Şimdi Ara

Dokuz Eylül Elektrik Elektronik Mühendisliği Tercihi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
34
Cevap
2
Favori
15.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Konunun Etiketleri
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba dokuz eylül üniversitesi elektrik elektronik mühendisliği öğrencisiyim. Tercih yapacak arkadaşlara yol gösterici olması açısından kendi bölümüm hakkında bilgi vermek ve geçmişteki tecrübelerimi sizlerle paylaşmak istedim. En çok merak edilen soruları burda sizler için cevaplamaya çalışacağım. Bunların dışında kafanıza takılan soruları da memnuniyetle cevaplarım.
    Elektrik Elektronik Mühendisliği düşünenler sırasıyla boğaziçi-odtü-hacettepe tercih ederler. Puanı bu 3 üniversiteyi tutmayan çoğu kişi ege 9eylül gazi anadolu marmara vs içinden karar vermekte sıkıntı yaşar.Sanırım yazım daha çok bu arkadaşları ilgilendiriyor.
    1.)Elektrik Elektronik Mühendisliği eğitimi nasıldır? Eğitim dili nedir?
    Bölümün eğitim dili 100% İngilizce. Türkiye'de çoğu elektrik elektronik mühendisliği bölümü yabancı dilde eğitim vermesine rağmen çoğunda tarzanca diye tabir ettiğimiz yarı Türkçe yarı İngilizce işlenir ya da sadece kağıt üstünde İngilizce'dir.Ancak Dokuz Eylül ingilizce eğitim anlamında boğaziçi odtü ve hacettepe'den sonra ilk sırada gelir. Derslere profösörler asistanlarını yollamaz bizzat kendisi gelir ve öğrenciyi önemserler. Ege ve iyte'de aynı bölümü okuyan arkadaşlarla da konuşuyorum ve objektif olarak söyleyebilirim ki dokuz eylüldeki eğitim diğer üniversitelere göre daha iyi. Ben iki yıl önce 12binle girmiştim ama sıralama şu anda biraz geriledi. Taban puanları sizi aldatmasın nereye seçerseniz seçin eğitim kalitesini göz önünde bulundurun ve iyi araştırın. Sırf kampüs için egeyi tercih edenler genelde pişman olur çünkü eğitim dilinin ingilizce olmasının ileride size çok büyük artıları olacaktır.
    2.Deü'de teknopark var mı?
    Evet Dokuz Eylül bünyesinde teknopark var.Şu an Balçova'da ancak önümüzdeki dönem tınaztepede de yeni bir tane açılacak.Eğitminizin yanı sıra şirketlerde staj yapabilir ve part time çalışabilirsiniz. Hatta şu anda teknopark bünyesinde şirketi olan hocaların yanında projelere katkı koyan arkadaşlar mevcut.
    2.)Kampüs ve sosyal hayat
    Deü'nün bütün mühendislik bölümleri tınaztepe kampüsünde(merkez kampüs) yer almaktadır. Önümüzdeki yıllarda tıp hariç diğer bütün bölümler de bu kampüste toplanacak. Sosyal anlamda Ege ile karşılaştırıldığında eleştirilir. Ancak seçtiğiniz bölüm zor bir bölüm ve işletmeciler iktisatçılar gibi cafelerde takılmak için çok da vaktiniz olmayacak zaten. Eğer niyetiniz cafelerde boş boş oturmak değil gerçek anlamda sosyalleşmek topluluklarda aktif olmaksa bunu Dokuz Eylül'de de çok güzel bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz.Gezmek isterseniz ortalama 45 dkda Konak-Alsancak-Bornova'ya çok rahat gidersiniz zaten.
    3.)Konaklama ve ulaşım
    İzmirde zaten ulaşım sıkıntısı yok ve diğer şehirlere göre çok ucuz. Ayrıca kampüsün bulunduğu Buca'da kiralar diğer semtlere göre çok uygun. 400-500 liraya çok rahat ev bulursunuz.

• benim sıralama 29980. DEU elektrik elektronik 29000 le almış tutma ihtimali var. büyük ihtimal de tercihlerim arasında üst sıralarda olacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strng245

benim sıralama 29980. DEU elektrik elektronik 29000 le almış tutma ihtimali var. büyük ihtimal de tercihlerim arasında üst sıralarda olacak.
    Ben dokuz eylül makine düşünüyorum, okuyan arkadaşlarınız var mı nasıldır bölüm zor mudur okunur mu meslek durumu ne alemdedir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheKing#6

Ben dokuz eylül makine düşünüyorum, okuyan arkadaşlarınız var mı nasıldır bölüm zor mudur okunur mu meslek durumu ne alemdedir?

Alıntıları Göster
    Hocam İzmirde yaşamasak DEU'ü KOÇ filan sanacağız , benim DEU okuyan arkadaşlarımın çoğu pişmandır ciddi anlamda.
    Okulup bırakıp tekrarsınava girenleri biliyorum , kuzenim DEU makine müh. mezunudur ve hiç memnun değildi.
    Bence biraz gerçekçi olmak lazım ; DEU nere IYTE nereye , yapma Allah aşkına

• quote:

Orijinalden alıntı: Rubisco35

Hocam İzmirde yaşamasak DEU'ü KOÇ filan sanacağız , benim DEU okuyan arkadaşlarımın çoğu pişmandır ciddi anlamda.
    Okulup bırakıp tekrarsınava girenleri biliyorum , kuzenim DEU makine müh. mezunudur ve hiç memnun değildi.

DEÜ Makine yerine Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar veya elektronik mühendisliğini tercih etsem ne dersiniz?
  • TheKing#6 kullanıcısına yanıt
    Söyle bir durum var , DEU eğitimini küçümsemedim bunu en baştan belirteyim yanlış anlaşılmasın :)

Soruna gelince de hocam , DEU yanında Gebze pek duramaz . Yani DEU bir IYTE değildir ama Gebzede bir DEU değildir.Biraz beklentine bağlı seninde İzmirde ileri de çalışmak istersen biraz sıkıntı çekebilirsin çünkü yarışabileceğin öğrenci sayısı daha fazla ama Kocaelinde o kadar değil.

Ben olsam tabi ki DEU seçerim , tercihlerin doğrultusunda.
  • quote:

Söyle bir durum var , DEU eğitimini küçümsemedim bunu en baştan belirteyim yanlış anlaşılmasın :)

Soruna gelince de hocam , DEU yanında Gebze pek duramaz . Yani DEU bir IYTE değildir ama Gebzede bir DEU değildir.Biraz beklentine bağlı seninde İzmirde ileri de çalışmak istersen biraz sıkıntı çekebilirsin çünkü yarışabileceğin öğrenci sayısı daha fazla ama Kocaelinde o kadar değil.

Ben olsam tabi ki DEU seçerim , tercihlerin doğrultusunda.
    Hocam şöyle bi durum var, 4 senelik lise hayatım boyunca fiziğim hiç iyi olmadı benim :D Makine okursam muhtemelen hardcore fizik görücem ben ve geçemem o dersi eminim. Kafamda şöyle bişey var; edindiğim bilgiye göre elektronik mühendisliği ile bilgisayar mühendisliğinin aldığı derslerin bazıları ortakmış elektronik mühendisliği okuyup çap ile bilgisayarı da bitiririm diye düşünüyorum. GYTE'nin şöyle bi avantajı var evime 20 dakika, İzmir malum :)

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • TheKing#6 kullanıcısına yanıt
    O zaman DEU makine seni zorlar . Gebze iyi tercih olabilir senin için
  • quote:

O zaman DEU makine seni zorlar . Gebze iyi tercih olabilir senin için
    Tamam teşekkürler :)
  • quote:

quote:

DEÜ Makine yerine Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü Bilgisayar veya elektronik mühendisliğini tercih etsem ne dersiniz?

Ben Dokuz Eylül Makine derim çünkü gebzeyle Dokuz Eylül ü kıyaslamak bile yanlış olur eğitim açısından. Ev arkadaşım da makinacı hocalarından vs çok memnun. Ancak evine yakınlığı vb faktörlere göre tercihini şekillendireceksen o konuda iş sana kalmış ;)

• quote:

Orijinalden alıntı: fantasy7

quote:

quote:

Ben Dokuz Eylül Makine derim çünkü gebzeyle Dokuz Eylül ü kıyaslamak bile yanlış olur eğitim açısından. Ev arkadaşım da makinacı hocalarından vs çok memnun. Ancak evine yakınlığı vb faktörlere göre tercihini şekillendireceksen o konuda iş sana kalmış ;)

İsteklerim hep bilgisayar ve elektrik elektroniğe yönelikti makinayı sırf izmir diye istiyodum ama öğrendiklerim kadarıyla makina en zor mühendislikmiş ayrıca fiziğim de pek iyi sayılmaz makinada da ağır seviyede fizik işleniyo sanırım

• quote:

Dostum konu başlığına dikkat ettiysen ben sadece Dokuz Eylül elektrik elektronik mühendisliği tercihi yapacaklar için bilgi aktardım. Dokuz Eylülde onlarca bölüm var ve arkadaşlarının bu bölümlerin herhangi birinde okuyup pişman olması benim bölüm hakkında yazdıklarımın yanlış olduğunu da göstermez. Kaldı ki odtüde itüde okuyup tekrar hazırlanıp üniversite değiştiren arkadaşlarım da var. Senin bakış açınla yola çıkarsak odtü itü kötü dememiz gerekiyor. Ayrıca yazımın başında elektrik elektronik mühendisliği düşünenlerin ilk tercih ettiği yerleri belirttim(boğaziçi odtü hacetepe). Ben sadece puanı buralara yetmeyenler için yol gösterici olmak istedim. Sınava girdiğim dönemde hacettepeyi bir puanla kaçırdım altında dokuz eylül vardı ve burayı kazandım. Burda okuduğum için de hiç pişman değilim benim gibi çoğu arkadaşım da bölümde aldığı eğitimden çok memnun.

• quote:

quote:

quote:

quote:

İsteklerim hep bilgisayar ve elektrik elektroniğe yönelikti makinayı sırf izmir diye istiyodum ama öğrendiklerim kadarıyla makina en zor mühendislikmiş ayrıca fiziğim de pek iyi sayılmaz makinada da ağır seviyede fizik işleniyo sanırım

Evet makina mühendisliğinde statik dinamik mukamevet vs fizikle içiçe birçok ders var. Fiziğin çok kötüyse elektronik yada bilgisayara yönelmen daha iyi olabilir ;)

• fantasy7 kullanıcısına yanıt
    Yok hocam IYTE'ye laf atmışsında , madem kendi bölümün hakkında konuşuyorsun IYTE'de daha elektrik elektronik bölümü bile yok . Nasıl bu karşılaştırmayı yapabildin onu anlayamadım yani . EGE ve IYTE'de olan eğitimden iyi filan demişsin de , biraz komik geldi yani .
  • Rubisco35 kullanıcısına yanıt
    İYTE'de elektronik haberleşme mühendisliği var ve sonuçta çalışma alanları aynı. Egede ve iytedeki arkadaşlarla hocalar dersler vs konuşma imkanım olduğu için rahatlıkla karşılaştırma yapabiliyorum. Ancak tercih yaparken yapılan en büyük yanlışlardan biri de bölüm yerine üniversitenin geneline bakmak. Mesela Dokuz Eylül'de işletme okuyan biri bölümünden memnun değilse bu elektrik elektronik mühendisliğinin de kötü olduğunu göstermez. Muhtemelen sen de elektronik okumuyosun ama körü körüne İyte şöyledir böyledir diyorsun.
  • quote:

İYTE'de elektronik haberleşme mühendisliği var ve sonuçta çalışma alanları aynı. Egede ve iytedeki arkadaşlarla hocalar dersler vs konuşma imkanım olduğu için rahatlıkla karşılaştırma yapabiliyorum. Ancak tercih yaparken yapılan en büyük yanlışlardan biri de bölüm yerine üniversitenin geneline bakmak. Mesela Dokuz Eylül'de işletme okuyan biri bölümünden memnun değilse bu elektrik elektronik mühendisliğinin de kötü olduğunu göstermez. Muhtemelen sen de elektronik okumuyosun ama körü körüne İyte şöyledir böyledir diyorsun.
    hocam puanım o kadar yüksek değl bnde osmangazi ee ye gtcem byk ihtmalde orasıda ing aceba bura hakkında bilgisi olan varmı ing öğretimi nasıldır ecep ?
    Hocam , ben daha adayım :)
    Hayırlısı ile bu sene başlıyorum , eğer üniversite şartlarına ve koşullarına bakarsanız sizde anlarsınız demek istediğimi.
    Bir kere IYTE'de işletme yok , yani benim karşılaştırmalarım hep MÜH. fakülteleri ile oluyor ki DEU de okuyan o kadar çok arkadaşım var ki hatta ablam bile DEU mezunu 2 kuzenim de DEU müh. fakültesi mezunudur :)

Elektronik Haberleşme ile Elektrik Elektronik arasında da baya fark var. Her mühendislikte olduğu gibi çalıştığı tabi ki ortak alan var.
  • Rubisco35 kullanıcısına yanıt
    Üniversiteye başladığında söylediklerimi daha iyi anlayacağına eminim.:) Umarım pişman olmayacağın bir tercih yaparsın.
    Elektrik ELektronik Mühendisliği tanımı tamamen ösym nin uydurduğu bir şeydir. Tüm dünyada sadece elektrik mühendisliği olarak geçer.Ancak ülkemizde farklı şekilde değerlendiriliyor. O yüzden sanki birbirinden çok farklıymış gibi bir algı oluşuyor. Türkiyedeki sisteme göre konuşursak elektrik elektronik mühendisliği ile elektronik haberleşme mühendisliğinin çalışma alanları aynıdır. Sadece elektronik haberleşme müh alanı biraz daha kısıtlıdır. Çünkü elektrik elektronik mühendisliği, elektrik-kontrol-biyomedikal-elektronik-güç elektroniği-elektrik-telekom gibi alanları kapsar.
    Merak etmeyin , istediğim tek şey vardı onunda önündeyim .
    Senelerdir hedefim aynıdır , idealim doğrultusunda gidiyorum. Allah nasip ederse , hayırlısıyla oda olacak .
  • quote:

Merak etmeyin , istediğim tek şey vardı onunda önündeyim .
    Senelerdir hedefim aynıdır , idealim doğrultusunda gidiyorum. Allah nasip ederse , hayırlısıyla oda olacak .
    bölümün ingilizce olması zorlamıyor mu ? 1 yıl hazırlık, ingilizce okumak için yeterli oluyor mu ? Ingilizce okuyanlar fazla teknik bilgi edinemez diyorlar bu doğru mu ? Ve ingilizce ile uğraşmaktan kendini geliştirmeye(bilgisayar, staj vs.) zaman kalıyor mu ? Yani ingilizce okumanın + ve - lerinden bahsedebilir misiniz ? Bir de ege mi dokuz eylül mü ? (Benim için kampüsün güzelliği, deünün tınaztepede olması fazla önemli değil)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.