Şimdi Ara

Dolandırıcılık girişimleri hakkında.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
151
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sevgili forumdaşlarım, instagramdan gelen "forumdonanimhaber den gönderdigim 100 tlyi bana geri gönderin" mesajıyla bir suredir girmedigim donanimhaber hesabıma ulaştım, özelden birden çok kullanıcıya mesaj atıldığı ve para istendiğini gördüm, kullanıcı hesabım eski ve bilinen bir hesap oldugundan maalesef odeme yapan arkadas oldugunu gordum, benim sifrem ile bilgim olmadan hesabim kullanilmis ve para talep edilmis, sifremi an itibariyle degistirdim, lutfen bu tip odeme taleplerine yanit vermeyiniz, muhtemel dolandiricilik magduru olabilirsiniz. Konunun tüm detaylarini forum yetkilileri ve sorun yasayan diger kullanicilar ile paylaştım, lutfen her kim isterse istesin özel mesajla gelen para taleplerine yanıt vermeyiniz.

(farklı ödeme yöntemleri ile kişi ismi kullanılmadan para talep edilmiş, konunun mağdurları bddk'nın tanıdığı bu yönetim kurumlarına ayrıca şikayet ve başvurularda bulundular.)

• Forum yönetimi ve mağdurlar olarak konun takipcisiyiz lütfen hiç bir şekilde özelden para taleplerine yanıt vermeyiniz.

(Hesabım benim kontrolümde değilken dolandırıcı tarafından yapılan özelimde halen birer kopyası duran mesajlardan gördüğüm kadarıyla. Bu dolandırıcılık işleminde kişi ismi tespit edilmesin diye payguru.com (Trend Ödeme A.Ş.) hizmetinin üzerinden para talep edilmiş, benzer durumlarda özelden gelen para taleplerine zaten yanıt bile vermeyiniz ama isime değil bu şekilde paypal.com gibi payguru.com gibi ortak havuza veya aracı firmaya giden gerçek kişi ismi olmayan ödemelere ekstra dikkat lütfen.)

Mağdurlara yardımcı olabilmek için ilgili aracı firma, mağdurlar, forum yöneticileri ile bağlantıdayım, aracı firmadan destek alamazsak (ben hesabım ele geçirildiği için), mağdurlar bir hizmet almadan paraları belirsiz bir kişiye gittiği için savcılık kanalı ile konun takipçisi olacağız, hesabımı ele geçiren kişiye zan altında kalmam nedeniyle tazminat davası açmayı planlıyorum, eğer bu dolandırıcılığa karışan kişi bu mesajları okuyorsa tüm mağdurların mağduriyetini en kısa sürede giderme çabasında olması yararına olacaktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Leon79 -- 1 Mayıs 2018; 21:26:23 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.