Şimdi Ara

Doktorların ilgisiz olması.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
186
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar ülkemizdeki doktorlar neden bu kadar ilgisiz ve sinirli tamam işleri zor ama yani sorunlarımız var Özele gitsek dünyanın parası

• Adamlar haklı bence bende o kadar çalışsam bende öyle olurum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: YırtıkKondom

Adamlar haklı bence bende o kadar çalışsam bende öyle olurum

Calismicaksa doktor olmasin arkadas.

• 8-10 sene oku kansere çare bulmayı,amerikada,ingilterede konferansları hayal et sonra hastaneye gir teyzeler gelip oramda bu çıktı şuramda şu çıktı desin ben olsam ben de ilgisiz olurum.
  • Ben de bugün dişçiye gittim malum özele gitsem çok pahalı. Ya kadın doğru dürüst yüzüme bile bakmadı çoğu böyle bunların. Somurtuyorlar böyle küçümser tavırlar falan. Zaten dişçiden korkarım. Allah aşkına güler yüzlü merhametli olmayanlad doktorluk yapmasın

• quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Ben de bugün dişçiye gittim malum özele gitsem çok pahalı. Ya kadın doğru dürüst yüzüme bile bakmadı çoğu böyle bunların. Somurtuyorlar böyle küçümser tavırlar falan. Zaten dişçiden korkarım. Allah aşkına güler yüzlü merhametli olmayanlad doktorluk yapmasın

Bayan doktorlar oyle oluyor.İgrenimsi tavirlar ben okudum tavirlari.Erkek doktorlar daha iyi ilgilenir her zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelica

quote:

dünya sağlık örgütü standartlarına göre doktor her bir hastasını yarım saat muayene etmelidir bu da günlük 8 saatlik mesaide 16 hasta 33 saatlik nöbette ise 64-66 hasta eder
    ülkemizde bu süreler hasta başına 10-2 dk hatta 1dkdan kısa olabiliyor gündüz poliklinikte 100-200 arası nöbette ise 24 saatte 300-600 hasta ile ilgilenen doktorlar var
    hatta 2013 verilerine göre 76 milyonluk ülkemizde 100 milyon acil girişi var bu da çok büyük bir iş yükü oluşturuyor ve hastaların tamamının muayene edilmesi gerekiyor bu sırada da doktorun yorgun aç susuz veya tuvalet ihtiyacı olması gibi faktörler önemsenmiyor
    doktorlar genel olarak ilgisiz ve sinirli değiller yorgun ve stres altındalar
    geçmiş olsun

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DOKTOR MAAŞLARINDA SON DURUM
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bir kişye bakıp aynı mesleği yapanları genellememek lazım okuması bir dert okuldan sonrası bir dert onlarında işleri zor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi annoca -- 12 Haziran 2014; 3:39:45 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

quote:

quote:

dünya sağlık örgütü standartlarına göre doktor her bir hastasını yarım saat muayene etmelidir bu da günlük 8 saatlik mesaide 16 hasta 33 saatlik nöbette ise 64-66 hasta eder
    ülkemizde bu süreler hasta başına 10-2 dk hatta 1dkdan kısa olabiliyor gündüz poliklinikte 100-200 arası nöbette ise 24 saatte 300-600 hasta ile ilgilenen doktorlar var
    hatta 2013 verilerine göre 76 milyonluk ülkemizde 100 milyon acil girişi var bu da çok büyük bir iş yükü oluşturuyor ve hastaların tamamının muayene edilmesi gerekiyor bu sırada da doktorun yorgun aç susuz veya tuvalet ihtiyacı olması gibi faktörler önemsenmiyor
    geçmiş olsun

Sirf WHO'yu bildigin icin cevapliyorum. Sonucta bu forumda kac kisi bilirki..

Dediklerin dogru, cozum olarak tip puanlari dusurulebilir. Ortalikta bolca muhendis olmasina ragmen kontenjanlar arttiriliyor ve puanlar dusuyor. Aynisini tipa yapsinlar bakalim noluyor. Ha diceksin belki o zaman kalite duser ama alakasi yok cunku hersey TUS'da bitiyor.

• Doktorların İngiliz olması diye okudum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lithiium

Ben de bugün dişçiye gittim malum özele gitsem çok pahalı. Ya kadın doğru dürüst yüzüme bile bakmadı çoğu böyle bunların. Somurtuyorlar böyle küçümser tavırlar falan. Zaten dişçiden korkarım. Allah aşkına güler yüzlü merhametli olmayanlad doktorluk yapmasın

hocam haklısınız ama biraz da diş hekiminin açısından bakabilmelisiniz olaya.bir diş hekimi düzgün ve sağlıklı tedavi yapabilmesi için günde maksimum 10-15 hastaya bakmalı.ama fakültelerdeki ve diş hastanelerindeki aşırı yoğunluktan dolayı 50-60 hastaya bakmak zorunda kalıyorlar.durum böyle olunca da senin keyfini düşünemiyor haliyle

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Kromatit

quote:

quote:

geçmiş olsun

Sirf WHO'yu bildigin icin cevapliyorum. Sonucta bu forumda kac kisi bilirki..

Dediklerin dogru, cozum olarak tip puanlari dusurulebilir. Ortalikta bolca muhendis olmasina ragmen kontenjanlar arttiriliyor ve puanlar dusuyor. Aynisini tipa yapsinlar bakalim noluyor. Ha diceksin belki o zaman kalite duser ama alakasi yok cunku hersey TUS'da bitiyor.

o tus dediğiniz iş öyle basit değil
    tıp eğitimi mühendislik eğitimine benzemez koca koca kitapları ezberlersin hastanın karşısında birden yok olurlar kesinlikle uygulamalı eğitim almanız gerekir bunun için de yeterli bir hastaneye ve yeterli laboratuvarlara ihtiyacınız var öyle kontenjanları balon gibi şişirirseniz hatta yök son birkaç yıldır öyle yapıyor zaten eğitim kalitesi yerle bir olur şu an hacettepe tıp fakültesi öğrencileri dersi ayakta dinliyor oturmak için merdiven bile yok ondokuz mayıs üni tıp fakültesi dönem birler için amfi bile yok hastanenin konferans salonunda ders dinlemeye çalışıyorlar
    anatomi dersleri için kadavrayı hak getire
    doktor sayısı birden artsın diye şuursuz kontenjan arttırırsanız nitelik olarak az nicelik olarak çok doktorunuz olur sonra basından alın haberleri doktor hastanın içinde makas unuttu gazlı bez unuttu yanlış teşhiş koydu gereksiz ilaç yazdı
    tus olayını da anlatayım o da doktor yetiştirmek gibidir 6 yıllık tıp fakültesinden mezun oldunuz bildiğiniz doktorsunuz uzmanlık için sınava girip tercih yapıyorsunuz burası tamam fakat alacağınız uzmanlık eğitimi 3 ile 6 yıl arası sürecek hal böyle olunca sizin yanına asistan olarak atandığınız hocayı 3-6 hatta yan dal yaparsanız 8 yıl kitliyorsunuz bu sürede hocanız daha kıdemli asistanlardan birini mezun etmeden yeni asistan alamıyor buradaki sınırlayıcı faktör hoca sayısı o da mecburen yavaş yavaş artıyor birden arttıramıyorsunuz kapasiteniz belli
    bir de bu işin maliye bakanlığı ayağı var kadro vermeyebilirler

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.