Şimdi Ara

Bloody Mary (Kanlı Mary) Efsanesini Hiç Duydunuz mu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
379
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Bloody Mary (Kanlı Mary) Efsanesini Hiç Duydunuz mu?

    Kanlı Mary efsanesi, karanlık bir odada aynaya bakarak üç kez "Kanlı Mary" diyen kişinin, aynadan çıkan ve gözlerini oyarak öldüren lanetli bir ruhla karşılaşacağına inanılan bir korku hikâyesidir.

    Bu efsanenin kökeni tam olarak bilinmemektedir, ancak bazı kaynaklar Kanlı Mary'nin 16. yüzyılda İngiltere kraliçesi olan ve Protestanları öldürdüğü için bu lakabı alan Mary Tudor olduğunu iddia etmektedir. Bazıları ise Kanlı Mary'nin 19. yüzyılda yaşamış ve yanlışlıkla canlı canlı gömülmüş olan Mary Worth adlı bir cadı olduğunu söylemektedir.

    Bu efsane, aynalara bakarak geleceği görmeye veya ruhlarla iletişim kurmaya çalışan eski bir ritüel olan catoptromancy ile de bağlantılı olabilir. Kanlı Mary efsanesi, farklı kültürlerde ve zamanlarda değişik şekillerde anlatılmıştır. Bazı versiyonlarında Kanlı Mary'nin ismini on üç kez söylemek gerektiği, bazılarında ise mum yakmak veya odada yalnız olmak gibi ek şartlar olduğu belirtilmiştir. Kanlı Mary efsanesi, popüler kültürde de sıkça yer almıştır.

    Kanlı Mary efsanesi, birçok insanın merakını çeken ve korkutan bir hikâyedir. Ancak gerçekliği konusunda kesin bir kanıt yoktur. Siz ne düşünüyorsunuz, Kanlı Mary gerçekten var mı?
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >







  • Tarihin en büyük CSB'lerinden.

  • Supernatural dizisinde geçiyordu orada görmüştüm güzel bölümdü

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mary Tudor zannettim, bambaşka bir şey çıktı. Mary Tudor da zaten şüphesiz abartılıyor ve düşmanı Protestanlar tarafından - sanki çoğu kendisinden çok farklı mantalitedeymiş gibi - "Bloody" adıyla karalanıyor. Mary kendi döneminin zındıkları kazığa oturtayım mantalitesinin bir iterasyonundan ibaret. Tüm Avrupa mezhep savaşlarıyla kana bulanmıştır. O zamanki Protestanları Katoliklerden daha aydın ve ileri görmek gibi yanılgılara düşmemeli. Ama şu da bir gerçek, kardeşi I.Elizabeth Mary gibi fanatiklerden daha düzgün ve daha makul bir karakter ve Mary'i ekstrem kılan da aslında Elizabeth'in ölçülülüğü. Yoksa kıta Avrupası Katolik ve Protestan çok fark etmeksizin Mary'ler ile doluydu. Onların gözünde heretik olmak Türk-Müslüman olmaktan beterdi. Aynadan Freddy Krueger misali fırlamasalar bile konudaki mitolojik hayalet Bloody Mary gibi heretikleri gözlerini oyup kıtır kıtır doğramaya hazırdılar. 30 Yıl Savaşları gibi başlıklarla anılan hadise serilerinde bolca vahşet sergilediler.

    Gerçek hayatın canavarları fantazilerden daha tehlikelidir.
    < Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.