Şimdi Ara

Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
179
Cevap
1
Favori
4.807
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
18 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Blöf yapıyorlar, kimse keyfine yurtdışına gitmez, orada ingilizce veya almanca lâzım, bir sürü mesleki sınavı vermesi gerekecek derken 3-5 sene tekrar derslerle uğraşması ve geçinmek için alâkasız zor işlerde çalışması gerekecek.

    Burada güzel bir işi ve kurulu düzeni olan, rahatlığa alışan biri, hele genç değilse o riske, ev dağıtıp, ev kurmaya girmez!

    En basit olan ev kiralamak bile işsiz gözükürseniz, neredeyse imkânsız olabiliyor,

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • off off nice b8 m8 yazıp geçmek istiyodum aslında ama insanı çileden çıkartmanın bir yolunu bulmada donanımhaber dahilerinin üstüne yok. bir de dediklerine baksan en sağ duyulu empati sahibi olması gereken biri gibi görünüyor vatandaş. neyse

    “Kusura bakmayın hekim adayı arkadaşlar, pahalı bir eğitim süreciniz var, etinizden sütünüzden faydalanmak zorundayız karşılığında. İşe yaramayacaksanız okumanızın bir anlamı yok.”

    herhangi bir fakülteden mezun olup, diplomasını kullanmadan iş yapan herkes için geçerli değil mi? yok bekçi olmuş yok esnaf şu bu olmuş bilmemne mühendisi hepsinden parasını alacaksın ozaman. bir işe yaramamış diplomaları belli ki.

    ‘’Bizi tedavi edecek olan çocukların fakültelere yerleşmesini ancak böyle sağlarız’’

    biz o çocuklardık zaten fakülteye girerken çok değil 5 yıl önce. almanyada çalışırız vatanımızı terkederiz bir gün diyerek yazmadık, bu hale getirdiniz kollektif olarak. şuan markette çalışan müdürle güvenlik görevlisiyle aynı maaşı alacağını bile bile tıp fak yazan çocuklar da ya enayi ya çaresizdir zaten. bizim gelecek kaygımız azdı önceden. ayrıca hiçbir meslek babasının hayrına milliyetçilik aşkıyla yapılmıyor. hayal kurmaya gerek yok.

    ‘’Aksi takdirde yurtdışında yaşam hayali kuranlar bize bakacak olan bu çocukların kontenjanını boşa harcayak.’’

    ben ve hiçbir akranım fakülteye 2017de girerken gideriz diye girmedik ayrıca kontenjanı boşa harcamak nedir ya? adam benle aynı puanı alamamış benim suçum mu? mülakatla en milliyetçiyi bulup onları seçelim girsinler isterseniz nasıl fikir?
    kusura bakmayın ben milliyetçi arkadaşlardan daha kısa sürede daha çok problem çözmüşüm.

    ‘’Yurtdışına çıkmayın demiyorum, çıkmakta serbestsiniz tabiki, gidin yurtdışında okuyun okulunuzu, yaşamınızı da orada sürdürün’’

    tıp kazananlar olarak zengindik yurtdışında üni okuyacak kadar ama okumadık hocam. okadar parası olan insanlar genelde doktor olmuyor zaten, niye olsun ki? gerçekten mükemmel idealist insanların olduğu bir ütopyada mı yaşıyorsunuz? sanki bir opsiyonmuşta reddetmişiz gibi anlatıyorsunuz bir de.

    ‘’Gördükki dara düşünce yurtdışına çıkıp gidenler var.’’

    bukadar küçümsenecek bir durum değil.
    sanki ayağına taş batınca millet kaçıyor gibi davranmayı bırakın artık. insanlar ailelerini sevdiklerini yaşadıkları yeri arkasında bırakıp gidiyor, kolay bir seçim de değil, kolay bir süreçte değil.
    her şey haberlere çıkmıyor. sürekli hastalarla kavga etmekten bıktık polikliniklerde. hasta profili kamera şakası gibi şimdi beni konuşturmayın. asansör kullanmayı beceremeyen, sağdan merdiven çıkmayı beceremeyen, aynı soruyu kırk kez sorup hala anlamayan, muayene sırasını bekleyemeyen bir çoğunluk var. bunlar objektif gerçekler gidin gözlemleyin. üniversite hastanelerine resmen kaos hakim. insanlara bir de hekimlerin gideceği bir yer yok, kapana kıstırdık algısını verin. zaten şiddete meyilli milletin aklına yerleştirin, ne seviyeye gelir işler tahmin edemiyorum.

    ‘’Hükümet ne olursa olsun sağlık işi şansa bırakılmaması gereken bir konu. Sert tedbirler şart.’’

    kesinlikle şart. koyun her doktorun yanına bir tane güvenlik görevlisini, şiddete meyilli hastanın devlet hastanesinden hizmet almasını engelleyin bir süreliğine aynı hapis cezası gibi, üniversite hastanelerinin sağlık ocağı gibi kullanılmasını engelleyin.
    hasta profili düzelir, yoğunluğu azalır, masraflar da azalır. gereksiz medikal prosedürlere harcanan para emin olun benim diplomamın maliyetini yüzbinlere katlar. bir mr nekadar pahalı haberiniz var mı? komşusu çektirdi diye çektiren boomerlardan haberiniz vardır ama mutlaka. bence bunlar sıkı tedbirler.

    ‘’Bu millete hizmet edecek olanlar okusun yani ak g.t kara g.t belli olsun.’’

    kimsenin elin yabancısına hizmet etmek gibi bir rüyası yok. resmen last resort olarak görüyoruz bunu. okadar milliyetçiyseniz girin tıp fakültesine okuyun olun doktor siz hizmet verin. 6 yıl vatana feda olsun nolacak?

    ‘’360 değilde 355 puan alanlar tercih eder okur.’’

    hangi yılda sınava girdiniz bilmiyorum. ben 2017de girdim, fakülteme 480 puanla yerleştim. sıralamam 8 bine tekabül ediyordu. 5 puan düşük olsa 9 bin olsun tabii ki bir şey farketmez.
    ama puanların sadece 5 düşeceğini düşünüyorsanız hayal görüyorsunuz. revaçta olmayan fakültelerin taban puanlarının 40 50 düştüğünü bu gözler gördü. tıp fakültesine bu olacak demiyorum ama evet aynısı olur. kim zaten tonla fedakarlıkla okunan okulda okuyup boynunda tasmayla çalışmak ister ki? sıralamalar şuan bile gittikçe geriliyor, bizim fakülte en son 12 binlere düşmüştü sanırım biz girerken 12 binle sadece doğuda okuyabiliyordunuz.
    kısıtlama üstüne kısıtlama sonra bir bakmışsınız anlaşılan zekasını küçümsediğiniz, tıp fakültesinde başarılı olamayacağını veya iyi bir doktor olamayacağını düşündüğünüz ‘’hemşireye veterinere falan’’ değil de, onların puanlarıyla giren arkadaşlara muayene oluyorsunuz.

    tusta aynı şey oldu. eskiden kadın doğum, pediatri gibi bölümlere dereceyle girilirdi. malpraktis, zor çalışma koşulları derken girin kendiniz bakın ne hale gelmiş.

    okadar çelişkili şeyler yazıyorsunuz ki, cidden anlamakta güçlük çektim. kaybetme lüksümüz yok diyorsunuz ama hekimlerin yaşama koşullarını zorlaştırmaktan başka bir şey önermiyorsunuz.

    ayrıca kronik hastaymışsınız geçmiş olsun, şu yazdıklarınızı size bakan doktorlara bi okutup fikirlerini alsanıza. verecekleri cevapları bize de yazın hadi gerçekten merak ediyorum.

    ‘’iq farkı var yazmış yaprak beyinli, ne yaptın ne keşfettin diye sorsan gak guk edecek.’’

    herkes kendi yapması gereken kadarını yapıyor, doktorun işi bir şey icat etmek değil. doğru tanı koyup doğru tedavi uygulamak. biz temel bilimler fizik falan okumuyoruz ki yeni bir denklem bulalım, mühendis değiliz ki. optimize etmeye çalışıyoruz çalışma algoritmalarımızı sadece. tıp zaten derya deniz, nekadar geniş bi alan onu genelde içinde olmayan algılayamaz algılamasına gerekte yok zaten o doktorun işi. bilmeden konuşmasanız yeter sadece.

    zeka muhabbetini normal bir şekilde yanlış anlaşılmadan tartışabileceğimizi düşünmüyorum ama şukadarını söyleyebilirim: bir sınavda yüksek puan almak zeka göstergesi değildir fakat zeki olan insanın aynı sınavda daha yüksek puan alması olasıdır desem herhalde yanlış olmaz. bir korelasyon illaki olmalı değil mi?

    daha söylenecek çok şey var ama sizi bir tıbbiyelinin perspektifinden baktırabilecek hiçbir şey yok. keşke ben de zamanında yazmasaydım da bakamasaydım. insan seven biriydim, lanet ettirdiniz. nefret ediyorum insanlardan da okulumdan da, servisten de ameliyathaneden de poliklinikten de. her doktor aşağı yukarı yakın düşüncelere sahip ki hasta teması az olan bölümler revaçta.

    daha fazla dil dökemeyeceğim. sahip olduğunuz ekipmanla size başarılar dilerim. bol bol böyle konu açın, yeni tıp yazacak arkadaşlar da görsün lütfen.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • karşılaştırmalarına hala gülüyoruz bak


    Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz.
  • Engellemek yerine kolaylaştırmak lazım asıl insanların yurtdışına çıkışını.
    Ayrıca bu insanlar bedavaya, beleşe falan mı oluyor? Önüne doktorluk lisanı konup parmak bastırarak şip diye doktor mu yapıyorlar da etinden sütünden yararlanacaksınız? Herkes kendi emeği ile okuyor, bir yere kendi elleri ile kazarak iyi kötü geliyor. Kimse ne size ne de ülkeye birşey borçlu değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SPAWN-TheUndead -- 20 Mart 2022; 15:41:4 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kendim doktorum bu ülkeye 5 kuruş borcum yok. İstersem giderim istersem kalırım beni kimse bağlamaz. Sen hem ambulans şoförü kadar para vermeyeceksin hem her gün şiddete maruz bırakacaksın hem de yurtdışına gitmesini engelleyeceksin. Bu devran elbet dönecek şimdi bu konuşan herbokologlar devir değiştiğinde yine olması gerektiği gibi bir doktora saygı göstermeyi öğrenecek. 3 ayda doktor sendikaları 40 binden fazla üye topladı. Hekimlik gibi saygıdeğer bir mesleğin hak ettiği maddi ve manevi tüm şartları gerek iş bırakma ile gerek başka türlü geri alacağız. Bu şartlarda kimse bu ülkede hekimlik yapılmasını beklemesin.

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kafasına silah dayayıp bence zorla çalış lan diyelim.

  • Farketmez, milliyetçi , siyasal islamci ya da tutucu solcu hepiniz aynısınız.

    Kendi istediğin cenahtan yer bulabilirsin. "Yassah! Kardeşim ", "Demir Yumrukla Düzen" ve sonrasında "benim memurum işini bilir." Mindset ülkeyi bu hale getirdi.


    Gördük dövizin yasaklandığı günleri... Yasalar ve Yasaklar kime işliyor bu ülkede Muhaliflere mi?


    Biri iktidar olur, Başörtüsü yassah der,

    Öbürü İktidar olur, madem başörtüsü yasaklandı çaktım pistin ortasına hastaneyi der.

    Öbürü çıkar yasalar önemli değil başkan arkamızda istediğimiz gibi oynarız der.


    Önce kuvvetler ayrılığı, bagimsiz yargi, ilkeli yönetim, Hür düşünce ile hedef Muassir medeniyet seviyesi olmalı.


    Başka türlü Afganistan bile bize fark atar.


    Sen doktorların, sadece Para için mi gittiğini sanıyorsun. Düzen tanımayan toplumun hiç mi etkisi yok?


    Trafiği bırak, Kahve dükkanında sıra beklerken bile araya girmeye çalışan, tekstil mağazasında markette kasa sırasında bile bir adım önde olayım çaktırmadan diyen insanların hiç mi etkisi yok.


    Trafiğe bak, kanun var mı? Var. Peki Düzen oluyor mu ? Her gün bir kavga her gün bir cinayet...


    Olay sadece para değil. Git Fatih'e Aksaray'a kaç kişi Türkçe konuşuyor.


    Kendini kendi ülkesinde azınlık hissedenlerin ülkesi Türkiye.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Mart 2022; 18:47:31 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Yasaklayalım diyen yok yahu kaç kere diyecez. Giderse gitsin ancak önlüğünü diplomasını bıraksın gitsin.

  • Neden? Ekmek kuyruğunda mi verdiler o diplomayı?


    Sen daha hak ve özgürlüğün ne demek olduğunu bilmiyorsun.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Mart 2022; 18:48:49 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Gitsinler de Avrupa Amerika da kucağını açmış beklemiyor, belki şu an ihtiyaçları olduğu için alıyorlar, ihtiyaçları kalmayınca kimsenin yüzüne bakmazlar.

  • Yapacak bişey yok. Ülkenin selameti söz konusu. Yeri doldurulur eleman cinsinden değil hekimler.



    Özgürlük kısıtlama falan yok. Hekimliği TR içinde geçerli olacak olay bu. İsterse gidebilir yani diplomasını yakarak. Zorla tutan olmayacak.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sinirli ve Süratli -- 20 Mart 2022; 18:50:54 >
  • Hangi selamete çıkmış ülkede uygulanmış bu kural. Hangi Muassir medeniyette var söyle bakayım, başarıyı cezalandirmak değil mi bu?


    Şurada bakkal kur, git yurt dışına çikolata sat soru yok.


    Senelerce çalış diploma, gece gündüz nöbet tut sonra da lisansı iptal et.


    Yok öyle bir selamet.


    Selamet yasakla olmaz. Hak ve özgürlüklerin eşitlik ilkesine göre sağlanması ve garanti edilmesi ile olur.


    İkinci mesajimda yazdım ama anlamamakta ısrar ediyorsun. Çünkü tam da inkar ettiklerin gibisin. Ülkenin selameti, ya da siz nasıl diyor "dij gucler" ya da "Beka Meselesi" bir çok yasak, hukuksuzluk bu kisve ile yapıldı.


    Bu durum bir sonuç. Faizin neden olmadığını anlayamayanlarin, yanlış politikaların sonucu.


    Doctor yasak, mühendis yasak, bürokrat yasak, kimi örnek aliyorsun kuzey kore mi ?




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AIRBOSS -- 20 Mart 2022; 19:7:9 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • cricet C kullanıcısına yanıt

    Avrupa, Amerika kucagını açmış beklemedigi için zaten gidebilenler alanında en iyileri, en parlak doktorlar.


    Yeni tıp yazmayı düşünen, yazan gençler de iyi görsün buradaki yorumları. Hani burası sözde "entel" kesimin takıldıgı forum. Gerisini siz düşünün. Umarım tüm doktorlarımız yurtdışına çıkabilir ve hakettigi şekilde yaşayabilirler Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz. 

  • Hangi ülkenin hekimi beni devlet okutmadı annem babam okuttu diyor devlet üniversitesinde?


    Onlar öyle konuşursa bende bunu konuşmayı hak görürüm kendimde.


    Madem anası babası okuttu, yurtdışında da okutabilirler, nasıl okuyacaklarsa. Devlet okutmuyor diyorsa iki kuruşluk ahlakı varsa defolur gider yurtdışı üniversitesinde anasına babasına okutturur.

  • Six Feet Under. kullanıcısına yanıt

    Açıkçası gidenlerin alanında en iyi olduğu genellemesine katılmıyorum. Belki mühendisler için bu genellemeyei yapabiliriz (o da gidenleri en iyi mühendisler olduğu değil de en azından kötü olmadıkları yönünde).

    Alanında en iyi olan doktorlar zaten ya kendi hastanesini açıyor ya da özel hastanede çalışıyor, hem çalışma şartları hem de maddi anlamda iyi şartlarda çalışıyorlar. Ama buna rağmen gidiyorlarsa o zaman onların gidiş sebebi çalışma şartları veya maaş değildir.

    Ben de doktorların çalışma ve maddi şartlarının iyileştirilmesini savunuyorum ama bunu talep ederken ülkenin şartlarını da düşünmek lazım. Yani sen şimdi çıkıp asgari ücretin 10 katı maaş beklersen bu olmaz, ha ama gidip doktora 2 asgari ücret verirsen de olmaz, orta yolu bulmak lazım.

    Çalışma şartlarında bence doktorlar zaten birbirlerine kötülük yapıyorlar, ör: asistan doktorlarda kıdemi düşük olanların daha fazla nöbete kalması gibi. Bir doktorun başka bir doktora mobbing yapması gibi.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cricet -- 20 Mart 2022; 21:56:28 >




  • Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz falan diye öyle uzun uzadıya düşünmemek lazım. ülkedeki tüm sorunlardan kurtulmak için 1 kişinin gitmesi kafi. aksi halde ağzınla kuş tutsan bu ülkede hiç bir soruna çözüm bulunmaz.

  • cricet C kullanıcısına yanıt

    katılmıyorum daha geçen hafta amerikadaki uzmanlık programlarına yerleştirme için sonuçlar açıklandı, ülkemizden 70ten fazla hekim var ve hepsi de alanlarında en iyi öğrenciler sakın bizim vergilerimizle okudu demeyin çünkü bu listenin nerdeyse yarısını koç tıp oluşturuyor senelik 190bin tl 6 yılda 1milyon 140bin tl lik okul


    ama devlette de alanında dereceli ve belirli önemli çalışmalara sahip olanlar da ayrıldı ama sadece türkiyeye has bir durum değil, pakistan, hindista, brazilya, meksika, hindistan gibi dünyanın her yerinde en iyi öğrenciler kabul alıyor


    amerika bunun için çok iyi fırsat veriyor, dünyanın en iyi potansiyel hekimleri topluyor her sene


    ülkemizde önceki senelrde nerdeyse 1-2 kişi olurken bu sene ve son senelerdeki artış bayta dikkat çekti


    ------------


    sadece asistanlık için gitmiyorlar araştırma için gidenler de var ama bu sayı sadece uzmanlık ihtisasına kabul alanlar


    Doktorların yurtdışına çıkışını nasıl engelleriz.Rabia Gürses Özden, MDtwitter
    “Bu sene ellinin üzerinde (rekor düzeyde) Türk hekimi, Amerika’da uzmanlık eğitimi almaya hak kazandı. Genç meslektaşlarımızın başarıları ve buradaki Türk hekimlerinin sağladıkları destek, hepimizi çok gururlandırdı #Match2022 #TAMA”
    https://twitter.com/rabiagozden/status/1505550890580824068




  • Ankaratıplı kullanıcısına yanıt

    Özel üniversitede okuyanı kim niye tutsun yahu niye vergimiz falan desin. Devlet üniversitesi için geçerli benim fikrim. Değilse doktorlarla bir alıp veremediğim falan yok, aksine ücretlerinin ve yaşam şartlarının iyileştirilmesini isterim hep. Belki önceki yorumlarım gözüne çarpmıştır. Ama abidik gubidik konuşup devlet okutmadı bizi yeaaaa diyen sivri zekalılara hadlerinin bildirilmesi lazım. Taahhüt bunun en iyi yolu. Beğenmeyen dediğin gibi Koç üniversitesinde anası babası okutturuverir geçer. Basit yani, taahhüttende kurtulmuş olur, göğsünü gere gere beni devlet okutmadı da der. Devlet okuttuğunu hissettirmeli, fazla yüz verilmiş bu insanlara. Pişkin pişkin devlet okutmadı bizi diyor terbiyesizler. Lafım bu tiplere yanlış anlaşılmasın. Kazandım devlet okuttu hakettim diyenlere lafım yok. Ama devlet okutmadı deyip bu millete nankörlük edemezler. Ak parti gelip geçici bir iktidar. Milletimiz baki ama. Milletimin hakkını yedirmem kusura bakmasınlar.





  • Tek cevap, reel gerçek enflasyonu verirsen öyle..şu an ki reel enflasyon %200un üstünde

    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.