takildigina gore aracin kendi motoru daha hurdaydi kurtaramadilar demek ki.

Hurdadan cikma demek motor kotu demek anlamina gelmez. Kasasi pert olmus aracin saglam motorunu kullanmaktan kimseye zarar gelmez. Yeter ki takilan motor duzgun calisiyor olsun. Mekanik aksam bunlar, onemli olan duzgun calismalari.

Siz aractan memnunsaniz motoru ruhsata isletmek icin gerekli proseduru takip edin derim.

• baltalı_ilah kullanıcısına yanıt
    2 enjektör bitik 16bin TL yetkili servisi masrafı olduğunu söylüyor.

• Zeytinbey Z kullanıcısına yanıt
    Hurda motor takıldığını trafik şubeden söylediler evrağın fotokopisini verdiler nasıl kabul ettiniz dedim bilemiyorum dedi memur.

• Bugün noterden aşağıdaki ihtarnameyi çekiyorum.

-----------------

Senden şu tarihte şu kadar paraya araç aldım

Aracı alırken aracın hiçbir sorunu olmadığını, değişen parça olmadığını, aracın herşeyinin sağlam olduğunu söyledin

Araca kasko yaptırmak istediğimde motorunun hurdaya çıkmış bir araçtan takılmış olduğunu öğrendim

Aracı alırken motoru konusunda bilerek yanlış bilgi verdin, aracın motorunun ayıplı olduğunu gizledin ve bana ayıplı araç sattın

Bu sebeplerle her türlü dava ve talep haklarım, fazlaya ilişkin haklarım saklı kalmak üzere;

Aracın motorunun hurda bir araçtan takılmış olması sebebiyle ayıplı olduğunu bildirir,

Yeni motor bedeli olan ....... TL nin şu hesaba gönderilmesini

Aksi halde yasal yollara başvuracağımı ve hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağımı

İhtar ederim.

• Geçmiş olsun, maalesef ekmek alırken bile tereddüt eder hale getirildik bu sahtekarlar yüzünden.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Aracın marka modeli ne acaba?Sanırım eski ama lüks bir araç 2 enjektöre 16 bin lira çok.Range rover olsa gene çok.
  • Akhilleus kullanıcısına yanıt
    Ssangyoung Actyon 2008 komple yenilenecek revizyon ile dahil fiyatı yetkili servisinin (Şahsvrglu) verdiği rakam.

• MÜŞAVİR kullanıcısına yanıt
    Bunu yapan muhafazakar bir görüşte

Allah dedi Kitap dedi Evladım olacak dedi

• artinte kullanıcısına yanıt
    zaten hep bunlardan gelmiyor mu başımıza ne gelirse.

Elinde evraklar varmış hocam, arabayı aldığın adamla konuşmalarını inşallah telefon üzerinden yapmışsındır. Yüz yüze görüştüysen adam inkar edebilir ve mahkeme delil yetersizliğinden takipsizlik kararı verebilir.

Ancak sen yine de mahkeme yoluna başvur.

Bende başımdan geçen bir olayı anlatıyım.

Haziran ayında peugeot 308 almak için istanbulda bir adamla görüştüm telefondan görüştüm. Adam aracı istediğim computeste götürebileceğimi söyledi. İlk başta ben aradaki kelime cambazlığını anlamadım. Neyse adamla konuştuk ben uçak biletini aldım istanbula gittim, aracın başına geldik ben aracı peugeot yetkili servisine götürmesini söyledim. Adam önce boş ver orayı çok pahalıdır gel şurdan computeste felan gidelim dediyse de ben servise gitmesini istedim.

Bu sefer adam servise gidemem şöyle böyle diye laf eveleyip gevelemeye başladı. Ben bir sıkıntı olduğunu anladım. zaten oruçta başıma vurmuş, sür lan servise ben vereceğim parasını sanane dedim. Neyse servise gittik, serviste bir tanıdık arabayı aldı inceledi baktı bakıştırdı, aracın motorunun değiştiğini söyledi.

Araç sahibi adama dediğim tek laf, benim masraflarımı karşılamazsan burada ya sen ya ben dedim.
    300 lira aldım ve ankaraya geri döndüm. Yüzüne ettiğim onca küfüre rağmen tek laf etmedi. Bunlar böyle haysiyetsiz şerefsiz kardeşim. Bana bu arabayı satacak adam namaz çıkışı bulaşalım diye randevu veren bir adam.

• Merhaba,

Bir otomobile hurda veya pert araçtan çıkma bir motor bloğu takmak kanunen mümkün ve bu işlem tamamen yasal.
    Hurda veya pert araçtan çıkma motor için aracı alan hurdacı fatura kesecek ve siz bu fatura ve montaj faturası ile tekrardan vizeye gireceksiniz.
    Hepsi bu.

Ve bu sıkça yapılan bir yöntem.
    Çoğu kişinin haberi bile yoktur, satın aldığı ikinci el araca çıkma bir motor bloğunun takıldığı.

Ve teknik olarak hiçbir problem de yaratmayabilir araçta. Ayıplı araç kategorisine de girmez bence, eğer sıfır km değil ise.
    Motor bloğunun üzerine eski motordan sökülen parçalar takılır ve araca monte edilir.
    Eğer eski motor bloğu çatlak ise yapılacak tek yol ya sıfır bir blok alınacaktır, ya da çıkma bir motor bloğu alıp takılacaktır.
    Eeee çoğu arabanın sıfır motor bloğu, onbinlerce lira olacağı için çıkma bir motor bloğu ile arabanın motoru toplanır.
    Ve kanuni şekilde ruhsata işlenir, araç sahibi ve trafik şube kanunlara aykırı bir işlem yapmamış.
    Trafik şubedeki polis neye şaşırmış, anlamadım, sıkça yapılan bir uygulamadır.

Ayrıca enjektör arızasının motor boğunun çıkma bir blok ile değiştirilmesi ile alakası olmayabilir.
    Enjektörler size kadar dayanmış, veya arızayı birkaç ay önce çıkarmış, adam da tamir ettirip satma yoluna gitmiş.

Size söylenmesi gerekirdi.
    O kısmına katılıyorum.

Ama aracın eski sahibine noterden ihtar çekip, yeni motor bedeli kadar parayı hesabınıza yatırmasını beklemeniz güzel bir hayal.
    En fazla aracı iade edebilirsiniz, eğer içinize sinmiyorsa, ama o da uzun bir süreç olacak.
    Keşke adam kabul etse ve daha fazla zararınız olmadan o araçtan kurtulsanız.

Dediğim gibi bu uygulama tamamen yasal, eski araç sahibi veya trafik şube kanuna uymayan bir şey yapmamış.
    Eski araç sahibi size söylemeliydi.
    Yaptığı hem terbiyesizlik, hem kul hakkına girmek, hem dolandırmak.
    Geçmiş olsun.

• Ben har lafin arasina Allah'in adini karistirandan korkarim. Soyadi kanunu gibi, kim de ne azsa dilinde o oluyor...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arabayı sadece kaporta, boyadan ibaret sanınca böyle oluyor, Tamponu boyanmış olsa almazdınız belki.

İkinciel'de boyasız-hasarsız ve Düşük KM değil dürüst satıcı gerekli, Millet Arabayı çalıştırır çalıştırmaz dip gaz gider, Yakıtı en ucuzundan alır, 2 seneye satarım der, Öyle öyle gezer o araba.

Sevinirsin sende ohh ucuza aldım, super falan bir gün bir bakarsın damarlı hediye çıkmış içinden.

Her zaman derim, araçlar kendi kendini kullanmaz, Önce Kullanana Sonra Mekaniğe bakmak lazım.

• Türk adaletine biraz fazla güveniyorsunuz galiba Yapılan işlem adamın suçu olmayabilir öncelikle, sonrası enjektör için koskoca motor değişmez o ayrı bir arızadır ikinci el araçta başa gelebilir. Ya adama gidip durumu anlatın medeni bir diyalog çerçevesinde kullandığınız süre için bir miktar düşerek aracı iade edin ya da enjektörler için bir dünya çözüm var bu yolları deneyin. İnanın mahkemedir avukattır bunlarla uğraşmaktan bin kat iyidir her ikisi de.
  • Yukarda da yazmışlar da motor bloğu olayı legal bir işlem size söylenmemesi elbette etik değil belki ama Yapılan işlem yasal. Piyasada blok çatlatan bir çok araca uygulanıyor. Sıfır motor bloğu pahalı bir parça.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Nerd Miner -- 3 Ağustos 2017; 12:34:11 >
  • Arkadaş bana söyleseydi böyle bir işlem olduğunu bende rızamla alsaydım hem manevi hem hukuki olarak daha iyi olmaz mıydı? Daha uygun fiyata almam gerekirken düşük km araç parası aldı benden bu da mı suç değil arkadaşlar ısrarla sormama rağmen mesajları ekte hala bir şey yok deyip duruyor ben miyim hatalı normal bi durum mu bu yani?

• Kelepir almadım ki ben neyse piyasa fiyatını ödedim atlama falan yok

• pog P kullanıcısına yanıt
    Çok geçmiş olsun ucuz atlatmışsınız bende kavga gürültüye başvurmadan yalanının cezasını çekmesi ve başka canlar yakmaması için çete yolu ile dolandırılma davası açacağım gitsin senelerce huzursuz uğraşsınlar

• quote:

Orijinalden alıntı: artinte

Ssangyoung Actyon 2008 komple yenilenecek revizyon ile dahil fiyatı yetkili servisinin (Şahsvrglu) verdiği rakam.

Hakkınızı mutlaka arayın ama bu 16000 TL iki enjektör için çok saçma rakam.

Bu arada enjektör arızasına o araçlarda sık rastlanır haberiniz olsun.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amadeus99 -- 2 Ağustos 2017; 11:47:56 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.