Şimdi Ara

doktorların el yazısı niye kötü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
505
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bugün bir kere daha fark ettim. doğuştan olan bir şey değil abi bakıyorum çoğu sayısalın yazısı güzel ama doktor olunca antik çağa dönüş başlıyor. hayır anlamıyorum güzel yazınca meslekten ihraç falan mı ediliyorlar

• Yapay Zekanın Yanıtı

Doktorların El Yazısının Kötü Olmasının Nedenleri

Doktorların el yazılarının kötü olması yaygın bir şikayettir ve bunun çeşitli nedenleri vardır:

• Teknik Eğitim Eksikliği: Tıp fakülteleri genellikle öğrencilere el yazısı geliştirmeye yönelik özel eğitim vermez.
    • Zaman Kısıtlaması: Doktorlar genellikle zaman darlığı içindedir ve bu durum hızlı ve verimli bir şekilde yazmalarına neden olabilir, bu da el yazılarının kötüleşmesine yol açabilir.
    • Uzmanlık Alanı: Doktorlar, netlikten ziyade hıza öncelik veren kendi tıbbi kısaltmaları ve sembolleriyle kendi jargonlarını geliştirirler.
    • Stresli Ortam: Doktorlar, acil durumlar ve yüksek stres seviyeleri içeren zorlu bir ortamda çalışırlar ve bu durum el yazılarını etkileyebilir.
    • Motor Koordinasyon Sorunları: Bazı doktorlar, el yazılarını etkileyebilecek motor koordinasyon sorunları yaşayabilir.

Doktorların El Yazısının Kötü Olmasının Sonuçları

Doktorların kötü el yazısı, hastalar için birkaç olumsuz sonuca yol açabilir:

• Reçete Hataları: Kötü el yazısı, reçetelerde yanlış anlaşılmalara yol açabilir, bu da yanlış ilaçların alınmasına veya tedavi gecikmelerine neden olabilir.
    • Hasta Kayıtlarındaki Hatalar: Doktorların el yazısı, hasta kayıtlarındaki hatalara yol açabilir, bu da yanlış teşhislere veya uygun olmayan tedaviye neden olabilir.
    • İletişim Güçlükleri: Kötü el yazısı, sağlık uzmanları arasında iletişimi zorlaştırabilir ve hasta bakımını geciktirebilir.
    • Hastaların Anksiyetesi: Hastalar, doktorlarının el yazısını okuyamadıklarında endişelenebilir veya yanlış anlaşılmalardan korkabilirler.

Doktorların el yazısı konusunu ele almak için, el yazısı gelişimine yönelik eğitim programları uygulamak, bilgisayar destekli reçete sistemlerini kullanmak ve doktorların notlarını dijitalleştirmek gibi çeşitli çözümler önerilmiştir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • 6 yil cok fazla yazmiyorlar bence o yuzden olabilir. Tabii sadece bir hipotez :)
    Edit: Cumlelerin altını cizmeye alıştıkları icin harflere egim veremiyorlar bence

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi haskolastik -- 7 Ağustos 2018; 17:12:45 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bunun sırrını yıllardır çözemedim. Allahtan kod sistemi geldi de o abuk subuk yazılardan kurtulduk

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • haskolastik kullanıcısına yanıt
    eczacılar nereyi çiziyor hocam? bi okuyuşta anlıyorlar da:D
  • işte o kodu okuyamadım ben:D kağıdın üstüne yazdı harfleri sayıları ulan kendi anadilimi okuyamıyorum. bi sabah uyandığında okuma yazmayı unutan osmanlı müyendisleri gibi hissediyorum
  • IST_PSY kullanıcısına yanıt
    Valla hocam hekimler belki zamaninda not aldilarsa aceleyle falan aldiklari icin veya almiyorlarsa da dedigim gibi olabiliir de galiba asil yetenek eczacilarin okumasi :) Cozebilmis degilim ben de

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • tıpı hep fosforcu güzel yazmaya çalışanlar kazanıyor ama nasıl kötüleşiyor yazıları hala çözebilen yok
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Çünkü doktorlar artist ondan yazmaya üşeniyorlar önem vermiyorlar
  • IST_PSY kullanıcısına yanıt
    Alfabe değiştiğinde osmanlı mühendisleri yoktu yalnız :) Türkiye cumhuriyeti zamanında değişti ya hatırlatayım.
  • Sürekli not cıkarıyorum ben cıkardıkca kotülesiyor bunu sene sonunda farkettim şöyle bir yazdıklarıma bakınca. Bence temel sebebi ilk baslarda guzel guzel yaziyoruz ama sinav yaklastikca ve konular git gide agirlastikca yetismiyor notlar ve hizli hizli yazmak zorunda kaliyoruz bir sure sonra rutine bagliyor hizli yazmak kotu olmasinin baslica sebebi hiz bence...

• biraz da öyle bi algı var toplumda doktorların yazısı kötüdür diye şov yapıyor doktorlar
  • Harbi doktor yazısının kötülüğünden ziyade eczacılar nasıl okuyabiliyor

Reçeteye bakıyorum düz çizgi görüyorum. Eczacı tak çıkarıp koyuyordu önüme ilacı

• 2 yıldır eczanede çalışıyorum,

nöbetlerde özellik sabit ilaç yazdıkları için baş harfinden bile çıkıyor ilaçlar.
    Acile giderken bir daha düşünün, her üsye tanısına aynı ilaç
  • Doktorla konuştuğunda derste hızlı not aldıklarından yazılarının çirkinleştiğini söylemişti.
  • Lisede yazi yazma yarisi yapardik. Hoca normal okur biz yazardik. Geride kalanlarla da alay ederdik

Hizli yazanlar(bende varim icinde) yorulmuyorsun
    Farkli seylerde dusunuyorsun(genellikle sohbet)

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Havalı gözüksünler diye yapıyorlar dallamalar
  • Hocam yazım pok gibi Kendi yazımı okuyabiliyorum ama bir baskasinin okuması imkansız bu doğuştan gelen bir şey bence El becerileriyle alakalı olabilir mesela ilkokul öğretmenim çok uğraştı annem babam çok uğraştı yazı kitabı alırdı babam güzel yazdırmaya çalışırdı İlkokul öğretmenim yanıma Hep Güzel yazan bir kız otuttururdu sanırım bundan hep çirkin yazdım jsmxmMcmMfkKd

• Hizli yazip sürekli not tuttuklarindan olsa gerek.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eczacılar ders alıyor sanırım bunun hakkında. O yüzden okuyabiliyorlar. :D

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eczacıların okuyabilmesi bence ilaçların isimlerini bildikleri için çıkarım yapması, hastalığa göre tahmin etmesinden

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.