Şimdi Ara

Doktorlar neden çok kibirli ? (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
277
Cevap
1
Favori
17.099
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
106 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: mega_north

quote:

Orijinalden alıntı: Trident682

quote:

quote:

quote:

doktorların yüzde 90 ı kibirlidir,
    ulan sen 8 yıl okuduysan ben de 9 yıl okudum havan kime.

bence bunların okuya okuya bir süre sonra şartelleri atıyor.

Senin gibi boş beleş 9 sene okumadıkları için olabilir mi

bak bak kibire bak

noldu doktor akraban mı var, sen mi doktorsun.

kibirlisiniz bunu kabul edin, o kibirden dolayı da hiç bir zaman sevilmeyeceksiniz.

ayrıca toplam 18 yıl okudum şimdi de ikinci üniyi okuyorum ama hala bir doktor kadar kibir yapamıyorum

Ya uzatma ne okuyorsun okudun onu yaz da görelim. İstersen 30 sene oku boş olduktan sonra neye yarar

bak bak bak

yani tıp okuyan kibirlenmeyi hakediyor, geri kalanlar bölümler tırt.

neyse neyse benim paylaşacak kibrim yok kardeş bizler hoş gönüllü insanlarız, doktorların kibri bu dünyaya yetiyor zaten

artislik yapma, uzatma felan ne demek bağcılardan mısın, okuduğunun hakkını ver

Söyleyemediğine göre tırt bi bölüm zaten konuşuşundan da anlamıştım. Malum çook zeki oluyoz biz doktorlar

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: 4Vagrant

Dönem 3 üm bana mı anlatıyorsun notun ne olduğunu?Ben de çekeyim istersen dönem 1 2 ve dönem 3 ilk komitenin notlarını dağ görmek ister misin? Ben kolay felan demedim az notta var demedim, sınıfı geçmek o kadar eli öpülesi felan zorlukta değil dedim.Dönem 1 ilk komitede okuduğun neyi öğrenmeye çalışıyor neyi klinikte uygulayabileceğine inanıyorsan şimdiden vazgeç o kafadan, yani dönem 1 de gördüğün her şey temelin temeli olduğu için kavramları öğren bir kaç mekanizma öğren komiteyi/sınıfı geç yeter modunda olduğundan "eli öpülesi" bir durum asla yok.Senin gibi kafalar ilerde tepeden görmeye başlıyor bence tıpta öyle abartılacak bir şey yok.Sağlam beyin cerrahı "eli öpülesi" dersin ben önce saygı duruşuna geçer sonra elini öperim, ama 6 yıllık tıp eğitimi asla asla asla "eli öpülesi" bir şey değil.Zaten sağlam cerrahlarda baya aşmış insanlar olduğundan onlarında elini öpmemiz bi anlam ifade etmiyor

Çekip atsana

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: tüng

quote:

Orijinalden alıntı: Mr.Stephen Hawking

quote:

Orijinalden alıntı: tüng

Bazıları da çok sempatik. Bi tanesi beni ellemişti baya. Çok kötü hissetmiştim. Bi de erkekti.

üff hocam ben bile burdan boşaldım siz nasıl dayandınız

Erkekti.

neden cok kötü hissettiniz ki?

• Kim bilir kaçtanesi görür görmez soru soruyor.

Oturup düşünürsek, hastanede yatan hastalar orda bulunmaktan sıkılıyorlar. Sıkıldıkları her an akıllarından bir soru üretebilirler günlük.

DÜşünsenize hastalarınızı görmek için gidiyosunz, tak tak tak tak sorular sorular sorular. Bu adamın-bayanın zamanı çok sanki. Çalışıyor arkadaşım, onun işi orda hastaların zihinlerinden ürettiği soruları cevaplamak değilki. Varsa bi rahatsızlığın söylersin hemşireye, gelip ilgilenirler.
  • Güzel ülkemde , Olur öyle diyen doktorlar ı düşünün birde sağlık personeline uygulanan şiddeti... Kim haklı kim haksız kararınızı verin...

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bak bak kibire bak

kibirlisiniz bunu kabul edin, o kibirden dolayı da hiç bir zaman sevilmeyeceksiniz.

ayrıca toplam 18 yıl okudum şimdi de ikinci üniyi okuyorum ama hala bir doktor kadar kibir yapamıyorum

Ya uzatma ne okuyorsun okudun onu yaz da görelim. İstersen 30 sene oku boş olduktan sonra neye yarar

bak bak bak

neyse neyse benim paylaşacak kibrim yok kardeş bizler hoş gönüllü insanlarız, doktorların kibri bu dünyaya yetiyor zaten

Söyleyemediğine göre tırt bi bölüm zaten konuşuşundan da anlamıştım. Malum çook zeki oluyoz biz doktorlar

İşte, tıp öğrenimi gördüğünü düşündüğüm bir delikanlı; görmese de "tırt" diye nitelediği insanları hor görebilecek kadar statü meraklısı olduğu kesin. Asabi, kibirli, stresli ve üstelik iletişim kuramıyor, klavyeden dahi doğru kelimeleri aktaramıyor, doktor olunca da tavrının ne olacağını tahmin etmek hiç zor değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: neutumn

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bak bak kibire bak

bak bak bak

İşte, tıp öğrenimi gördüğünü düşündüğüm bir delikanlı; görmese de "tırt" diye nitelediği insanları hor görebilecek kadar statü meraklısı olduğu kesin. Asabi, kibirli, stresli ve üstelik iletişim kuramıyor, klavyeden dahi doğru kelimeleri aktaramıyor, doktor olunca da tavrının ne olacağını tahmin etmek hiç zor değil.

Tırt olduğu belli işte uzatma.

• Fakir gibi devlet hastanesine giderseniz öyle olur.Özelde gayet ilgileniyorlar.
  • Bu konular olgunlukla ve bilinç düzeyiyle ilgili.

Doktorlar bir dolu zorlu ders görüyorlar bu doğru. Bu anlamda bakınca, ortalama insana göre epey zorlu bir yoldan geçiyorlar. Ama bunu baştan seçerek yapıyorlar. Ve düşünmeliler ki (bilimsel) tıp tarihi denen şey olsa olsa, hepi topu 1 asırlık falan bir olay.

Örnek verelim: Söz gelişi safra kesesi taşı sorunu ile gidene, safra kesesini alınsın diye operasyon öneriyorlar hemen. Yani sorunun temeline inmek, o taşlar neden oluşuyor bakayım deyip, kökten bir tedaviyi düşünmüyorlar bile. Sorunu ignore edecek şekilde davranıyorlar. Ve o safra kesesi o kadar gereksiz olsaydı bedende yer almazdı. Tahsil yapan bu çözümü öğreniyor ve doktorum diye böbürlenerek ortalıkta geziniyor. Günümüz çoğu tıp yöntemlerinin ne denli ilkelce olduğu yakın gelecekte anlaşılacaktır mutlaka. Vücuttan organ eksiltmek diye bir tedavi olabilir mi?

Bir diğer örnek: Göz operasyonları. Göz sağlığının bozulması gerçekte başka sorunlara işaret ediyor. Ve egzersizle iyileştirmenin de yöntemleri var.

Ayrıca günümüzde kalp cerrahisi vs gibi dallarda çok büyük yanlış yatırımlar yapılıyor. Çünkü insanların hastalığı üzerinden kazanan büyük bir sektör var. Gerçek tedavi düşünülmüyor. Tıp ticari bir olay. Doktorlar da yasal sağlık taciri. Tıp etiği şu an yerlerde tamamen.

İnsanların sağlık sorunlarında başvurmak zorunda olmaları ve kendi kafalarına göre kutsal ve saygın bir meslek yapıyor olmalarına bağlı olarak egoları şiştikçe şişiyor. İçlerinde çoğu bu anlamda kendini geliştiremiyor.

Yani "doktorların çoğu aslında bildiğin cahil" diye bir önerme ortaya sunulsa, gayet makul bir cümle tamamen.

• quote:

Orijinalden alıntı: 8MB AGP

quote:

Orijinalden alıntı: .koter.

tıp 1 öğrencisiyim, 1 aydır ders görüyoruz, birinci sınıfta 1 ayda biriken not sayısını görsen her gördüğün doktorun elini öpersin.

Türkiye'de öğretilen tıp eğitimi çöp.

Tansiyon hastasına X, Y marka ilaç yazarlar ama o ilaç tansiyon hastalığını iyileştirmez. Hasta o ilaca bağımlı hale gelir. O ilaçsız yaşayamaz. O ilaç şirketinin düzenli müşterisi haline gelir.
    Şeker hastalarına, kanser hastalarına, kalp hastalarına da aynı türden ilaçlar yazarlar. "Bu ilacı hergün sabah akşam kullanacaksın yoksa hastalığın ilerler."

Türkiye'de birçok hastalığa bu şekilde çözüm buluyor doktorlar. Buldukları çözüm tedavi için gelen hastaları ilaç şirketlerinin müşterisi haline getirmek. Yani hastalığı iyileştirdikleri falan yok. O yüzden elinizi öpmeyeceğim kusura bakma. Gider çöpçünün elini öperim daha iyi.

Sizin gördüğünüz zorunlu derslerin çoğu ilaç şirketlerine müşteri sağlamanız için size öğretilen boş bilgiler.

Tabi Türkiye'de tıp eğitimini bu hale getirenler de bugüne kadar seçilmiş iktidar partileri. Sadece AKP değil, AKP den öncede böyleydi.

1.Tansiyon (kan basıncı) hastalık değildir bulgudur. Hipertansiyon hastalıktır. Öncelikle bu konuda anlaşalım. Hipertansiyonun tedavisi antihipertansif ilaçlar + yaşam tarzı değişikliği + kilo verme şeklinde kompleks bir tedavidir.

2.Türkiye'de tıp eğitimi çöp değildir üniversitelerin %90'dan fazlası IFMSA ile akredite haldedir. Yurtdışındaki üniversiteler Türkiye'de temel tıp eğitiminden mezun hekimleri uzmanlık eğitimine kabul etmektedir.

Yine de çöpçünün elini ya da başka bir yerini öpmek sizin tercihinizdir. Yine de her hıyar gösterene tuzla koşmamanız doktor tavsiyesidir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mobidik

Bu konular olgunlukla ve bilinç düzeyiyle ilgili.

Doktorlar bir dolu zorlu ders görüyorlar bu doğru. Bu anlamda bakınca, ortalama insana göre epey zorlu bir yoldan geçiyorlar. Ama bunu baştan seçerek yapıyorlar. Ve düşünmeliler ki (bilimsel) tıp tarihi denen şey olsa olsa, hepi topu 1 asırlık falan bir olay.

Örnek verelim: Söz gelişi safra kesesi taşı sorunu ile gidene, safra kesesini alınsın diye operasyon öneriyorlar hemen. Yani sorunun temeline inmek, o taşlar neden oluşuyor bakayım deyip, kökten bir tedaviyi düşünmüyorlar bile. Sorunu ignore edecek şekilde davranıyorlar. Ve o safra kesesi o kadar gereksiz olsaydı bedende yer almazdı. Tahsil yapan bu çözümü öğreniyor ve doktorum diye böbürlenerek ortalıkta geziniyor. Günümüz çoğu tıp yöntemlerinin ne denli ilkelce olduğu yakın gelecekte anlaşılacaktır mutlaka. Vücuttan organ eksiltmek diye bir tedavi olabilir mi?

Bir diğer örnek: Göz operasyonları. Göz sağlığının bozulması gerçekte başka sorunlara işaret ediyor. Ve egzersizle iyileştirmenin de yöntemleri var.

Ayrıca günümüzde kalp cerrahisi vs gibi dallarda çok büyük yanlış yatırımlar yapılıyor. Çünkü insanların hastalığı üzerinden kazanan büyük bir sektör var. Gerçek tedavi düşünülmüyor. Tıp ticari bir olay. Doktorlar da yasal sağlık taciri. Tıp etiği şu an yerlerde tamamen.

İnsanların sağlık sorunlarında başvurmak zorunda olmaları ve kendi kafalarına göre kutsal ve saygın bir meslek yapıyor olmalarına bağlı olarak egoları şiştikçe şişiyor. İçlerinde çoğu bu anlamda kendini geliştiremiyor.

Yani "doktorların çoğu aslında bildiğin cahil" diye bir önerme ortaya sunulsa, gayet makul bir cümle tamamen.

Safra taşının neden oluştuğu konusunda dünya literatüründe ortaya konmuş net sonuçlar yoktur. Kolesterol yüksekliği suçlanıyor. Safra taşı oluştuysa ve çapı sınırın üstündeyse tek tedavisi cerrahiyle çıkarılmasıdır.

Safra taşı oluşumundan risk faktörlerinden kaçınarak korunmata çalışabilirsiniz ama yine de safra taşınız oluşabilir.

Doktorlar hangi hastalıkta hangi tedavinin yapılması gerektiğini vahiyle öğrenmez. Dünya tıo literatüründe o hastalık için gold standart tedavi ne ise o tedaviyi yapar. Gold standart tedaviyi yapmıyorsa bu bulunduğu ülke şartları yüzünden olabilir. Örneğin bir hastalığın en güvenilir tedavisi robotik cerrahi ancak devlet hastaya bu işlem için destek sağlamıyor. Bu durumda doktor hastaya diğer tedavi metotlarından birini (bu durumda laparoskopik cerrahi veya açık cerrahiden birini) önerir.

Sonuç olarak bu başlık altında birçok yorumunuzu gördüm, çok konuşuyorsunuz ama çoğunlukla boş konuşuyorsunuz.

• 1 doktora 100 hasta düşerse adam ne yapsın , bende memnun değilim bu tavırlardan ama onları da anlamak lazım.

• Su aralar hipertiroidi yüzünden aşırı derece hastane ziyaretlerinde bulundum. Bu hem özel hem devlet arasında gidip geldi. Hipertioridi ilaclari yüzünden bir sürü yan etkiye sahip oldum. Nefes darlığı, geçmeyen kalp batması, tansiyon yüksekligi gibi. Üstüne bir sürü tahlil sintigrafı, detaylı kan, uptake, ultrason ne varsa. Mesela daha cuma günü nükleer tıpa gittim. Aşırı yoğun nedense bu bölüm. Çogu hastanede bulunmadığından sanırım. Doktorlar çok aktif durumda oradan oraya koşuyor. Neyse sıram geldi girdiğim gibi " merhaba, nasılsınız doktor hanım? " diye hal hatır sordum. Eminim hastalıkların yarısından fazlasını bu hoşgörüden yoksun. Bunun karşılığında kendisi de benim hal hatırımı sordu. Gayet ivedilikle problemimi en açık şekilde anlattım. Doktora gittiğim zaman odasını filanda incelerim. Bazılarının odaları bir sürü tablolar filan olur. Kendince rahat hissetmek için o tablolar hakkında soru sorarım filan hastalık muhabbeti dağılsın diye. Genelde doktorların odalarında bulunan tablolar kendi yapimlaridir. Resim yapma hobileri vardır. Derim siz mi yaptınız firca dokunuşları ve renk geçişleri gayet güzel diye. Böyle muhabbete girince çoğu zaman işiniz gayet kolaylaşıyor ve gördükleri saygı çerçevesinde sizi mağdur etmiyorlar. Çok yoğun hastanelerde doktorların suyuna gitmek her zaman iyidir. Karşılıklı saygı duyulmaz ise ama lafı geçirmesini bilin. O kadar okul okuduk diye kimseyi ezme haklarına sahip değiller. Her okulun her bölümün zorluğu var. İnsanlar bunları bilerek adam atıyor. Sen yüzlerce sayfa gömdün diye hastayi da gomme hakkina sahip değilsin.

• Tıp öğrencisiyim. Yılda minimum 4000-5000 sayfa notu noktası virgülüne kadar ezberliyoruz. Bu bile yetmiyor. Bugün sınavdan çıktım 20 gündür aralıksız çalıştım 100 üzerinden 70 alıyorum diye havalara uçtum. Doktor olmak aşırı zor. Tabi bu kibir yapmasını gerektirmiyor. Fakat şu var sıradan bir uzman doktor 20 yıl hergün 200 tane hasta ile haşır neşir oluyor, bunların çoğu da cozumcul yaklaşımda değil başı agiran acile geliyor üstelik 1 gram yardımcı olmuyor kendisinden daha ağır durumda olan birisine tıp etiği gereği daha önce müdahale edince yaygara koparıyor hali ile doktorlar hastalara sert davranmak zorunda kalıyor hastalara guleryuzlu yakalasamiyor bu bir süre sonra karakter olarak oturuyor. Yani kibirli gözükmek bir nevi mesleki gereklilik

• Dayak yiyen doktorlara acımıyorum iyi oluyor. Dayım da doktor bir ara telefonda mevzusu oldu bu ara popülersiniz dedim neden dedi evire çevire milletten dayak yiyorsunuz severek izliyoruz dedim

• Bir gun acile isim dustu ordaki durumu gorunce hak veriyorum doktorlara.Allah kolaylik versin.Ben kesinlikle kaldiramazdim o kadar sinir stressi.Doktor olcaklarin bunu goz onune almasi lazim sadece para icin seciliyorsa gercekten hayati zuluma cevirebilir

• oymakus kullanıcısına yanıt
    sarcasm?
  • Doktorlar önceden bir hastayala 10 dk 15 dk ilgilenebiliyordu. Şimdi ise taş çatlasın 3 dk ilgilenmek zorunda neden çünkü Performans Yasası denen garabet yüzünden. Doktor emeğinin karşılığını alabilmek için günde belli sayıya çıkması lazım bunun için hızlı olmzk zorunda. Sen ilk önce adamsan bu yasayı çıkaranları eleştir. Daha sonra tabi para konusu geliyor sürekli doktor maaşları indirilmeye çalışılıyor ve azaltılıyor. Acizce empati yoksunu olarak doktorları eleştirmek kolay gram yüreğiniz varsa adamsanız iktidarı eleştirin. Ha eleştiremezsen hastaneye gelme kardeş. İlber Ortaylının bir lafı vardır cahil toplumlar futbolcu maaşıyla değil doktor maaşıyla uğraşır.
  • 1 doktora 3000 kişi sonra doktor suçlu halk suçlu falan. Arkadaş sağlık bakanlığımız rezillikten öteye gitmiyor yurt dışında hastaneye git yani insan şaşırıyor ya bizim hastaneler insandan yıkılıyor heryer hergün full arkadaş Nüfusa göre yeterli hastane vs. yer olmadıkça insanlar kalabalıktan birbirlerini yemeye devam edecek. Nedense özel kurumlara gidenler başına bişey gelmedikçe hiçbir şeyden şikayet etmiyor da devlet e gidenler doktorlara demediğini bırakmıyor. Doktor da zorunlu görevden sonra özele kaçıyor ya da kendi yerini açıyor. İstanbul suriyeliler de gelince hepten rezil oldu nereye gitsen sıradalar 30 milyon nüfuslu yerde halen bilindik hastaneler ile yetişilmeye çalışılıyor varın siz düşünün. Hergün hastane yollarında olan hasta insanlarımıza Allah tan şifa doktorlarımıza da Allah tan sabır diliyorum.
  • snakefatih kullanıcısına yanıt
    Büyük konuşuyorsun, muhtaç olduğunda da doktorun yüzüne aynı bu lafı söyleyebilecek misin acaba?
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.