Şimdi Ara

DOLANDIRICIYI(gaspçıyı) İFŞA EDİYORUM Edit geldi (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
276
Cevap
9
Favori
70.532
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1293 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Kapısının önünde bile dolandırıyorlar insanı nasıl ürün satacağımızı şaşırdık artık.
  • up
  • Çok geçmiş olsun, umarım sonuç alırsınız.

Şahsen ben de yapacağım böyle alışverişlerde mümkünse bir arkadaşımı da yanımda bulundururum ve de kalabalık yerlerde ne kendi evimde ne de diğer şahsın evinde buluşurum. İyi niyetle yaklaşılan durumlarda başa bela çıkabiliyor, bunu bana hayat öğretti, sizinki de acı bir tecrübe olmuş ancak küpe olur belki de.

İstanbul'da yaşarken satacağım bir monitör için alıcı illa evime gelmek istedi, ben merkezi bir yerde, bir cafede buluşuruz laptopla ürünü denersiniz dememe rağmen kabul etmeyince işkillendim, adamın kullandığı numarayı aratınca birkaç sıkıntılı durum gördüm vazgeçtim.

En son da telefon satarken arkadaş evine yakın bir konumda anlaştık ancak yoldayken arayıp aracı olmadığı için konum atıp kendi sokağına çağırdı, reddedip bir avm'de buluştuk. İyi niyetliymiş ki geldi alışverişimizi de yaptık, muhtemelen çağırdığı yere de gitsem sıkıntı olmayacaktı ancak insanlara güvenemiyorum. Aldığım parayı da havale/eft olarak almıyorsam mutlaka atm'den parayı yatırmak istiyorum.

Bu tip sitelerden alışveriş yaparken evinizde veya alıcının evinde buluşmayın, evinizi veya işinizi belli edecek şeylr söylemeyin, konum veya adres vermeyin, mümkünse avm gibi kalabalık yerlerde olmuyorsa da kalabalık meydan gibi yerlerde buluşun, aldığınız paraya iyi bakın ve mümkünse alışverişi gerçekleştirmeden atm'den parayı yatırmayı deneyin, uzak alışverişlerde paranızı önce alın ve yaptığınız kargoyu içindeki ürünü belli edecek şekilde göndermeyin. Kargoyu bir yakınınıza yaptırıp elden görüp almak isterse alıcı, gönderdiğiniz kargo firmasını ve alıcının adını paylaşmayın. Çevre kötü, bunları çok duyuyoruz ve bu önlemler de gördüğüm, başıma gelen şeylerden çıkardığım ikinci el alışverişlerimin temel prensipleri. Alıcı konumundayken de mümkünse şehrimde olan ürünler yine aynı prensiplerle alma yolunu seçiyorum.

• Birader yüzyüze alışverişe boş gidilir mi ?

En az 2 tane sağlam , iri kalıplı adam alman gerek. Yanında böyle 2-3 sağlam adam olsa , böyle bir şey yapmaya tenezzül bile etmezlerdi

Yarın şikayetini de yap , peşini bırakma işin
  • Up

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • bu dolandırma değil gasptır.
    elinizden malı zorla almaktır suçu dolandırmaya göre çok daha ağırdır.
  • öncelikle geçmiş olsun. bu yaşadığınız dolandırıcılık değil gasptır. peşini bırakmayın. yukarı çıkarıyorum.
  • Geçmiş olsun kardeşim peşini bırakma lütfen

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • internet sitelerinden birileriyle anlaşıp alışveriş yapacağınız vakit, karşınızdaki kişiyi avm gibi güvenli yerlere çağırmanız daha uygun olacaktır. orada ürünü deneyip veyahut denetip atm'ye gidip paranızı alacaksınız veyahut ödeyeceksiniz. bu olay böyledir, diğer türlü sıkıntı yaşama ihtimali var. geçmiş olsun, umarım bir daha bu şekilde şeyleri denemezsiniz.
  • 34 AJ 0954
    34AJ0954

05523540861
    05378229545
    0552 354 08 61
    0537 822 95 45
  • Polis hiçbirsey yapmaz direkt savcılığa gidin boşu boşuna uğraşmayın polis tanıdık varsa peşine düşebilir. Savcılığa Suç duyurusunda bulunmadan elinizde ürünün size ait olduğunu gösteren bir belge varsa alın. Tüm konuşmaları ss alıp kağıda çıkarın. Verdiğiniz ilani vb ürünle ilgili ne varsa çıktı alın. Sonrasında olayı anlatmanızı isteyecekler ve bukadar basit en kötü uzlaştırmaya gider herifin arabasi var hapse girmeyi göze almaz önceden de sabıkası varsa eğer sabıkası yoksa geçmiş olsun. Benim açtığım konudan fikir edinebilirsiniz; https://forum.donanimhaber.com/mesaj/yonlen/135656735#135656735
    LÜTFEN KONUYU OKUYUNUZ YAYINIZ. BU HERİF HÂLÂ BURALARDA GEZİYOR DOLANDIRILAN ARKADAŞLAR BANA MESAJ ATIYOR. ÖNLEMİNİZİ ERKENDEN ALIN.

• Türkiyede 2.el ticareti biteli çok oluyor. Vallahi sizdeki deli cesareti. Oyun konsolunun canı cehenneme. Tanımadığın adama eve gel ne demek. Birde adam gasp yapmış.

Umarım büyük ders olur. Paranıza sahip çıkın. Yukarıda tanıdıklarım var lafına ayrıca kahkaha attım
    İşte ne geliyorsa bu güvenmelerden geliyor.

• Süleyman Çakır. kullanıcısına yanıt
    Hocam konunu okudum inşallah beni de bu akdar uğraştırmazlar. Anlayamadığım bi kısım oldu adamı nasıl buldular dh üyeliğini polise verdin polis mi buldu adamı?
  • Çok geçmiş olsun. Bu tür işlerde yalnız olmamak gerek demek ki. Arkadaş akraba vb olmalı.

• İlk başta csb sandım sonra resim ve telefon numarası koymuşsun sonra gerçek olduğunu anladım geçmiş olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • İsimlerini de yazsaydın.

Ayrıca ürünü verirken falan videon olsa dahi ceza almazlar. Tanıdığın da olsa gider bir avukat tutar yine bir şey çıkmaz. Elden dolandırılmak da ne bileyim...

• pes doğrusu 3kurusa tenezzül eden dolandırıcı dolmuş memleket

• Polis Merkezine gidip müracaatta bulunduğunda görüşme yaptığınız telefondan ve plakadan şahsa ulaşılır, kiralık olsa da yine çıkar. Geçmiş olsun

• Ulan millette akıl veriyo ya, yok çağırcaksın mekana şöyle alışveriş yapacaksın böyle yapacaksın, böyle tipler dolandırılmaya en müsait boşa tatava yapan tipler, geçmiş olsun bu arada kendini garantiye alıp uyanık davranman güzel olmuş, umarım tüm süreç hızlı, takipli en güzel ceza ile sonuçlanır, iyi forumlar

• SametKA24 kullanıcısına yanıt
    Ondan maalesef hiçbirsey çıkmıyor yok ip adresinden buldu yok bilmem mac adresinden konumuna özel harekat geldi bu şeyler için uğraşmiyorlar kesinlikle. Ben dhden herifin kimlik bilgisini buldum zamanında birine güven saglamak için tc resmi atıp dolandırmış ordan direkt şahsa dava açıldı bulunması vs işi olsa şimdi yeni başlıyordum. Mahkemeye vs .

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.