Şimdi Ara

DOĞUŞ OTODAN SIFIR DİYE BOYALI OTO ALMIŞIM (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
158
Cevap
6
Favori
6.633
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
14 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
Mesaj
  • Aynı durum benim arkadaşımda da var. Onda da astra 1.6 sport benzinli modeli. 2012 yılında aldığı aracı geçenlerde satmak için koydu. Alıcı çıkınca ekspertize götürülen araçta sol-ön çamurlukta boya olduğu söylenince şok oldu bizimkisi. Bide inanılmaz pimpirikli ve temizdir. Affedersiniz evladı gibi bakar aracına. Hakkını hukuki yollara başvurarak yapacak ama oldukça umutsuz. Şu an satıp yeni araç almak istiyor ama kesinlikle süt ağzı yanan gibi opel almam diyor.

    Yanlış anlamayın marka/model bazında konuşmak istemem ama türkiyede en çok satılan ne ise sıfırında da, 2. elinde de genelde 3 kağıt an meselesdir. Sırf o yüzden çok tutulmayan ama ömürlük binebileceğim, servisinde sıkıntı olmayacak, telefon açtığımda her türlü soruma cevap verebilen, kısacası senden para kazanacak ama affedersin enayi yerine koymayacak marka/model e kaymak gerekir. 2. eli çok tutan, bir sürü problemi gözardı eden, 50-100 bin arası bir sürü araba satıp işleri bittiğinde yüzüne bakmayan firmalardan uzak durmak lazım.

    Unutmayın verdiğiniz paranın karşılığında sadece mal yok. Yanında bide hizmet var ve o da bayi karıdır. Sen verdiğin paranın karşılığında kötü hizmet alıyorsan alma kardeşim bir daha firmadan/bayiden ne ise. Paranla rezil olma....




  • Eski bir dogus oto satis temsilcisi olarak bu gibi süreçlerle ilgili bilgi verme geregi duydum.

    Kaporasi onceden alinmis araclara banttan inip bayinin bahcesine gelene kadar gecen surede cesitli sekilde hasarlar meydana gelebiliyordu biz satis temsilcileri kapora aldigimiz araclarimizi hemen gider kontrol eder bir sikinti yoksa sayet musteriye haber verir araciniz geldi buyrun gelin kendi gozunuzle gorun daha sonra kredi vs islemlerine baslayalim derdik...Sase numarasini da bilerek adama gosterirdim ki baska araci vermeyecegimi bilsin diye...

    Egerki bir hasar durumu mevcut ise bunun fotografli olarak tutanagi tutulur ve genel merkezden fiyat konusunda uygunluk alirdik daha sonra musteriye bilgi verirdik.Musteri ise araci gorur daha sonra indirimi ile birlikte aracin satis islemlerine baslardik...

    Ilk ise basladigimda sefimin bana ogrettigi altin kurallardan biri musteri arabayi canli gorup ikna olmadan sakin satis islemlerine baslama olmustu...

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • alırsın doğuş olursun söğüş
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Tüm Nickleri Almışsınız

    TÜRKİYE seklinde degilde yonetime dair birseyler yazsaydiniz hocam.yanlis anlasilabilir.bir iki kendini bilmez basimizdaki uzun kisa artik kimlerse onlar TÜRK adini kirletemez.

    Tabii ki kirletemez. Türklük bile tartışılır oldu lakin. Elin pis Arabı bile daha kıymetli gösterilmeye çalışılıyor. Ama berbat bir ülke haline geldik maalesef. Biz Türkler 17 devlet kurduk diye seviniriz, ama 16 devleti nasıl batırdık kimse buna değinmez.
  • Güya sıfır araba
  • ozgrsrgn kullanıcısına yanıt
    Dostum süreçle ilgili hiç bişey yazmamışsın. 2 cümle ile böyle durumda ne olabileceğini belirtmişsin. Konu sahibinin olayında bayi satış temsilcisi, şefiniz, müdürünüz, genel müdürünüz yani alayı sorumlu. Adam fake konu açmış olsa bile sahi benim canlı örneğim. Siz orada dönen 3 kağıdı anlatın bizde ne yapabiliriz onu tartışalım..
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceykıb

    quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada


    quote:

    Orijinalden alıntı: ceykıb

    quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    dod heryeri boyalı diyemez , dediyse de sallamaktan başka bişey yapmıyor.
    dediğiniz gibi sizde bir hasar olmadıysa boyası çift kat atılmış olabilir , araç metalik bir renkse sırıtmaması için 1 parça boyandıysa tüm tarafa vernik atılmıştır.

    Kusura bakmayın ama burası kızıştırıyorsunuz , gerçekleri yazdığınızı düşünmüyorum.

    En son hatırladığım kadarıyla sen, haberelectro falan yöneticilere tepki olarak kendinizi forumdan uzaklaştırmıştınız görüyorum ki tıpış tıpış geri dönmüşsünüz.
    Konuya gelecek olursak senin kadar samimiyetsiz ve taraflı bir insan görmedim. gerçek hayatta sen benim arkadaşım olsan selamı sabahı keserim o derece gereksiz bir şahsiyetsin. Belliki adamın ağzı yanmış ve sırf bu konu için gelmiş foruma üye olmuş ve sesini duyurmaya çalışıyor. olayın gerçek olduğu her halinden belli bunu sen de biliyorsun fakat işine gelmiyor çünkü sen psikolojik bozukluk seviyesine varmış dercede ağır bir vw fanısın. yazıklar olsun...

    Yok sen yanlış hatırlıyorsun ben forumdan falan gitmedim bir başkasıyla karıştırıyorsun
    Diğer konuya gelirsek sen bu hikayeye inandıysan allah yardımcın olsun işin zor hayatta

    17-18 yaşlarında bir ergen vardı onu kastediyorum , eğer karıştırdıysam özür dilerim. Ben olaya inandım şahsen.

    babasının caddysi olan kişiyi diyorsunuz herhalde anro muydu neydi ismi, sıfır aracın komple boyalı macunlu olarak satılması çok büyük bir suçlama böyle birşey idda ediliyorsa benim görüşüm aracın faturası expertiz raporuda buraya koyulmalı

    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >




  • Daha önce de bahsettmiştim bazı konularada, arkadaşa sıfır araç alacaktık , teslim aşaması geldiğinde şöyle bir işlem yaptırdım.
    Her sıfır araç bayinde bir 2.el temsilcisi kesin vardır .Dedim eksperi çağırın,yanına boya ölçeride alsın, admalar şaşırdı, neyse geldi arkadaş her yerini ölçtük beraber.
    Şimdi tam hatırlamıyorum 1-3 arası mikron kalınlığında çıktı boya kalınlığı ve araç kesinlikle standart dendi ben başka bir sıfır araçta da aynı işlemi uyguladım ve sonuç aynı değerler.

    Adamlara, imzalı, kaşeli, antetli kağıda yazı yazdırdım; şu araç şu şu mikron kalınlığındadır ve satış esnasında kesinlikle boya işlemi vb. hasar yoktur.

    Adamlara dedim hem sizin hem bizim açımızdan güvence şimdi gider aracı satarken buraya gelip hak iddia etmeyiz vb. cümleler kurup memnun bir şekilde işlemimizi yaptık.


    Kısaca BURASI TÜRKİYE burada sen kendini güvenceye almaz isen bu olayı BMW de yapar Mercedeste yapar çünkü bu araçları TÜRK vatandaşı satıyor yanlış anlamayın ırk ayrımı yapmıyorum, hakkarisinden İzmirine, İstanbulundan Mersinlisine TÜRKİYE coğrafyasındaki satıcılardan bahsediyorum (bayiler).

    Yoksa aynı markanın Amerika ya da Avrupa satıcısı İSTESE dahi bu gibi olayları yapacak cesareti bulamaz.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi deeplord -- 5 Mart 2015; 21:10:50 >




  • Her kurumda ister bireysel bazda ister kurumsal bazda üçkagitcilik olabilir oluyordurda ancak ben calistigim sure boyunca bu konuda birsey gormedim.Gordum dersem ekmek yedigim yere iftira atmis olurum ahirette hesabi sorulur...

    Yapilacak seylerden biri bayiden aracin bayiye geldigindeki teslim formunu ve PDI raporunu istesin arkadas.Bi hasar varsa ve islem yapildiysa oradan belli olur ve Vw AG Almanyaya konu ile ilgili belgelerle birlikte(DOD Ekspertiz raporu ve araci alirken imzalanan formla) mail atsin.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet dediğim kişi anro idi karışıklık için airarmada arkadaştan tekrar özür dilerim söylediğim her şey o arkadaş için geçerli lütfen üstünüze alınmayın o arkadaşa fanatikliginden dolayı aşırı bir gıcıklığım var:) tekrardan kusura bakmayın.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

    Orijinalden alıntı: bahaman

    Keşke teslim almasaydiniz arabayı o ilk gün. O kadar zaman kafada bu soru işaretleriyle nasıl bindiniz o arabayı. Ben olsam geceleri uykum kaçardı. Bir daha sıfır araba alacak olursam elimde boya makinesi ile gideceğim teslime.

    Son aldığım Citroen Türkiye'de kalan son beyaz araçtı ve kayıtlarda doğudaki bir bayiye gidiyordu. Çok ısrar ettiğim ve istediğim için,
    Operasyon Müdürü ile görüşüldü ve Antalya'ya çekilme onayı alındı.

    Tabi bu işlem bir dizi durum gerektirdi, araç gideceği bayiye varınca uygun bir araç beklendi ve tekrar İstanbul'a çekildi(ana depoya iade)
    oradan Antalya bayisine çıkış yapıldı. Aralık ayında -kar kış kıyamet- araç tek başına kamyon üstünde yada başka firma tır'ları ile dolandı durdu.

    Haliyle! bu yolculukları yapınca bayiye inen araç ile ilgili kafamızda soru işaretleri kalmasın diye, servis müdürü ve ben her tarafını ölçtük/kontrol ettik.


    Bunun dışında;

    Genelde daha önce aldığım araçlar şirket deposunda yada Gemi/Tır üzerinde olur.
    Parkta ise gider hemen bakar kontrol ederim, tır üzerinde ise gelir gelmez haber verirler hemen gider bakarım...




  • Daha önce de yazmıştım... Opel bayisinde satış temsilcisinin çayını içerken, servis müdürü satılmış olan Astra'yı , girişteki bankoya vurdu göz göre göre. Hop çüş dememize rağmen.
  • Analarını ağlatın hocam

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bi insan sıfır aracın boyalı olduğunu farkedip de nasıl o aracı bayiden çıkarır ona şaşıyorum.
  • Bu konu fake yönetim kapatın şunu

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • halen şu berbat vw ve kakalayıcısı doğuş u savunanlar var ya gülüp geçiyorum
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceykıb

    quote:

    Orijinalden alıntı: airarmada

    dod heryeri boyalı diyemez , dediyse de sallamaktan başka bişey yapmıyor.
    dediğiniz gibi sizde bir hasar olmadıysa boyası çift kat atılmış olabilir , araç metalik bir renkse sırıtmaması için 1 parça boyandıysa tüm tarafa vernik atılmıştır.

    Kusura bakmayın ama burası kızıştırıyorsunuz , gerçekleri yazdığınızı düşünmüyorum.

    En son hatırladığım kadarıyla sen, haberelectro falan yöneticilere tepki olarak kendinizi forumdan uzaklaştırmıştınız görüyorum ki tıpış tıpış geri dönmüşsünüz.
    Konuya gelecek olursak senin kadar samimiyetsiz ve taraflı bir insan görmedim. gerçek hayatta sen benim arkadaşım olsan selamı sabahı keserim o derece gereksiz bir şahsiyetsin. Belliki adamın ağzı yanmış ve sırf bu konu için gelmiş foruma üye olmuş ve sesini duyurmaya çalışıyor. olayın gerçek olduğu her halinden belli bunu sen de biliyorsun fakat işine gelmiyor çünkü sen psikolojik bozukluk seviyesine varmış dercede ağır bir vw fanısın. yazıklar olsun...

    Benim adıma başka kişiye hakaret etmişsiniz. Mesleğiniz sözde öğretmen sadece SÖZDE.
    Biz forumdan giderken adaletsizlikten bahsettik foruma bakın süresiz atılan 1-2 abimiz geri döndü ve amacımıza ulaşarak foruma döndük.

    Şimdi bu hakaret ettiğiniz yanlış kişiye bunca lafı ettiniz vicdanınız rahat mı ?

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >




  • Intrepid I kullanıcısına yanıt
    Sn.Intrepid;

    üyeliğim yeni. Konuyu detaylı tartışıp yorum fikir alabileceğim mecra burası olabilir diye düşünüp yeni kayıt oldum.

    Ekspertiz raporunu defalarca istedim vermediler.

    Forumlarda yazısma - resim vsr nasıl paylaşılır pek bilgi sahibi değilim. Elimde aracımın faturası, Doğuştan teslim alırken imzaladıgım ve altına boya hasarı var diye not düştügüm arac teslim tutanagının kopyası da var. Doğuştan yazılı bilgilendirmeyi de istedim. Eposta yada posta yolu ile gelince seve seve paylaşırım.

    Elime yazı geçtiğinde seve seve paylaşırım. Kimseyi yada kurumu asılsız ithamlarla zan altında bırakmak değil niyetim...

    biri bu konuda bilgi verirse ( belge foto vsr nasıl ekleyebilirim buraya ) zaman içinde elbette eklerim..

    kimse tanımadığı birine ilk başta inanmak zorunda değil elbette..ancak aslı astarı ortaya çıkınca da şüpheci yaklaşımın yersizliği de tartışmaya açık olmalı...




  • quote:

    Orijinalden alıntı: ceykıb

    Evet dediğim kişi anro idi karışıklık için airarmada arkadaştan tekrar özür dilerim söylediğim her şey o arkadaş için geçerli lütfen üstünüze alınmayın o arkadaşa fanatikliginden dolayı aşırı bir gıcıklığım var:) tekrardan kusura bakmayın.

    Yorumu yapan başkası ama hakaretler bana insan göz göre göre bu kadar dönemez.
    Ben fanatik olsam buraya " DSG sorunumuzun konusu açmazdım " bunu aklınıza koyun..

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ..NeyzeN.. kullanıcısına yanıt
    Amin. Sadece Allah'a bırakmamalı yanlız. Elbet O'nun da bi hesabı var lakin bizler tüketici olarak tepki koymayı bilmeliyiz. Yoksa her daim binerler üstümüze.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.