Şimdi Ara

Doktorların her şeye kan tahlili istemesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
24
Cevap
0
Favori
1.976
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Abi eleştirdiğimden değil de bu nedir yahu? Adamlar 20 sn göz gezdiriyor kan ona kan buna kan kolum mayın tarlasına döndü

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Assassins gibi kartal görüşleri olsa istemezler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hello men

Assassins gibi kartal görüşleri olsa istemezler

s ler fazla olmadı mı hocam?
  • Damar yolu açtır her defasında canın yanmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: xtr3ams

hemen açıklayayım, doktorların tamamının bu kadar fazla kan tahlili istemesinin nedeni döner sermayedir. Aksini iddaa eden de doktordur. Eniştem bi devlet hastanesinde laborant. 300-400 kan tahlili geliyor diyor acile gelen kimseyi boş göndermiyolar başıda ağırsa kan tahlili kolunu da çarpsa tahlil. Felaket döner sermaye geliyor oradan

Doktorun kazanması sana niye battı orasını anlamadım git bedava para kazanan futbolcuların parasını konuş anca okuyan adamın parasında gözünüz olur zaten
  • Tensegrity T kullanıcısına yanıt
    hocam canım yanmıyor da kolum çok morarıyor
  • Portakalı soymadan içinin iyi olup olmadığını anlayamazsın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    DOKTOR MAAŞLARINDA SON DURUM
    6 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • çoğu hastalık kandaki değerlerinin bozulmasından dolayı oluyor.
    kan testinde çoğu iç organının ve hormonlarının durumunu görünür.
    örneğin alt-ast vb. değerlerine göre karaciğer durumu görülür, ürik asit gibi değerlere göre böbreklerin durumu. vb....

kandaki şeker oranı görülür. herşey görülür.
    kan testi çok önemlidir koçum. orda sayfalarca rapor çıkar ve herbir rakamın alt-üst limitleri vardır.yani olması gereken bir aralığı vardır. o aralığın dışına çıkmışsa orda problem vardır ve iç organlar genelde ağrıyıp sızlamadığı için ordaki problem bambaşka birşekilde vücutta belli olur.
    atıyorum karaciğeri sorunlu çoğu kişide sedef hastalığı vardır, yada hazımsızlık. sen kolunda çıkan sedefe yıllarca krem sürsen bir işe yaramaz. kolumu biyere mi çarptım acaba diye düşünürsün. gidersin doktora kan testi deyince, sende dersinki kolumu incelemeden kan testi istiyor deli mi nedir, ne alakası varsa dersin. kendi kendine bilmiş bilmiş konuşursun ama gerçekler farklıdır.

yani oturduğun yerden laf etmiyceksin,adam kan testi istiyosa bakıyo ordaki değerlere..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi peiks -- 30 Haziran 2017; 16:26:54 >

• xtr3ams kullanıcısına yanıt
    Hocam tam tersine her doktorun isteyeceği tetkik sayısının bi limiti vardır ve kotayı aşarsa alacağı para azalır.

Konuya gelince kan tetkiki en basit,en etkili ve en ucuz yöntem. Periferde bazı yerlerde elde edebilecek tek lab. bulgusu imkansızlıklardan dolayı. Yani çok istenmesi oldukça normal.

• Nasıl konu başlığı o, burası sözlük mu forum mu hocam

• xtr3ams kullanıcısına yanıt
    Tetkiki isteyen doktorun cebine para girmez, tetkiki inceleyen biyokimya doktorunun cebine girer. Ve hangi tetkinin lazım olacağını hekim bilir ancak.

• Kardeş teşhisi nasıl koyacak? Allah aşkına açıklar mısın kan testi olmadan neyin var nasıl anlayacak? Kafasına göre ilaç yazıp ensenin köküne vurup iyisin iyi deyip yollasa daha mı iyi? Gerçekten inanılmazsınız ya.

• benim kalıtsal hastalığım var, valla artık bunaldım kan tahlili olmaktan. acısı iğnesi falan umrumda değil, katatere bile alıştım zaten. ama doktor diyorki mesela ağustosun 15'inde gel kan ver, ağustosun 15'ine kadar stres oluyorum, acaba o zamana kadar kan değerlerim değişir mi, stres olursam değerlerim düşer mi, iyi beslensem değerleri yükseltebilir miyim falan diye.

yani artık psikolojik olarak bunaltıyor beni kan tahlili. biteceğe de benzemiyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Benjamin Greeg

quote:

Orijinalden alıntı: hello men

Assassins gibi kartal görüşleri olsa istemezler

s ler fazla olmadı mı hocam?

hayır doğru yazılışı o
  • Bu kadar çok tahlil istenmesinin nedenleri

1.Doktorun Yeterince muayene edecek süresinin olmaması

2. Hasta başı devletin doktora muayene karşılığı 2-3 lira gibi para vermesi yani sürümden kazanmak zorunda bi hastaya 10 dk ayıramaz

3. Hastaların yarısından fazlası psikolojik sorunları olan ya da somatizasyon bozukluğu olan hasta olduğu için bi p.hu olmadığı saatlerce anlatsa da anlamayacağı için al işte tahlillerin hepsi normal hadi yallah demek için

• bu devirde her hasta internetten okuduğunla boş laf kalabalığı yaptığı için muhattap olmak istemiyorlar bakarsın değerlerine yollarsın
  • Selam verene röntgen,tomografi,mr da isteniyor onu da listeye ekle istersen

• Çünkü kan değerlerine bakılarak bir eksiklik varsa kolaylıkla görülebilir. Sen oraya hastayım diye gidiyorsan adam da en kolay ve pratik tahlil olan kan tahlilini ister. Kanında bir sorun yoksa o zaman başka faktörleri düşünür.

• quote:

Orijinalden alıntı: Benjamin Greeg

hocam canım yanmıyor da kolum çok morarıyor

Kolunun morarmasının doktorla alakası yok. Kanı alan hemşire kötü alıyordur.
  • daha ne istiyorsun hocam ben tam olandan istiyorum ne eksikse çıkıyor bu kan testi sayesinde 2 yıldır çektiğim ve öğrenmediğim bi hastalığımı öğrendim. vitamin eksiklikleri falanda belli oluyor. yaptırın fırsatınız olunca
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.