Şimdi Ara

Doktor mu yoksa mühendis mi daha rahat ve huzurludur? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
37
Cevap
0
Favori
3.170
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Hocam valla sıktı şu kendini geliştirme olayı ya. Üniversite de kendinizi geliştirmeniz pek mümkün değil. Hele 20k nın altında herhangi bir üniversite de hiç kendinizi geliştiremezsiniz çünkü hayvan gibi ders yükü var mühendislikte. İşe girince geliştirmeye başlarsınız onda da torpil çok oluyor. O kadar emeği doktorluğa verirseniz benim bildiğim fazla cerrah olan yok. Yemin ederim 3 tane mühendisi donununuzda sallarsınız. +10000 TL alan mühendis 1 2 kişi örnek verirken doktor için 10 15 örnek verebiliriz. Sizin keyfiniz bilir.
  • Ben bir mühendisim. En yakın arkadaşlarımdan birisi doktor. İkimiz de Hacettepe üniversitesi mezunuyuz. İkimizde Türkiye ortalamasına göre yüksek maaşlar alıyoruz. İkimizin de ortak noktada buluştuğu tek nokta;

Keşke üniversite okuyup bu kadar masraf yapacağıma iyi bir yerde bir franchise alıp keyfime baksaydım.

Yolun daha erken ticaretten alıyorsan ticaret anlamıyorsun franchise al.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Doktorun rahat olması için çok vurdumduymaz, gamsız, vicdansız olması lazım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Ben bir mühendisim. En yakın arkadaşlarımdan birisi doktor. İkimiz de Hacettepe üniversitesi mezunuyuz. İkimizde Türkiye ortalamasına göre yüksek maaşlar alıyoruz. İkimizin de ortak noktada buluştuğu tek nokta;

Keşke üniversite okuyup bu kadar masraf yapacağıma iyi bir yerde bir franchise alıp keyfime baksaydım.

Yolun daha erken ticaretten alıyorsan ticaret anlamıyorsun franchise al.
    Hocam şu franchaise konusunu biraz daha açabilir misiniz lütfen?

• Bir doktor asla rahat ve huzurlu olamaz çıkar bu düşünceyi aklından
  • beden öğretmeni
  • Veronicaa kullanıcısına yanıt
    Bilmemne dönercisi, ikigötür, hasan abi kahvecisi gibi. Güzel bir yere açarsan hayatın değişir.

• Rahatlık istiyorsan öğretmen olmanı tavsiye ederim :)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Jlozde

Bilmemne dönercisi, ikigötür, hasan abi kahvecisi gibi. Güzel bir yere açarsan hayatın değişir.
    Sermaye olsa biraz da doğru yatırımla iş tamam dediğiniz gibi.
  • Ben makine mühendisiyim, Yıldız Teknik mezunuyum, mezun olur olmaz yeni kurulan bir makine ithalat firmasının teknik biriminde başladım ve askere gidene kadar da 3 yıl çalıştım. Bu bir patron şirketiydi ve avantajları olduğu gibi dezavantajları da vardı. Bu sürede gündüz işe giderken akşamları da İstanbul Üniversitesinde İngilizce mba programına katıldım. Bunları yazma sebebim emeksiz yemek olmuyor arkadaşlar. Gündüz iş, akşam yüksek lisans derken gece 11 de eve geliyordum. Akabinde askerlik ve sonrasında da hem makine mühendisliği hem de MBA’ımı kullanabileceğim, sektöründe lider olan kurumsal bir şirkette işe başladım. Bu şirkete en düşük pozisyonda girdim, girdiğim dönemde de maaşım o yılki asgari ücretin biraz üzerindeydi. Çok fazla bir sosyal hayatım olmadığı ve ailemle birlikte yaşadığım halde ay sonuna doğru param bitiyordu ve ailemden maddi destek almam gerekiyordu. Yılmadım çalıştım ve işimi sevdim, gerektiğinde fazla mesailer de yaptım hatta bayramın 1. günü bile çalıştığım oldu. Yöneticilerim bendeki gayreti gördüler, zamanla maaşım da kariyerim de yükseldi. O şirkette 10 yıl çalıştım, evimi de arabamı da o şirketten kazandıklarımla aldım. Hatta eşimle tanışmamıza bile o şirket vesile oldu. Ayrıldığımda departman müdürü olmuştum ama malesef ülkedeki ekonomik gidişat sebebiyle eşim ile bir karar alıp yurt dışına yerleşmeye karar verdik. Kendini alanında geliştiren ve yabancı dili olan bir mühendis rahatlıkla yurtdışında iyi şartlarda iş bulabiliyor, bunu bizzat görmüş oldum. Hem Dubai, hem de Almanya’dan iş teklifi almıştım, biz geleceğimizi ve ilerde çocuklarımızın eğitimini düşünerek Almanya’yı tercih ettik.
    Kısaca, doktor da olsanız mühendis de, mezun olduktan sonra ikisi de çok fazla kazanmaz ve çalışma şartları zordur, çok çalışmalı, işinize kendinizi adamalı, bu para az yada bu iş yoğun demeden uğraş göstermelisiniz. Doğru bir sektör ve şirket de seçtiyseniz iş hayatında görece bol kazanç ve rahat bir hayat o aşamaları alnınızın akıyla verirseniz başlıyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• coppermine kullanıcısına yanıt
    İyi guzel yazmissin da bunlari yapmak zorunda kalman guzel degil ki be abi. Senin kadar azim gosteren, ugrasip didinen bir insan zengin olmasa da en azindan 2. yilindan itibaren keyifli bir hayat yasayabilmeli. Senin sadece orta bir yasam icin bu kadar surunmen, hayatini zamanini satman gerekmesi cok uzucu. Suan bulundugun Almanya'da daha ilk yilinda en en az net 2500 euro alirdin, cok luks olmasa da rahat yasardin, arttikca da artik lukse erisimin olurdu, oyle ailene muhtac kalmazdin.

Guzel bir basari hikayesi, ama ayni zamanda da gercekten aci ve uzucu. Egitimine bu kadar emek harcamis bir insanin standart yasam kosullarina ulasmasi bu kadar zor olmamali.

• Yirikalische kullanıcısına yanıt
    coğrafya kaderdir kardeşim, maalesef Türkiye de bizim kaderimiz, Almanya’da doğan bir genç için söylediklerinde tamamen haklısın ama biz Türkiye’de doğduk ve benim gibi, aileden zengin olamayan, dürüst ve ahlıklı olmaya çalışan kişiler için de yol bu maalesef (zengin bir kız tavlamak yada piyangodan para kazanmak hariç 😂)
    şimdi bir de şu yönden bak, evet Avrupa’da doğmadık ama Çin yada Hindistan’da da doğmadık. Onlar bu dediğimiz hayata ulaşabilnek için bizlerden çok daha fazla çalışmak zorundalar çünkü ülkeleri kalabalık ve rekabet şartları korkunç. Bunu bildikleri için de deli gibi çalışıyorlar. Oxford’da, Yale’de yada MIT’de bu kadar çok Hintli ve Çinli olna sebebi bu ve malesef sizlerin global dünyadaki rakipleriniz de bu insanlar olacaklar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yılllarca okuyup sürüneceğine, kısa vadede bekçi olup, krallar gibi yaşamak var.
  • Psikiyatri en baba branş.

• Hiçbiri

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.