Şimdi Ara

Dolandırıcı ve Yöntemini İfşa Ediyorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
59
Cevap
4
Favori
8.531
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
93 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Konuyu önce çıkartın lütfen insanlar boş bulunup da ellerindeki mallardan olmasınlar. Dolandırıcılık yöntemi.

Okuduğunu anlamayacak kadar Türkçe bilmeyenler için edit:

1. Ürünü sizden satın almak istiyor.
    2. Sizinle aynı şehirde olmadığını söylüyor.
    3. Ardından sizin olduğunuz şehirde tanıdığı olduğunu söylüyor.
    4. Sizinle beraber kargoyu bir şubeden teslim almak istiyor.
    5. Şahıs ürünü kendi bulunduğu şehirdeki ya da tanıdığının olduğu şehirdeki (yani sizinle aynı şehirde/sizinle aynı şehirde olmadığını söyleyerek kafanızı bulandırıyor) herhangi bir kargo şubesine gönderilmesini istiyor.
    6. Detaylı kargo bilgilerini istiyor.
    7. Kargo şubesine gidiyor.
    8. Aldığı bilgileri kullanarak kendini kargoyu teslim alacak şahıs olarak tanıtıyor.
    9. Kargodaki ürünü çalmaya yelteniyor.
    10. Her şey yolunda giderse çalıyor.

Kuzenim Letgo üzerinden MSI marka laptop'unu satmak için ilana koyuyor 09.11.2019 tarihinde Korhan Candemir isminde bir şahıs akşam üzeri arıyor fiyatta anlaşılıyor, buraya kadar her şey normal.

Daha sonra izmir'de olduğunu laptop'u nasıl alacağını soruyor biz sadece istanbul, ankara ve muğla içi teslim edilebileceğini söylüyoruz.
    Kendisi de babasının ankara'da yaşadığını belirtip ankara'da bir aracı bulup o'ndan teslim alabileceğini söylüyor. Kargoyu Ankara gölbaşında bir kargo şubesine gönderip oradan beraber teslim alalım demeye başlıyor bazı şube isimleri belirtti ama tam hatırlamıyoruz.
    Şubeden teslim edemeyeceğimizi satıcının biz alıcının kendi olduğunu belirtip bizim belirttiğimiz güvenli alana gelmesini istiyoruz ve kendisi kabul ediyor.

Daha sonra, kargoyu ne zaman gönderdin? hangi kargoyla gönderdin? kimin adına gönderdin? hangi isimle gönderildi? hangi şubeye gönderdin? takip numarası nedir? böyle sorular sormaya başladı ben adresi tam olarak vermeyip sadece ilçe adı verdim ayrıca hangi kargoyla gönderdin dediğinde ups ve mng olarak iki kargo ismi söyledim, sonuç olarak hangi kargoyla geldiği onu ilgilendirmiyor gelir görür beğenirse alır çeker gider.

Elemandan kıllandığım için iki kargo ismi verip ups ile gönderdim diyip daha sonra mng ile gönderdim dedim (hangisi ile gönderildiğini kesin ve net belirtmedim kafasını karıştırmak amacıyla en son mng dedim ama kargo herhangi birinde olabilirdi)

Sürekli yalanlar uyduruyor babam ankarada ama ben parayı gönderdiğimde bana geri dönüşü zor oluyor vs. para sanki güvercinle gidip geliyor?
    Sürekli kargo numarası, alıcı vs bilgi istiyor ki kesin ve net bir şekilde belirttim en son ona da cevap vermedim.

Özetle, bilgileri bizden alıp kargo şubesinden tanıdığı şubeden "çalacaktı" ya da kargoyu benden önce gidip tanımadığı şubelerden gidip teslim alacaktı ki kargo şubeleri çoğunlukla şu adresden, şu kişiden şu kişiye geliyordu takip numaram bu dediğimizde teslim ediyor kimlik bile sormuyor sorsa dahi tc kimliğinle eşleştirmiyor bakıp.
    Ben zaten hiçbir bilgiyi detaylı olarak vermedim, eleman belki zeki dolandırıcı çıkar da bulunduğum ilçedeki(ilçeyi biliyor birkaç şube mevcut ama) şubeleri araştırıp ismimi(biliyor) ve soyadımı(belki bulabilir?) telefon numaramı(iletişim kurdum biliyor) kullanıp almaya çalışır diye kargoyu şubeden elden teslim aldım.

Hata payı bizde de var kuzenim boş bulunup kargoya verdiğini belirtiyor, biz kafasını karıştırmak amacıyla 2 kargo ismi veriyoruz.

zaten satışı yapmayacaktım bu saatten sonra da, sırf ifşalamak için daha sonra şahısa gelip laptop'u belirttiğim güvenli alandan alabileceğini söyledim ardından engelledi :)

Elemanın hal, tavır, tip ben dolandırıcıyım diye bağırıyor zaten, letgo hesabını bu olaylardan sonra incelerseniz anlaşılır Ne hikmetse bütün sattığı şeyler hediye gelmiş.

Kanıtlarım;

Ses kayıt:

1:https://vocaroo.com/YT53EFaH5e
    2:https://vocaroo.com/KsUVPSZ5Zc
    3:https://vocaroo.com/82vx0MsAfA
    4:https://vocaroo.com/yFSrmwwn8B

Ayrıca gece kulübünde vs. eğlendiği videoları da vardı ama indiremedim silinmiş veya engellediği için göremiyorum .
    Konum izmir.

Şahıs ile ilgili bildiklerim;

Adı Soyadı; Korhan Candemir (büyük ihtimalle sahte), WP açıklamasında ~TG yazıyor
    Numarası: +90 551 016 88 71 , 0 551 016 88 71 , 5510168871 , 05510168871, 0551 016 88 71
    Letgo:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alcholicha -- 23 Eylül 2021; 14:17:47 >

• Keske teshir edecegine ifsa etseydin

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • adamın hediyesini göndermemişsiniz yazık olmuş :)
    türkiyede bu adamlar bitmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi pakaji -- 12 Kasım 2019; 14:41:34 >
  • Aslında kargoya bi kutu içine salatalık falan koyup, sorduğunda kargo şube bilgisi verip ne olacağını beklemek zevkli olurmuş.

Kargo şubesine kadar gitmek için yol masrafı yapıp salatalığı görmesi üzerine, al o salatalığı işine yarar tarzı bi mesaj atmanız süper olurdu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UML

Aslında kargoya bi kutu içine salatalık falan koyup, sorduğunda kargo şube bilgisi verip ne olacağını beklemek zevkli olurmuş.

Kargo şubesine kadar gitmek için yol masrafı yapıp salatalığı görmesi üzerine, al o salatalığı işine yarar tarzı bi mesaj atmanız süper olurdu.
    Baya iyi olurdu bu arada
  • MSI laptop ve asus strix fotosu
    ayrıca sıfırı 10 bin tlcik ve adam yarı fiyatına satıyor
  • İlânlarının hepsinde(satılmış olanlara da bakın) pek anlamayan olup kendisine hediye gelenleri hediye ediyor gibi yazmış. 5 tane teknolojik alet hediye geldi diye satıyor, yersen.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sen de maşlalah fbı gibi detaylıca takip etmişsin :) tebrik ederiz
    Ama bu eleman usta hırsıza benziyor, saf birilerini bulup mutlaka çarpmıştır
    Böyle malları, tuzağa düşürüp bi güzel dövmek lazım ki bi daha yapmasın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: pakaji

adamın hediyesini göndermemişsiniz yazık olmuş :)
    türkiyede bu adamlar bitmez.
    ulaştığımda engellemese 2. kargoyu salatalık koyup adres verip şube önünde bekleyerek yakalamayı düşündüm ama engelledi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Germiyanlı

Sen de maşlalah fbı gibi detaylıca takip etmişsin :) tebrik ederiz
    Ama bu eleman usta hırsıza benziyor, saf birilerini bulup mutlaka çarpmıştır
    Böyle malları, tuzağa düşürüp bi güzel dövmek lazım ki bi daha yapmasın
    Diğer satılan ilanlarında zaten hepsine hediye geldiğini yazmış ve satış yapmış kim bilir kimlerin canını yaktı sattı.
  • kmlkszhacker kullanıcısına yanıt
    Büyük ihtimal birinden çarptı okutuyor, her türlü fiyata anlaşırım yazmış zaten
  • quote:

Orijinalden alıntı: Osiris34

Bu mesaj silindi.
    Kapora alacak bir de aklı sıra :D "Alıcı" çok diyor bir de. Tokatçı dolmuş etraf
  • Bütün dolandırıcıların alayının sülalesinin köküne kibrit suyu!

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Noluyor la dolandiciri ifsa edeyim diyen dolandırıcı mı çıktı şimdi

• kmlkszhacker kullanıcısına yanıt
    Bu millet öyle ölücü ki artık dolandırıcıya kızmıyorum . Dolandırılanlar kesinlikle hak ediyor. 10 binlik cihazı 3500 e alacağını zannedenler aslında kendilerinin sazan olduğunu çarpıldıktan sonra anlıyorlar . Bunları görünce bi tarafımla gülüyorum 🤣🤣🤣

• Milleti tokatlayan tokatlayana arkadaş uyanık olmak lazım :D
  • 0555--- vs gibi başlayan numaraların çoğu dolandırıcı numarası
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.